Split / Hvar, Jelsa

heinakuu

Olen kovasti kallistumassa Kroatian suuntaan matkan valinnassa..
Miten pitkä matka on Splitistä Dubrovnikiin tai Mostariin?
Kauan menee laivalla/bussilla, mitä maksaa, kulkeeko suht usein? Muutakin infoa saa kertoa, aivan uusi tuttavuus tämä Kroatia mulle.
Kannattaako lähteä? En kaipaa mitään yökerhojen välkettä, mutta ei pari hyvää pubia ole pahitteeksi.. Löytyykö Jelsasta, vai pitääkö lähteä Splitiin tai edemmäs?

Kiitos jo etukäteen...

6

8469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kroatiaan ihastunut

      Olen ollut viikon lomalla Jelsassa ja se oli ensimmäinen matkani Kroatiaan. Melkein voisin luvata varaavani piakkoin uuden matkan Kroatiaan. Luonto on kaunis ja ihmiset pääosin ystävällisiä. Jelsa itsessään on pieni kylä emmekä vielä silloin matkakauden alussa päässeet tutustumaan kylän yökerhoon. Pubi näytti olevan kyllä suosittu. Muutama muukin putiikki oli vielä kiinni odottelemassa tulevia kesän matkalaisia, mutta keskikesällä riittää kuulemma vilskettä. Kylässä oli ihania pikkukujia ja ruoka oli yksinkertaista.

      Jos enemmän haluaa huvituksia, kannattaisi varmaan jäädä Makarska Rivieran puolelle mantereelle tai Spilitiin. Splitissä on ainakin paremmat ostosmahdollisuudet. Jelsassa ei myöskään ole ns. kunnon hiekkarantaa, mutta uimalaitureilta ja pikkupoukamista pääsee kyllä hyvin uimaan. Vesi on kirkasta ja vaihtelee sinisen eri sävyissä. Läheisellä Bracin saarella Bolin kaupungissa on sitten parempi ranta, sinne meni vene Jelsasta muutamana päivänä viikossa.

      Jelsasta pääsee bussilla saaren pääkaupunkiin Hvariin, jonne kannattaa käydä tutustumassa. Jelsasta pääsee myös yhdellä aamulaivalla suoraan Splitiin ja sitten iltapäivällä takaisin. Jos ei jaksa herätä auringonnousun aikaan niin läheisestä satamakaupungista pääsee hieman isommalla vaivalla Splitiin ja myös muille saarille. Dubrovnikiin tehdään ainakin retkiä. Matka on melko pitkä, me menimme ensin veneellä mantereelle Makarskaan ja siitä sitten useamman tunnin (4h) vielä bussilla. Mutta kaupunki oli näkemisen arvoinen ja maisemat matkalla upeat.

      Kannattaa matkustaa Jelsaan ja Kroatiaan, on tutustumisen arvoinen lämmin maa.

    • .. Jelsassa

      Kävimme puolisoni kanssa viime elokuussa Jelsassa, ja myöskin me ihastuimme Kroatiaan!

      Jelsa on pieni kylä, mutta jos ei kovaa menoa kaipaa on paikka ihanteellinen rentoutumiselle ja nautiskelulle. Ravintoloita riittää joka illalle, eli valinnan varaa on, ja ruoka on herkullista. Suosittelen erityisesti Black Risottoa, jos meren herkuista pitää :)

      Hotellimme oli Hotel Fontana, ihan ok, ei mitään ylimääräistä luksusta, mutta meille sopiva. Pienen keittosyvennyksen varustusta oli tarpeeksi, ainoa mikä puuttui oli korkinavaaja. Jokaisessa huoneistossa oli terassi tai parveke. Liikutaesteisille hotelli ei kuitenkaan sovi, koska hotelli koostuu monesta rakennuksesta, ja alueella on paljon rappusia ja tasoeroja.

      Kävimme päiväretkellä Mostarissa, oli todella mielenkiintoista, mutta myös tosi uuvuttavaa.. Matka on pitkä, ensin tunti laivalla Makarskaan, ja sieltä oli n. 4-5 tunnin bussimatka rajan yli Mostariin. Tosin maisemat olivat upeita, eli kyllä matka kuitenkin kannatti. Retki oli kansainvälinen, ja ainoa miinuspuoli oli norjalainen oppaamme, joka ei bussimatkojen aikana pahemmin kertonut missä mennään, mitä nähtiin tai oliko jotakin näkemisen arvopista. Mostarissa olikin sitten paikallinen opas, joka oli huippuluokkaa! Kotimatka Makarskasta Jelsaan oli myrskyisä, kantosiipialuksemme ei oikein pitänyt aallokosta, ja niinpä jouduimme melkein kellumalla vain liikkumaan eteenpäin.. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin :)

      Hvarin saarella emme nähneet yhtäkään kerjäläisiä, emme kuulleet yhdestäkään ryöstöstä tai muustakaan rikollisuudesta. Eli saari on todella turvallinen!

      Eli Jelsaa suosittelen, meillä ainakin oli tosi tosi hyvä matka. Tosin seuraavalla Kroatian matkalla jään mantereelle, koska suunnitelmissa on kierrellä enemmänkin, ja Hvarin saarelta on aina merimatka otettava huomioon.

      Nyt omaa matkaa suunnittelemaan, ja sinulle oikein mukavaa lomaa :)

      • gvenn

        kun Jelsasta on puhetta.
        Viime vuoden elokuussa käytiin ja satuttiin juuri sopivasti viinifestareiden(??) aikaan.
        Kestivät kaksi iltaa. Mahtaakohan olla tapana järjestää vuosittain?


      • WON
        gvenn kirjoitti:

        kun Jelsasta on puhetta.
        Viime vuoden elokuussa käytiin ja satuttiin juuri sopivasti viinifestareiden(??) aikaan.
        Kestivät kaksi iltaa. Mahtaakohan olla tapana järjestää vuosittain?

        MIHIN AIKAAN VIINIFESTARIT OLIVAT JOS MUISTA MENEMME 11.8.07 JELSAAN


      • Yonesy300
        WON kirjoitti:

        MIHIN AIKAAN VIINIFESTARIT OLIVAT JOS MUISTA MENEMME 11.8.07 JELSAAN

        Myöskin Jelsaan käy matka 09.08.07, ja todellakin olisi kiva tietää onko viinifestarit kyseisellä viikolla? Kuullut pelkkää hyvää saaren viineistä! Myöskin Alkon tilausvalikoimista saa näitä tuotteita. MAtkaa venaillessa


      • E00
        gvenn kirjoitti:

        kun Jelsasta on puhetta.
        Viime vuoden elokuussa käytiin ja satuttiin juuri sopivasti viinifestareiden(??) aikaan.
        Kestivät kaksi iltaa. Mahtaakohan olla tapana järjestää vuosittain?

        Näin lukee osoitteessa: http://www.tzjelsa.hr/_en/zanimljivosti.asp?zid=3

        "Every year during the last weekend in August a traditional Wine fair is organized in Jelsa. The best wines from Hvar are on display as well as a variety of local gastronomic specialties."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2274
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2127
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe