Perehdyttäjälle lisäpalkka

Perehdyttäjän....

Avovaimo perehdytti kuukausikaupalla uusia työntekijöitä ja hänelle luvattiin lisää palkkaa, koska teki omat duuninsa siinä sivussa. Palkkaa ei kuitenkaan maksettu lisää lupauksen mukaisesti ja kun viimeisen kerran siitä kysyi, oli saanut lähinnä vittumaisen vastauksen kysymykseensä, joka nyt kuitenkin oli EI.

Sitten firmaan perustettiin oikea perehdyttäjän toimi,johon yrittävät vaimoa,joka kieltäytyi.Nyt ovat kuulemma turpa rutussa hänelle siitä asiasta ja duunipaikalla kusee hommat kun kukaan ei ehdi, eikä etenkään halua ilman lisäpalkkaa sitä tehdä.

Tälleen sitä luodaan parasta palvelua kun porukka joutuu opettelemaan hommat itekseen.Muija kyllä kypsyi tyhjin lupauksiin niinettä sanoi että hän ei enää neuvo,eikä ala ottamaan stressiä oppiiko kukaan vai ei.Mitä väliä,jos ei pomotkaan arvosta että opettais jonkun hyväksi työntekijäksi.

Toivottavasti saa työpaikan jota haki muualta,jos siellä edes pidetään lupaukset.

6

2833

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaimo vai tekijät?

      Onko suuri firma? Jos pitää kuukausipalkalla opettaa, on siihen tietenkin yksi vaihtoehto, että valitut ovat huonoja. Mutta saattaapa olla niinkin, että perehdyttäjä on huono. Huono perehdyttäjä mm. panttaa tietoa saadakseen itsensä näyttämään tärkemmältä kuin on.

      Ennen neuvonta kuului itsestään selvänä vanhoille työntekijöille. On se kumma, että ennen oppi talon tavoille paljon vähemmällä koulutuksella. Yksi asia, mihin olen huomannut työntekijöiden aikaa menevän valtavasti, on valittaminen. Valittamiseen menevää aikaa kun alettaisiin vähentää palkasta. Tuossa perehdyttämisessäkin olisi tulospalkkio kohdallaa, mitä nopeammin saa oppimaan.

      Tämä vuodatus perustuu omakohtaiseen kokemukseen. Yksi ei viitsinyt neuvoa mitään, mutta valittamiseen riitti aikaa. Kun tuli lomalta toinen, opin hommat alle päivässä. Tässä oli se ero, että tällä jälkimmäisellä oli itsellään niin paljon osaamista, ettei hänen tarvinnyt pelätä, että joku muu oppisi paremmin, kuten tuon toisen kohdalla. Sinä tiedät vaimosi työstä vain sen, mitä hän itse kertoo. Korvaamaton hän ei ole, sillä kaikki korvaamattomat ihmiset kasvavat koiranputkea.

      Eli viestini pointti oli se, että jos neuvomiseen menee paljon aikaa, se voi johtua ja yleensä johtuukin neuvojan ylimielisyydestä ja huonoista omista taidoista. Hyvä neuvoja opettaa nopeasti. Tässä nostan vähän omaa häntää, sillä olen saanut itse kehuja siitä, että saan ihmiset oppimaan (ja muut työntekijät ärsyyntymään).

      • Anonyymi

        Hyvä kun laitoit ENNEN.Ennen oliko kaikki paremmin,leipäkin maistui leivältä.Työ,laitteet,tekniikka kehittyy,enemmän opetettavaa,oppimista.Siinä meillä avasi suunsa työnantaja nähtävästi :) Olisiko ollut parempi että olisit pitänyt leipä läpesi kiinni.Koulussakin on oppilaita jotka oppivat hitaammin muita,olisiko se näin työelämässäkin?? Kyseisellä on ainakin vaimo,kuin sinulla.Metallilla on maksettu lisä jos on joutunut uutta opastamaan työn saloihin.Se ihan ok kun on siinä iso vastuukin ettei satu vahinkoja,esim. valimossa.


    • valitat

      Avovaimosi ongelmasta? Ongelmahan on siellä työpaikalla, jota muut eivät pysty ratkaisemaan
      ainakaan täällä netissä.

      • asdfsdfasdf

        en ole alkuperäinen viestijä, mutta viimesimmälle on pakko todeta, että viestiketjun saattoi aloittaa sen takia, että tämä on keskustelupalsta. Täällä voi siis kertoa mm. tällaisia asioita ja niihin voi sitten vastata tai olla vastaamatta. Esim. sinä olisit voinut olla vastaamatta, koska ei sinulla ollut mitään järkevää kerrottavaa.


    • kesäsijaisensa

      Ei kai perehdyttämisestä yleensä saa mitään palkkaa, vaan siinä opetetaan niitä samoja töitä, joita itse tekee. Perehdytettävä seuraa vierestä, kun vakituinen tekee ja kirjoittaa muistiinpanoja tästä tai tekee perehdyttäjän ohjeiden mukaan.

      Kertaopetus riittää, jos opettaa tarpeeksi hitaasti, että toinen saa tehtyä kattavat muistiinpanot ja muistaa myös kertoa kaikki oleelliset asiat. Huonot perehdyttäjät eivät oikein itsekään osaa asioita, sekoilevat ja sanovat koko ajan "eipäs tehdäkään näin" ja sitten tehdään taas toisella tavalla ja sekoitetaan perehdytettävä. Sellaisiakin on, jotka eivät halua kertoa kaikkea tietoa tai kertovat mahdollisimman vaikein termein, ei osata asettua perehdytettävän osaan. Jotkut kouluttamattomat perehdyttäjät luulevat, että kouluissa opetetaan tarkkoja työtapoja, jotka ovat joka yrityksessä erilaisia. Tähän olen törmännyt aika usein.

    • Potin

      Kaupungilla on kuulemma sellainen systeemi, että pomot haluaa opiskelijoita harjoittelemaan. Joissakin yksiköissä on jatkuvasti uusia naamoja perehdytettävänä ja parhaimman näköiset kuulemma esitellään "kermalle" eli asioituntijoille ja pomokolleegoille esim. alan seminaareissa ja koulutustilaisuuksissa.

      Varsinaisen työn elin perehdyttämisen tekevät kuitenkin työntekijät.

      Kuka korjaa potin, yllätys yllätys. Kyllä se opiskelijasta tuleva koulutusraha sujahtaa pomon tilille. Se ei ole kuulemma suuri 100 - 100 euroa per tapaus mutta kuitenkin...

      Toki nämä opiskelijat ovat potentiaalia, systeemi ei ole heidän vikansa. Varsinaiset työntekijät perehdyttää heidän asemansa mukaisesti joko duunari tai ylempi henkilö ilmaiseksi oman työn ohessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe