ennakkoperintö

hj1

Olisiko jollakin tietoa ennakkoperinnöstä. Siis tarkoitan, miten se järjestetään ja miten paljon siitä täytyy maksaa veroa? Isäni haluaisi antaa minulle osan joskus perinnökseni tulevasta aomaisuudesta ennakkoperintönä (edellyttäen tietysti, että tapahtuu normaali elämänkierto, eli minä elän kauemmin kuin hän) Raakaa asiaa tämä, mutta onhan kummankin etu järjestellä asiat etukäteen, kun kummatkin olemme vielä hyvissä ruumiin ja sielunvoimissa.

5

5328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reino

      Rintaperillisen kohdalta lahjavero ja perintövero ovat samansuuruiset.

      Jos perinnönsaajia isänne aikanaan kuoltua on muitakin, lahjoitusasiakirjaan tulisi merkitä, että lahja on osa perintöä.

      Varainsiirtovero pitää myös maksaa. Se käy pankissa, kun tilillesi siirtyy lahjaraha. Lahjaveroilmoitus pitää tehdä verovirastossa. Sieltä saa lomakkeita siihen tarkoitukseen.

      • joku vaan

        Ensinnäkin lahjoista ei mene varainsiirtoveroa, ei koskaan.

        Toiseksi, lahja- ja perintöverotus ovat muuttumassa. Parin vuoden kuluttua voi olla ettei kumpaakaan ole.

        Jos tällä hetkellä ihan välttämättä haluaa lahjoitella omaisuutta niin voi antaa samankokoisen lahjan kaikille perillisille ja arvona se 3399 euroa mikä on verotonta. Kun laittaa lahjakirjaan lauseen "lahjaa ei ole katsottava ennakkoperinnöksi" niin ei tuosta tappiollekaan jää.

        Paljon parempi konsti olisi se, että isäsi maksaa normaalit elinkustannuksesi, vuokran, ruuat jne. siten että et ole voinut vaikuttaa rahojen käyttöön. Näin siirtyy suuriakin summia ilman lahja- tai perintöveroa.


    • lahjan arvosta

      Ennakkoperinnön tai lahjan voi antaa laatimalla asiakirjan, jossa sanotaan kuka lahjoitti, kenelle, mitä ja minkä arvoista. Sotut ja sukulaisuussuhteet, päiväys ja allekirjoitus ja sillä siisti.

      Mikäli lahjan arvo on enemmän kuin 3399 €, menee siitä vero. Lahjaveroilmoituksella verottajalle annetaan tarvittavat tiedot ja päätös ynnä lasku tulee muutamassa kuukaudessa. Isoissa summissa maksueriä on useampia.
      Veron määrä riippuu lahjan arvosta, veronmaksajat.fi- sivulla on laskuri.

    • kjlkjlkjjk

      Ennakkoperintö on lahja, jonka perinnön jättäjä antaa vielä eläessään ja joka otetaan huomioon lopullisessa perinnönjaossa eli ennakkoperintöä saanut perillinen saa sen verran vähemmän perintöä.
      Jos isäsi antaa sinulle lahjan, katsotaan se aina ennakkoperinnöksi, mikäli toisin ei ole määrätty. Rintaperillisen saamat lahjat ovat siis aina ennakkoperintöä oletusarvoisesti.

      Miten lahja annetaan? Tehdään lahjakirja, johon tulee lahjan antajan ja saajan tiedot, ja tieto siitä mitä lahjoitetaan. Omalla allekirjoituksellaan lahjan saaja ottaa lahjan vastaan. Lahjakirjassa voidaan määrätä, että ko. lahja ei ole ennakkoperintöä, jolloin sitä ei millään lailla oteta huomioon perinnönjakoa tehtäessa. Lahjan antaja voi lahjakirjassa myös määrätä, ettei lahjan saajan aviopuolisolla ole avio-oikeutta lahjaksi saatuun omaisuuteen tai sen sijaan tulleeseen omaisuuteen tai sen tuottoon.

      Jos isäsi kuolee, ennen kuin on kulunut kolme vuotta hänen antamastaan lahjasta, se lasketaan ennakkoperinnöksi, vaikka lahjakirjassa olisi muuta määrättykin. Kannattaa siis elää riittävän kauan!

      Lahjaa (ennakkoperintöä) ja perintöä verotetaan yhtä paljon.

      Verotuksellisesti on kannattavaa antaa lahjoja ennemmin kuin ennakkoperintöä, koska kokonaisuutena laskien perintö/lahjaveron määrä on pienempi. peintö- ja lahjaverohan onm progressiivinen.

    • Anonyymi

      this is stupid

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      138
      10080
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2924
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      188
      2727
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1546
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe