Bulgaria: kysymys rahanvaihdosta ja muustakin

Juhannus07

Olemme lähdössä Bulgarian Albenaan mieheni ja kahden lapsen (3-v ja 7-v) kanssa. Kuinka paljon meidän kannattaa vaihtaa rahaa jo ennen lähtöämme täällä Suomessa? Vai voiko/kannattaako rahaa vaihtaa vasta paikan päällä sitä mukaa kuin sitä kuluu? Onnistuuko suoraan eurojen vaihtaminen (seteleinä) vai onko ainoa mahdollisuuus Visa tms-kortti?
Viikon matkasta siis kysymys ja hotellimme on Sungarden Kaliopa.

Näin äitinä kiinnostaisi myös tietää, onko Bulgariassa tapahtunut näitä Portugalin tapaisia lasten kaappauksia?
Joltain keskustelupalstalta luin myös, että joihinkin hotelleihin bulgariassa olisivat kommandopipoiset ryöstäjät tunkeutuneet yöllä. Onko tämä yleistä vai tapahatuuko tällaista edes?

9

2828

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sunny beach:)

      ...

      Olemme perheemme kanssa olleet kaksi kertaa Bulgariassa Sunny beachilla ja turvallisella mielellä olemme olleet joka kerta ja taas elokuussa lähdössä kahdeksi viikoksi. Koskaan en ole edes kuulluut vastaavia kertomuksia. Bulgariassa reissaa varmasti paljon lapsiperheitä:) Tietenkin normaali huolehtiminen lapsista kuuluu asiaan reissasipa missä tahansa:)

      Rahat me olemme ottaneet aina forexilta mukaan, olemme kokeneet sen vaivattomammiksi tavaksi. Rahanvaihto onnistuu toki sielläkin hyvin, kunhan katsoo missä vaihtaa. Lopullista summaa ei kellekään voi sanoa, mutta jos laskette 4 hengelle ruokaan noin 20 euroa(40 levaa)/ pvä mahdolliset ostokset niin pääsette jo pitkälle:)

      Rentouttavaa reissua!

      • burgas 26.6->

        Siis tarkoititko että 20€ syö koko perhe, vai 20€ pernuppi päivässä? Meitä lähtee 5 hengen perhe ja ajattelin varata n. 25€/päivä/henkilö syömisiin, ollaan huoneistohotellissa joten mitkään ateriät ei kuulu hintaan.


      • varnassa ollut..
        burgas 26.6-> kirjoitti:

        Siis tarkoititko että 20€ syö koko perhe, vai 20€ pernuppi päivässä? Meitä lähtee 5 hengen perhe ja ajattelin varata n. 25€/päivä/henkilö syömisiin, ollaan huoneistohotellissa joten mitkään ateriät ei kuulu hintaan.

        Tulin juuri Bulgariasta ja voin sanoa, että hintataso on sen verran alhainen, että kyllä 15€ per nuppi riittää varsin hyvin per päivä. Hyvää ruokaa ja ainoastaan kalleimmat ovat suurin piirtein Suomen hintatasoa.


      • merininni07

        sieltäkin voitte rahaa vaihtaa (muistaakseni jopa parempi kurssi paikan päällä)
        Olemme käyneet BG.ssa jo montaa kertaa ja totesimme mieheni kanssa, että kyllä siellä on turvallista liikkua lasten kanssa myöhään illallakin.
        Hauskaa matkaa teille, tulette varmasti viihtymään!


    • perheen kanssa

      Albena vaikutti turvalliselta ja siistiltä paikalta...rahaa voi vaihtaa paikanpäällä

    • portugalissa

      ne vanhemmat jättivät pienen lapsensa yksin hotellihuoneeseen ja painuivat baariin. olen koko ajan ihmetellyt että heitä vain surkutellaan eikä vastuuteta lainkaan.

    • hoitaa rahapuoli

      jo Suomessa. Itse löysin Sunny Beaschilta vain yhden toimivan pankkiautomaatin ja siinäkin oli useimmiten lappu luukulla ja iltaisin pitkä kiroileva jono yrittämässä rahaa ulos.

      Mitä tulee turvallisuusuhkiin, niin suurin uhka olemme me suomalaiset. Me kun otamme lomammekin niin suoritusmielessä ja niin haudanvakavasti... myös töppäilevä matkatoimisto voi aiheuttaa ihan riittävästi hankaluuksia ja ongelmia.

      Mutta kaikesta huolimatta hyvää lomaa ja muistakaa ottaa rennosti....

    • Summer07

      Albenassa on 3 pankkiautomaattia, 2 suurimpien hotellienyhteydessä ja yksi suurimmalla "ostarilla". Niistä voit nostaa rahaa kaikilla kansainvälisillä korteilla. Albenassa ei ole kuin kaksi ns.pankkia, jotka ovat auki vain tiettyinä tunteina päivässä mutta niissä voit vaihtaa rahaa, samoin kuin rahanvaihto onnistuu myös suurimpien hotellien vastaanotossa (lähestulkoon sama kurssi kuin pankeissa). Tarvittaessa voitte vaihtaa rahaa omassa hotellissanne, joka muuten on hyvä ja turvallinen hotelli. En suosittele vaihtamaan rahaa ns.rahanvaihtopisteissä kadulla tai yksityisissä rahanvaihtopisteissä...niissä viedään rahaa enemmän kuin annetaan ;)

      Lasten kaappauksia ei ole tapahtunut Albenassa. Albena on vartioitu matkailukohde. Kaikkea liikennettä sinne valvotaan. Siellä voitte viettää turvallisesti lomaanne. Valitettavasti muutamat taskuvarkaat ovat myös eksyneet tähän kohteeseen eli pitäkää huoli rahoistanne kun liikutte alueella tai etenkin albenan ulkopuolella. Kommandopipoiset ryöstäjät taitaa olla jonkun matkailijan vilkasta mielikuvitusta tai sitten se on ensimmäinen tapaus josta minä olen kuullut.

      Hyvää matkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1696
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1401
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1096
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      859
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      190
      758
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      93
      737
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe