Bulgaria: kysymys rahanvaihdosta ja muustakin

Juhannus07

Olemme lähdössä Bulgarian Albenaan mieheni ja kahden lapsen (3-v ja 7-v) kanssa. Kuinka paljon meidän kannattaa vaihtaa rahaa jo ennen lähtöämme täällä Suomessa? Vai voiko/kannattaako rahaa vaihtaa vasta paikan päällä sitä mukaa kuin sitä kuluu? Onnistuuko suoraan eurojen vaihtaminen (seteleinä) vai onko ainoa mahdollisuuus Visa tms-kortti?
Viikon matkasta siis kysymys ja hotellimme on Sungarden Kaliopa.

Näin äitinä kiinnostaisi myös tietää, onko Bulgariassa tapahtunut näitä Portugalin tapaisia lasten kaappauksia?
Joltain keskustelupalstalta luin myös, että joihinkin hotelleihin bulgariassa olisivat kommandopipoiset ryöstäjät tunkeutuneet yöllä. Onko tämä yleistä vai tapahatuuko tällaista edes?

9

2840

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sunny beach:)

      ...

      Olemme perheemme kanssa olleet kaksi kertaa Bulgariassa Sunny beachilla ja turvallisella mielellä olemme olleet joka kerta ja taas elokuussa lähdössä kahdeksi viikoksi. Koskaan en ole edes kuulluut vastaavia kertomuksia. Bulgariassa reissaa varmasti paljon lapsiperheitä:) Tietenkin normaali huolehtiminen lapsista kuuluu asiaan reissasipa missä tahansa:)

      Rahat me olemme ottaneet aina forexilta mukaan, olemme kokeneet sen vaivattomammiksi tavaksi. Rahanvaihto onnistuu toki sielläkin hyvin, kunhan katsoo missä vaihtaa. Lopullista summaa ei kellekään voi sanoa, mutta jos laskette 4 hengelle ruokaan noin 20 euroa(40 levaa)/ pvä mahdolliset ostokset niin pääsette jo pitkälle:)

      Rentouttavaa reissua!

      • burgas 26.6->

        Siis tarkoititko että 20€ syö koko perhe, vai 20€ pernuppi päivässä? Meitä lähtee 5 hengen perhe ja ajattelin varata n. 25€/päivä/henkilö syömisiin, ollaan huoneistohotellissa joten mitkään ateriät ei kuulu hintaan.


      • varnassa ollut..
        burgas 26.6-> kirjoitti:

        Siis tarkoititko että 20€ syö koko perhe, vai 20€ pernuppi päivässä? Meitä lähtee 5 hengen perhe ja ajattelin varata n. 25€/päivä/henkilö syömisiin, ollaan huoneistohotellissa joten mitkään ateriät ei kuulu hintaan.

        Tulin juuri Bulgariasta ja voin sanoa, että hintataso on sen verran alhainen, että kyllä 15€ per nuppi riittää varsin hyvin per päivä. Hyvää ruokaa ja ainoastaan kalleimmat ovat suurin piirtein Suomen hintatasoa.


      • merininni07

        sieltäkin voitte rahaa vaihtaa (muistaakseni jopa parempi kurssi paikan päällä)
        Olemme käyneet BG.ssa jo montaa kertaa ja totesimme mieheni kanssa, että kyllä siellä on turvallista liikkua lasten kanssa myöhään illallakin.
        Hauskaa matkaa teille, tulette varmasti viihtymään!


    • perheen kanssa

      Albena vaikutti turvalliselta ja siistiltä paikalta...rahaa voi vaihtaa paikanpäällä

    • portugalissa

      ne vanhemmat jättivät pienen lapsensa yksin hotellihuoneeseen ja painuivat baariin. olen koko ajan ihmetellyt että heitä vain surkutellaan eikä vastuuteta lainkaan.

    • hoitaa rahapuoli

      jo Suomessa. Itse löysin Sunny Beaschilta vain yhden toimivan pankkiautomaatin ja siinäkin oli useimmiten lappu luukulla ja iltaisin pitkä kiroileva jono yrittämässä rahaa ulos.

      Mitä tulee turvallisuusuhkiin, niin suurin uhka olemme me suomalaiset. Me kun otamme lomammekin niin suoritusmielessä ja niin haudanvakavasti... myös töppäilevä matkatoimisto voi aiheuttaa ihan riittävästi hankaluuksia ja ongelmia.

      Mutta kaikesta huolimatta hyvää lomaa ja muistakaa ottaa rennosti....

    • Summer07

      Albenassa on 3 pankkiautomaattia, 2 suurimpien hotellienyhteydessä ja yksi suurimmalla "ostarilla". Niistä voit nostaa rahaa kaikilla kansainvälisillä korteilla. Albenassa ei ole kuin kaksi ns.pankkia, jotka ovat auki vain tiettyinä tunteina päivässä mutta niissä voit vaihtaa rahaa, samoin kuin rahanvaihto onnistuu myös suurimpien hotellien vastaanotossa (lähestulkoon sama kurssi kuin pankeissa). Tarvittaessa voitte vaihtaa rahaa omassa hotellissanne, joka muuten on hyvä ja turvallinen hotelli. En suosittele vaihtamaan rahaa ns.rahanvaihtopisteissä kadulla tai yksityisissä rahanvaihtopisteissä...niissä viedään rahaa enemmän kuin annetaan ;)

      Lasten kaappauksia ei ole tapahtunut Albenassa. Albena on vartioitu matkailukohde. Kaikkea liikennettä sinne valvotaan. Siellä voitte viettää turvallisesti lomaanne. Valitettavasti muutamat taskuvarkaat ovat myös eksyneet tähän kohteeseen eli pitäkää huoli rahoistanne kun liikutte alueella tai etenkin albenan ulkopuolella. Kommandopipoiset ryöstäjät taitaa olla jonkun matkailijan vilkasta mielikuvitusta tai sitten se on ensimmäinen tapaus josta minä olen kuullut.

      Hyvää matkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe