Viime talvena ei tullut sitten syödyksi kokonaisina ja ilman sokeria pakastettuja marjoja - jostain kumman systä. Kysyisinkin seuraavaa. Voiko pakastetuista marjoista tehdä viiniä kuten tuoreista? Vai kannattaisiko marjat keittää mehuksi ja siitä tehdä viiniä? Onnistuuko mehusta tehdä ylipäätään viiniä.
Olen tehnyt viiniä esim. tuoreista karviaisista ja hyvää on ollut.
Kiitos
Mehusta viiniä?
Epätaitoinen
2
2558
Vastaukset
- Kotiviinin ystävä
Kotiviiniä voi tehdä sekä pakastetuista marjoista että mehusta, johon ei ole laitettu säilöntäaineeksi muuta kuin sokeria. Pelkän mehun lisäksi pitää olla jotain kiinteää, mihin hiiva voi tarttua, siis marjoja, rusinoita tms. Marjat siiviläpussiin, kuten varmaan olet aiemmin tehnytkin karviaisista viiniä tehdessäsi. Kiehuvaa vettä päälle ja antaa sen olla vähintään puoli tuntia ennen lisäveden laittoa. Lappoaminen on vaativampaa, koska sakkaa muodostuu marjoista enemmän, mutta uutteralla työllä sekin onnistuu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 853617
Kerro jotakin hauskaa. :)
Kirjoita jotakin mukavaa vaikka kaivatustasi. :) Ei törkytekstejä kiitos. :)813260Mä sanon tän suoraan.
Se on sun käytös mikä ajaa pois. Et välitä muitten tunteista kun omistasi.683092On olemassa tiettyjä sääntöjä!
Ja jos aiot pärjätä mun kanssa niin teet vain niinkuin mä sanon. Mieheltä Naiselle702740Oliko pakko olla taas tyly?
Miksi oot niin tyly mua kohtaan nykyään? Ei edes tunneta kunnolla. Katseita vaihdettu ja varmasti tunteet molemmin puoli442242- 651822
Huomenna heitän järjen
romukoppaan ja annan tunteen viedä. Kerran tässä kuitenkin vain eletään. Muistan myös jonkun minua viisaamman sanoneen,271799- 351755
Hyvää huomenta
Hyvää huomenta ja alkavaa viikonloppua ihanalle naiselle! Mitä ikinä teetkään, niin täälä sua yksi miekkonen ajattelee.181709- 601668