Krav maga/Defendo: Summer camp X

SNIKT!

Snikt! –kamppailuklubi ylpeänä esittää Summer Camp X tapahtuman! Viikonlopun pituisella leirillä perehdytään 2MS:n taistelutaitoihin kansainvälisen huippukouluttajan Mika Sodermanin johdolla. Osallistujat tutustuvat OSS:n ja brittien SOE:n agenttien lähitaistelukoulutukseen ja harjoittelevat lisäksi krav magan ja defendon aseuhkatekniikoita sekä asetekniikoita.

Osallistujat saavat leirillä myös koulutusta luotiaseiden turvalliseen käsittelyyn ja suorittavat ammunnat käsiaseella ja rynnäkkökiväärillä. Tämän lisäksi leirillä on mahdollisuus tutustua tämän päivän sotilaiden varustukseen ja erilaisiin aseisiin.

LEIRIN AIKATAULU

LAUANTAI 4.8, Erkkilänkatu 11, 5krs, Snikt! –Sali

KLO 1100-1600, OSS/SOE tekniikoita, turvallinen aseenkäsittely, käsiaseella ampuminen

SUNNUNTAI 5.8, Juhansuon ampumarata, Tesoma

KLO 1000-1600, Krav maga/defendo aseuhkatekniikat, ammunta 9mm käsiaseella ja rynnäkkökiväärillä, sotilasvarustuksen esittely

Tarkempi aikataulu ja kartat sekä ajo-ohjeet tiedotetaan lähempänä seminaaria.

Leirin hinta on 35€/päivä ja se on avoin kaikille kamppailulajien harrastajille.

Hinta sisältää seminaarin lisäksi ampumatarvikkeet sekä radalla kahvitarjoilun.

Toisen päivän ammuntojen suorittaminen vaatii ehdottomasti ensimmäisen päivän turvallisuusluennolle osallistumisen!

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: [email protected], GSM: 0414429940

15

2958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SNIKT!

      Mika tunnetaan erityisesti turva-alan koulutuspiireissä ammattitaitoisena kouluttajana, joka on hankkinut koulutusta useista eri lähteistä.

      Mikan operatiivinen kokemus:
      · toiminut koiraryhmän johtajana
      · toiminut henkilösuojauksen parissa mm. Ruotsissa, Itä-Euroopassa, Afrikassa ja Lähi-Idässä
      · toiminut diplomaattien henkivartijana

      Mikan hankkima koulutus:
      · ampuma-asekouluttaja (Ruotsi, USA)
      · lähitaistelukouluttaja (Ruotsi, Englanti, USA)
      · tarkka-ampuja kouluttaja (Ruotsi, USA)
      · MP5 –kouluttaja ja aseseppä (H&K sertifioima)
      · Glock aseseppä (Glockin sertifioima)
      · OC –sumutin ja TKP –kouluttaja (USA)
      · taktisten ryhmien kouluttaja (USA, Ruotsi, Ranska)
      · räjähteillä tapahtuvien sisään menojen kouluttaja (USA)

      Lisäksi Mikaa pidetään tällä hetkellä yhtenä johtavimmista asiantuntijoista 2:n MS:n lähitaistelutaitojen suhteen. Hän on myös Close Combat Internationalin vanhempi kouluttaja ja Euroopan edustaja. Lisäksi hänellä on 3. dan Combat Karatessa ja Goshinjutsussa.

      • Asiallisen utelias

        näistä koulutusttajasertifikaateista. Missä organisaatioissa/ mikä/kuka on myöntänyt ampuma-asekouluttajapätevyydet. Kuulostaa kummalliselta "taktisten ryhmien kouluttaja" mitä nämä taktiset ryhmät ovat? Entäs "räjähteillä tapahtuvien sisäänmenojen kouluttaja" tämä kokonaisuushan liittyy ylipäätään taktiseen koulutuksen ollen sen pieni erityisosa. Eihän tässä nyt mitään muuta mutta , kun tuo lista on nyt vähän hieman "outo". Ikäänkuin olisi väkisin väännetty CV:tä. Glock aseseppä ... hmm? Onko Mika työskennellyt Glockin tehtailla? Nimittäin Glock nyt ei kummoista asesepitystä vaadi. Eri asia sitten on, jos on käynyt tehtaan edustajan pitämän huoltokurssin.

        Kysyn vaan, kun henkilö ei ole entuudestaan nimenä tuttu. Yleensähän meilläpäin esim asekouluttajapätevyydet vaikkapa yksityisellä turvallisuusalalla auktorisoidaan Poliisikoululla ja varsinaiset toimiluvat tentitään sisäasianministeriön järjestämässä kokeessa. Tämä ei suinkaan ole tarkoitettu provoksi.


      • kiinnostunut..

        Mitä tarkoittaa lyhenne 2MS?
        Samoin nuo OSS jne.


      • urpå

        Ihan vaan mielenkiinnosta...
        Minkähänlaisessa Combat Karatessa se on tuon 3.daninsa saanut ja kuka sen on myöntänyt. Ja samoin tuo Goshinjutsu, mukä ihmeen goshinjutsu ja kuka antajana.
        Suomessa tuskin kuitenkaan ?


    • Suomeen

      perustamassa jotain militanttiporukkaa. Kiinnostaakohan tää viranomaisia? No tuskin... Lapuan liike ja suojeluskunnat takaisin?

      • ihmettelin

        Kun luin ilmoitusta. Kuullostaa joltain reserviläis-,wannabe-bodyguad- ja special forces-touhulta. Etenkin, kun pitäjänä on kamppailulajiseura. Monet seurat kun tekevät kovasti työtä sen eteen, että em lajit saisivat vakavasti otettavan urheilun maineen ja siihen suuntaan on jo mentykin. Tälläinen leiri yhdistettynä em urheiluun ei välttämättä tee hyvää. Ehkä joillakin on jäänyt pyssyleikit pienenä väliin? Kun on tarpeeksi pikkupoikana leikkinyt sotaa ja juossut puskissa leikkipyssyjen kanssa, niin ei tarvitse myöhemmin enää leikkiä Ramboa.

        Toki tälläisiä saa järjestää ja onnea vaan leirille, en näkisi tälläistä vaan kamppailulajien piirissä. "Kaikelle kansalle" suunnatuista itsepuolustuslajeista, kuten KM ja Defendo tulee tällä tavalla maallikkojen mielestä jotain militaristien touhua, joka vaikuttaa varmasti harrastajamääriin negatiivisesti.


      • kommentti
        ihmettelin kirjoitti:

        Kun luin ilmoitusta. Kuullostaa joltain reserviläis-,wannabe-bodyguad- ja special forces-touhulta. Etenkin, kun pitäjänä on kamppailulajiseura. Monet seurat kun tekevät kovasti työtä sen eteen, että em lajit saisivat vakavasti otettavan urheilun maineen ja siihen suuntaan on jo mentykin. Tälläinen leiri yhdistettynä em urheiluun ei välttämättä tee hyvää. Ehkä joillakin on jäänyt pyssyleikit pienenä väliin? Kun on tarpeeksi pikkupoikana leikkinyt sotaa ja juossut puskissa leikkipyssyjen kanssa, niin ei tarvitse myöhemmin enää leikkiä Ramboa.

        Toki tälläisiä saa järjestää ja onnea vaan leirille, en näkisi tälläistä vaan kamppailulajien piirissä. "Kaikelle kansalle" suunnatuista itsepuolustuslajeista, kuten KM ja Defendo tulee tällä tavalla maallikkojen mielestä jotain militaristien touhua, joka vaikuttaa varmasti harrastajamääriin negatiivisesti.

        Onhan vastaavia leirejä järjestetty maga porukoissa ennenkin.
        Ihan hyvän vastaanoton ne ovat käsittääkseni saaneet. Ihmiset oppivat aseturvallisuutta ja muuta hyödyllistä.


    • Kuulostaa pirun tyhmältä

      Rynnäkkökiväärillä? Tosiaanko? Rynnäkkökiväärihän on eri asia kuin automaattisesti lataava kertalaukauksia ampuva ase. Rynnäkkökiväärille on olennaista sarjatuliominaisuus. Ase, jossa runko on sama kuin rynnäkkökiväärissä, mutta josta sarjatuliominaisuus on poistettu tai sitä ei ole siihen alun perin asennettukaan, ei ole rynnäkkökivääri, vaan pelkkä pienikaliiperinen todella epätarkka kivääri puoliautomaattiominaisuudella ja isohkolla lippaalla.

    • ihmeellistä

      , että kun katellaan pari Underwoodin videota ja vedetään defendo paita ja kommandohuppu päälle, niin voidaan välittömästi tämmöisiä puuhastella oikeen experttinä....

      • Tino R

        Turvallinen aseenkäsittely on olennainen osa itsepuolustusta. Monissa itsepuolustuslajeissa harjoitellaan aseenriistoja joten on hyödyllistä ymmärtää perusteet aseen toiminnasta. Käytännön itsepuolustuksessa harvemmin törmää rynnäkkökivääriin, mutta pistoolit, kiväärit ja haulikot ovat ovat aseita joihin itsepuolustuslajin harrastajan on hyödyllistä tutustua.

        Defendo ja krav maga jossain määrin ampuvat hieman yli markkinoinnissaan kommandopukuun sonnustautuneilla mainoskuvillaan, mutta sillä keinolla saadaan huomiota ja kursseille porukkaa.
        Mitään experttejä ei seminaareilta todellakaan tule, ei riitä defendo t-paita ja pari ammuntakurssia. Tuskinpa se on tarkoituskaan.

        Vastaavia turvalliseen aseenkäsittelyyn valmistavia kursseja on järjestetty suomessa pitkään. IBA on luultavasti suomessa parhaiten asiaan perehtynyt järjestö yksityisellä sektorilla, mutta sitä ei mainosteta ihan yhtä räikeästi. IBA:n kurssit ovat kalliita ja kestoltaan pidempiä, siksi niihin ei ole riviharrastajien keskuudessa suurta tunkua.

        Itse tutustuin turvalliseen aseenkäsittelyyn Hapkidokoulun järjestämässä koulutuksessa. Hapkido tyyleissä harvemmin on nykypäivän aseita. Harrastamani tyyli Combat Hapkido sisältää aseenriistotekniikoita ja se selittää aseenkäsittelyyn tutustumisen tärkeyden.
        Koulutus sisälsi teoriaa ja ihan käytännön ammuntaa panoksia säästelemättä. Asiallista ja viihtyisää toimintaa. Kouluttaja esitteli pistoolin palasina ja selitti mitä aseessa tapahtuuu kun liipasimesta painaa. Pistooleilla ammuttiin myös todella paljon. Kaikki harjoitukset tehtiin valvotusti ja kouluttajien ohjeita noudatettiin pilkulleen. Tutustuttiin pinnallisemmin myös muihin aseisiin ja pääsin kokeilemaan mp5:sta. Hieno ase. Helposti näitä koulutuksia luullaan Ramboiluksi, mutta ainakin tämä oli todella asiallista menoa kaukana Ramboilusta.

        Itsepuolustuslajit joissa opetetaan aseenriistoja, mutta ei perehdytetä lainkaan itse aseisiin jäävät pahasti vajavaisiksi noin käytännön tasolla.

        Ei tässä mitään väärää ole. Hyödyllistä harjoittelua joka varmasti kiinnostaa monia.
        Hyvä kun on tekijöitä jotka näitä järjestävät.
        Tämä on tarkkaa touhua jossa valvonta oltava tarkkaa sääntöjä ja lakeja unohtamatta, sillä virheisiin ei ole varaa. Jos olisin Krav magan harrastaja menisin varmasti kaikkiin seuran järjestämiin asekoulutuksiin, koska lajiin kuuluvat aseenriistotekniikat. Ne jotka näitä arvostelevat ja mollaavat ovat usein vain kateellisia siitä kun eivät itse osaa.

        Niin kauan kun näitä kursseja vetää ammattilaiset joilla luvat ovat kunnossa kaikki on hyvin.
        Kannattaa aina selvittää kurssin vetäjän taustat, koska aseiden kanssa tehdyt virheet ovat kohtalokkaita. Kolmekymmntä aloittelijaa radalla pistoolien kanssa kovat piipussa on vaarallinen yhdistelmä jos kouluttajat ovat amatöörejä.
        Jos on syytä epäillä kouluttajan tai järjestäjän pätevyyttä kannattaa ottaa yhteyttä viranomaisiin ja kysyä sieltä.


      • aseet osa itsepuolustusta
        Tino R kirjoitti:

        Turvallinen aseenkäsittely on olennainen osa itsepuolustusta. Monissa itsepuolustuslajeissa harjoitellaan aseenriistoja joten on hyödyllistä ymmärtää perusteet aseen toiminnasta. Käytännön itsepuolustuksessa harvemmin törmää rynnäkkökivääriin, mutta pistoolit, kiväärit ja haulikot ovat ovat aseita joihin itsepuolustuslajin harrastajan on hyödyllistä tutustua.

        Defendo ja krav maga jossain määrin ampuvat hieman yli markkinoinnissaan kommandopukuun sonnustautuneilla mainoskuvillaan, mutta sillä keinolla saadaan huomiota ja kursseille porukkaa.
        Mitään experttejä ei seminaareilta todellakaan tule, ei riitä defendo t-paita ja pari ammuntakurssia. Tuskinpa se on tarkoituskaan.

        Vastaavia turvalliseen aseenkäsittelyyn valmistavia kursseja on järjestetty suomessa pitkään. IBA on luultavasti suomessa parhaiten asiaan perehtynyt järjestö yksityisellä sektorilla, mutta sitä ei mainosteta ihan yhtä räikeästi. IBA:n kurssit ovat kalliita ja kestoltaan pidempiä, siksi niihin ei ole riviharrastajien keskuudessa suurta tunkua.

        Itse tutustuin turvalliseen aseenkäsittelyyn Hapkidokoulun järjestämässä koulutuksessa. Hapkido tyyleissä harvemmin on nykypäivän aseita. Harrastamani tyyli Combat Hapkido sisältää aseenriistotekniikoita ja se selittää aseenkäsittelyyn tutustumisen tärkeyden.
        Koulutus sisälsi teoriaa ja ihan käytännön ammuntaa panoksia säästelemättä. Asiallista ja viihtyisää toimintaa. Kouluttaja esitteli pistoolin palasina ja selitti mitä aseessa tapahtuuu kun liipasimesta painaa. Pistooleilla ammuttiin myös todella paljon. Kaikki harjoitukset tehtiin valvotusti ja kouluttajien ohjeita noudatettiin pilkulleen. Tutustuttiin pinnallisemmin myös muihin aseisiin ja pääsin kokeilemaan mp5:sta. Hieno ase. Helposti näitä koulutuksia luullaan Ramboiluksi, mutta ainakin tämä oli todella asiallista menoa kaukana Ramboilusta.

        Itsepuolustuslajit joissa opetetaan aseenriistoja, mutta ei perehdytetä lainkaan itse aseisiin jäävät pahasti vajavaisiksi noin käytännön tasolla.

        Ei tässä mitään väärää ole. Hyödyllistä harjoittelua joka varmasti kiinnostaa monia.
        Hyvä kun on tekijöitä jotka näitä järjestävät.
        Tämä on tarkkaa touhua jossa valvonta oltava tarkkaa sääntöjä ja lakeja unohtamatta, sillä virheisiin ei ole varaa. Jos olisin Krav magan harrastaja menisin varmasti kaikkiin seuran järjestämiin asekoulutuksiin, koska lajiin kuuluvat aseenriistotekniikat. Ne jotka näitä arvostelevat ja mollaavat ovat usein vain kateellisia siitä kun eivät itse osaa.

        Niin kauan kun näitä kursseja vetää ammattilaiset joilla luvat ovat kunnossa kaikki on hyvin.
        Kannattaa aina selvittää kurssin vetäjän taustat, koska aseiden kanssa tehdyt virheet ovat kohtalokkaita. Kolmekymmntä aloittelijaa radalla pistoolien kanssa kovat piipussa on vaarallinen yhdistelmä jos kouluttajat ovat amatöörejä.
        Jos on syytä epäillä kouluttajan tai järjestäjän pätevyyttä kannattaa ottaa yhteyttä viranomaisiin ja kysyä sieltä.

        Turhaa olisi opettaa aseenriistoja jos ei olisi tuntumaa itse aseisiin.

        Defendon ja Krav magan lisäksi on muitakin koulukuntia joissa käydään näitä juttuja läpi.
        Tiedän vain Kaj Kosksen systeemin ja Combat Hapkidon (kaikki koulut eivät ole ottaneet tätä ohjelmaansa). IBA on järjestänyt asekoulutuksia niin kauan kuin ollut olemassa. Mitä muita?


      • roskaa
        aseet osa itsepuolustusta kirjoitti:

        Turhaa olisi opettaa aseenriistoja jos ei olisi tuntumaa itse aseisiin.

        Defendon ja Krav magan lisäksi on muitakin koulukuntia joissa käydään näitä juttuja läpi.
        Tiedän vain Kaj Kosksen systeemin ja Combat Hapkidon (kaikki koulut eivät ole ottaneet tätä ohjelmaansa). IBA on järjestänyt asekoulutuksia niin kauan kuin ollut olemassa. Mitä muita?

        Itsepuolustaus on eri asia ja turvallisessa salissa harjoitella aseenriistoja harrastuksen vuoksi.
        Kun joutuu tilanteeseen, että joku osoittaa oikeasti aseella (yleensä jonkin matkan päästä) kovat piipussa, niin on täysin hölmöä miettiä jotain aseenriistotekniikoita, kyllä sen ymmärtää jokainen järkevä ihminen.
        Kyllä siinä se todellisuus ja salitreenaaminen leikkipyssyillä on kaukana toisistaan.


      • Turhaa vai ei
        roskaa kirjoitti:

        Itsepuolustaus on eri asia ja turvallisessa salissa harjoitella aseenriistoja harrastuksen vuoksi.
        Kun joutuu tilanteeseen, että joku osoittaa oikeasti aseella (yleensä jonkin matkan päästä) kovat piipussa, niin on täysin hölmöä miettiä jotain aseenriistotekniikoita, kyllä sen ymmärtää jokainen järkevä ihminen.
        Kyllä siinä se todellisuus ja salitreenaaminen leikkipyssyillä on kaukana toisistaan.

        Jaaha, että turhaa on.
        Jos harjoitellaan ammuntaa ja turvallista aseenkäsittelyä, ei siitä mitään haittaakaan ole.
        Se on välttämätöntä jos tarkoitus on oppia aseenriistoja.

        Taitavalta aseenkäsittelijältä ei asetta riistetä, mutta mutta...tumpelo voi sen menettää jopa kotelosta. Harjoittelu on aina hyödyllistä varsinkin silloin kun harjoitellaan ammattilaisten ohjauksessa. Ketä on ammattilaisia ja ketä ei niin se on sitten aivan eri juttu.


    • PeteHyyp

      Kysymys: Pitääkö ottaa oma kommandopipo mukaan?

    • hölynpölyä

      Onhan siellä seurassa sotilaskravmaga kouluttajan tutkintko kaikilla ohjaajilla. Kävivät Puolassa hankkimassa sen muutama vuosi sitten parissa viikossa, ei kande mennä RAUK:hon RUK:hon tai kadettikouluun menee Puolaan.Rupeaa sitten antamaan sotilaskoulutusta yhdellä 9:mm pistoolilla ja rynnäkkökiväärilla jolla ei ole mahdollisuutta ampua sarjatulta. Tulee varmaan pitkät jonot ja kahvia kuluu paljon. Onkohan tämmönen oikea paikka jos on oikeasti ammunnasta kiinostunut, meinaan ampumaseurojakin on esim. reseviläiset. Niitä aseriistoja on varmaan hauska harjoitella oikealla aseella kellä sitten kädet kestää, siinä oikeessa aseessa kun on niitä teräviä ulokkeita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      160
      6765
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4027
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2045
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1829
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1558
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1535
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe