Muita juuttujia???

as-adhd-selviytyjä

Onko muita juuttujia täällä? Kärsin itse vaikeasta juuttumisesta. Pian viisi vuotta olen juuttunut ADHD:hen ja Aspergerin syndroomaan, joskus olin myös juuttunut suomen kieleen melkein kaksi vuotta, samoin historiaan ja biologiaan.
Yläasteella olin kiinnostunut kovasti yleisestä lingvistiikasta. Mikrobiologia (virologia ja bakteriologia) on kiinnostanut minua vuosia.
Keräilen myös kirjoja (olen bibliofiili), joten minulla on myös harvinaisiakin teoksia. Kirjakokoelmastani on n. 95%
tieteellisiä teoksia, on paljon erilaisia käsikirjoja ja sanakirjoja, myös on paljon tietosanakirjoja. On myös harvinaisia tietokirjoja , kuten eräs suomalais-venäläinen metsäteknillinen
sanakirja, sen painosmäärä on n. 100 kpl.
On myös mm. vepsä-venäjä-vepsä -sanakirja...
Harrastan toki myös numismatiikkaa ja bonistiikkaa, sillä olen aina rakastanut antikvaaria.

6

455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juutuu ja isopyörä heittää;)

      siksipä tänne kirjataan. Tuntuu hyvältä välillä pitää vaikka kesälomaa ja viettää kunnon Jussit perinteiseen slaavilaiseen tapaan jajumiutua meren tai järven rannalle. Mitä sanot veliseni?

    • tosiaan juuttuja

      olen juuttunut harrastukseeni ja tiettyihin ajatuksiin. Tätä on kestänyt vuosia.

      Esim. opiskelu on ollut yksi juuttumiseni kohde. Minulla on ammatti ja työ, jotka ei tyydytä minua, koska hankin ko. ammattipätevyyden työvoimatoimiston psykologin neuvosta! Hän ei tajunnut tippaakaan hyödyntää neuvossaan vahvuuksiani. Joten olen työssä, joka on kuin tervan juontia. En pysty hyödyntämään siinä mitään hyvistä puolistani ja heikot puoleni oikein korostuvat, koska koko ajan pitäisi olla positiivinen ja sosiaalinen.

      Eli mietin koko ajan mitä voisin opiskella, opiskeleen tällä hetkellä avoimessä yliopistossa sosiaalipsykologian perusopintoja. Mietin että uskaltaisinko opiskella jotain mikä sivuaa mielenkiintoni kohteita, mutta kynnys on jo tässä vaiheessa korkea.

      Saatan lisäksi juuttua johonkin, mitä joku sanoo puolihuolimattomasti. Esim. ala-asteella opettaja sanoi, ettei opettajanhuoneen oveen saa tulla koputtelemaan, eikä siinä lähellä saa norkoilla. Kun sitten myöhempinä lukio- ja opiskeluvuosina olisi pitänyt käydä opettajanhuoneessa kyselemässä opettajia jne. en vieläkään pystynyt siihen. Olin niin juuttunut tuohon ala-asteen opettajan käskyyn. Ihan totta! Sama koskee kaikkia sääntöjä. Olen tosi tiukka noudattamaan kaikkia järkeviä ja järjettömiäkin sääntöjä, kunhan olen vaan saanut jostain niistä tietää. Inhoan tätä, mutta sääntöjen rikkominen saisi minut siinä määrin pois tasapainosta, että on helpointa vaan noudattaa niitä...

    • Breda

      Juuttuminen on ns. normaalin enemmistön luoma käsite. Ei aspergeri itse koe olevansa ollenkaan juuttunut silloin kun hän on FLOW-tilassa erityismielenkiinnonkohteidensa parissa. Silloinhan hänen aivonsa toimivat erinomaisesti. Tilanne on siis tavallaan jopa juuttumisen vastakohta.

      Se ns. normaali enemmistö, jolla ei ole AS-piirteitä, pystyy käsittämään sellaisia piirteitä tunnetusti huonosti ja ne sanat, joita se enemmistö AS-ihmisistä käyttää, ovat silloin luonnollisesti myös huonoja.

      Erityismielenkiinnonkohteisiin liittyy aina aspergerin vahvuudet. Se kiinnostaa aivan erityisesti, jossa on hyvä. On todella outoa, että joku voi sellaisessa yhteydessä käyttää negatiivisen merkityksen omaavaa sanaa 'juuttuminen". "Juuttumisesta" horisijat ovat yksinkertaisesti pihalla.

      Onko niin että asperger-henkilöiden joukosta löytyy selvästi vahvempia ihmisiä kuin enemmistö tajuaakaan?

    • Juunäinontodellakin

      Aspergerit pystyvät keskittymään hyvin yhteen asiaan kerrallaan. Suurin osa ihmisistä on varsin pinnallisia ja epäloogisia multitaskaajia, jotka hyppivät aiheesta ja tehtävästä toiseen. Valitettavasti nyky-yhteiskunta vain arvostaa enemmän jälkimmäistä, välillä suorastaan vaatii spontaaniutta ja nopeatempoisuutta. Kaikkien pitäisi olla aina niin hirveän tehokkaita.

    • yksilö1

      Ymmärrän juuttumisen omasta kokemuksestani niin, että kun tapaan esimerkiksi uuden mielenkiintoisen ihmisen (tai kohtaan uuden asian), alan opiskella kaikkea mahdollista siihen liittyvää. En miellyttääkseni toista, mutta ymmärtääkseni paremmin kuvioita missä/mitä toinen on.

      Toinen juuttumistyyppi on vaikka harrastus, johon alan paneutua ihan jokapäiväisesti ja sen vatvominen , heh, ei jätä rauhaan. Kun piirrän, maalaan, kirjoitan runoja tai muuta vastaavaa, olen "sen asian lumoissa" siihen saakka kunnes fiilis lopahtaa.
      Tarkoitan tällä esimerkiksi useaa vuotta :)
      Olen sellainen vatvoja, kuulemma.

    • Viipale

      Minä juutun ajattelemaan tai tekemään asioita aina samalla tavalla. Muutama voimakas kiinnostuksenkohde on ollut vuosien ajan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1193
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      839
    5. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      839
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      824
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe