Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hyvä aikido-seura Jyväskylässä?

Joku pölli mun nimimerkin

Ajattelin laittaa meidän tytöt (7 ja 11 v) aikidoon. Pikaisella surffauksella Jyväskylän seudulta löytyi ainakin 2 seuraa: Jigotai ja Aikiken.

Onko muita seuroja?

Onko Jigotain ja Aikikenin aikidossa jotain eroja?

Molemmissa näytti olevan junnutoimintaa, mutta meneekö 11 vuotias junnuihin vai isompiin?

Mitä vielä pitäisi huomata kysyä?

Entisenä taekwondon-harrastajana mielestäni aikidon filosofia on eniten "oikea" ja myös tytöille sopiva. Aikidossa pitää tosin olla erittäin hyvä, jotta siitä itsepuolustusmielessä olisi jotain hyötyä - jujutsu paras.

8

2321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksi junnuohjaaja

      Netistähän nämä löytyvät!

      http://www.finland-aikikai.fi/

      Tuolta löytyy myös nämä 2 Jyväskylän seuraa jotka kummatkin ovat aikikai tyylisuuntaa, "aitoa oikeaa Aikidoa"! Ja molemmissa on junioritoimintaa.

      Kumpi sitten on parempi, en osaa sanoa?

      11 vuotias sopii oikein hyvin junnuihin! 7-vuotias taas on mielestäni jo alaikäraja. Kovin nuoret tarvitsevat enemmän huomiota kuin vanhemmat ja vaatii siis junnuohjaajilta enemmän huomiota. Kannattaakin ottaa yhteyttä näihin seuroihin ja kysyä heidän käytännöstään.

      Tuosta "filosofiasta" sanoisin, että siitä aika harvoin tulee lapsille ja edes aikuisillekaan kerrottua. Ei kannata siis liikoja odotuksia asettaa sen varaan, että Aikidossa lapsista tulisi jotenkin automaattisesti fiksuja ja viisaita, tosin jotain hyötyä näihinkin asioihin saattaa Aikidon harrastamisenkin kautta saada. Joku Taekwondokin saattaa olla ihan yhtä "henkistä" kuin Aikidokin! En alkaisikaan erittelemään eri lajien "henkisyyttä" vaikka Aikidossa se "oma lehmä ojassa" onkin!

      Olen muutenkin sitä mieltä, että varsinkaan lapsia ei tulisi liikaa "henkistää" ellei heillä sitten ole jotain erityislahjakkuutta siihen!

      Aikidossakin opitaan enemmän sen tekemisen kautta kuin puhumalla! ;-)

      Ja kyseessä on loppujen lopuksi aina se makuasiakin! Joku lapsi tykkää ja joku taas ei tykkää! Toisaalta se "rauhanomaisuus" saattaa olla jopa lapsen mielestä tylsääkin kun Aikidossa ei potkita, lyödä eikä edes painita! Lisäksi junnuille ei opeteta Aikidolle niin yleisiä nivellukkojakaan. Tuon itsepuolustuksellisuuden saakin kyllä aika pitkälle junnujen kohdalla unohtaa!

      Mutta menkää ihmeessä kokeilemaan jos vaikka innostuisitte! ;-) Hieno laji kaiken kaikkiaan kuitenkin kyseessä!

    • Aikidoka

      Vanhempi! Käy katsomassa yhdet lasten tai aikuisten harjoitukset molemmissa seuroissa ja päätä sen jälkeen, kumpaan seuraan haluat laittaa lapsesi! Huomaat varmasti eron ja voit tehdä päätöksen omien ajatustesi mukaan.

      • 13+9

        Kannattaa myös kysyä kymyksiä, koska yksi treeni voi antaa vääristyneen mielikuvan toiminnasta. Esim. vyökoetta edeltävä harjoitus on harvoin ihan tavallinen, vaan yleensä silloin keskitytään vyökoetekniikoihin ja junnutkin keskittyy opetukseen selvästi tavallista paremmin.


    • Berserker

      kyllä suosittelen aikikenia. itselläni ei ole lapsia, mutta mitä olen seurannut junnu harjoituksia siellä, ihan hyvältä on näyttänyt. Itsekkin varmasti löytäisit aikikenilta mielenkiintoisen lajin? siellä treenataan vaikka sun mitä aikidon lisäksi

    • weweweeewe

      Käy katsomassa syksyllä peruskurssien aloitukset.
      Seuroissa on eroja.
      Jigotaissa enemmän perustajan hengen mukaista aikidoa.
      Aikikenissä enemmän jutsu vääntöä.
      Kumpi parempi?
      Päätä itse

    • Ismo2

      Jigotai ry järjestää keskiviikkona 28.8.2013 kokeilupäivän. Silloin on mahdollista junioreidenkin kokeilla aikidoa.

    • katso tämä

      http://jigotaijudo.sporttisaitti.com/judon_esittely/

      Täältä lapsesi saavat tuhdit eväät myös koulukiusaajaa vastaan ja arvomaailmakin on kohdallaan, onhan se kasvatustieteiden professorin ajatusten tulos (vaikka arvojen opettaminen on kyllä kodin, ei budolajin tehtävä). Judo on kamppailu-urheilua, mikä tarkoittaa että monet itsepuolustuseen liittyvät filosofiat ovat lopulta toisarvoisia – itsepuolustusta enemmän harjoittelun tehtävä on opettaa henkisesti ja fyysisesti vahvaksi judo-ottelussa samalla tavalla kuin tennisharjoittelu opettaa hyväksi tennisottelussa.

      Väittäisin että juuri näistä syistä judosaleilta löytyy budomaailman selväjärikisimmät ihmiset, jotka arvostavat yhdessä oppimisen ja yhdessä urheilemisen tervettä ilmapiiriä, eivätkä turhaan murehdi itsepuolustusasiota, vaikka nekin taidot siinä sivussa tulevat.

    • kahen lapsen äiti

      Mielestäni Sun pitäisi viedä lapsesi hokuto jujutsu kurssille

      se on monen mielestä parempaa liikuntaa ja sisältä monipuolisesti lukkoja, painia, potkuja...

      lapset ja miksei aikusetkin , jujutsussa oppi elämälle hyvin tärkeätä särmäkkyyttä

      itse vein lapseni 8 v ja 9 v aikidoon hakien samaan kuin sinäkin mutta parin vuoden päästä lapset tylsistyivät kun ei ollu heittoja lyöntejä/potkuja, sitten vein karateen kun lapset kinusi :D mutta sekin oli tylsää (pelkkää kataa) ja sitten ehdotin jujutsua ja nyt he ovat 20v ja 21v ja harrastaa innokkaasti jujutsua mustilla vöillä :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe