Varo TOMTOM rider navigaattoria

Ostanut ja pettynyt

Varokaa ostamasta TOMTOM rider GPS navigaattoria jos se menee rikki niin myyjät myyvät sitä niin halvalla että ketään ei kiinnosta hoitaa takuuasioita ja varaosia ei saa mistään. Kiinnitysjalusta tankoon on ihan paska muviräpsä ja kun hajoaa niin uutta kiinnikettä ei saa mistään. Jos ostat ko laitteen niin älä ainakaan nettikaupasta osta ja sovi myyjän kanssa ennen kauppaa että myyvä liike hoitaa takuuasiat jos laite menee rikki. Muutenantavat sinulle jonkun tukinumeron jossa asiasi ei puhelimen toisessa päässä juurikaan nappaa.

38

32811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mounttejakin
    • Ihmettelen vaan

      Toisaalta ihmettelen,että pitää olla prätkäillessä kypäräpuhelimet,navigaattorit,stereot,radiot,mp3-soittimet....mitäs vielä puuttuu....jos vaikka saisi jotenkin tauluteeveen prätkään kiinni ja vaikka silitysraudan niin voisi sitten neitimäisesti silittää huoltoaseman vessassa sitä prätkänahkahaalaria jos vaikka on mennyt vähän häiritsevästi ryttyyn.

      On uus avutonta porukkaa nykyihmiset.Ei uskalleta lähteä mihinkään ellei koko ajan etukäteen tiedä joka mahdollista vastaan tulevaa kadunpätkää,mutkaa ja mökkiä.

      Huvittavaa :-))))

      • L_D_R

        Kyllä gepsille käyttötarkoituskin löytyy. Ajoin huhtikuussa Budapestin ja Varsovan läpi Garminin opastamana. Niissä molemmissa asuu yli 1.5 miljoonaa lajitoveriamme ja mutkia mökkejä on muutamia. Olen aiemmin kiertänyt Varsovan, mutta nyt sen voi ajaa suoraan läpi. Sinä voit mennä prätkällä kartan ja kartturin kanssa jos haluat...


      • ....
        L_D_R kirjoitti:

        Kyllä gepsille käyttötarkoituskin löytyy. Ajoin huhtikuussa Budapestin ja Varsovan läpi Garminin opastamana. Niissä molemmissa asuu yli 1.5 miljoonaa lajitoveriamme ja mutkia mökkejä on muutamia. Olen aiemmin kiertänyt Varsovan, mutta nyt sen voi ajaa suoraan läpi. Sinä voit mennä prätkällä kartan ja kartturin kanssa jos haluat...

        Miksi ajella kaupunkien ruuhkissa?


      • Omapahan

        on vikasi, kun olet tuhlannut rahasi vempaimiin.


      • Kawanakki

        No huhhuh, eipä tämä kommentoija näköjään ole fillarilla ajanut. On tosiaan näillä bensan hinnoilla jo kohtuullista, että osaat kohteeseen ilman suurempia "pummeja ja ylikierroksia". Samalla sinulla on tietty turvallisuuden tunne täysin vieraassa paikassa, että ollaan reitillä. Tietysti jos elinpiiri rajoittuu kodin ja abc-huoltoaseman ja paikallisen kaljakuppilan kuvioihin, silloin välttämättä navigaattori ei ole tarpeen.

        Prätkäillessä juuri tarvitaan apua, kun paperinen kartta ei tahdo menossa pysyä ja kartturin äänet ei oikein kuulu, kuin käsimerkein.

        PS. On niitä silitysrautojakin pidetty pidemmillä reissuilla mukana...


      • Bandit rosvo

        Voi pyörä olla työkalukin, jolla liikutaan paikkakunnalta toiselle työasioissa. Silloin GPS ja kännykkä liityntä on täyttä asiaa!!

        Toki nämä ovat hyödyttömiä, jos pääasiallisesti ajaa toria ympäri ; )


      • heva64

        veit sanat suustani. 20 vuotta sitten kun aloitin motoilun,luvin jostakin varmaan bikestä, että jos tarviit radion pyörääs on parempi jos rupeet keräilemään postimerkkejä ja istuksit kotosalla.heti sillon en ymmärtäny yhteyttä mut nyt 150 000 km motskarilla ajeltu ja vielä hengissä nin ymmärrän vähän tota "viittausta" .ei kannata hukata sitä pientä vapautta masinoille ja kevät tulee,kohta taas pääsee haistelemaan maisemaa.


    • vastaa..

      Takuuasia kuuluu AINA myyjälle, sitä ei voi "ulkoistaa" millekään puhelinumerolle !

      Ellei asia muuten etene, ota yhteys oman kuntasi kuluttaja-asiamieheen.

      • Odottava.

        Ei tuo välttämättä mitään konkreettista apua aiaan. Kokemusta on.
        Olemme pahasti vielä jäljessä kuluttajansuoja-asioissa, vaikka olemmekin EU'ssa ja on saatu sieltä paljon parannuksia asiaan.


    • Jusba

      Tompan ongelma, kyllä noissa nettikaupoissa voi varautua moiseen kaikkien tuotteiden suhteen.

    • toinen puoli

      Kiinnitysteline: Minä ostin Bemariin kuuluvan telineen, jonka saa keskelle ohjaustankoa eikä se häiritse virta-avaimen käsittelyä. Jalka johon kone kiinnittyy mopossani hajosi, mutta toimi koko kesän. Sain uuden joka on toiminut hyvin. Huolto sitten onkin toinen juttu. Netissä voit täyttää huoltolomakkeen ja tilata DHL:n kuljetuksen. Toimii, mutta v-mäinen täytettävä tuo englanninkielinen lomake. Tosin sen jälkeen sinun ei tarvitse kuin kotona odotta kuljetusta ja seurata sähköpostissa työn etenemistä. Uusi jalka sitten tulikin kotiin DHL:llä. Tätä se on nykyaika?

      • tää oikein on?

        ''Jalka johon kone kiinnittyy mopossani hajosi, mutta toimi koko kesän. '' ???


    • takuun toimivuudesta

      Takuumenettely lienee sama ostaa tuotteen sitten mistä vaan, eli valmistajan sivuilta täytetään (hankalahko) lomake ja sitten saa ohjeet palautusta varten.

      DHL:n osoitteeksi kannattaa varmaankin antaa työosoite, sillä muuten tulee ongelmia varsinkin paluupaketin kuittauksessa.

    • Flexstone

      Ostin Rider 2nd Editionin, ja sadan metrin (!)ajon jälkeen laadukkaasta amerikkalaisvalmisteisesta RAM-telineestä katkesi moottoripyörän puoleinen pallo, johon puristettava väliosa kiinnitetään. Laite pomppi tankin päällä muttei luitenkaan onneksi pudonnut maahan asti.

      Takuuhuolto kyllä toimi sinänsä, mutta oli "melko" hankalaa:
      Ensin soitin myyjäliikkeeseen, josta neuvottiin ottamaan yhteyttä suoraan TomTomiin. Kun lopulta pääsin läpi, pyydettiin faksaamaan ostokuitti ja uusi osa luvattiin lähettää. Siinä lomillapa ei ollut faksia käytössä, joten sovittiin että lähetän kuitin netin kautta liitetiedostona.

      Ei ollut skanneriakaan, joten otin kuvan kuitista digikameralla ja melko monimutkaisten sivujen kautta sain kuitin lähetettyä, pistinpä mukaan vielä kuvan rikkinäisestä osastakin.

      Sivuille pitää rakentaa oma käyttäjäprofiili, jossa esitetään kysymys (vielä kerran, hankalasti
      ja epäloogisesti toimiva sivusto), ja sitten vain odottelemaan vastausta.

      Viikkoon ei näkynyt mitään vastauksia, joten soitin uudestaan. Sanottiin, että kuitti pitää faksata, koska he eivät nyt pääse katsomaan kysymystäni(?).

      Yritin parina päivänä lähettää faksia useita kertoja, mutta TomTomin asiakaspalvekun faksi ei kertakaikkiaan toiminut, aina tuli hylsynä takaisin. Ajattelin, että yritän lähettää vielä kerran, ja jos ei toimi, puran kaupan ihan periaatteesta, laite sinänsä on kyllä mainio.

      Kävin vielä huvikseni vilkaisemassa sivuilta käyttäjätietojani, ja nyt siihen olikin vastattu, ja varaosa tuli kotiin tästä noin viikon kuluttua.

      Sietokynnykseni oli näinkin korkea, että sain ruuvattua navigaattorin kiinni peiliin jossa se pysyi miten kuten.

      Nyt kyllä hirvittää, mitä käy, jos vaikkapa koko laite mykistyy. Minimiseuraamus on että ollaan ilman laitetta kuukausi, pari. Ehkä siinä tilanteessa pitää alkaa ravistelemaan myyjäliikettä. Ja laite oli ostettu suomalaisesta kodinkoneketjusta, ei puolalaisesta nettikaupasta.

      • Mika+

        Jos lähtee pitemmälle reissulle, niin kierrekantiset karttalaukkuun sopivat kartastot ovat ehdottomia. Itse en laskisi suunnistamista pelkän GPS:n varaan.

        Szarvas Europa 1:2 650 000 on ihan pätevä opus, jolla pääsee Euroopan läpi. Kohdamaasta tietenkin tarkempi paikallinen kartasto.
        http://utikonyv.eu/shop_artdet.php?shop_id=2218&cikk=k_453248

        Multa putos oikean puolen peilin lasi Puolassa. Aikamoista rytkytystä oli välillä. Enpä tiedä kestäisikö GPS ehjänä niissä olosuhteissa. Ehkä Touratechin kumitettu teline toimisi.


      • tätäkin
        Mika+ kirjoitti:

        Jos lähtee pitemmälle reissulle, niin kierrekantiset karttalaukkuun sopivat kartastot ovat ehdottomia. Itse en laskisi suunnistamista pelkän GPS:n varaan.

        Szarvas Europa 1:2 650 000 on ihan pätevä opus, jolla pääsee Euroopan läpi. Kohdamaasta tietenkin tarkempi paikallinen kartasto.
        http://utikonyv.eu/shop_artdet.php?shop_id=2218&cikk=k_453248

        Multa putos oikean puolen peilin lasi Puolassa. Aikamoista rytkytystä oli välillä. Enpä tiedä kestäisikö GPS ehjänä niissä olosuhteissa. Ehkä Touratechin kumitettu teline toimisi.

        On se vaikeeta toi takuuasia jollain, luulen että on vika jossain muussa kun tuotetuessa takuuasiassa :)
        Minä soitin tomtom suomen tukeen ja sieltä tyttö/nainen kyseli tiedot ja sit tuli sähköpostiin muutama maili, jossa oli niitä dhl juttuja ne piti tulostaa ja laittaa paketin kylkeen kiinni ja 2 päivän päästä haettiin tomtom huoltoon "DHL soitti että passaako tämä aika" ja 10 päivää meni kaikkiaan niin oli kotona laite uudella jalaksella.


    • Petteri_35

      Jo vain vituttaa.. Huhtikuusta asti on ollut riderin jalka"takuu" kierroksella. siinä on mennyt kesä odotellessa.Kärkkäiseltä Ylivieskasta ostin mokoman paskan.Oli jo paketista ottaessa jalka rikki takaruuvien kiinnityksestä.Nyt olen jo kuullut monenlaista sepostusta ko.liikkeen tiimoilta.Aika ontuvia ovat...Pitänee ottaa yhteyttä kuluttajaasiamieheen.LUPAAVAT AINA SOITELLA! Mutta yhtään puhelua ei ole tullut ko halpakaupan tiimoilta. Että tämmöstä.Tarvi tai ei.Takuun pitäisi toimia!!!

    • Heillä on paras takuupalvelu

      Turha valittaa, jos ei osaa käyttää laitetta ja varsinkaan takuupalvelua. Heillä on tosi toimiva palvelu

      • toimiva,,

        palvelu,, kestää vaan vähintään kuukauden jos sinne jotain lähettää korjattavaksi.. mullakin mennyt jo yli 1.5kk,,


    • VASTUUTONTOMTOM

      Hei.
      Ostin ystävälleni Kokkolan konekeskuksesta syntymäpäivälahjaksi viime keväänä Tom Tom riderin.
      Ihmettelin kesällä, että miksi hän ei ole ottanut sitä käyttöön?
      Selvisi että myyntipakkauksesta puuttui tärkein osa eli itse laitteen kiinnitysosa.
      Se varsinainen asia: Liike on vitkastellut ja vitkastellut asian suhtee; kaikenlaisia selityksiä..... kun ottaa yhteyttä maahantuojaan sanotaan että se on myyjäliikkeen asia! VASTUU?????
      Näyttää siltä että tämä laite jää koristeeksi. Akkuakaan ei ole voinut ladata, liekö se jo loppu.
      ÄLÄ IKINÄ OSTA MITÄÄN JOKA HAISKAHTAA VÄHÄNKÄÄN TOM TOMILLE:

      • UTELIAISUUS KANNATTI

        OSTIN ESPOON GIGANTISTA KYSEISEN NAVIGAATTORIN HETI KUN SE TULI MARKKINOILLE ELIKKÄ TOISSAKESÄNÄ. UTELIAISUUTTANI AVASIN PAKETIN JO LIIKKEESSÄ JA KYPÄRÄMIKKIHÄN SIELTÄ PUUTTUI. ONNEKSI TÄMÄ TAPAHTUI LIIKKEESSÄ NIIN SAATIIN HOMMA KUNTOON.


    • skip

      Olen omistanut TOMTOM riderin huhtikuussa kaksi vuotta. Tänä aikana laite on sanonut sopimuksen irti noin viisi kertaa- nytkin on Hollannissa korjaamolla ollut piakkoin kaksi kuukautta-lähetetty 5.12-07. Jalustakin sanoi lataussopimuksen irti Pyreneillä viime heinäkuussa, jonka jälkeen olen odotellut uutta (takuuna ? )- ja odottelen tänäkin päivänä. Korjausreissut Hollantiin kestävät aina yli kuukauden. Onpa tuo lentänyt telineestäänkin , kun pyörällä ajoin pieneen poteroon tiessä. Ainut positiivinen asia tuossa rakkineessa on se, että tuosta 100 km tunnissa vauhdista asvaltin kautta jorpakkoon lentämisen jälkeen aparaatti löytyi ja toimi.
      Ei muuten saa handsfreen piuhanpätkiäkään erillisinä, vaan ostattavat koko paketin- oliko n.70 e.
      Laite maksoi aikanaan n.600euroa, plus euroopan kartat silloin n.200-300e, Jotta tästä sopii repiä jos laitetta on hankkimassa.
      Ps. tukinumero(kaan) ei muuten mullekaan koskaan vastannut- oli kuulema vähän ruuhkaa

      • tomtotom

        Mulla on kans kaksi vuotta ollut käytössä, kerran käynyt huollossa. Huolto reissu kesti 2 viikkoa ja tuli uuden telineen kans takasin. Huollon jälkeen toiminut tosi hyvin, ei mitään pahaa sanottavaa.


      • rider 1st
        tomtotom kirjoitti:

        Mulla on kans kaksi vuotta ollut käytössä, kerran käynyt huollossa. Huolto reissu kesti 2 viikkoa ja tuli uuden telineen kans takasin. Huollon jälkeen toiminut tosi hyvin, ei mitään pahaa sanottavaa.

        Mulla kolme vuotta vanha laite ja hyvin on toiminu. Nyt vaan rupes pätkimään latausta. Onko tietoa, että mistä yleensä kiikastaa? Niin ja onko kukaan mitannu telineeseen tulevaa jännitettä. Mulla tulee keskimmäiseen ja oikeanpuoleiseen napaan 4,91V ja vasen vissiinkin maa 0V. Onko tuo Normaali?

        Nyt latauksen voi tehdä ainoastaan autolaturilla. Verkkovirtalaturi ei lataa. Lieko sekin hajalla. Harmi että takuu on jo mennyt umpeen.

        Viitsiskö joku mitata omasta telineestään ton jännitteen! Kiitos.


    • Vali vali

      Ainakin tomppa pelannut hyvin, sen oman telineen sinkosin heti mäkeen ja ostin kunnon telineen pyörään.
      Kaikista vehkeistä täällä aina valitetaan että ei toimi.

      • M.R.

        Mullakin toiminut TOM TOM ONE pyörässä jo kaksi kautta, eikä mitään vikaa!
        Sateella kiskasen sen suojaksi mini-crip-pussin ja sillä selvä.
        Samat toiminnot, kun riderissa, vaikkei niitä mainostetakaan.

        Siinä/niissä ei ole muistikorttia ja muisti on vain 1G, joten sinne ei mahdu koko euroopan kartta. Tästä on hyötyä vesitiiviyden suhteen.
        Viime vuonna reissasin länsieuroopassa, tänä kesänä itä, mikä pisti mut ostamaan toisen samanlaisen, jonne siis pistin itäeuroopan kartan. Investointi ei ollut paha, ( 99€ 34€ kartta netistä), ja nyt ei tarvitse siirrellä navia autosta prätkään tai päinvastoin. Ja jos "seilaa" just "rajaseudulla" tai vaihtaa seutua idästä länteen, ei se nyt kovin paha ole pitää kahta navia mukana.

        On se kumma, jos rideristä on koko ajan riesaa, kun noi pelaa täydellisesti, vaikka eivät muka ole prätkään tarkoitettu lainkaan.
        Viime kesänäkin Skotlannissa oli 16 sadeajopäivää!!???? muut lukemattomat sateet!!??


    • piuhaaa..

      sitä navigaattoria voi povariin heittää ja piuhalla nappikuuloke korvaan, a ei tärise ja toimii, niissähän on puhe opaste!

      • M.R.

        , mutta silloin taitaa menettää hieman yli puolet tiedosta, jota se masiina suoltaa. Kun näkee kuvan laajemmasta kokonaisuudesta, se uppoaa tajuntaan paljon paremmin, kuin että täti vain huutelee.


    • voihan.veikkoset

      Se navi pitää olla tangossa? Iskee vaikka tankkilaukun kirkkaaseen osaan, voi silti näpytellä nappeja. Ja tomtomit on laatukamaa et eine siellä laukussa ainakaan mee rikki. voi ostaa vaikka autonavigaattorin jos pitää vaan laukussa =)

      • mervitabola

        ole käyttänyt navia. Eihän se navi edes pysy paikoillaan siellä karttataskussa saati että sitä pystyis käyttämään kunnolla .


    • a

      itselläni ainakin rikkinäinen huollettiin myyjän puolelta paremmin kuin hyvin, ja kiinnikkeitä saa tilattua, ei ongelmaa. tomtom toimittaa ympäri maailmaa. tomtomi myös parempi esimerkiksi kun kaikki garminit. garminit eivät kestä sadetta ollenkaan ja kosketusnäyttötekniikka on huonompaa. itselläni on ollut tomtom rider second edition parisen vuotta ja sitä ennen oli tomtom rider

    • nahkaTomTom

      Minulta saat luotettavat TomTom huollot ja rassaukset. Rasvaukset tulee kaupanpäälliseksi. Ajat vain moottoripyörällä huoltopaikkaan, niin voidaan aloittaa rassaaminen. Toinen huoltopaikka on Blue Oyster Tampereen satamakadulla. Pistäydy siellä vaikka joku päivä nahat päällä, pyöräilyn ohessa.

    • uesjk

      Itselläni oli sama aparaatti ja takuuasioiden kanssa oli ongelmia. Homma oli yhtä soittelua ja pallottelua. Ei enää Tom Tomia koska takuuasiat ovat olemattomia. Kovat lupaukset Gigantissakin mutta enää se paska ei uppua meikäläiseen. Gigantti viilasi myös kaveria pahasti kodinkonekaupoissa. Jälleen kerran Gigantti menetti asiakkaan ei ole ensimmäinen eikä viimeinen.

      • Viltsuzzz

        Mulla on Rideria vastaava Garmin Nuvi 550 moottoripyörässä. Ihan samat ongelmat. Laitteen mukana ostettu Garminin tankoteline on umpisurkea. Sittemmin hankittu kunnon RAM-telineet. Tällä viikolla sain laitteen näytön lasin hajalle. Huollosta vastattiin ettei varaosaa ole saatavana, eikä kannattaisi korjatakaan, tulee kalliimmaksi kuin uusi laite. Sattumoisin ko navigaattorin hinta on noussut viime kesästä reippaasti, vaikka onkin jo vanha laite.
        En viitsisi vaihtaa muuhun, kun on kaikki telineet ja virtalähteet just saatu fiksattua 2:een prätkään.


    • Kyläkauppias

      ostisko kenties Gigantista:)

    • Anonyymi

      Tom tom myyjät vetäytyy vastuusta kun laite hajoaa, joudut itse lähettämään se korjattavaksi Upsin kautta. Joku Tom tom heppu asiakaspalvelusta antaa sulle lähetysohjeet.
      Sen jälkeen huolto ottaa yhteyttä...Romaniasta sähköpostilla johon ei voi vastata...
      Mun laite oli viikon vanha kun hajosi ja jouduin itse hoitamaan koko logistiikan..
      Motonet oli myyjä ja antoi vain sp osoitteen Tom tomille, ei muuta.
      Aika perseestä koko Tom tom paska.
      Älkää ostako..

      • Anonyymi

        Karmeita tarinoita, itselläni on 2008 ostettu garmin ja laite on toiminut täysin eleettömästi koko 11 vuotta. Pari kertaa on pakkasaamuna käynyt niin että on joutunut painamaan laitteen reset nappulaa mutta sen jälkeen se on toiminut taas ihan normaalisti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe