falabellat

falahullu

miten falabellan hoito eroaa koiran hoidosta, jos näitä talleja laitumia ei lasketa mukaan? jotkut pienet minihevoset myös asuvat sisällä. sen kokoiset eivät sitten kai varmaan tarvitse laitumia, vai? riittääkö aidattu suht. iso omakotitalon piha niille laitumeksi, jos saisivat vapaana kulkea? lisäksi kysyisin, että mitä aineita hevoset EIVÄT saa syödä? en ole itse saanut näihin selviä vastauksia.

14

1825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • falahullu

      niiden harjauksesta ja pesusta, eroaako isommista hevosista? eli tarviiko kaikki hikiviilat sun muut?

    • ei ei ei

      Ensinnäkin falabella on hevonen siinä missä muutkin (tai poni ny tässä tapauksessa) toiseksi falabellat ovat äärettömän kalliita...miten hemmetissä vertaat falabellan ja koiran hoitoa??et sä hevostakaan hoida niinkuin koiraa, vai???

      • falahullu

        näin vain jonkun kysyneen sitä koira ja minihevos juttua ja se jäi vaivamaan, että voiko olla totta. ehkä se jossain suhteissa onkin. jossain luki että jos on oma piha ja piharakennus, voi harkita minihevosen ottamista, onko se totta? jos on niin se omakotitalon piha hommakin kai onnistuu?


      • falahullu
        falahullu kirjoitti:

        näin vain jonkun kysyneen sitä koira ja minihevos juttua ja se jäi vaivamaan, että voiko olla totta. ehkä se jossain suhteissa onkin. jossain luki että jos on oma piha ja piharakennus, voi harkita minihevosen ottamista, onko se totta? jos on niin se omakotitalon piha hommakin kai onnistuu?

        vastatkaa nyt, pleaseeeee!!!!!!


    • agrologi

      Falabelloja hoidetaan kuten muitakin hevosia. Ne täytyy ruokkia useamman kerran päivässä, tarhata tai laiduntaa säännöllisesti jne. Koiran hoidon kanssa falabellan hoidolla ei ole paljoakaan yhteistä.

      Suomessa tuotantoeläimiä (joihin hevoset, myös falabellatkin lasketaa) ei saa pitää taajama-aluella, joten omakotitaloalueella et voi falabellaa pitää et sisällä etkä piharakennuksessa. Hevosen tallille on myös asetettu joitakin vaatimuksia, joita keskimääränen omaktitalo ei välttämättä täytä. Toisakseen terveystarkastajilla on omat ohjeensa tiloille, joissa asuu ihmisiä ja tuotantoeläimiä. Joten käytännössä hevosen pito ihmisten kanssa samassa rakennuksessa on käytännössä mahdotonta.

      periaatteessa omkotitalo pihan kokoinen alue riittäisi falabellalle tarhaksi, ehkä jopa laitumeksi, mutta haluaako äitisi luopua kaikista kukkapenkeistään? Jos nurmi alkaa loppua voi lisäruuaksi antaa kuivaa heinää.

      Perusperiaatteena: Hevonen saa syödä kaikkea kasviksista valmstettua, joka ei ole myrkyllistä. Tmän liäksi kivennäisiä, mutta ei muuta. Tähän on muutamia poikkeuksia esim. maitojauhe.

      Varusteiksi falabella tavitsee samat kuin muutkin lepohevoset. lepohevonen=hevonen jota ei ajeta tai ratsasteta.

      • krm.

        Lisäisin nyt tuohon '' jos ruoho alkaa loppumaan niin pitää lisäksi antaa heinää''
        että hevonenhan se falabellakin on. Eihän ''normaali'' ponikaan pärjää pelkällä ruoholla. Vai oletteko toista mieltä?


    • callekingi

      Falabellat ovat myös hevosia niinkuin muutkin ne ovat lauma eläimiä ja tarvitsevat kavereita. ja ne syövät samaa kuin ponitkin. ei niitä voi sisällä pitää. oikean kokoinen laidun jossa ne eivät voi saada kavio kuumetta. Pieniä vinkkejä sinulle.

    • Myrkkyä!!

      Myrkyllisiä kasveja on ainakin niittyleinikki ja saniainen. Ne on yleisimmät joita jotkut syöttelevät tietämäättään että voivat myrkyttää hevosen:(

    • asdasd97979797

      Myrkylisiä kasveja on myös villakot

    • jokusekotyyppi

      Miten muuten meinaat hoitaa sisäsiisteys ongelman. Ei varmaan ole kiva kun lantaa löytyy ympäri taloa...

    • Minääääääääää

      Paljonko muuten falabellat maksavat?

      • iitu

        Puhtaat falabellat maksavat 5 000 ylöspäin.


    • miksi et

      puhdas rotuiset falabellat voivat makaa monia tuhansia euroja. lisäksi olen itsekkin miettinyt falabellan ostoa . ja mikset voisi ottaa falabellaa omakotitalon pihalle jos rakennat sinne tarpeeksi ison tallin. piha ei ehkä riitä laitumeksi mutta ainakin tarhaksi.

      • iitu

        Laki kieltää taajama-lueilla tutantoeläinten pidon, ja falabella lasketaan tuotantoeläimeksi. Eli taajama-alueiden ulkopuolella voi pitää falabellaa jos asuu omakotitalossa, muttei taajama-alueella, oli sitten kuinka suuri piha tahansa. Lisäksi poni/hevonen voi kuolla yksinäisyyteen, jos e ole heppakveria, eikä piha välttämättä riittäisi useammalle laitumeksi. Lisäksi laitumilla on joku minimikoko.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe