Metallica Day

käke

Ollaan kaverin kanssa keksitty ja vietetty kohta jo 15 vuotta (vuodesta ’93) Metallicalle osoitettua tribuutti päivää nimeltään “Metallica-päivä” tai "Metallica Day" tai kuten viimevuonna, "MD´07".
Tämä perinnepäivä on siis ollut olemassa joka vuotisena tapahtumana jo 15 vuotta (kymmenettä juhlavuotta juhlistimme niin, ettei päivää pidetty ollenkaan, eikä 20:s juhlavuosi tule tekemään poikkeusta).
Olemme vuosien mittaan yrittäneet levittää sanomaa kyseisestä perinnepäivästä mutta toistaiseksi Metallica päivää kanssamme samaan aikaan on viettänyt tiettävästi vain alle 10 ihmistä kerralla ja ehkä max 15 ihmistä koko historian aikana.
Päivää vietettiin alunperin aina 30. Heinäkuuta mutta päivän aina osuttua arkipäivään oli hankalaan saada töistä vapaata ja kaikki halukkaat osallistumaan, joten vuonna 2001 muutimme päivän vietto ajankohdaksi Elokuun ensimmäisen lauantain.

Tämän jokavuotisen tribuuttipäivän konsepti on hyvin yksinkertainen: päivän ideana on kuunnella kaikki metallican levyt (siis kaikki LP:t mukaan lukien myös Garage levyt ja sinfonia levy ynnä muut) läpi ilmestymis järjestyksessä, Kill ém all:ista aina uusimpaan, pukeutua jos mahdollista Metallican rekvisiittaan (ei kuitenkaan pakollista) ja nauttia virvokkeita ja maailman parasta musiikkia (virvokkeet ovat vapaaehtoisia ja vapaasti määriteltäviä oluesta limppaan tai veteen). Alkoholin juojille kuitenkin tiedoksi, koska päivä on pitkä ja tulee aloittaa suhteellisen ajoissa (jotta kaikki levyt keritään kuuntelemaan läpi) on alhokohin kanssa oltava varovainen, ettei putoa ennenkuin kaikki levyt on kahlattu läpi. Suositeltavaa on nauttia esim. kahvia ja/tai vettä tietyin väliajoin (tai edes kerran jossain vaiheessa).
Päivän edetessä ei ole kiellettyä kuunnella myös Metallican muuta materiaalia, kuten sinkku, live-taltiointi tai EP julkaisuja, kunhan ne esitetään suunnilleen oikeassa aikajärjestyksessä. Päivää voi myös terästää (jos mahdollista) esimerkiksi soittamalla taustalla metallican musiikki tai keikkavideoita, tämä kaikki siis täysin omavalintaista toimintaa.
Päivänviettopaikka on myös täysin vapaavalintainen. Me (perustajajäsenet) olemme kavereiden kanssa esimerkiksi viettäneet päivää niin ulkona nurmikolla istuen Ghetto Blasterin pauhatessa kuin sisätiloissa kaverilla saunoen... tai missä sitten ikinä on ollutkin aina tilaa ja mahdollista.
Kun levyt on kuunneltu läpi, eli viimeisimmän levyn viimeinen biisi on lakannut soimasta (ja jos ihmiset ovat vielä hereillä), on musiikki / ohjelma tämän jälkeen täysin vapaaluontoista, kehottaisimme kuitenkin musiikin suhteen pysymään hevimusiikissa, mutta jos nyt jollain on kuitenkin pakottava tarve siirtyä esim. Antti Tuiskuun niin emme voi sitä keneltäkään kieltää.

Sitten tärkeä asia! Metallica päivään kuuluu ja on aina kuulunut fiksu ja rauhallinen käytös, eli kunnioitamme naapureita ja talojen järjestyssääntöjä, niinkuin myös ulkona ollessamme siistimme paikat niistä lähdettyämme emmekä aiheuta järjestyshäiriöitä, vaikka olisimme kuinka jurrissa.
Ihmisille jotka eivät osaa ottaa ja käyttäytyä humalatilassa emme suosittele tätä päivää lainkaan, saatika sitten alkoholia muutenkaan!!!
Päivää voi siis viettää yksin, kavereiden, tuntemattomien tai vaikkapa lemmikkien kanssa paikasta ja säästä riippumatta. Ja huom, kaikkien päivää viettävien ei siis tule tai tarvitse olla samassa paikassa viettämässä päivää, MD ei kuitenkaan (ainakaan vielä) ole mikään festaritapahtuma! Joten jokainen kerätkää omat MD porukkanne ja pitäkää hauskaa… porukoiden yhdistely ei kuitenkaan ole millään tapaa kiellettyä, jos siltä tuntuu.
Mutta ei muuta kuin kaikki ajatuksesta kiinnostuneet ja kynnelle kykenevät MD:tä viettämään. Se on hieman ehkä rankka mutta varsin mukava tapa viettää lauantaita… ja siis sehän on vain kerran vuodessa.

t. founders of MD (since 1993)
Käke&Pikkis

1

372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MDdm

      Tuo on hieno homma

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      185
      1485
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      27
      1207
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      313
      1143
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1084
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      98
      967
    6. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      131
      928
    7. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      922
    8. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      100
      915
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      60
      886
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      86
      875
    Aihe