maali kuplii sokkelissa

tsiikailija

Ostimme viime kesänä vuonna 1989 rakennetun tiilisen omakotitalon. Sokkeli oli maalattu myyntiä varten ja näytti silloin hyvältä.
Tänä kesänä maali alkanut kuplia isoilta alueilta pois sokkelista. Ilmeisesti ainoa vaihtoehto raapia vanha maali pois ja maalata uudestaan. Mutta mistä vika johtuu, väärästä maalista, sokkelissa vikaa...? Olisi mukava tietää ennen kuin alkaa urakkaan.

10

3631

  Vastaukset

  • Salaojitus ja patolevy auttaa. Tehkää huolellisesti että siitä on jotain hyötyä. Nappulamatto (Platon) oikein päin seinään = napit seinää vasten ja lista päälle, ettei väliin pääse mitään.

   Joku pölhö remontoi väärinpäin ja jätti ilman listaa, eikä viitsitty mennä huomauttamaan. Naureskeltiin vaan itseksemme juuri omasta urakasta selvittyämme.

   • toimia.Kaveri voi joskus silittää sinua,että luu paistaa.


  • Maali on huono pinnoite sokkeliin. Joudut maalaamaan ilmeisesti joka kevät.

  • Sokkelimaalit ( esim. Tikkurilan Yki sokkelimaali) tuppaavat olemaan liian tiivitä latekseja, jotka muodostavat kalvon pintaan.
   Kun maa on jokatapauksessa kostea ja betonia pitkin kiipeää vähän kosteutta maalikalvon alle, niin auringon lämpö hoitaa loput - vesi höyrystyy ja laajenee, maali kuplii pois.

   Olisi järkevämpää käyttää hengittävämpää pinnoitetta kuin maalia, esim. rouherappaus. On saatavilla myös rappauspinnan näköistä jälkeä tekeviä maaleja - mahtavat olla pohjimmiltaan kuitenkin siis maaleja.

  • Sementtiliima pinnassa, joten maali ei saa tartuntaa. Minulla oli sama juttu. Maalitehtaan mies kävi toteamassa ongelman syyn.

   Tavallisesti tehtaalta kysytään, miten maalin saa irti..

  • Todennäköisesti lattialämmitys on säädetty liian kuumalle, jolloin maali alkaa perussokkelimuurissa kiehumaan.

   • tuommoista opeta tekussa


   • Toivottavasti oli tarkoitettu vitsiksi tuo "rakennustarkastajan" kommentti. Ja nyt asiaan.

    Luultavasti sokkelinvierustäyttö on tehty savensekaisella perusmaalla ja salaojat eivät saa pidettyä perusmuuria kuivana. Ensiavuksi sokkeliin voi laittaa erityisen primerin, joka estää kosteuden ja suolojen nousun maalin alle, jolloin maali ei poksahda heti pois sokkelista. Maalikaupassa tietävät, kun osaa kysyä.

    Pääsyyksi ongelmaan arvelisin sokkelinvierustäyttöä, joka olisi tehtävä uudelleen. Samalla tietenkin salaojituksetkin pitää tarkistaa ja patolevytkin voi naulata sokkeliin, koska sellaisia ei todennäköisesti ole.


   • Rakennusinsinööri?


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1787