vauvan refluksitauti jakiinteä ruoka

elsa1603

Vauvani on 3,5 kk ja hänellä on todettu vaikea refluksiongelma,GER. Hänen tautinsa on ns. silent-versio eli vauva ei niinkään oksenna vaan ruoka nousee vähän väliä ruokatorveen ja suuhun ja vauva ns "märehtii" Hän on itkuinen, nukkuminen on vaikeaa ja hän heittelee päätään makuulla,suuhun nousee happamia röytäisyjä ja kuplia, syöminen on vaikeaa jne.

Diagnoosin saatuamme lääkkeeksi tuli Prepulsid niminen lääke. Se onkin auttanut,mutta ei kuitenkaan täysin poistanut ongelmaa. Lääkäri sanoi, että aika ja kiinteisiin ruokiin siirtyminen auttaisivat myös.

Siksi aloimmekin jo syömään perunasosetta toiveikkaana, että se parantaisi tilannetta entisestään. Pettymys on ollut valtava,kun onkin käynyt toisin päin.Vauva on taas itkuisempi ja alkanut pulautella tuhdimpaa kamaa. Nukkuminenkin on vaikeaa ja hän heittelee päätään entistä enemmän, ikään kuin nyt olisi isompi pala kurkussa. ilmeisesti mahaportti on niin löysä, että se päästää kiinteääkin nousemaan,ja voin kuvitella, että sitä on vaikeampi nieleskellä takaisin. Nyt äiti on neuvoton ja pettynyt. Mitä tehdä, kun kiinteisiin on kumminkin pakko siirtyä kunnolla jossain vaiheessa? onko muilla kokemusta vauvan refluksista ja kiinteistä?

4

1519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sop

      Meillä pojalla todettiin aikoinaan vaiva samanikäisenä,ja aloitettiin myös prepulsid.lääkitys,joka lopetti vaivat täysin.Poika ei aiemminkaan mahdottomasti pulautellut,nieleskeli ja röyhtäili koko ajan,ja etenkin yöt olivat vaikeita.Meillä lääke lopetti kuitenkin vaivat täysin,ja sen käyttö lopetettiin vuoden iässä.Aloitimme myös ajoissa kiinteiden annon,se ei auttanut muistaakseni tilannetta.Toivottavasti lääke rupeaa tehoamaan toivotulla tavalla,yleensä niin käy..ja pääsette aikanaan vaivasta,ikävä kyllä muutamalle prosentille lapsista se jää ns.aikuistyyppisenä loppuiäksi.

    • äiskä987

      käytittekö yölläkin lääkettä vai vain päivällä?`

    • refluksivauvasta

      aloita vaikka päärynäsoseella. Jostain syystä peruna meilläkin pahensi GER-oireita ja sairaalassa neuvottiinkin, että aloittaa perunan myöhemmin (myöskään porkkanaa ei suositeltu alkuun).

      Meillä vauvalla todettiin silent-tyyppinen GER 1kk iässä ja tällöin aloitettiin lääkitys. Pulauttelua ja oksentelua alkoi tulla iän myötä enempi ja 4-5kk iässä oltiin osastollakin sen takia. Kiinteät ei meillä tuonut helpotusta, vaan aika. 10 kk iässä alkoi pulauttelu ja muut oireet alkoi vähenemään ja 1v. se oli enempi satunnaista. Meillä pulauteltiin myös öisin, vaikka yösyönnit jäikin pois 4-5 kk iässä.

      Me käytettiin myös rela-tippoja. Aina kun koetittiin jättää ne pois, niin oksentelu palas parissa päivässä (myöskin kun lapsi käveli). Voi toki käyttää jotain muitakin maitohappobakteereja/probiootteja, mutta jotain kannattaa käyttää.

      Nämäkin ehkä helpottaa, mutta ei kyll tautia pois vies. Sängyn pääty kannattaa kohottaa ihan reilusti. Syönnit mahdollisimman pystyasennossa ja syönnin jälkeen pystyasennossa ½-1h (vaikka sylissä tai sitterissä). Syöntien väli pitäisi olla 4h (tai enempi). Suolen toimintaan kannattaa kiinnittää huomiota (ei saisi päästää kakkaa liian kovalle).

      Rankkaa se vauva-aika oli, mutta enää se on haalea muisto.

    • karmivaa kipua edell

      meillä prepulsidia on syötetty 3vk ja välillä oli parempaa nyt tulee ruuat ja lääkkeet pois. 1-2 kertaa 2pvssaä lääke ehtii vaikuttaa ja helpottaa. röyhtyytys on hirveää olallakin oksentaa ryöooyjä ja poltot vaivaa vielä 30-60min päästä ja unesta herätessä alkaa huutamaan on noustava röyhtyyttää.uus lääke tilattu katotan vaihdetaanko lääkettä vai. mitähän muuten sitte käytetään jos EKG arvot nousee?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2460
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1920
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1388
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      984
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      861
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      840
    8. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      59
      825
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      50
      802
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      745
    Aihe