PVC:n pesu??

pvc-tyttis

Kestääkö PVC-vaatteet ja -lakanat pesua pesukoneessa?? Tykkäisin pvc-vaatteista ja öljyleikeistä, mutta mukavuudenhaluisena olis kiva, jos "jälkipyykki" hoituisi mahdollisimman helposti... Siis esmes öljyiset pvc-lakanat koneeseen vai meneekö pilalle??

6

3766

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vesimies1976 huittinen...

      kyllä mun mielestä ne tarvis vaan pyyhkiä kostealla rätillä ja vaikka fairilla!=)

    • turvallisin

      Ainakin kaikissa pesuohjeissa mihin olen törmännyt sanotaan käsinpesu ja tämänkin tulisi olla hellävaraista huljuttelua eikä mitään ryppyyn rutistelua... toisaalta se selviää ainoastaan kokeilemalla kestääkö pvc-lakanat konepyykkiä, itse lähtisin kokeilemaan käsinpesuohjelmalla ilman linkousta. Riskinä lienee pinnan murtuminen?

      • lakanat

        ainakin ne lakanat mitä minä olen nähnyt. on erilaista vinyyliä kuin se, mitä asuissa käytetään. Vaatteissa pvc on jotenkin pehmeämpää ja siinä on takana kangas. Lakanoissa ei vuorikangasta ole.

        Mielestäni pvc-lakanat voi pestä pesukoneessa ehkä 30-40 asteessa. Lakanaa koneeseen sullotaessa ja poisotettaessa kannattaa varoa, että ei tule pahoja laskoksia ja taitosten repeämisiä. Ja kuivatus mahdollisiman suorana ja niin että molemmat puolet pääsevät tuulettumaan.


    • pvc-saappaat

      kestääkö miten ulkokäyttöä? olis tarkoitus käyttää mudassa yms. sellaisessa. onko kellään kokemusta? pitäskö jollain suojata ensin?

    • juppe6969

      Moi,
      ihan ensinnäkin, kun puhutaan pvc'stä, pitäis tarkemmin tietää, mistä on kyse. Tänä päivänä suurin osa ns vinyylikamoista ei enää itse asiassa ole PVC'sta vaan polyuretaanista (PU). eli rautalangasta väännettynä:
      - folio/filmi/kalvo, ilman taustakangasta, eli tyypillisesti esim naisten sadetakki tai ns sauna-asu, on pvc'tä (kertakäyttösadetakit ja elmukelmu taas ovat polyeteeniä). PVC ei kestä öljyjä, ei kestä konepesua. Käsinpesu ja ilmava kuivaus. Öljyt kovettavat tällaisen PVC'n. Jos esim haluaa liukkaria tällaisten asujen kanssa (esim muovipöksyt) niin suosittelen ehdottomasti vesiliukoisia, esim KY.
      - vinyyliasut, mustat, punaiset ym, voivat olla pvc'tä, mutta todennäköisimmin ovat polyuretaania. Kestää paremmin öljyjä, voi pestä hienopesuohjelmalla. Ajan kanssa pinta lähtee kyllä yleensä hilseilemään. Tämä koskee mm noita vinyylilakanoita.
      - sadeasut, voivat olla PVC'tä tai PU'ta. Halvimmat kiinalaiset ovat yleensä PVC'tä, esim Rukan kamat ovat PU'ta. PVC on aina herkkä kovettumaan jos siihen kaadetaan öljyjä, muuten kaikki yleensä kestävät hienopesun.
      Sitten kysymys vinyylisaappaiden mudankestosta. Ei ole omakoht kokemusta, mutta veikkaan, että menettävät kiiltoa jollei muuta.
      Joku on joskus kysellyt että jos vinyyliä ruiskuttaa silikonilla. Periaatteessa silikoni on ok, mutta suihkeessa on mukana usein jokin liuotin tai ponneaine, joka voi olla vahingollista vinyylille. Siksi ei voi sanoa ihan varmasti. Kumille silikoni on ok.

      toivottvasti oli apua, ei muuta kuin kivoja leikkihetkiä mukavien fetissien maustamina.

    • Anonyymi

      Mulla on aivan ihanat tekonahkaiset sortsit mustat miten saan pissan hajun pois .pesun jälkee haju palautuu mikä neuvoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe