Suviseurojen vuokra

NurkkalaRisto

paljonkohan tuon maa-alueen vuokra oli ? ajettelin vaan kun viime aikoina autotelttojen maksut ovat nousseet viime vuosista huomattavasti, ei kaikilla ole enää varaa maksaa esim 40 € a t:sta, eikö tämä pitäisi olla julkista tietoa ? ja eikö alueita kilpailuteta keskenään ?

13

2255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajattelisin että tuosta tapahtumasta tehdään asianmukainen tilinpäätös. Tietenkin voi olla mahdollista että SRK hautaa suviseurojen tilinpäätöksen omaan tilinpäätökseen siten ettei tuota vuokraa erikseen eritellä.

      Tiedän että suviseuroista tehdään tilinpäätös jossa näkyy mitä mistäkin on tullut ja mitä mihinkin on mennyt. Perjaateessa siis tiedot ovat "tilinpäätöksestä" näkyviä asioita.

      Mutta onko se juridisesti yhtä julkinen tieti kuin SRK tilinpäätös en tiedä. Koska suviseurat ovat vain osa SRK toimintaa.

      • tarvitsisi ilmoittaa

        julkisesti kuin "kokonaisluvut" tilikaudelta eli sieltä näkyy koko vuoden myynti, jne. Osa yrityksistä ei ilmoita mitään kaupparekisteriin ja tietoja ei siis näe niissä tapauksissa mistään. Sepä olisikin kätevää, jos näkisi kilpailijoiden yksittäisten operaatioiden luvut.

        Yhdistyksissä veikkaisin, ettei ainakaan tarkempia tietoja tarvitse julkaista, kuin mitä osakeyhtiön.


      • tarvitsisi ilmoittaa kirjoitti:

        julkisesti kuin "kokonaisluvut" tilikaudelta eli sieltä näkyy koko vuoden myynti, jne. Osa yrityksistä ei ilmoita mitään kaupparekisteriin ja tietoja ei siis näe niissä tapauksissa mistään. Sepä olisikin kätevää, jos näkisi kilpailijoiden yksittäisten operaatioiden luvut.

        Yhdistyksissä veikkaisin, ettei ainakaan tarkempia tietoja tarvitse julkaista, kuin mitä osakeyhtiön.

        Olen minä nähnyt yksien suviseurojen tilinpäätöksen ja tiedän että tuo avaajan tieto näkyy tästä tilinpäätöksestä.

        Kysymys vain kuuluu että onko tuo tilinpäätös itsestään julkinen asiakirja.

        Jos ajatellaan tuota että suviseuroja on järjestämässä useampia rauhanyhdistyksiä. Suviseurojen voitto tai tappio jaetaan näiden ja SRK kesken.

        Joku vuosi kun vietimme saviseuroja kentamaksut eivät muistaakseni kattaneet niitä kuluja joita kentän ylläpito maksoi. Muistaakseni noiden suviseurojen tuotto oli siksi pienemmäski kuin yleensä.


      • NurkkalaRisto
        tarvitsisi ilmoittaa kirjoitti:

        julkisesti kuin "kokonaisluvut" tilikaudelta eli sieltä näkyy koko vuoden myynti, jne. Osa yrityksistä ei ilmoita mitään kaupparekisteriin ja tietoja ei siis näe niissä tapauksissa mistään. Sepä olisikin kätevää, jos näkisi kilpailijoiden yksittäisten operaatioiden luvut.

        Yhdistyksissä veikkaisin, ettei ainakaan tarkempia tietoja tarvitse julkaista, kuin mitä osakeyhtiön.

        eihän ole pakko julkistaa mutta eihän Suviseurojen tarkoituksena ole tuoda voittoa, minkä takia asia pitäisi olla julkinen

        tässä yksi Suviseurojen tarkoitus:

        Kts. P. Matteuksen Evankeliumi 10

        6. Mutta menkäät paremmin kadotettuin lammasten tykö Israelin huoneesta.
        7. Niin menkäät ja saarnatkaat, sanoen: taivaan valtakunta on lähestynyt.
        8. Sairaita parantakaat, spitalisia puhdistakaat, kuolleita herättäkäät, perkeleitä ajakaat ulos. Lahjaksi te saitte, niin myös lahjaksi antakaat.


    • ole paljon

      a t:stä, ei todellakaan.

      • Kuinka paljon kentämaksut ovat oikeasti nouseet. Tai hinnat?

        Muistelen markka-aikaa niin kentämaksut mahtoivat olla luokaa...

        100 mk auto ja telta tai auto ja vaunu,auto ja teltta oli 50 mk....

        Entä sitten makkaroitten ja jäätelöitten hinnat.

        Se mitä sai ennen 100 markalla ei saa tänäpäivänä 20 €...

        Ja entä ruokailukatoken hinnat?

        Hyvä jos hinnat eivät ole ihan 6 kertaistuneet mutta ei pajon muutenkaan.


      • NurkkalaRisto

        mutta köyhimmille uskon veljille/sisaruksille se saattaapi olla...

        ja toisaalta mihin vertaa, sillä olin vartioimassa yhteismajoitus pistettä jossa oli 5 € yö ? 10 henk. 50 €/per huon/per yö


    • kesäseuroihin.

      Mielestäni suviseurojen ja yleensäkin vanhoillislestadiolaisten seurojen tulisi olla sellaiset, että sinne voisi tulla köyhäkin hyvällä omallatunnolla, ja jättää maksamatta pääsymaksut, jos niihin ei yksinkertaisesti ole varaa. Nykyisin ei taida suviseuroihin rahaton päästä edes sisälle. Kaikki maksaa, parkkimaksusta alkaen. Tietenkin ne maksavat myös järjestäjälle, mutta silloin pitäisikin alkaa miettimään, ovatko sellaiset seurat enää tarpeellisia, joihin ei ilmaiseksi pääse.

      Tässä meillä olisi paljon opittavaa esikoislestadiolaisilta. Seliteksyksi ei riitä, että heidän tilaisuutensa ovat kävijämääriltään vain murto-osta meidän juhlistamme.

      • niin on

        Kaikki maksaa ja jonkun on vastattava niistä maksuista. Eipä siihen muuta keinoa ole kuin että porukalla maksetaan. Maan vuokra, kentän rakennus ja kunnostus, sähkö, vesi, jätehuolto, vakuutukset, ruokatarvikkeet... Seuroja järjestetään niin kauan kuin niihin on halua siitä huolimatta, että siitä tulee kustannuksia.

        Ne kustannukset on jokaisen tiedossa jo ennen lähtöä. Se voi olla se kesän ainut matka, jonka perhe tekee ja siihen nähden se ei ole niin ylivoimainen. Ja jos ei kerta kaikkiaan ole varaa kenttämaksuihin, niin siihen ei seuramatka kyllä kaadu, jos muuten paikalle pääsee.

        En ole hintoja määräämässä, mutta luulen niiden menevän niin, että lasketaan, millä hinnalla selviää maksuista siinäkin tapauksessa, että väkimäärä olisi arvioitua pienempi. Siis tehdään budjetti. Niin varmaan on kaikissa muissakin kesäjuhlissa. Olisiko jollain tietoa, mikä on hinta esim. noissa musiikkitapahtumissa, joita niitäkin kesällä järjestetään. Olisi mielenkiintoista vertailla hintoja ja mitä niiden vastineeksi saa.


      • Minttu 15 vee

        Oma kokemukseni on, että meitä lapsia pompotellaan kokonainen vuosi säästäväisyyteen "suviseurarahojen" vuoksi. Jos jotakin pientä tekisi mieli ostaa niin saan kuulla: "säästetään nekin rahat suviseuroihin."

        Seuroissa ei olla käyhiä eikä kipeitä. Asuntoauton vuokraan kaivetaan rahat vaikka niistä vuoden varrella kootuista säästöpossurahoista.

        että sellaista ....


    • Musta tuntuu, ettei kelvollisia alueita ole ihan kilpailutettavaksi asti, en ole varma, mutta luulen niin. Kai se on otettava se missä tilaisuus on mahdollista järjestää, edellyttäen, että moinen voimannäyte on tarpeen.

      • laadun mukaan

        Sitä en ymmärrä enkä hyväksy, että kaikilla on samansuuruinen maksu, oli vaunupaikka miten kaukana tai huonossa paikassa tahansa. Toiset pääsee hyvälle paikalle, ovat lähellä keskuspaikkaa ja maapohja on ihanteellinen.
        Toiset raukat, jotka eivät ehdi tulla ajoissa, joutuvat tosi huonoihin ryteliköihin jonnekkin iivan tiiraan ja silti joutuvat maksamaan saman kenttämaksun.
        Kyllä alueet pitäisi hinnoitella sen mukaan, kuinka upeasta paikasta on kyse ja miten lähelle pääsee. Kun joutuu huonoon paikkaan, keskelle kuralammikkoa, jollaista kerran minulle tarjottiin, pitäisi vuokran olla tuntuvasti pienempi, kuin sillä, joka nauttii kovasta ja ihanasta maapohjasta lähellä keskusaluetta.


    • talkoolainen

      Aloituksesi koski suviseura-alueen hintoja. No vähän sivuun aiheesta,mutta Reiskan kesäseuroissakin autopaikka-teltta-ym maksuja kerätään vaikkakin omaa-alue on opiston omistamaa.

      Järjestelyt hoidetaan talkootyönä niin ,ettei siitäkään paljon kuluja ole....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      67
      2113
    2. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      98
      1496
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      81
      1485
    4. 53
      1319
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1052
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1029
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      960
    8. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      928
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      921
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      913
    Aihe