Hei!

.....

En tiedä mihin palstalle tämä olisi sopinut, joten laitan nyt tänne. Lähinnä kaipaisin kokemuksia ja mahdollisia vinkkejä kun meillä on nyt 2vkoa vanha poika, joka nukkuu ja syö hyvin päivät, mutta kun yö koittaa niin itkee koko yön paitsi sylissä tai vieressä sängyssä. Omaan sänkyyn ei käy öisin ollenkaan. Cuplatonia olen ostanut jos on vatsavaivoja, mutta kun syliin nukahtaa hyvin ja sänkyyn meidän viereen niin en usko että siitä johtuu. Alkaa olo olla vähän väsynyt kun poika valvottaa yöt... Eli siis vinkkejä, kokemuksia jne jne. Kiitos!

4

1084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peppi

      ei meilläkään vielä noin pienenä nukuttu öisin kuin sylissä tai vieressä sängyssä. Meillä tosin oli vatsavaivoja eikä meillä vauva tahtonut välttämättä nukkua yöllä missään, itki vain ja piti usein koko yö pitää sylissä ja kävellä ympäri kämppää.
      Mutta vauvasi on tosiaan niin pikkuinen, ettei välttämättä halua nukkua omassa sängyssä lainkaan. Tarvii niin kovasti läheisyyttä ja syliä. Pystytkö itse nukkumaan, jos vauva nukkuu vieressäsi? Jos se tuntuu hankalalta niin esim. kapalointi saattaa auttaa ja meillä joskus nukahdettiin paremmin vaunun koppaan. Se ei ole niin iso pikkuiselle kuin pinnasänky. Voit myös tehdä vauvalle "pesän" pinnasänkyyn eli vaikka tyynyillä tai peitolla ns. pienentää sänkyä.
      Nukahtaako vauva rinnalle tai pullolle? Jos, niin voisit ennen viimeistä syöttöä kapaloida vauvan ja lämmittää sänkyä esim. kaurapussilla ja nukahtamisen jälkeen siirtää varovasti lämpöiseen sänkyyn jatkamaan unia. Tämä toimi meillä aina välillä.
      Eihän vauva varmasti itke nälkäänsä yöllä?
      Tässä nyt jotain, mitä mulle tuli mieleen.

    • pienen poitsun mutsi

      meidän 6 viikkoinen on sairaalasta asti nukkunut vieressäni. tosin meillä tämä järjestely siksi, että olen niin laiska etten jaksa kunnolla herätä yösyötöille. imetän kyljelläni öisin ilman että kummankaan tarvii kunnolla herätä.

      kyllä se ehtii nukkua omassa sängyssään vähän myöhemminkin. jos nukkuu teidän vieressä, anna nukkua siinä. on miehilläkin sen verran valikoivat unenlahjat, etteivät päälle käänny kun nukkuvat.

      vastasyntynyt on hämmästyksissään päästyään suureen maailmaan. se on tottunut kuulemaan sunn sydämensykkeet ja kehon äänet. ainakin meillä, tilanteissa missä mikään muu ei ole pientä miestä lohduttanut, on auttanut se, että joko minä tai mies ottaa vauvan syliin ja painaa sen korvan rintaansa vasten niin että se kuulee sykkeen ja hengityksen. sitten voi itse meennä vauva sylissä vaikka selälleen makaamaan, ja kun vauva nukahtaa, kieräyttää sen varovasti viereensä.

      ja vaikka vauva olisi juuri syönyt, itkuun kannattaa aina ensin kokeilla tarjota rintaa. jos maitoa tulee suihkuamalla, lypsä ensin ettei lapsi tukehdu. rinnalla vauva saa paitsi ravintonsa, myös lohtua, turvaa ja tyydyttää imun tarvetta

      • janina

        moikka!tuli mieleen kun annettiin viikon verran deetippoja iltasin ja parkua tuli koko yön aina sen jälkeen koko yön...jätettiin antamatta niitä ja vaihdettiin vesipohjaset ni nytte oin hyviv


    • ......

      Alkuperäinen kirjoittelee...

      Eli olen käynyt nyt cuplatonin lisäksi ostamassa rela-tippoja. Sen lisäksi vauvan sänkyyn on hommattu pieni yövalo. Nyt vauva on nukkunut pari yötä omassa sängyssä ilman itkuja. En tiedä mikä sitten vaikuttaa, vatsalääkkeet vaiko tosiaan se pieni valo yöllä. Edellisyönä tosin poika taas valvotti klo 02 jälkeen... Mutta viime yö meni loistavasti.

      Vastauksia aikaisempiin kommentteihin. En usko että nälkäänsä itkee, syö, pissaa ja kakkaa hyvin ja paino on noussut oikeen hyvin. Viereen ottamisesta sen verran, että en halua totuttaa poikaa meidän sänkyyn, haluan nukkua yöni mieheni vieressä, enkä halua alkaa vierottamaan poikaa vanhempana meidän sängystä. Parempi että tottuu omaan sänkyyn heti pienestä asti. Toisilla viereen ottaminen sopii paremmin, meillä näin.

      Mutta toivon että tämä lähtisi tästä sujumaan, nyt on pari yötä tosiaan kaikki nukuttu hyvin, toivottavasti jatkuu samana!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe