prix vai pony

siinäpä pulma

eli ponien (isojen) omistajat: racing pony on selosteen mukaan juuri ponille tarkoitettu, eli minimoitu kaviokuumeen riski. Katselin prixin selostetta, ponyssa on vielä enemmän kauraa - ei kai tuossa muodossa silti voi "kuumentaa" pukkilaukkaponiamme entisestään jos siihen siirrymme?

6

1067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maalaisponi

      Kaura ei oikeastaan kuumenna hevosta sen enempää kuin mikään muukaan energia. Se vaan on yleisin väkirehu ja siksi puhutaan, että kaura kuumentaa. Kaikki ravinto muuttuu energiaksi ja jos sitä on liikaa suhteessa liikuntaan, niin poni liikkuukin enemmän kuin ratsastaja haluaisi. Ponyrehut on tasapainotettu poneille, kivennäisineen, hivenaineineen yms ja prixin lisäksi pitäisi antaa jonkin verran kivennäisiä ja vitamiineja. Aloittakaa pony pienellä annostuksella ja lisäätte sitä mukaa kun tarvetta on.

    • emppunen

      Ensin täytyy miettiä, millaisella liikutuksella poni on. Sitten mietitään, millä energiantarve tyydytetään. Eli mikä on nykyinen ruokinta ja mitä pitää lisätä. Muuten ei voi kysymykseen oikeata vastausta antaa.

      • siinäpä pulma

        ...mietin prixin ja ponyn eroa, poni syönyt prixiä 1 ltr 1 ltr viimeiset 7 vuotta heinän lisäksi ja toimii hyvin (plus cartivet ja hippolax ruuassa), liikutus päivittäistä kunnon maastoa kun ei nyt ole estekisattu. suomessa puhutaan että kaura kuumentaa, ameriikassa se on maissi - sitä tässä lähinnä peräsin, että onko se juuri tuo ponyssa oleva enempi kaura joka voi lämmittää ponia liikaa prixiin verrattuna?


    • ..ole laisinkaan perätön väite että kaura kuumentaa.
      Kaikkien ravitsemusoppien mukaan energianlähteitä on erilaisia. On tasaisemmat energian antajat, joissa kauraa ei ole niin paljoa, vaan suurin osa energiasta tulee muista aineista. Näitä ovat juuri prix, pony yms. Kaura itsessään on ns. räjähtävän energian antaja. Siis se todella toisilla hevosilla kuumentaa ja nousee päähän. Ja siksi sitä nopeaa voimaa tarvitseville (lähinnä ravureille) syötetään todella suuria määriä muun ravinnon lisänä. Itsellä kaksi treenattavaa toiselle ei todellakaan kaura sovi, pari dl ruuan sekaan ja hevoseni osaa maailman komeinta levadea, mutta syödessään progressia kauran sijaan, toimii oikein hyvin. Toinen syö pääasiassa kauraa ja sille se taas toimii oikein hyvin. Se vaan on niin hevoskohtaista. Mutta itse etsin syytä sieltä suunnasta helposti jos polle alkaa lepattaa.
      Sun tapauksessa lähtisin kokeilemaan sillä ponylla, sopivia ruokia ei löydä kuin kokeilemalla, ja taas kokeilemalla jne..

      • ..kaura noudee pollen nuppiin, niin silloin se ei lepata vaan ratsastaessa, vaan ihan kaikkialla. Niin hoitaessa kuin ollessaankin..


      • ja hyvä on
        MissSnape kirjoitti:

        ..kaura noudee pollen nuppiin, niin silloin se ei lepata vaan ratsastaessa, vaan ihan kaikkialla. Niin hoitaessa kuin ollessaankin..

        koska poni ei lepattele sen enempää - eikä edelleenkään hoidettaessa tai kuljetettaessa, (kunhan nyt on sellainen että räpiköi joskus muuten vaan) muttei ole muuttunut hullummaksi ponyn syönnistä. Kiitos vastauksista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe