prix vai pony

siinäpä pulma

eli ponien (isojen) omistajat: racing pony on selosteen mukaan juuri ponille tarkoitettu, eli minimoitu kaviokuumeen riski. Katselin prixin selostetta, ponyssa on vielä enemmän kauraa - ei kai tuossa muodossa silti voi "kuumentaa" pukkilaukkaponiamme entisestään jos siihen siirrymme?

6

1053

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maalaisponi

      Kaura ei oikeastaan kuumenna hevosta sen enempää kuin mikään muukaan energia. Se vaan on yleisin väkirehu ja siksi puhutaan, että kaura kuumentaa. Kaikki ravinto muuttuu energiaksi ja jos sitä on liikaa suhteessa liikuntaan, niin poni liikkuukin enemmän kuin ratsastaja haluaisi. Ponyrehut on tasapainotettu poneille, kivennäisineen, hivenaineineen yms ja prixin lisäksi pitäisi antaa jonkin verran kivennäisiä ja vitamiineja. Aloittakaa pony pienellä annostuksella ja lisäätte sitä mukaa kun tarvetta on.

    • emppunen

      Ensin täytyy miettiä, millaisella liikutuksella poni on. Sitten mietitään, millä energiantarve tyydytetään. Eli mikä on nykyinen ruokinta ja mitä pitää lisätä. Muuten ei voi kysymykseen oikeata vastausta antaa.

      • siinäpä pulma

        ...mietin prixin ja ponyn eroa, poni syönyt prixiä 1 ltr 1 ltr viimeiset 7 vuotta heinän lisäksi ja toimii hyvin (plus cartivet ja hippolax ruuassa), liikutus päivittäistä kunnon maastoa kun ei nyt ole estekisattu. suomessa puhutaan että kaura kuumentaa, ameriikassa se on maissi - sitä tässä lähinnä peräsin, että onko se juuri tuo ponyssa oleva enempi kaura joka voi lämmittää ponia liikaa prixiin verrattuna?


    • ..ole laisinkaan perätön väite että kaura kuumentaa.
      Kaikkien ravitsemusoppien mukaan energianlähteitä on erilaisia. On tasaisemmat energian antajat, joissa kauraa ei ole niin paljoa, vaan suurin osa energiasta tulee muista aineista. Näitä ovat juuri prix, pony yms. Kaura itsessään on ns. räjähtävän energian antaja. Siis se todella toisilla hevosilla kuumentaa ja nousee päähän. Ja siksi sitä nopeaa voimaa tarvitseville (lähinnä ravureille) syötetään todella suuria määriä muun ravinnon lisänä. Itsellä kaksi treenattavaa toiselle ei todellakaan kaura sovi, pari dl ruuan sekaan ja hevoseni osaa maailman komeinta levadea, mutta syödessään progressia kauran sijaan, toimii oikein hyvin. Toinen syö pääasiassa kauraa ja sille se taas toimii oikein hyvin. Se vaan on niin hevoskohtaista. Mutta itse etsin syytä sieltä suunnasta helposti jos polle alkaa lepattaa.
      Sun tapauksessa lähtisin kokeilemaan sillä ponylla, sopivia ruokia ei löydä kuin kokeilemalla, ja taas kokeilemalla jne..

      • ..kaura noudee pollen nuppiin, niin silloin se ei lepata vaan ratsastaessa, vaan ihan kaikkialla. Niin hoitaessa kuin ollessaankin..


      • ja hyvä on
        MissSnape kirjoitti:

        ..kaura noudee pollen nuppiin, niin silloin se ei lepata vaan ratsastaessa, vaan ihan kaikkialla. Niin hoitaessa kuin ollessaankin..

        koska poni ei lepattele sen enempää - eikä edelleenkään hoidettaessa tai kuljetettaessa, (kunhan nyt on sellainen että räpiköi joskus muuten vaan) muttei ole muuttunut hullummaksi ponyn syönnistä. Kiitos vastauksista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3239
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2956
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2268
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe