käsien haistelu??? 11v pojalla

Nimetön

miksi mun poika nuuskii vähän väliä käsiään? ei itse tiedä syytä. aikasemmin oli kans sama juttu, ehkä pari vuotta sitten, ja sitten se loppui ittestään ja nyt taas. en ole vielä ehtinyt ajatella missä yhteydessä se tapahtuu.. vähän väliä. käsi on sormet suorina nenän edessä kämmen nenään päin ja sitten pitkään nuuskasee sisäänpäin, ja jatkaa 1-3 sisään-ulos-sisään tuhinaa nenän kautta. tosi usein sitä käy. 1-3 kertaa tunnissa varmaan.tai sekin vaihtelee. välillä on taukoa, mut jokapäivä kumminkin. vaikka on tekemistä, ei oo pitkästymisestä johtuvaa.

7

4227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vain

      Voisiko olla tapa, joka on " jäänyt päälle ". Kuten esim. jotkut näprää hiuksiaan tms. ??
      Tämä todella vain ehdotus !

      • vielä kirjoitukseeni

        Hieno nimi taitaa olla pakko-oireinen häiriö. Mutta en TODELLAKAAN ole mitenkään varma asiasta, mutta tuli ensiksi mieleen.


    • Ja olen jo kolmevitonen : )

      Minulla tosiaan on tuo sama tapa, enkä edes muista, miten kauan se on ollut. En siis siitä huolestuisi, koska ei siitä ainakaan minulla ole mitään haittaa ollut. Kannattaa hänelle varmaan kuitenkin sanoa, ettei tekisi sitä usein koulussa tai muuten vieraiden nähden, koska sitä saatettaisiin alkaa matkia ja se ei olisi mukavaa. Minäkin teen niin vain silloin, kun ei ole muita näkemässä, eli sama juttu kuin nenän kaivamisen kanssa : )

      Ehkä se on hänelläkin vähän samantapaista touhua kuin esim. sorminivelten naksuttelu tai jalalla lattiaan naputus eli jollakin tavalla antaa itselleen aistiärsykkeitä, joita tuntee tarvitsevansa. Tässä tapauksessa siis hajuaistille töitä.

      Kämmenissähän on aina omanlainen tuoksunsa, joka sitten myös vaihtelee tilanteen mukaan. Jos on vasta pessyt kädet saippualla, on mukavaa nuuhkaista sitä saippuan tuoksua. Jos taas on ollut ulkona auringonpaisteessa, ihossa on se tuttu ihana kesäpäivän tuoksu jne. Nuuhkitaanhan kukkiakin, miksi sitten ei myös käsiä : ) Ja me äidithän nuuhkitaan vauvojammekin, joten kyllä se hajuaistin käyttö on myös ihmiselle tärkeää.

      Sellaisesta voimakkaasta nuuhkaisusta saa käsiinsä myös tuntoärsykkeen (vahva imu), joka voi myös tuntua mukavalta.

      En siis pidä poikasi käsien haistelua mitenkään huolestuttavana, ellei se sitten ihan kokonaan ala hänen elämäänsä hallitsemaan. Oletan, että se on vain tosiaan sellaista normaalia aistimusten hakua, vaikka vähän epätavallisemmalla tavalla. Neuvoisin, että älä tee siitä numeroa, ettei poikasi ahdistuisi ja luulisi hänessä olevan jotakin vikaa tuon takia. Ohimennen voit joskus hyväntuulisesti kysyä, tuoksuuko kädet hyvältä. Ehkä hän siitä itsekin huomaisi tapansa syyn, että esim. juuri sitä hajuaistimusta siinä tavoittelee.

      • Helen2

        Autismin kirjoon kuuluva tapa purkaa stressiä.


    • suurperheen äiti

      Yhdellä lapsistani on ollut juuri tuo sama tapa! Olen pitänyt sitä ihan vaarattomana juttuna. Ja myös sukuvikana.Sekä mieheni että minun suvussa esiintyy samatyylisiä juttuja. Itse olen lapsesta asti syönyt kynsiä. Lapsena imeskelin myös hiuksiani. Siskoni on ollut juuri tuommoinen nuuhkija.

    • tupala

      -tapa vain

      -liittyy neuroottiseen hygieniaan, monilla lapsilla tulee 10-11 -vuotiaana jokin neuroosi, ja joillakin se voi liittyä hygieniaan. Tulee mieleen lähisuvusta lapsi, joka pyysi anteeksi neuroottisesti (n. 10 kertaa päivässä, ilmeisesti pahoja ajatuksiaan, tai vain varmuuden vuoksi) ja toinen joka pesi neuroottisesti käsiä tuossa iässä. Näitä on.

      - tic-oire, joka sekin on lapsilla varsin yleinen

    • Pakko-oireyhtymä. ei välttämättä vakavaa. voi olla oire lievästä psyykkisestä vaivasta. älä stresaa. ei vakavaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe