käsien haistelu??? 11v pojalla

Nimetön

miksi mun poika nuuskii vähän väliä käsiään? ei itse tiedä syytä. aikasemmin oli kans sama juttu, ehkä pari vuotta sitten, ja sitten se loppui ittestään ja nyt taas. en ole vielä ehtinyt ajatella missä yhteydessä se tapahtuu.. vähän väliä. käsi on sormet suorina nenän edessä kämmen nenään päin ja sitten pitkään nuuskasee sisäänpäin, ja jatkaa 1-3 sisään-ulos-sisään tuhinaa nenän kautta. tosi usein sitä käy. 1-3 kertaa tunnissa varmaan.tai sekin vaihtelee. välillä on taukoa, mut jokapäivä kumminkin. vaikka on tekemistä, ei oo pitkästymisestä johtuvaa.

7

4099

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vain

      Voisiko olla tapa, joka on " jäänyt päälle ". Kuten esim. jotkut näprää hiuksiaan tms. ??
      Tämä todella vain ehdotus !

      • vielä kirjoitukseeni

        Hieno nimi taitaa olla pakko-oireinen häiriö. Mutta en TODELLAKAAN ole mitenkään varma asiasta, mutta tuli ensiksi mieleen.


    • Ja olen jo kolmevitonen : )

      Minulla tosiaan on tuo sama tapa, enkä edes muista, miten kauan se on ollut. En siis siitä huolestuisi, koska ei siitä ainakaan minulla ole mitään haittaa ollut. Kannattaa hänelle varmaan kuitenkin sanoa, ettei tekisi sitä usein koulussa tai muuten vieraiden nähden, koska sitä saatettaisiin alkaa matkia ja se ei olisi mukavaa. Minäkin teen niin vain silloin, kun ei ole muita näkemässä, eli sama juttu kuin nenän kaivamisen kanssa : )

      Ehkä se on hänelläkin vähän samantapaista touhua kuin esim. sorminivelten naksuttelu tai jalalla lattiaan naputus eli jollakin tavalla antaa itselleen aistiärsykkeitä, joita tuntee tarvitsevansa. Tässä tapauksessa siis hajuaistille töitä.

      Kämmenissähän on aina omanlainen tuoksunsa, joka sitten myös vaihtelee tilanteen mukaan. Jos on vasta pessyt kädet saippualla, on mukavaa nuuhkaista sitä saippuan tuoksua. Jos taas on ollut ulkona auringonpaisteessa, ihossa on se tuttu ihana kesäpäivän tuoksu jne. Nuuhkitaanhan kukkiakin, miksi sitten ei myös käsiä : ) Ja me äidithän nuuhkitaan vauvojammekin, joten kyllä se hajuaistin käyttö on myös ihmiselle tärkeää.

      Sellaisesta voimakkaasta nuuhkaisusta saa käsiinsä myös tuntoärsykkeen (vahva imu), joka voi myös tuntua mukavalta.

      En siis pidä poikasi käsien haistelua mitenkään huolestuttavana, ellei se sitten ihan kokonaan ala hänen elämäänsä hallitsemaan. Oletan, että se on vain tosiaan sellaista normaalia aistimusten hakua, vaikka vähän epätavallisemmalla tavalla. Neuvoisin, että älä tee siitä numeroa, ettei poikasi ahdistuisi ja luulisi hänessä olevan jotakin vikaa tuon takia. Ohimennen voit joskus hyväntuulisesti kysyä, tuoksuuko kädet hyvältä. Ehkä hän siitä itsekin huomaisi tapansa syyn, että esim. juuri sitä hajuaistimusta siinä tavoittelee.

      • Helen2

        Autismin kirjoon kuuluva tapa purkaa stressiä.


    • suurperheen äiti

      Yhdellä lapsistani on ollut juuri tuo sama tapa! Olen pitänyt sitä ihan vaarattomana juttuna. Ja myös sukuvikana.Sekä mieheni että minun suvussa esiintyy samatyylisiä juttuja. Itse olen lapsesta asti syönyt kynsiä. Lapsena imeskelin myös hiuksiani. Siskoni on ollut juuri tuommoinen nuuhkija.

    • tupala

      -tapa vain

      -liittyy neuroottiseen hygieniaan, monilla lapsilla tulee 10-11 -vuotiaana jokin neuroosi, ja joillakin se voi liittyä hygieniaan. Tulee mieleen lähisuvusta lapsi, joka pyysi anteeksi neuroottisesti (n. 10 kertaa päivässä, ilmeisesti pahoja ajatuksiaan, tai vain varmuuden vuoksi) ja toinen joka pesi neuroottisesti käsiä tuossa iässä. Näitä on.

      - tic-oire, joka sekin on lapsilla varsin yleinen

    • Pakko-oireyhtymä. ei välttämättä vakavaa. voi olla oire lievästä psyykkisestä vaivasta. älä stresaa. ei vakavaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1245
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1185
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe