ETIÄISET/ SELVÄNÄKÖ? onko teillä näitä?

Calimaelen

Juups, kyselen ihan uteliaisuudesta, että jos teillä on selvänäköä/ etiäisiä/ muita aavistuksia tulevista tapahtumista tms,.. niin millä lailla ne ilmenevät?
Onko se jokin tunne, vai selkeä mielikuva, vai näettekö enteen jossain muualla, vaikkapa vesilasissa tai katukivessä tai muuta sellaista?
Pystyttekö päättelemään tarkasti, mitä tuleman pitää, vai onko se vain "vähän sinneppäin"- aavistus, minkä perusteella pystyy kuitenkin olemaan varuillaan..?
Kertokaa..

57

15254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainakin

      tulee voimakas tunne, että jotakin tapahtuu. Saan etiäisiä vain jollakin lailla itseeni liittyvistä ja yleensä pahoista asioista.

      Voi tapahtua myös vaikka niin, että ajattelen jotain henkilöä, jota en ole tavannut, enkä ajatellut vuosiin, ja sitten yllättäen törmään tähän henkilöön jo saman päivän aikana.

      Kotiini ostin palovaroittimen, kun päässäni pyöri vain sana tulipalo, ja se sana oli siellä niin voimakkaana, etten pystynyt tekemään muuta. Palovaroittimen oston ja asennuksen jälkeen minulle soitettiin, että ex-poikaystäväni oli polttanut kaikki veljensä vaatteet suutuspäissään juuri samaan aikaan, kun minä olin palovaroittimen ostossa.

      Yleensä etiäiset eivät ole noin selviä, vaan kyse todellakin on vain tunteesta, että jotakin tapahtuu

    • Niitä kokeva

      Mulla taas tulee aivan selvinä ajatuksina nämä jutut. Esimerkkeinä voin sanoa esim. että ystäväni ja hänen silloisen miesystävän välit oli todella tulehtuneet ilman syytä. Olimme lähdössä viettämään baari-iltaa, kun yhtäkkiä mulle tuli mieleen että meidän täytyy poiketa erään kuppilan kautta, koska tämä ko. mies on tulossa sinne. Ystäväni asui suht kaukana tämän miehen asuinpaikasta ja ihmetteli miksi hän sinne syrjään tulis. Mentiin kuitenkin sinne kuppilaan ja tämä mies saapui kuin saapuikin sinne. Saivat asiat järjestykeen :)

      Toisen akertana istuttiin autossa ja takapenkillä minulle täysin tuntematon tyttö ajatteli pahoja ajatuksia. Tiesin että hän halusi meidän ajavan kolarin jotta kaikki kuolisi. Ääneen ei sanottu mitään. Käännyin ja sanoin että lopettaa tollaset ajatukset, mä en ainakaa halua kuolla. Siinä säikähti muukin porukka ja asiaa puitua tämä tyttö tunnusti mitä oli ajatellut...

      Näitä on paljon muitaki, mutta lienee sitten etiäisiä tai mitä lie, mutta mitään pahaa näistä ei ole onneksi seurannu koskaan :)

    • itselläni ...

      oli runsaasti ennakkoon aavistuksia ja näin jotakin tapahtumia kuin pikaisesti tv kuvissa.
      Kun niitä sitten näin jo useammin, aloin pelätä
      niitä niin paljon, että ne jäivät pois. Olisikin
      kiva tietää vieläkö ne palaavat jossain vaiheessa myöhemmin? Ja melkeinpä olisin valmis jollekkin kurssille ja perehtyä asiaan paremminkin, kunhan vain tietäisin mistä sellaisen hyvän löytää ? Sillä eihän ne asiat ihmisestä kokonaan katoa koskaan ...

      • krisse...

        Mulla sama homma nuorena oli vommakkampia


    • Cartel

      Aivan yhtäkkiä tulee mieleen ajatuksia, joita tapahtuu pian. Asioita on lukemattomia, voin muutamia esimerkkejä pian antaa. Jotkut etiäiset ovat tarkkoja, toiset erilaisia. En koskaan pelkää tulevaa, koska tunnen, etten juuri pysty näihin asioihin vaikutamaan.

      Ensimmäiset tapaukset muistan 14 vuoden takaa. Nyt etiäisiä on alkanut tulla enemmän, eivätkä ne elämääni häiritse niin, että niitä pelkäisi etukäteen. Ne ovat ihan normaali asia minulle. Jos joku kysyy, mitä hänen elämästään näen, niin se ei käy niin. Asia tulee vain kuin salama kirkkaalta taivaalta etiäisenä, jos tulee. Kaikkia asiota en itsestänikään "ennusta", tiettyjä voin, ehkä pienempiä.

      En koskaan kerro ihmisille etukäteen näistä. Miehelleni olen sanonut, jos joku ihminen on kadonnut, että onko hengissä vai ei (varsinkin, jos kadonneen kuvan näen), ja pari kertaa, mistä ruumis löytyy. Kaikista sitä ei pysty päättelemään, ,mutta tunne "sanelee" minulle nämä asiat.

      Noin vuosi sitten tuli yhtäkkiä tunne, että eräs lentokone putoaa alas lähiaikoina ja ihmisiä kuolee valtavasti. En tiennyt, onko sellaista lentokonetta olemassakaan, ennenkuin uutisista kuulin etiäisen käyneen toteen. Maata tai kuolleiden lukumäärää en tiennyt etukäteen, vaan lentokoneen numeron ja nimen. Monesti ajattelen kaiken olevan vain yhteensattumaa, mutta aika paljon näitä etiäisiä on..

      Kerran kaupassa tuli aivan yhtäkkiä tunne, että tuttavani ja hänen miehensä eroavat pian. En juuri ollut näiden ihmisten kanssa tekemisissä, enkä tiennyt heidän suhteestaan mitään eroon viittaavia tai negatiivisia asioita. Ajatus vain häivähti mieleeni ja poistui samantien. Parin viikon päästä kuulin työkaverilta, että tämä pariskunta on eroamassa- ja nyt ovat eronneet.

      Isäni oli reilu vuosi sitten todella huonossa kunnossa mm. keuhkokuumeen vuoksi. Hän oli tajuton viikkoja, ei reagoinut jne. Muut pelkäsivät hänen kuolevan ja kävivät jättämässä hyvästit. Olin ainut, joka oli levollinen, ainut, joka ajatteli/ tunsi, ettei isän aika ole vielä. Minua pidettiin kylämä ihmisenä, kun en suostunut jäähyväisiin. Isäni elää vieläkin.

      Samoin äitini syövän kanssa, olin ainut, joka sanoi ennen tutkimuksia, ettei syöpä ole levinnyt, vaikka se olisi ollut tosi todennäköistä lääketieteellisesti. Muut ihmettelivät, miksi olen niin rauhallinen, osa jopa paheksui puheitani. Syöpä ei ollut levinnyt ja kasvain poistetiin. Nykytilanteesta en halua kommenttia antaa.

      Samoin yhtäkkiä kesken jonkun kiireisen työnkin saattaa tulla tunne, että jokin päivämäärä on "paha", silloin tapahtuu jotain- ja näin käy.

      Ystäväni oli viimeisillään raskaana. Lenkillä ollessa tuli kerran mieleen, että huomenna se lapsi syntyy ja on tyttö. Tuli tunne, että se päivämäärä sopii siihen ihmiseen ja syntymään. Näinä kävikin, en tosin kaverille kertonut, enkä ole vieläkään sanonut. Oman lapsen syntymäpäivää en pystynyt aavistamaan.

      Kävin vasta otattamassa itseltäni ultran ja koepalat oireilun vuoksi (tautiepäily). Miehelleni sanoin, ettei ole syytä olla huolissaan, kaikki hyvin. Ultra oli ok, samoin koepalat. Lääkäriin oli kuitenkin pakko mennä, kun en tiennyt, mikä vaivaa. Uusien tutkimusten myötä syy löytyi, muttei ole vakavaa.

      Tiettyjä ihmisiä en voi kuvitella esim. papparaisina, ja oletan, että he eivät vanhuuttaan näe.

      Parista ihmisestä on tullut tunne, että miten hän jakselee (ei tavallaan kovin tuttuja ihmisiä), työn kautta tuttuja. Pian olen lukenut lehdestä kuolinilmoituksen.

      Muutama vuosi sitten ajelin siskon luo kylään. Matkalla soi surullinen kappale ja ajattelin, että tämä on jonkun muistolle, joku kuolee pian. Ensin ajatus oli ahdistava, sitten rauhoittava. Ajattelin, että niin vain täytyy käydä, enkä voi siihen vaikuttaa. Yöllä siskon luona heräsin syvästä unesta. Olo oli ahdistava, todella levoton ja paha olo. En nukahtanut enää uudelleen. Varhain aamulla serkkuni laittoi viestin, että eräs tuttavamme oli ajanut parin (minulle oudon) kaverinsa kanssa kolarin siinä lähistölä. Tuttavani oli kuollut välittömästi. Kysyin, teisikö serkkuni tapahtuma-aikaa, vaikka tiesin sen: viittä vailla puoli neljä aamuyöllä (olin katsonut herätessäni tuolloin kelloa ja tiesin ajan merkitsevän jotain). Serkkuni sanoi, että puoli neljän aikoihin. En kuitenkaan tiennyt, kuka oli kuollut, ennenkuin serkkuni kertoi.

      Viitisen vuotta sitten oli sellainen olo, että jotain ihmistä täytyisi auttaa, mutta ketä? En kyennyt tuntemaan, kuka voi pahoin. Vuotta aiemmin olin yrittänyt ottaa yhteyttä vanhaan tuttavaani. Tuolloin tuli tunne, että hänelle täytyy soittaa. Hänen isänsä vastasi puhelimeen ja kertoi, ettei ystäväni ollut kotona. Lupasi välittää soittopyyntöni, mutta aavistin, ettei hän koskaan sitä välitä. En edes odottanut tuttavan soittelevan takaisin. Tunne meni ohi ja unohtui. Neljä vuotta sitten istuin keittiön pöydän ääressä ja kirjoitin runon kuolemaan liittyen. Kun runo oli valmis, ajattelin, että tämä on jostakusta ihmisestä, jonkun muistolle. Tuo runo on vieläkin tallella ja ja kertoo elämän vaikeudesta, kuolemasta, surusta, tuskasta, kivusta. Tämä asia unohtui kauaksi aikaa, tämä runokin.
      Muutaman kuukauden päästä siskoni soitti ja sanoi, että olitko kerran tekemisissä Pekka (nimi muutettu)-nimisen ihmisen kanssa? Sanoin, että joo, mistäs tiedät? Siskoni ei Pekkaa tuntenut. Siskoni oli kuullut kaveriltaan, että Pekka (joka asui eri puolella Suomea) oli tehnyt itsemurhan muutama kuukausi sitten. Omaiset olivat halunneet, ettei asia juuri leviä ja on ihme, että sain koskaan sitä tietää monen ihmisen välityksellä. Runo tuli mieleeni ja sanoin miehelleni, että nyt on pakko lähteä ja etsiä Pekan hauta. Matkaa tuli yhteen suuntaan reilu 400km. Hauta löytyi, kun kysyin apua eräältä paikalliselta, joka oli hautuumaalla. Vein kukkia ja viimeisen tervehdyksen haudalle. Hautakivessä oleva kuolinpäivä oli seuraava päivä siitä, kun olin runon kirjoittanut.

      Tässä muutama esimerkki näistä.

      • Vilttis

        Ihmeen vähän löytyy etiäisistä/enneunista tietoa netissä... En ehkä osaa etsiä?!
        Olen esim. oikeasti nähnyt poikani tulevan koulusta ja kun olen avannut ulko-oven, ei ketään ole missään (poika tuli vasta tunnin kuluttua koulusta).
        Tiesin anopin kuolleen juuri hetkellä (n.5min ennemmin), jolloin hän kuoli sairaalassa oltuaan autokolarissa. Tieto "tuli minulle" kuin itsestään selvä asia. Ajatukseni oli vain: aijaa, nyt ei tarvitsekaan kiirehtiä enää (olin menossa sairaalaan). Pienistä asioista olen nähnyt paljon lapsesta asti enneunia. Kuitenkin ne ovat aina varoituksia. Kerran olin nähnyt unessa keltaisen kissan tietyssä paikassa. Kun menin lasteni kanssa seuraavana aamuna sen k.o. paikan ohi, oli siinä auton alle jäänyt kelta-valkoinen kissa (Olin lapselleni kertonut unestani, että hänkin tiesi asian jo etukäteen). Ystävälleni eräänä ravintolailtana tein ennustuksia "ihan huvin vuoksi", mutta nepä kävivätkin toteen. Jo rupesi pelottamaan, koska saman illan aikana niin moni asia tapahtui... Hän odotti poikaystäväänsä, vaikka eivät olleet sopineet mitään. Ennustin minuuttien tarkkuudella hänen saapumisensa. Tästä innostuneena ennustelin muitakin tapahtumia samana iltana. mm. puhelinsoiton 10min tarkkuudella. Sitten halusin lopettaa, enkä ajatellakaan enää ennustamista. Pelotti. Osaisipa ennustaa lottovoiton!
        En ole oppinut suhtautumaan näihin asioihin. Unet tulevat niinkuin tulevat. Eivät ne useinkaan ole onneksi enneunia. Samoin olen nähnyt hiljattain kuolleita unessani. He eivät koskaan puhu mitään, mutta viestittävät kuitenkin minulle kaiken olevan hyvin. Itkimme enon kuolemaa (autokolari) ja hän tuli unessani käymään ja oli säteilevän onnellisen näköinen. Hän viestitti: kaikki on hyvin ja hänellä on hyvä olla.
        Joskus, kun olen menossa johonkin markettiin tai liikkeeseen n. 40km päähän - tulee jo autossa tunne, että tapaan jonkun tuttavan, jonka kanssa juttelen jossakin kohta. Aina se tunne on osoittautunut paikkansapitäväksi. Aina on tapahtunut, että olen voinut jutella jonkun tutun sattumalta asiakkaana olleen tuttavan kanssa... Näitä asioita on niin paljon, ettei kaikkea edes muista.
        Tyttäreni näkee myös kaikenlaista. Psykologia tai psykologit ei osaa kaikkea selittää - varsinkaan tämän tyyppisiä asioita. Kerroin jollekin psykologille joskus jotain, mutta kaduin samantien. Piti varmaan minua hulluna.

        Ajattelen samoin, että herkkyys asioitten näkemiselle tulee vain, kun mieliala on rentoutunut, eikä ole kauheasti mistään stressiä. Nykyään en (moneen vuoteen) ole nähnyt mitään. Melkein suren kykyni/herkkyyteni menettämistä kokonaan.

        Miksihän eläimillä on kaikki herkkyydet tallella. Muistatte kuinka eläimet käyttäytyivät tsunamin tullessa ym. Uskon, että ihmisilläkin on hieno sisäänrakennettu aistijärjestelmä, mutta se tukahdutetaan "tarpeettomana" ja lakkaa toimimasta vähitellen.


      • Yue
        Vilttis kirjoitti:

        Ihmeen vähän löytyy etiäisistä/enneunista tietoa netissä... En ehkä osaa etsiä?!
        Olen esim. oikeasti nähnyt poikani tulevan koulusta ja kun olen avannut ulko-oven, ei ketään ole missään (poika tuli vasta tunnin kuluttua koulusta).
        Tiesin anopin kuolleen juuri hetkellä (n.5min ennemmin), jolloin hän kuoli sairaalassa oltuaan autokolarissa. Tieto "tuli minulle" kuin itsestään selvä asia. Ajatukseni oli vain: aijaa, nyt ei tarvitsekaan kiirehtiä enää (olin menossa sairaalaan). Pienistä asioista olen nähnyt paljon lapsesta asti enneunia. Kuitenkin ne ovat aina varoituksia. Kerran olin nähnyt unessa keltaisen kissan tietyssä paikassa. Kun menin lasteni kanssa seuraavana aamuna sen k.o. paikan ohi, oli siinä auton alle jäänyt kelta-valkoinen kissa (Olin lapselleni kertonut unestani, että hänkin tiesi asian jo etukäteen). Ystävälleni eräänä ravintolailtana tein ennustuksia "ihan huvin vuoksi", mutta nepä kävivätkin toteen. Jo rupesi pelottamaan, koska saman illan aikana niin moni asia tapahtui... Hän odotti poikaystäväänsä, vaikka eivät olleet sopineet mitään. Ennustin minuuttien tarkkuudella hänen saapumisensa. Tästä innostuneena ennustelin muitakin tapahtumia samana iltana. mm. puhelinsoiton 10min tarkkuudella. Sitten halusin lopettaa, enkä ajatellakaan enää ennustamista. Pelotti. Osaisipa ennustaa lottovoiton!
        En ole oppinut suhtautumaan näihin asioihin. Unet tulevat niinkuin tulevat. Eivät ne useinkaan ole onneksi enneunia. Samoin olen nähnyt hiljattain kuolleita unessani. He eivät koskaan puhu mitään, mutta viestittävät kuitenkin minulle kaiken olevan hyvin. Itkimme enon kuolemaa (autokolari) ja hän tuli unessani käymään ja oli säteilevän onnellisen näköinen. Hän viestitti: kaikki on hyvin ja hänellä on hyvä olla.
        Joskus, kun olen menossa johonkin markettiin tai liikkeeseen n. 40km päähän - tulee jo autossa tunne, että tapaan jonkun tuttavan, jonka kanssa juttelen jossakin kohta. Aina se tunne on osoittautunut paikkansapitäväksi. Aina on tapahtunut, että olen voinut jutella jonkun tutun sattumalta asiakkaana olleen tuttavan kanssa... Näitä asioita on niin paljon, ettei kaikkea edes muista.
        Tyttäreni näkee myös kaikenlaista. Psykologia tai psykologit ei osaa kaikkea selittää - varsinkaan tämän tyyppisiä asioita. Kerroin jollekin psykologille joskus jotain, mutta kaduin samantien. Piti varmaan minua hulluna.

        Ajattelen samoin, että herkkyys asioitten näkemiselle tulee vain, kun mieliala on rentoutunut, eikä ole kauheasti mistään stressiä. Nykyään en (moneen vuoteen) ole nähnyt mitään. Melkein suren kykyni/herkkyyteni menettämistä kokonaan.

        Miksihän eläimillä on kaikki herkkyydet tallella. Muistatte kuinka eläimet käyttäytyivät tsunamin tullessa ym. Uskon, että ihmisilläkin on hieno sisäänrakennettu aistijärjestelmä, mutta se tukahdutetaan "tarpeettomana" ja lakkaa toimimasta vähitellen.

        Tämä on jo vanha ketju, mutta kommentoin silti.
        Olen samaa mieltä, että etiäisistä on vaikea löytää tietoa netistä, varsinkaan kun ei ole edes varma, mitä etsii.
        Itsellä homma menee niin, että jokin asia, jota ei normaalisti edes ajattelisi, tulee mieleen ja sitten pian tapahtuu jotain siihen liittyvää. Yleensä en tiedä, että jotain varmasti tapahtuu. Se on vain ajatus, joka hiipii mieleen yleensä täysin huomaamatta, eikä sitä jää pohtimaan, se vain tulee ja menee.
        Olen myös huomannut, että näitä etiäisiä (vai mitä lie ovatkaan) tulee lähinnä silloin, kun olen todella rentoutunut, eikä stressiä juuri ole ollut. Joskus vain vaipuu sellaiseen syvään rauhallisuuden tilaan, kun ei tarvitse ajatella mitään, mutta asiat ja ajatukset virtaavat päässä itsestään. Jos asioita jää miettimään tai niihin takertuu, niin se olotila rikkoontuu ja "palaa takaisin maanpinnalle". Itse en pysty tähän olotilaan ain menemällä mennä, se vain tulee joskus itsestään. Älkää ymmärtäkö väärin, en puhu mistään transsista tai mistään, vaan miellyttävästä ja syvästä rentoutumisesta. Kerran menin tähän tilaan tyhjentäessäni tiskikonetta, ja sainkin tietämättäni etiäisen. Aina ei niin kuitenkaan käy.
        Minäkin tässä jokin aika sitten ennustin piloillani kaverille. Hän pyysi ensin itse piloillaan minua kertomaan milloin eräs hänen sinä päivänä odottamansa asia tapahtuisi. Naureskeltiin siinä vähän ja sanoin huvittuneena, että enpä tiedä ja heti samaan lauseeseen kuinka monen minuutin päästä asia tapahtuisi. Minulle vain yhtäkkiä tuli mieleen se aika. En itsekään uskonut ennustukseeni, mutta myöhemmin kaveri sanoi, että minuutin päästä antamastani ajasta asia oli tapahtunut. En ole ihan varma, voinko sanoa ennustuksen osuneen oikeaan, koska se heitti n. minuutilla. Olin kuitenkin hyvin yllättynyt. Tämä on kuitenkin ainut asia, jonka olen "ennustamalla ennustanut". Vaikka enpä kyllä ole ennen yrittänytkään.
        Koskaan en ole saanut minkäänlaista etiäistä, ennakkovaroitusta tai outoa tunnetta onnettomuuksista, kuolemista tai katastrofeista. Kaikki etäiseni ovat olleet hyvin arkipäiväisiä. Ensin pidinkin niitä hauskoina yhteensattumina ja alitajunnan temppuiluna ja unohdinkin sattumukset aika pian. Jossain vaiheessa aloin kuitenkin leikitellä ajatuksella, että pystyin näkemään tulevaisuuteen. Nyt olen vain hämmentynyt ja utelias. En hirveästi ole tästä puhunut kenellekään, koska en halua, että ihmiset pitävät minua ihan vinksahtaneena. Enhän voi olla varma, ehkä se on kuin onkin vain alitajuntani kepposia. Kiva kuitenkin tietää, että on ihmisiä, joille on myös tapahtunut samanlaisia asioita.


    • tuhmaa

      kuulin pauketta tyttöystäväni luona kun äitini noin 30kilometrin päässä heilui yövalon johto itekseen... aika turhauttavaa? ei musta... jotenki mul on kumma olo ollu koko ajan...

    • ______________

      Mulle on monesti sattunut niin, etä olen ihan muuten vaan sanonut jotakin joka ei ole pitänyt paikkaansa ja samana päivä asiat ovatkin käyneet toteen.

      Nykyisen mieheni kanssa suhde alkoi myös osittain näihin asioihin liittyen. Aikoinaan tuskailin kavereilleni kuinka kaikkilla exilläni on puhelinnumeron loppuosa mennyt järjestyksessä kuka kulloinkin minulla on ollut eli ensimmäisen miehen numero loppui -84, toisen 83 jne. Lopulta sanoin leikkimielisesti kavereilleni, että se jolla on -81 loppuinen numero on mulle se oikea. Kappas vaan nykyisen mieheni puhelinumero loppui -81. Nykyisen mieheni kanssa myös suhde alkoi puhelinsoitosta joka oli osoitettu toiselle henkilölle, mutta päädyinkin puhumaan lähes tuntemattoman miehen kanssa josta tuli tämän soiton ansiosta mieheni. 6 vuotta seurustelua jo takana.

      Osaan myös ennustaa tavallisista pelikorteista tulevia tapahtumia. Poikkeuksetta ne ovat aina pitäneet paikkansa.

      Muistuu mieleen myös tapahtumia joissa jokin ylempi voima on yrittänyt estää toimintaani. Esimerkiksi aikoinaan kun ajokorttia hankin koitti ensimmäisen inssin aamu. Kaikki meni heti aamusta asti pieleen. Oli melko kylmä kevät päivä ja olin mieheni luona yötä kun aamulla sitten olisi pitänyt lähtä inssiin niin huomasin, että kissani oli pissannut takkini litimäräksi eikä minulla ollut toista takkia. Lähdin sitten ilman takkia inssiin joka ei mennyt läpi. Toisen inssin aamuna meinasin liukastua keittiön lattialla vaikka siinä ei ollut mitään liukasta, meinasin murtaa ranteeni ja kun olisi pitänyt maksaa ylim. ajotunnit automaatti ei antanut rahaa vaikka tilillä sitä oli. Tämäkään inssi ei mennyt läpi. Kolmannella kerralla sitten koitti inssi aamu eikä mikään mennyt pieleen ja sain kortin.

      Näen myös monesti unia jotka enteilevät tulevaa esimerkiksi sukulaisten kuolemasta. kerran myös erään vanhan kaverini puhelinnumero alkoi pyöriä lakkaamatta unissani vaikka en sitä ollut koskaan ulkoa muistanut lopulta päätin ottaa tähän tuttuun yhteyttä ja kävi ilmi, että hän oli muuttanut samaan kaupunkiin kuin minä samaan aikaan kun minä olin alkanut nähdä näitä unia. aiemmin asui kaukana emmekä siksi juurikaan nähneet välimatkan takia.

      • vaistoava......

        Pari viikkoa sitten minulle tuli pakottava tarve, mun täytyy lähteä mieheni luona käymään ulkomailla. Keskiviikkona olin perillä ja hänen äitinsä sai sydänkohtauksen torstaina.

        Nyt olen myymässä kesämökin tekelettäni että päästäisiin muuttamaan ihanaan taloon..kun mieheni muuttaa tänne..joka on mylös myymässä asuntoansa ulkomailla. Näin etiäisen viime viikolla. Tuli tekstiviesti, kulta olen koditon. Ja sitten perään soitin pankkiin, myin paikan ja täydellä hinnalla. Nyt odottelen että pitääkö etiäinen paikkaansa...:)


      • ole mikään
        vaistoava...... kirjoitti:

        Pari viikkoa sitten minulle tuli pakottava tarve, mun täytyy lähteä mieheni luona käymään ulkomailla. Keskiviikkona olin perillä ja hänen äitinsä sai sydänkohtauksen torstaina.

        Nyt olen myymässä kesämökin tekelettäni että päästäisiin muuttamaan ihanaan taloon..kun mieheni muuttaa tänne..joka on mylös myymässä asuntoansa ulkomailla. Näin etiäisen viime viikolla. Tuli tekstiviesti, kulta olen koditon. Ja sitten perään soitin pankkiin, myin paikan ja täydellä hinnalla. Nyt odottelen että pitääkö etiäinen paikkaansa...:)

        etiäinen kun teillä on selvät sävelet. Se on vain sinun mielikuvasi miten tuo teidän järjestely voi tapahtua. Eli ihan normaalia kuvittelua ihmisille joilla on tulevaisuuden suunnitelmia. Vaikka sinä nyt saisitkin tekstarin, niin se ei todista mistään muusta kuin siitä että tunnet miesystäväsi ja hänen tapansa ja sillä taas ei ole tekemistä yliluonnollisen kanssa.

        Etiäinen on sellainen tapahtuma mitä ei olla oltu suunnittelemassa, eli se on mielikuva tai tulevaisuuden muisto tuntemattomasta tulevasta.

        Tuo ensimmäinen kokemuksesi on tavallaan etiäinen, mutta se tulee pelkkänä tuntemuksena ja se on etiäinen siksi että silloin et tiennyt mitä tulee tapahtumaan etkä varmasti ollut suunnitellut mitään sydänkohtausta.


      • Profeettako?

        Minä olen juuri alkanut uskoa näihin juttuihin, sillä jos vastaanotan jotakin ennakkotietoa jostakin, mitä lie henkimaailmaa, niin mitä vakavampi tieto, niin sitä useammasta paikasta kehossani alkaa vuotamaan verta! 20 vuotta vanhat leikkaushaavat ovat näitä kohteita. Kun sain tuon ydinsodan ennuspäivämäärän, niin verta alkoi tulla nenästä ja kahdesta vanhasta leikkaushaavasta, ja sitä tuli paljon! toinen niistä arvista ei ole koskaan aikaisemmin vuotanut!


    • Ei näistä puhuta, mutta.

      Eihän näistä asioista juurikaan puhuta ei - ajattelen että jospa joskus otan puheeksi työpaikalla kahvipöydässä, varmaan kehoittaisivat työterveyshoitajalle... Mutta totta se on, meitä jotka "näemme" on. Isäni näki, mummoni näki, minä näen.

      Etiäiset ovat joskus tunteita kuinka jonkin asian kanssa tulee käymään, kuten eräänä aamuna ajaessani töihin tunsin valtavaa tuskaa ja aloin itkeä tulevaa tietämättä mikä minua odotti - pomo oli tullut käymään, vain irtisanoakseen minut. Toisinaan etiäinen on tuoksu, kuten kaksikymmentä vuotta sitten kuolleen pappani partaveden tuoksu - siitä tiesin olevani tekemässä oikean päätöksen kun päätin muuttaa pois. Haistan toisinaan myös entisen mieheni sytyttämän nuotion savun. Etiäinen ei ole mielikuva, se on aisti tai tunne, tieto oikeasta tai väärästä.

      Enneunet ovat toinen juttu. Ne tuovat varmuutta ja ne tuovat epätoivoa. Tiedän unen olleen enne kun herään siitä tuntien vahvaa varmuutta että näin tulee tapahtumaan. Joskus ne toteutuvat piankin, joskus vasta vuosien päästä. Muutettuani entisen mieheni kanssa yhteiseen asuntoon näin unen jossa yritin tavoittaa häntä siinä onnistumatta, en ymmärtänyt sitä silloin - ja niin kuin usein enneunien kohdalla yritin unohtaa sen vilkkaan mielikuvituksen varjolla - tämä uni kuitenkin auttoi minut erosta ylitse kun mieheni ilmoitti ettei pysty enää elämään valheessa jota yhteiselämästämme hänelle oli tullut.

      Enteet ja etiäiset varoittavat, mutta tuovat myös lohtua. Ennen kuin kissani sairastui ja kuoli äkillisesti näin hänet vuosia sitten edesmenneen isäni kanssa, oli helpompi luopua kun tiesi että elämä jatkuu tuonpuoleisessa ja rakkaalla lemmikillä olisi siellä hyvä hoitaja.

      Ja kyllä, selvännäköä voi käyttää hyväkseen, mutta silloin sen menettää. Pystyn tietämään oikeat vastaukset "näkemällä" kun ne ovat toisistaan erottuvia symboleja kuten pelikorteissa. Se on kuin aisti, jonka järjenkäyttö tukahduttaa - siihen voi luottaa kuin kallioon, kunhan ei yritä löytää järjellistä selitystä.

      • outoja kokemuksia.....

        Eräs päivä oli kummallinen. Mikään ei onnistunut hyvin ja koko päivän oli kummallinen olo, että jotain pahaa tulee tapahtumaan ihan pian. Tiesin, että minulle itselleni ei tapahdu mitään, mutta että jollekkin. Iltaa kohti tunteeni vahvistui ja olin hyvin levoton. Tiesin, että olen asian suhteen avuton. En voinut keskittyä oikein mihinkään.
        Olin kämpillä yksin ja kysyin itseltäni ääneen moneen kertaan, että mikä mulla on?! Mitä nyt?! Ja hoin moneen kertaan, että kohta tulee tapahtumaan jotain! Oli melankolinen olo. Se ilta/yö valvoin jostain systä tavallista myöhempään. En tiedä miksi, vaikka olin yksin.
        Seuraavana päivänä kuulin, että eräs ihminen oli kuollut yöllä.

        Tuo oli tuorein, mitä olen kokenut. Muitakin samankaltaisia kokemuksia löytyy vuosien varrelta.


      • enteitä
        outoja kokemuksia..... kirjoitti:

        Eräs päivä oli kummallinen. Mikään ei onnistunut hyvin ja koko päivän oli kummallinen olo, että jotain pahaa tulee tapahtumaan ihan pian. Tiesin, että minulle itselleni ei tapahdu mitään, mutta että jollekkin. Iltaa kohti tunteeni vahvistui ja olin hyvin levoton. Tiesin, että olen asian suhteen avuton. En voinut keskittyä oikein mihinkään.
        Olin kämpillä yksin ja kysyin itseltäni ääneen moneen kertaan, että mikä mulla on?! Mitä nyt?! Ja hoin moneen kertaan, että kohta tulee tapahtumaan jotain! Oli melankolinen olo. Se ilta/yö valvoin jostain systä tavallista myöhempään. En tiedä miksi, vaikka olin yksin.
        Seuraavana päivänä kuulin, että eräs ihminen oli kuollut yöllä.

        Tuo oli tuorein, mitä olen kokenut. Muitakin samankaltaisia kokemuksia löytyy vuosien varrelta.

        näin kuoleman pelikorteista kuukautta aiemmin kuin isäni kuoli. isäni kuoli tortaina, niin tiistai-illalla kun menin nukumaan, niin ennen nukahtamista tunsin niin kuin kylmä sormi olisi kosketanut niskaani. tiesin, että se oli enne jostakin, mutta en ollut varma mistä. kun tieto isäni kuolemasta tuli olin levollinen, koska hän oli ollut pitkään huonona ja puhelimen soidessa tiesin, että nyt tuli tieto kuolemasta. tätini on osannut ennustaa lapsensyntymän. isälläni oli myös etiäisiä. enneunessa olen nähnyt ainakin parhaan ystäväni talokaupan. paras ystäväni taas tiesi munun sairastuneen pahasti, kun näki unta että häneltä oli irtoamassa hammas. meillä on myös keskenämme samantapaiset ajatukset, esim. toinen saattaa jo kirjoittaa tekstiviestin samaanaikaan kun toinen ajattelee jotain asiaa.


      • enkel
        outoja kokemuksia..... kirjoitti:

        Eräs päivä oli kummallinen. Mikään ei onnistunut hyvin ja koko päivän oli kummallinen olo, että jotain pahaa tulee tapahtumaan ihan pian. Tiesin, että minulle itselleni ei tapahdu mitään, mutta että jollekkin. Iltaa kohti tunteeni vahvistui ja olin hyvin levoton. Tiesin, että olen asian suhteen avuton. En voinut keskittyä oikein mihinkään.
        Olin kämpillä yksin ja kysyin itseltäni ääneen moneen kertaan, että mikä mulla on?! Mitä nyt?! Ja hoin moneen kertaan, että kohta tulee tapahtumaan jotain! Oli melankolinen olo. Se ilta/yö valvoin jostain systä tavallista myöhempään. En tiedä miksi, vaikka olin yksin.
        Seuraavana päivänä kuulin, että eräs ihminen oli kuollut yöllä.

        Tuo oli tuorein, mitä olen kokenut. Muitakin samankaltaisia kokemuksia löytyy vuosien varrelta.

        Minulla on ollut lapsuudesta saakka etiäisiä, nykyään kun joku läheinen on kuollut tulee muutamia viikkoja ennen musta hahmo jonka nään vilaukselta, muutamia kertoja en pelkää sitä mutta tiedän pian jonkun tutun kuolevan, myöskin linnut tietävät ikkunaan lentäessä kuoleman sanomaa. Yli vuosi sitten ikkunan karmeille tuli pöllö se katsoi sisälle ja takan päällä ollut kynttilä kuvastui seinälle jota se ei ennen eikä sen jälkeen ole kuvastunut. Ajattelin nyt taas joku kuolee piakkoin ja niinhän rakas koirani lähti noin kuukauden kuluttua näistä. On näkymätön maailma jonka voi aistia, unessa usein kohtaan kuolleita läheisiäni ja saan lohtua ja neuvoja vaikeissakin asioissa. Hyviä tekoja ja kaikkea hyvää pitäisi tehdä täällä maanpäällä se on ihmisen osa. Pahaa ei milloinkaan.


    • kfkfk

      monta kertaa, kun olen nähnyt unta hautausmaasta tai kuolemaan liittyvästä
      asiasta, niin ei mene pitkään kun joku tuttu on kuollut. Usein kun olen ajatellut
      jotain tuttua, niin ei mene kuin pieni hetki jolloin törmään häneen vaikka kaupassa.
      En sitten tiedä mitä nämä oikein ovat, tuntuu vähän oudolta..??

    • Profeettako?

      Mulle tulee asioita, numeroita, niinkuin joku kirjoittaisi niitä näppäimistöllä. Osa kerrallaan.

      Eilen just mulla pukkas päähän numeroita. 8 ensin sitten 12 ja sitten 2014. Sitten ydinsota, kolmas maailmansota, ja vähän myöhemmin kellonaika 10:38pm.

      Irak ja pohjoiskorea tuli myös. Sen jälkeen ei mitään.

      Tämä ei ole vitsi. Ihan oikeasti uskon tuohon.

      • violet76

        Mulla etiäiset tulee niin, että ajattelen vain jotain asiaa ja sitten se tapahtuukin samana päivänä. Yleensä ne on ihan tavan tapahtumia, pieniä juttuja, eikä koskaan mitään pahaa. Paitsi silloin kun mun mummuni kuoli ihan yllättäen. Olin viikon sitä ennen hirveän ahdistunut,itkin ihan kun pelkäsin jotain pahaa tapahtuvan, että mies kolaroi työmatkalla tms. ja sitten tuli yksi aamu soitto, että mummu oli yöllä saanut sydänkohtauksen ja kuollut. Olen myös usein nähnyt unen jonkun kaukaisemman tuttavan vauvan syntymästä, en näe mitään päivämääriä tms. mutta sukupuolen joka on pitänyt paikkansa. Omista ja lähipiirin lapsista en ole saanut tuntumaa etukäteen. Olen ajatellut sen niin, että siinä kohtaa omat toiveet ja halut on niin voimakkaina, ettei oikeat tuntemukset pääse läpi :)


      • Mulkku-Seppo

        No miten kävi profeettako?? Ydinsotaa sanan varsinaisessa merkityksessä ei tulla koskaan näkemään.. taktisen ydinaseen käyttö voi jossain tilanteessa olla todennäköistä mutta se ei vielä ole "ydinsota". Kaikkea te hullut horisette.. menkää töihin ja lopettakaa turha paskanjauhanta!


    • eioosiipii

      Ikävää kun tietää läheisensä kuolevan. Tarttee vaan yrittää tajuntaan saada et etukäteen surtu on kahteen kertaan surtu. Ei tää silti helppoa tule olemaan. Eilen oli etiäinen tapahtumasta ja sitten eräs meni teholle kun en tuota tietoisesti käsitellyt (ei fyysistä kontaktia).
      Mitenkö ilmenee? no korppina ilmenee. Kyllä sen huomaa kun tietää asiat edeltä ja takaa, vielä kun osaisi olla roikkumatta tässä tunteessa ja tietää kaiken menevän niin kuin kuuluukin. Ei sillä ettei siinä muuttamisen mahdollisuutta olisi. Kaikki on tässä selvänäköisyydessä kuitenkin kiinni käsityksestäsi ajan rakenteesta ja miten rakennat todellisuuttasi sen valossa. Jos lokeroit ajan tiukasti talteen, niin ei sitä silloin mitään näekään. En vain enää taida osata boks boksausta.
      Olisi niin helppoa tappaa itsensä kun tämä taas lähti kunnolla käyntiin, ikävä kyllä siitä ei näytä olevan apua mitä aiemmista eliämistäni tiedän. Niinpä parempi tarttua pulloon ja toivoa kerrostalotonttujen hoitavan asiani kuntoon pääni sisässä. Se nyt tietenkin on vain hullun derivaattaa... Aikansa tässäkin puolensa on kun näin voimakkaat tunteet on, vaikka nyt tuntuu et ois parempi et ne ois pois niin käsitys universaali tylsyys on tarpeeksi hyvä syy jatkaa järjen käyttöä. Ehkä tässä vielä opin tai en, sydämen ääntä kuunnellen.

      • kapki33

        en todellakaan halua puhua mistään universaaliudesta,vaan ihan siitä tavallisesta tunteesta,että esim.huhtikuussa syöpään kuollut isäni on jollakin tavalla luonani.olen aina ollut ns.isintyttö, ja olen sitä vieläkin.myös kaksi omaa lastani kaipaavat ukkia, mutta nuorin,poika eniten.
        sanotaan että aika parantaa,mutta parantaako se tätä kaipuuta ikinä.


      • KAPKI33
        kapki33 kirjoitti:

        en todellakaan halua puhua mistään universaaliudesta,vaan ihan siitä tavallisesta tunteesta,että esim.huhtikuussa syöpään kuollut isäni on jollakin tavalla luonani.olen aina ollut ns.isintyttö, ja olen sitä vieläkin.myös kaksi omaa lastani kaipaavat ukkia, mutta nuorin,poika eniten.
        sanotaan että aika parantaa,mutta parantaako se tätä kaipuuta ikinä.

        etiäiset....tunne,ajatus,tai tapahtuva asia...tuntuu,että joskus etiäinen opettaa luopumaan...näin unia isästä,3viikkoa ennen hänen kuolemaansa.siinä unessa isä joka kuoli syöpään, auttoi minua arjen asioissa..ja mikä kaikkein hassuinta.ja surrullisinta ,sanoi, että pidä huoli lapsista.kukas sitten pitää huolta siitä isin tytöstä,minusta...
        PS.EHKÄ JOSKUS TAVATAAN


    • ajatusta nopeampi..

      Itselläni etiäiset ovat voimistuneet viimeisen parin vuoden aikana.
      Välähdyksen omaisesti, voisi sanoa ajatusta nopeammin, tulee joku sana/tieto, mikä käy hetken päästä toteen.
      Tulee välähdyksenä jokin numerosarja, paikkakunta, nimi tms. joka sama toistuu hetken päästä.

      Nyt olen nähnyt parikin unta, joitten toteutumista odotan. Toinen uni liittyy itseeni, ja toinen tuttavaan.

      Olen myös nähnyt ja kuullut, kun perheen jäsen tulee kotiin, mutta todellisuudessa saapuu hetkeä myöhemmin.

      Toivon, että herkkyys vahvistuisi entisestään jotta voisin hyödyntää sitä.

      • FunRideIsItNot

        Sitä voi vahvistaa meditoimalla esim. hengitystä seuraten ja muutenkin elämäntapoja ja mielenruokaa puhdistaen. Se kehittyy nopeasti ja voi aiheuttaa sivuoireita ihmisestä riippuen. Em. "harjoittelu" voi myös aiheuttaa "syvältä" tuntuvia kokemuksia, mitkä ovat liian voimakkaita, jolloin ne aiheuttavat ahdistusta, koska henkilö ei ole vielä valmis sellaiseen olemisen ja ymmärryksen tilaan. Tietystihän sellainen on yhteiskunnassa aika harvinaistakin. Ehkä yksi kymmenestä voi edes puhua mitään järkevää ko. asiasta. Viisi kymmenestä sanoo ettei tiedä mitään ja eikös se ole huuhaata...


    • Tapahtunutta

      Minulle tulee etiäisiä harvoin, yleensä silloin kun olen syvässä kriisissä

      Ensimmäisen etiäisen sain n.17v. sitten. Unessa minulle soitettiin ja kerrottiin ikävään asiaan liityvä tulos (lukuna kahden desimaalin tarkkuudella). Parin päivän päästä sain tuloksen odotetusti puhelimitse, ja luku oli täsmälleen sama kuin unessa.

      Seuraavaan etiäiseen meni aikaa useita vuosia. Olin kokenut raastavan eron poikaystävästäni kuukausia aiemmin. Yritimme epätoivoisesti palata yhteen, koska rakastimme toisiamme. Eräällä matkalla näin yksityiskohtaisen unen siitä, kuinka entisen poikaystäväni luona oli toinen nainen. Heräsin epätoivoiseen itkuuni, ja kerroin huonetoverinani olleelle ystävälleni, että olen lopullisesti menettänyt poikaystäväni. Matkalta palattuani exäni kertoi tavanneensa toisen naisen. He ovat nykyään naimisissa.

      Tämän jälkeen olen saanut etiäisiä vain hereillä ollessani. Olen odottanut sovittua puhelua. Yhtäkkiä minut on vallannut voimakas tunne, että odottamaani puhelua ei tule. Tavallaan tunnen ihmisen ajatuksen itessäni, kun hän päättää olla soittamatta. Tätä on tapahtunut pari kertaa.

      Olen myös tuntenut, että joku henkilö on luonani. Eli yksin kotona ollessani, minulla on tunne että joku seisoo vieressäni. Olen useasti kääntynyt henkilön puoleen sanomaisillani jotain, kunnes tajuan olevani yksin. Tunne tästä henkilöstä on erittäin lämmin ja rauhoittava. Tämä henkilö oli noin vuoden ajan silloin tällöin seuranani, kunnes kerroin asiasta ystävälleni. Vierailut loppivat siihen, enkä ole saanut mitään tuntemuksia sen jälkeen.

    • Ennustus vahingossa

      Olimme lähdössä mummolaan yhtenä päivänä. väitin kovasti isälle ja äidelle: "en tule mukaan kun me ajetaan ojaan" Lopuksi he saivat minut autoon ja lähdimme ajamaan mummon työ. Olimme vain enää 100m päästä mummon kodista kun meidän oli pakko ajaa ojaan kun raktori tuli aivan yllättäen sivutieltä trukkipiikkien kanssa. Jos isäni ei olisi väistänyt niin olisi piikit tullut meillä tuulilasista läpi. isä taisi sen jälkeen mummon luona kysyä "miten saatoit tietää tuon" Ihmettelen vieläkin miten olin siitä asiasta niin 100% varma.

      tästä tapauksesta on nyt jotain 14-15 vuotta
      Luulin tätä uneksi kauan aikaa, kunnes kysyin sitä isältäni viimme viikolla ja hän muisti saman.

    • isä38

      etiäisiä ja muita henkimaailman kokemuksia on ollut tasaisin väliajoin. yleensä ne ovat liittyneet johonkin hekilöön taikka materiaan. esim. jokun henkilön nimi on vain putkahtanut mieleen ja muutaman tunnin kuluessa ko. henkilö on jollain tavalla ottanut minuun yhteyttä tai tullut kaupungilla vastaan... mutta maanantaina aamulla aikaisin 21.11. sattui jotain mikä on alkanut pelottamaan... viedessäni tytärtäni päiväkotiin sain hetkellisen väläyksen joka sisälsi näyn sekä tunteen jossa kaksi pientä kuollutta lasta kysyy minulta: miksi??? koko työpäivä tuo homma pyöri mielessä... herätti paljon ajatuksia omista lapsista... tänään päivällä uutisia surffaillessa alkoi oikeasti ahdistamaan:

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011112214801655_uu.shtml

      tuntuu pahalta... todella pahalta...

    • Hexodus

      Koen olevani aika tavallinen ihminen, mutta olen joskus kokenut outoja asioita. Yleensä unessa tai unen ja valveen rajalla.

      Kerran olin päiväunille rupeamassa ja siinä maatessani ilmestyi silmiini tumma nainen, joka muistutti erästä tv-meteorologia (ja jollain tavalla toi mieleen Milla Magian). Hän sanoi jostain syystä englanniksi: "I have some very sad news for you about Katja."

      Minulla oli ollut sen niminen työtoveri hiljattain ja ajattelin huolestuneena että onko hänelle sattunut jotain. Vähän myöhemmin sain kuulla että sinä aikana eräälle sukulaiselleni, joka muistutti paljon työkaveriani, oli sattunut hyvin traaginen tapaus.


      Sitten oli uni, jonka näin eräänä yönä. Naapurissa asui mies, joka sairasti. En tuntenut häntä kovin hyvin, olimme "hyvän päivän tuttuja". Unessa katselin aikakauslehteä. Siinä aukeamalla oli iso kuva, jossa tummahiuksinen ja -silmäinen mies katsoi kaukaisuuteen uneksivan näköisenä. Hän oli amerikkalainen näyttelijä. Kuvan vieressä oli tekstiä, missä lueteltiin kaikkia niitä ohjelmia tai elokuvia, joissa hän oli näytellyt.

      Ensimmäisenä mainittiin sarja "Mullan alla". Muita ei jäänyt mieleen.

      Aamulla olivat liput puolitangossa. Myöhemmin sain kuulla että tämä mies oli kuollut sairaalassa sinä yönä. Minulle oli joku kertonut että hänessä virtasi mustalaisverta. Olen ihmetellyt tosiaan että kun emme olleet edes mitään läheisiä keskenämme, niin mistä tämä tuli.

      Vielä olen saanut aivan valveilla ollessani erään hyvästijätön poismenneeltä ja unen ja valveen rajalla hyvin henkilökohtaisen tiedon tulevaisuudestani.

    • kissakoo

      Itse olen saanut kaksi etiäistä elämäni aikana. Toisen sain n.10v sitten. Sain yhtäkkiä "tiedon" että tulen saamaan poikavauvan joskus. Olen nyt raskaanaa ja kaikki arvioivat että tyttö tulee, mutta rakenneultrassa oli poika!
      Toisen etiäisen sain edellisessä suhteessani keskellä kirkasta päivää yhtiesessä kodissani. Taas tieto sanoi minulle "et tule asumaan täällä enää kauan". Pelästyin ääntä, mutta puolen vuoden päästä erosimme ja muutimme erillemme.

      Muita en ole saanut. muuten en ole aina varma sisäisestä äänestäni milloin se on totta ja milloin pelon ja muun sekoittama. Nuo yllämainitsemani ovat olleet hyvin selkeitä.

      • elisabet7

        On mielenkiintoista lukea kokemuksianne sillä itselläni on näitä"aavistuksia" aina silloin tällöin. Ne ovat voimakkaita tuntemuksia tai tietoja jotka minulle sanotaan.
        nämä hetket ovat niin pysäyttäviä ja kun asiat toteutuvat tuntuu aivan uskomattomalta joskus jopa pelottaa.


      • 1+2
        elisabet7 kirjoitti:

        On mielenkiintoista lukea kokemuksianne sillä itselläni on näitä"aavistuksia" aina silloin tällöin. Ne ovat voimakkaita tuntemuksia tai tietoja jotka minulle sanotaan.
        nämä hetket ovat niin pysäyttäviä ja kun asiat toteutuvat tuntuu aivan uskomattomalta joskus jopa pelottaa.

        Pakko kirjoittaa myös omista etiäisistä, molemmat liittyvät lapsien syntyyn. Olin vuosia sitten kaverini luona kylässä, joka tuolloin oli vielä lapseton. Olimme silloisen poikaystävän kanssa käymässä ja halusin lopuksi että ystäväni tulee jaguarin kyytiin, koska ei ollut koskaan sellaisessa ollut. no itse menin takapenkille ja kun tulimme moottoritielle ja sanoin miehelleni että näytäs nyt miten jagge kulkee ja silloin kun vauhti oli tosi lujaa, katsoin yhtäkkiä molempia - ajavaa miestäni ja etupenkillä istuvaa kaveriani ja minulle tuli tosi voimakas tunne että molemmat poistuu jollain tavalla elämästäni/jotain muutosta tulee pian. no kaverini sai seuraavana vuonna pojan yksikseen ja itse erosin tästä miehestä ja hänellekin syntyi sitten tyttö.tunne oli tosi outo ikäänkuin katselin sieltä takapenkiltä heidän tulevaisuuteen?..semmosta..


    • Cloudy apple

      Tieto vaan tulee päähän jostain, ihan kuin joku sen olisi kertonut. Itse en ainakaan näe mistään lasista tai mitään näkyjä enkä pysty hallitsemaan tätä ominaisuutta. Joskus vaan asiat tietää. En silti tiedä lottorivejä tai mikä arpa voittaa tms.

      Viimeisin selkeä selvännäkö tai ajatustenluku oli sellainen, että miesystäväni kertoi eräästä tuttavastaan arkaluontoisen asian. Hän ei kuitenkaan kertonut minulle kenestä tuttavasta on kyse juuri tuon arkaluontoisuuden takia.

      Hän ei siis maininnut mitään nimeä, mutta se tuli minulle tietoon jostain sillä hetkellä. Olen myös tiennyt ihmisten eroja ja sairastumisia etukäteen, myös oman sairastumisen ja sen että minulle ei tule lapsia. Etiäisiä tulee ihmisistä, ajattelen jotain ihmistä ja kohta hän kävelee vastaan.

      Samoin tiesin nykyisestä miesystävästäni heti kun näin hänet, että hän on tuleva mieheni, vaikka en ihastunut häneen ensi silmäyksellä, enkä edes jutellut hänen kanssaan sillä kerralla. Jostain vain tiesin. Myöhemmin törmäsin häneen uudelleen ja olemme olleet n. 5 v yhdessä.

      Olen myös tiennyt lapsesta asti, että tulisin asumaan tässä nykyisessä asunnossani ja jo vuosia sitten tiesin nykyisen työni, vaikka se ei ole se mitä olen opiskellut tai mikään unelmaduuni minulle. Ovat vaan tupsahtaneet eteeni ja sitten olen muistanut, että tämähän oli jo tiedossa. Kyse ei siis ole mistään tietoisesta pyrkimyksestä näihin päämääriin.

    • serafelle

      näen osan vahvasti etukäteen, tiesin heti kenen kanssa avioidun, pitkä taival käytiin mut aviossa ollaan. jotkut asiat tulevat tuntemuksina. osan kysyn ja saan vastauksen. syntymän, kuoleman, avioliitot ja muut isommat tapahtumat vain tiedän.. kun osaisikin selittäää

    • eräs S

      Minäkin tiedän asioista etukäteen. Ja se on välillä todella hämmentävää. Usein tapahtuu niin. Toisaalta pelottavaakin.

    • eräs S

      Mulle tuli vaan sellanen tunne, kun katsoin ulos ikkunasta, että eräs naishenkilö hommaa koiran itselleen. Sitten samana päivänä katsoin ulos ikkunasta näin tämän kyseisen naisihmisen koiran kanssa ulkona. Tuli sellanen tunne. Olin ihan hämilläni miten pystyin sen tietämään etukäteen.

    • pillu mielessä

      Kerran näin hyvin eroottisen unen. Heti sinä iltana sain pillua.

    • asdfasdfasdfasd

      Kaikki mitä koette, voidaan selittää psykologialla ja ihmisen muistimekanismeilla. Ennustaminen on mahdotonta, ennustajat käyttävät joko tietoisesti tai tietämättään cold readingia ja yleistyksiä.

      Jos oikeasti käytte ennustajilla, kokeilkaapa seuraavaa. Yhdelle ennustajalle menette iloisena ja pukeutuneena urheiluvaatteisiin

      Toisen luokse menette tarkoituksella alakuloisena ja pukeudutte synkkiin väreihin

      Kolmannelle kehittäkää jokin tarina sairaasta sukulaisesta (jota teillä ei oikeasti ole) ja kysytte voiko ennustaja kertoa jotain hänen voinnistaan. Todennäköisesti saatte ennustuksen tälle olemassa olemattomalle henkilölle.

    • unett

      Minä nään enneunia, välillä myös tulee näitä tuntemuksia, mutta enneunia olen nähnyt niin kauan kuin muistan, yleensä ne ovat kuolemista, tai muuten kauheista asioista, en selitä tätä kovin yksityiskohtaisesti koska se on niin arkaluonteinen asia, mutta eräästä suhteesta erääseen mieheen ole nähnyt unia vuosien ajan. tosin suhde on nyt ohi ja suhde oli väkivaltainen eron jälkeen, mies yritti tappaa minut. Näin edellisenä yönä unta ennen kuin mies yritti tappaa, että niin käy, kerroin unen uudelle miehelleni kun heräsin keskellä yötä, mutta en itse aamulla edes muistanut sitä enää, tapon yrityksen jälkeen minulle sitten kerrottiin unestani, ennen suhdetta olin nähnyt vihjeitä unissani vammoista mitä sain ja ennen tuota tapon yritystä siittä, mitä tämä henkilö teki minulle väkivaltaisesti ( se uni oli todella todellinen ja heräsin paniikkiin, henkilö oli vain musta hahmo siinä unessa, se jäi mieleeni).

      Olen myös nähnyt unia eläinten kuolemista, tapaturmista, mitä eläimilleni tapahtui.

      On vaan vaikea aina uskoa näihin uniin, uskon, että kyky vahvistuu iänmyötä. äitilläni ja siskollani on samataipumus, tosin äitini ei halua käyttää sitä

    • Kopsa

      Minä saan yleensä enteet unessa, esimerkiksi näin monta kertaa unta siitä että silloinen poikaystäväni pettää minua, kävi ilmi että pettikin juuri samannäköisen naisen kanssa mitä olin nähnyt. Olen myös nähnyt unta ihmisistä joita tulen tapaamaan ja jotakin varoitusta tai tietoa heihin liittyen. Joskus näen ns. valveunta jossa kuva alkaa pyöriä edessäni kertoen jotakin, esim. kadonneiden löytöpaikasta. Ukkini tuli jättämään hyvästit niin että näin hänen hahmonsa, seuraavana päivänä sain puhelun että oli kuollut. Joskun näen unta jostakin tuntemastani ihmisestä jossakin tilanteessa ja kun soitan heille uni on ollut aina oikeassa. Viimeisen parin vuoden aikana näitä on alkanut olla useammin, ilmeisesti nämä lisääntyy iän myötä (olen nyt 30).

    • pelästynyt

      Muistan vain yhen kerran näkeneeni enneunen. Juttelin siinä unessa jotain arkipäiväistä kolmen sisareni kanssa joista yksi oli kasvoiltaan rupinen ja sininen, toinen ihan normaali, kolmas oli vain tunne että hän on siinä muttei näkynyt (puhe kuitenkin kuului), tiesin vain hänen olevan siinä. Unessa en hämmästellyt tuota näkymättömyyttä tai toisen siskoni rupista naamaa. Kerroin unesta yhelle siskoistani, monta kuukautta myöhemmin samainen siskoni yhisti uneni todellisuuteen (ite en osannu aatel koko asiaa) kun hän sai kipeitä rakkuloita kasvoihin tuhkarokon myötä ja samoihin aikoihin tämä unessa "näkymättömänä" esiintynyt sisareni sairastui vakavasti... Nyt pelottaa oliko näkymättömyys ennettä tämän siskoni kuolemasta.

    • Elämän rajat

      Viime maanantaina heräsin tavallisesti herätyskellon soimiseen klo 7.10. Herätyskello soi jotenkin surkeasti. Nousin ylös ja tunsin ikäänkuin maailma säälisi minua... Ulkoapäin tulevaa sääliä... Ajattelin sen että tästä tulee surullinen päivä... Mutta miksi? Sitä en keksinyt. Päivä meni kuitenkin ihan normaalisti. Illalla isäni soitti että mummoni oli kuollut sairaalassa nukkuessaan aamulla seitsemän aikoihin. Vanhuuttaan kuoli ja pitkällisen kärsimyksen jälkeen. Eikö se ollut etiäinen? Mieto tunne mutta heti herätessä esillä.

      • Otan osaa. Kuinka vanhana hän kuoli? (Pahoittelut, että tämä viesti tulee muutaman vuoden päästä!)


      • 88888888888888

        Terve! Vastasit kirjoittamaani viestiin, kiitos. Oli yli 80 vuotta.

        Etiäisistä - jatkona tähän ketjuun:

        Ostin eräänä päivänä taskulampun ja seuraavana päivänä tuli yllättäen puolen tunnin sähkökatko, kun tulin illalla kotiin, jolloin lamppu tuli tarpeeseen. Lamppuja ei osteta ihan joka päivä, eikä puolituntisia sähkökatkoksiakaan tule ihan joka päivä ;)


    • Ihmiset ovat aika mielenkiintoisia kun oikein ajattelee.

      Omalta kannaltakin käy aika usein noita enneunia, joissa näen henkilön tekevän palveluksen ihmiskunnalle, jossa hän kertoo kaikille kuuntelijoille, että auttaa toisiansa vielä kun heillä on toisensa, ja puhuu yhden historian suurimman asian, josta ihmisten kannattaisi olla ylpeä. Sen jälkeen ihmiset alkavat muodostamaan muutaman hetken päästä ihmiskunnan, jossa ihmiset eivät olisi muuta kuin ihmisiä, ja alkaisivat auttamaan avun tarpeessa olevia, ja viettävät ilon hetkiä useammin.

      Ja aika usein näitä ihmisiä, joilla on etiäisiä, tai muuta ennustusta, niin heitä on katsottu hulluiksi, syytä suotta.

      Eli minun mielestäni näitä ihmisiä kannattaisi kuunnella enemmän, koska heiltä usein saa hyvää tietoa, joista kannattaisi varautua.

      Jotkut yleensä myös sanovat näitä ennustus asioita valehtelemalla, saadakseen huomiota, joka on aika harmillista että eivät saa muuten sitä.

      Se olisi hyvä jos olisi jonkinlainen ryhmä, jossa ihmiset saisivat keskustella omista kokemuksistaan toisille, joilla on myös samankaltaisia kokemuksia ennustamisen suhteen.


      Ehkä vähän hölmöä sanoa tämän kommentin kautta, mutta jos joku haluaa pystyttää oman tapaamisen jossa nämä ihmiset pystyisivät keskustelemaan kokemuksistaan, niin tulisin ainakin mielelläni itse mukaan, mutta pääsisin itse max, Hämeenlinnaan saakka.

      Toivon mukaan teille kaikille tulee muutenkin pelkkää hyvää tulevaisuudessa!

      • henkinenyhteys

        Olisi kiva myös saada pidettyä yhteyttä ihmisiin jotka ovat avoimesti jakamassa henkisiä kokemuksiaan. Itse en ole enää Facebookissa mutta olisiko joku muu paikka tai sitten ihan sähköpostilla.


      • henkinenyhteys kirjoitti:

        Olisi kiva myös saada pidettyä yhteyttä ihmisiin jotka ovat avoimesti jakamassa henkisiä kokemuksiaan. Itse en ole enää Facebookissa mutta olisiko joku muu paikka tai sitten ihan sähköpostilla.

        Sähköposti olisi yksi tapa.


    • irene60

      Kyllä on. Tiedän välillä hetkeä ennen joitakin tapahtumia, asia vain tulee
      mieleen juuri ennenkuin se tapahtuu. Tai kirjoitan sähköpostiin samasta asiasta, jota toinen toisessa maassa on juuri ajatellut. Tai ajattelen ihmistä, joka ottaa pian yhteyttä. Miten nämä voi järjellä selittää?

    • memoryfrommyyouth

      Minulla eka ennustava tapahtuma teini-ikäisenä (no, oli jotain ennen tätäkin), kun näin unessa äitini kissan. Kissa oli ollut muutaman viikon kadoksissa. Näin, että kuollut koulukaveri ojensi kissaa käsissään sisään ikkunastani, märkänä ja kuolleena. Aamulla sanoin äidilleni: Ei tule enää takaisin. Eikä tullut. Epäilen, että hukkui läheiseen jokeen (oli kevättalvi), tai hypotermian takia ei päässyt ajoissa takaisin kotiin.(Rest in peace, Kid! You know we loved you.)

    • Tuuriennustaja

      Mielenkiintoinen ketju, etiäisistä tosiaan löytyy valitettavan vähän luettavaa ylipäätään! Täällä myös yksi joka toisinaan leikittelee ajatuksella että saa etiäisiä.. Tiedostan myös hyvin että kyse voi olla puhtaista sattumista tai vaan yksinkertaisesti voimakkaasta intuitiosta.

      Aloin saamaan etiäisiä ollessani 9 vuotias, mikä sinänsä on hassu sattuma, sillä olen ihan pienestä saakka ajatellut numeron 9 olevan minulle tärkeä ja jopa onnea tuova.

      Ensimmäiset etiäiset jotka muistan, olivat molemmat unia. Meillä oli äitini kanssa taloustilanne heikko ja unessa näin, kuinka 50 euroa siirtyy kädestä käteen. Aamulla herättyäni menin sanomaan äidille että haaveilin unissani 50 euron setelistä ja parinkymmenen minuutin kuluttua äitini täti saapui yllätysvierailulle ja antoi äidille heti ovesta tultuaan 50 euron setelin. Jonkin aikaa sen jälkeen näin unen jossa istuin talomme pihalla. Ulkona oli lähes pilkkopimeää ja pidin kädessäni tummaa kynttilää josta hohti valoa pimeyteen, äitini ja varsinkin veljeni itkivät kovasti tässä unessa. Parin viikon kuluttua sain tietää että ukkini oli kuollut ja molemmat ottivat sen todella raskaasti.

      Vanhemmalla iällä olen nähnyt unia omaan isääni liittyen. Vuosia sitten näin unen, jossa oli syksy (lehdet hehkuivat oranssin ja keltaisen sävyissä) isäni ja nainen, jolla oli pitkät hiukset, olivat molemmat pukeutuneet valkeisiin vaatteisiin ja kulkivat auringonvaloa kohti. Tunnelma oli rauhallinen mutta haikea, esimerkiksi kyseinen nainen itki vuolaasti unessa. Toissa syksynä olin aloittamassa opiskelut ja näin jälleen unta isästä. Olin koulussa ja entinen työkaverini tuli luokseni koulun vessassa ja sanoi minulle että isällä on joku hätänä ja minun pitää soittaa hänelle heti. Unessa sanoin työkaverilleni että ei sillä mitään hätää ole, mutta soitanpa kuitenkin. Soitin unessa isälle mutta en saanut häneen yhteyttä ja uni päättyi siihen. En herättyäni soittanut isälle, koska olimme riidoissa silloin. Koulu alkoi parin viikon kuluttua ja ensimmäisenä koulupäivänä tulin tauolla vessasta, jolloin perheenjäseneni soitti minulle että isä on kuollut.

      Olen myös saanut etiäisen sukulaisen raskaudesta. En ollut nähnyt tätä tyttöä aikoihin ja hän on todella nuori. Yhtäkkiä tiskatessa tuli vahva tunne siitä että hän saa pojan. Seuraavana päivänä sain tiedon siitä että hän on raskaana. Näin myös unta jossa pieni pitkähiuksinen nainen oli raskaana ja vuosi paljon verta, samaan aikaan eräs tuttava oli saanut keskenmenon.

      Usein myös sattuu sitä että laulan jotain biisiä jota en ole kuullut aikoihin ja 15min päästä se soi radiossa, tai mietin tuttavaa josta en ole kuullut aikoihin ja hän pamahtaa seuraavien päivien sisällä vastaan.

      Sain myös taannoin vahvan tunteen ja odotin myös asiakaspalvelutyössä ollessani entistä pomoani käymään asioimassa liikkeessämme jo torstaina, mutta hän tulikin perjantaina, eli ei ihan tarkkaa mutta läheltä liippasi :D

      Jännityksellä odottelen muutamien etiäisten kohtaloa. Näin mm. unen jossa minulle syntyi tyttölapsi ja unessa oli tarkka päivämääräkin mukana, sekä unta siitä että en saanut hakemaani työpaikkaa, mutta tietyn ajan päästä minulle ilmoitettiin että saan sen kuitenkin :D Pakit tosiaan tuli työpaikasta, eikä lapsia ole suunnitteilla mutta katsotaan mitä tuleman pitää :D

    • IsäMatteontutkimuksia

      kyllä on ja ei ole kuinka vaan

    • Anonyymi

      Etiäinen tarkoittaa myös ihmisen tilapäistä, identtistä kaksoisolentoa. Useimmiten se ilmenee siten, että perheenjäsenen kuullaan tulevan kotiin, ja hän saattaa jo puhua eteisessä. Todellisuudessa hän ei tullut, vaan tuleekin vasta vähän ajan kuluttua. Etiäinen saattaa ilmaantua myös täysin samoin kuin elävä ihminen ja keskustella normaalisti. Sillä hetkellä kukaan ei aavista, että kyseessä on etiäinen. Eräs nainen kertoi tavanneensa oman identtisen kaksoisolentonsa. Hän ei ymmärtänyt, että kyseessä oli etiäinen.

    • Anonyymi

      Etiänen on ennalta kuultava ääni tai varjo. Yleensä noin 5 - 10 minuuttia aikaisemmin. Minulla on kuulemma ollut etäinen siinä kymmenen vanhasta tuonne 15 vuoteen. Useampi ihminen on kuullut tuloni ja isäni ja äitini sanoi minulla olevan etiäisen ja vanhin sisareni oli myös kuullut sen.

      Monia tapauksia, joissa joku sanoi kuulleensa minun tuloni. Mutta näissä kahdessa oli useita kuullut sen.
      Sitä ei voi selittää psykologialla enään.

    • Anonyymi

      Se on vaan tunnu mikä vyöryää päälle eikä siinä auta järkeillä Tia miettiä kun aivot on päättänyt että nyt jollekin käy huonosti tai joku kuolee niin ei siinä järkeilyt auta!!
      Mulle tulee itä tosi harvoin mutta niin voimakkaina että en voi päivään kahteen mutta kun maata, ikeä ja toivoa että selviytyy tilanteesta itse eikä ketään läheinen kuolee tai joudu onnettomuuteen! Harvoin kuolemat on tapahtunut mutta pari kertaa kyllä. Sitten on paljon pienempiä asioita kuten saatan tietää miten joku asia tulee menemään ennen kun asiaa on edes tapahtunut ja näitä tapahtuu usein..siis lähestulkoon päivittäin!
      En tiedä mitä tämä on mutta itse ajattelen että vaistoan asiat liian hyvin ja herkästi..mummi oli noita ja selvänäkijä..äiti oli noita ja unissa näkijä niin ehkä mä olen perinyt herkän

    • Anonyymi

      Nyt tässä hiljattain muistui mieleeni, että minullahan oli etiäiskokemus lapsuudessani, jonka olin jo vallan unohtanut vuosikymmenten jälkeen, mutta jotenkin se vain yhtäkkiä jysähti mieleeni tässä ihan vasta. Elimme silloin jotain 90-luvun puolenvälin tienoota, ja olin iältäni silloin jotain alun toisella kymmenellä, eli sellainen esiteini jo. Tämä etiäinen ei ollut enneuni, eikä enteillyt mitään pahaa tai ikävää tapahtumaa, vaan aivan tavallista tapahtumaa. Mutta minäpä kerron sen tässä nyt.

      Oli kesä ja lämmin iltapäivä ja lähdin käymään uimassa siinä yhdellä läheisellä pienellä uimarannalla, ja siihen aikaan oli vielä niitä kuution mallisia vanerisia uimakoppeja, joissa oli miesten ja naisten puoli erotettu väliseinällä. Olin sitten siellä kopissa pukemassa uinnin jälkeen, ja sieltä seinän takaa naisten puolelta kuului lasten puhetta ja naurua, jotka kuullostivat aivan minun serkuilta, siis enoni (sanotaan häntä nyt vaikka Heikiksi) lapsilta. Enollani on siis kaksi tyttöä ja yksi poika, jotka olivat silloin myös lapsia, ja tunnetta että he ovat siellä seinän takana, niin vahvisti vielä se, että siellä mainittiin vielä sama nimi, kuin on sillä enoni pojalla. (Sanotaan nyt häntä vaikka Mikoksi) Säpsähdin, että voiko enoni perhe olla nyt todellakin täällä, kun hehän asuvat yli sadan kilometrin päässä kotikaupungistani, ja miten he nyt olisivat sille syrjäiselle ja pienelle uimarannalle eksyneet, vaikka olisivatkin siellä päin käymässä, kun sinne tuskin monikaan ulkopaikkakuntalainen osaa, tai tietää koko rantaa, jos ei ole koskaan ennen käynyt siellä. Mutta ajattelin, että tietenkin se on mahdollista, mutta totuus on kuitenkin, että ketään heistä en nähnyt siellä rannalla ollessani missään vaiheessa, joten tilanne oli aika outo. Menin sitten kotiin, ja istuimme takapihalla äitini kanssa, ja kerroin tapahtuneesta, että kuullosti aivan kuin Heikin porukka olisi ollut tuolla samalla uimarannalla, kun ihan niin kuin Heikin lasten äänet olisi kuulunut seinän takaa uimakopissa, ja sieltä kuului vielä että hei Mikko. Eipä siinä sitten aikaakaan kun tämä enoni perhe ilmestyi talon takaa meidän takapihalle, eli he olivat kuin olivatkin siellä päin käymässä, ja päättivät tulla kyläilemään meille.

      Eli siis sellainen etiäinen. En vieläkään usko, että he oikeasti olivat kuitenkaan siellä uimarannalla, eli uskon että se saattoi olla ihan oikea etiäinen, ja siellä uimakopissa ei välttämättä ollut ketään muita, vaan se että kuulin kuitenkin enoni lasten ääniä siellä, niin enteili sitä, että he saapuvat kohta meille kyläilemään.

    • Anonyymi

      Onko todellinen etiäinen vaiko sattumaa. Tämä tulee aina näissä asioissa mieleen. Minulla on yksi erikoinen tapaus. Yhteen aikaan kävin raveissa ja pelasin usein Troikka nimistä peliä. Eräänä ravipäivänä olin pitkään valmistautunut pelaamaan tiettyä Troikkapeliä. Olin valinnut yhden valjakon, joka ei suinkaan ollut suosikkeja, mutta minusta vaikutti, että kyllähän se tuossa pärjää. Siinä minä välillä nukahdin ja kun heräsi, muistin nähneeni unta juuri tuosta lähdöstä. Tämä minun pelihevoseni oli siinä unessa takasuoran puolenvälin tienoilla vielä joukon hännillä. Siinä viimeisen kaarteen alkaessa tuo hevonen lähti siinä unessa kiertämään 3-4 rataa pitkin edessä olevia. Siinähän tulee julmasti lisämetrejä. Loppusuoralle tultaessa se valjakko oli vielä lähes 10 m jäljessä kärkeä. mutta sieltä hyvin rankan ja vaikean juoksun tehneenä se hevonen voitti. Se ihmetytti, että niin huonon juoksun saaneena vielä voitti. Se oli unessa näin. Sitten itse raveissa olin siellä viimeisen kaarteen seutuvilla seuraamassa, että meneekö se juoksu kuten olin unessa nähnyt. Ja todella takasuoran puoliväin jälkeen pelihevoseni tosiaan lähti kiertämään sieltä takaa koko hevosjoukkoa ulkokautta. Minä arvelin, että ei toivoakaan, on liikaa kiertämistä. Takaa katsoen hevoseni lähestyi keulaa, mutta minun näkökulmastani katsoen arvelin sen jääneen metrin tai pari kärjestä maalista. Olin jo heittämäisilläni pelilapun menemään. Kuuntelin kuitenkin sitten vielä tulojärjestyksen. Ja mitä? Se minun hevosen voittikin koko lähdön. Ja se toinen hevonen, jonka piti olla aina 3:n joukossa oli kolmen joukossa ja sitten se täydennyshevosten ryhmä muistaakseni 5 hevosta oli myös yhdellä edustajalla 3:n joukossa. Se oli siis sellainen oma keksimäni systeemi. Tulokset tulivat sitten suurelle ilmoitustaululle. Huomasin, että onhan minulla siinä osuma. Kerroinkin kohtalainen. Menin sitten kassalle. Kassa sanoi "Menen hakemaan rahaa takahuoneesta". Ihmettelin, että eipä ollut siinä tiskillä paljon rahaa. Sieltä kassahenkilö tuli rupesi latomaan satasia minulle. Ihmettelin. Olikin käynyt niin. että minä olin yksin voittanut sen suurimman voiton. Näyttötaulussa numeroiden paikkoja ei ollut riittänyt , ja eteen tuli vielä yksi numero. Voitto oli niin suuri. Tämä on aivan tosi juttu. Soitin myöhemmin sille voittajalle ja kiittelin. En kertonut kuka olin. Mutta näin tosiaan sen hevoslähdön loppuosan unessa edellisenä yönä. Tätä tapausta ole itse aina ihmetellyt. Tämä on aivan tosi tapaus. Ne ratkaisevat 2 hevosta tunnettuine hevosmiehineen eivät olleet suosikkeja. mutta niillä tuli voitto.
      Se systeemi oli oma keksimäni. Sanon sen toisen hevosmiehen nimen. Niininen.

      • Anonyymi

        Tämä on mielenkiintoinen. Olen itsekin joskus raveja pelannut ja saanut tavallaan sellaisessa unen ja valveen maastossa etiäisen voittajasta. Mutta se oli se ainoa kerta. Ehkä se oli sittenkin intuitio joka toimi alitajunnassa, enpä tiedä. Joskus katsoin vanhaa sarjaa töllöstä, jossa oli näitä tosikertomuksia ja siellä oli tällainen juttu englantilaisesta kaverista joka sai jatkuvasti uniinsa etiäisen hevoskilpailun voittajasta. Jakoi niitä vinkkejä vielä kavereilleen. Siihen aikaan piti jättää puhelimitse vedot vedonvälittäjälle. Sotien jälkeen ihmisillä oli vaikeaa ja sen kaveri kykeni jopa opiskelemaan niillä voitoilla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi laatikkomansikoihin jätetty kannat?

      Tympeä homma kotona sitten poistaa...
      Maailman menoa
      138
      1976
    2. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      93
      1652
    3. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      85
      1335
    4. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      96
      1324
    5. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      132
      1160
    6. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      9
      1122
    7. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      919
    8. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      46
      883
    9. SDP-johtoinen hallitus luo vakaan yritys- sekä työmarkkinaympäristön

      Vaikka mitä puhutaan SDP-johtoinen hallitus luo vakaimman ja ennustettavimman yritys- ja työelämäympäristön. Mm. niin e
      Maailman menoa
      110
      851
    10. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      32
      783
    Aihe