Adressi: Rajoitin rekkoihin 80km/h?

Vastuullinen liikenteen kul...

Onko olemassa tästä minkäänlaista aloitetta? Jos ei niin joku vikkelä sorminen sen varmastikin pikaiseen kirjoittaa ja nähdään myös se miten paljon ihmiset tätä vaatisivat.

On suorastaan ihmeellitä miten sallitaan 60t yhdistelmien kaahata mutkaisilla pikkuteillä melkein 90km/h ja alamäessä vieläkin kovempaa. Polttoainettakin säästyisi siinä samalla kun ei tarvitse sitä viimeistä 5km/h ajaa.

Myös kovemmat sanktiot siitä että rikotaan sääntöjä, kortti kylmästi pois jo toisella kerralla. Eiköhän tuo kannustaisi noudattamaan asetuksia ja sääntöjä jos leivän tulo pöytään menee katkolle muutamaksi kuukaudeksi. Mitä järkeä on nykyaikana LA-puhelimilla? Kuskit vaan varoittaa sillä ratsioista toisiaan ja hörpättää ihan jonninjoutavia. Myös tietokoneen/kännykän käytön voisi jättää ajon aikana pois.

Kiitos ja kumarrus.

14

1689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuskista itsestään

      Jos rajotin asetetaan 80 km/h se lisää ohitustilanteita. Haluatko lisää tällaisia otsikoita http://www.iltalehti.fi/uutiset/200707306411332_uu.shtml

      Rekkakuski on täysin syytön tällaisiin onnettomuuksiin!

      Ja mitäs sitten käy jos haluamasi rajoitus tulisi voimaan. Rekat olisivat entistä enemmän sinun kaltaistesi tien tukkeena ja kiroilu vaan lisääntyisi. Minkä takia yhdelle tienkäyttäjäryhmälle pitäisi olla omat sääntönsä, ja nimenomaan tiukat säännöt, samalla kun muut ajaa päättömästi?? Lait ja säännöt on kaikille samat oli kyseessä sitten yhdistelmä tai henkilöauto!

      Ei muuten kuskit ilmoittele lällärillä ratsioista. Itseasiassa taitaa olla harvinaista että autoissa on lällärit.

      Sittenpä tuosta kännykän käyttämisestä. Ne puhelut mitä kuski puhuu on varmasti 99%:sti työpuheluita. Ajojärjestelijän kanssa käydyt keskustelut (eli se kuka tietää missä kukin kuljettaja liikkuu ja tietää mitä tavaraa kelläkin on kyydissä ja minne ne on menossa yms.), tai vaikka vihainen asiakas soittaa, tai kuski soittaa asiakkaalle pyytäen tarkempia ajo-ohjeita tai ilmoittaa myöhästymisestä. Mikään edellämainituistakaan syistä ei oikeuta edes rekkakuskia (kuten ei henkilöautokuskejakaan!) puhumaan luuri korvalla. Hölmöyttä on jos ei handsfreetä käytä.

      Käytätkö muuten itse handsfreetä? Minä käytän.

    • Ja mitäs sitten käy jos haluamasi rajoitus tulisi voimaan. Rekat olisivat entistä enemmän sinun kaltaistesi tien tukkeena ja kiroilu vaan lisääntyisi. Minkä takia yhdelle tienkäyttäjäryhmälle pitäisi olla omat sääntönsä, ja nimenomaan tiukat säännöt, samalla kun muut ajaa päättömästi?? Lait ja säännöt on kaikille samat oli kyseessä sitten yhdistelmä tai henkilöauto!
      Sori , kun lainasin! Kirjoitit niin hyvin, mullakin samat ajatukset.

      • jos mulkii

        Jep henkilöautoihin rajoittimet jotka säädetään 120km/h.


    • Juhani The Kuljettaja

      Ammattikuskeille on aivan sama vaikka pudotetaan suoraan 60km/h muu liikenne siitä eniten kärsii ja kuluttajat. Muodostuu entistä pidempiä rekkaletkoja jotka määräävat kapeilla teillämme täysin muun liikenteen nopeuden.
      Siinä saattaa vuosittain 15 ihmistä pelastua, tästä aiheutuvissa ohitus- ja muissa mälleissä menehtyy puolet lisää.

    • asioita

      Kannattaa yleistiedon takia seurata asioita. Rajoitinasia on ollut esillä eduskunnassakin, eikä se tule muuttumaan. EU ei halua muuttaa maksiminopeutta.

    • vaan

      Useita polttoaineyhtiöitä löytyy jo, joissa tämä 80km/h rajoitin otettu jo käyttöön. Ja kokemukset enemmänkin negatiivisia. Mäkisillä teillä kulutukset nousseet roimasti ja kuljetusten suoriteajat pidentyneet tuntuvasti. Myös liikenteen sujuvuus laskenut, kun yhdistelmä ryömii mäkiä entistä hitaammin. Ja tosiasiahan on, että kun kulutukset nousee ja aikaakin menee enemmän, kuljetusten hinnat nousee ja sen maksaa loppukädessä nämä vinkujat.. No, saavatpahan välillä jonkun uuden narinan aiheen.

    • äänestäjä...

      Meillä tehdään päätökset tuolla arkadianmäellä. Äänestä ja lopeta nimien keräily. Ei joka vitun pikkuasiasta pidä tehdä "kansanäänestystä".

      Sitäpaitsi asiasi täyttä paskaa muutenkin, et vain ymmärrä, joten lopeta maailmanparantaminen!

    • ..............

      ite kirjota jotain typerää adressia?miks se pitäs jonkuu muun tehdä?

      • jouda tekemään

        sitä kun sillä jo menee koko elämä muiden kyttäämiseen ja puskurissa roikkumiseen jotta saa tarkkoja mittatuloksia huimista jopa 5kmh ylinopeuksista.


    • gojyjy6

      muitakaan lakeja, miksi sitten nopeusrajoituksia????
      ajetaan ylikuormilla
      lintsataan lepoajoista
      ajoneuvot laittomassa kunnossa
      kuormat sitomatta
      ohitetaan rajoittimet
      ei pidetä piirtureita ajan tasalla
      höpötetään kännykkään ajaessa

      -piittamatonta porukkaa, ei niihin mikään tehoa. Asennevamma on aivovammoista pahin.

      • mahtavaa!

        Etkö yhtään huonompaa provoilua osaa tänne tehdä. Nuo aiheet katsos on käsitelty täältä lukemattomia kertoja, joten ideasi on todella köyhä ja loppuun poltettu. Keksi seuraavaksi jotain hauskempaa.


      • oikeaksi

        Sinullahan on näyttöä noista koska uskalsit kertoa?


      • pooooooooooo
        mahtavaa! kirjoitti:

        Etkö yhtään huonompaa provoilua osaa tänne tehdä. Nuo aiheet katsos on käsitelty täältä lukemattomia kertoja, joten ideasi on todella köyhä ja loppuun poltettu. Keksi seuraavaksi jotain hauskempaa.

        kyllä provot kiinnostaa, vai mitä?


    • rahtari 3

      Henkilöautoihin ja moottoripyöriin myöskin rajoitin jos sinun mielestä rekkojen rajoittimet pitäis laskee 80km/h. Perustelut koska motoristit ajaa esim 80km/h alueella 240 km/h niin ei sekään vauhti ole kauhean turvallinen muille tien käyttäjille esim. jalankulkijoille ja eihän henkilöautojenkaan tarvitsisi kulkea kovempaa kuin 120km/h. Sama henkilöautoihin pitäis asentaa ajopiirturi koska kuljettajat tahtovat nukahtaa rattiin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      185
      4184
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      226
      2158
    3. 133
      1637
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1301
    5. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      63
      1018
    6. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      171
      1014
    7. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      77
      1007
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      942
    9. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      77
      915
    10. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      904
    Aihe