Tomaatin lehdet käpristyy

Tiny Tim

Osaako joku sanoa mistä johtuu, että tomaatin lehdet käpristyvät? Näyttää siltä niin kuin ne kärsisi kuivuudesta, mutta olen kyllä kastellut reilusti. Voiko johtua liiasta kastelusta? Tomaatin raakileita on kyllä jo paljon, joten ainakin niitä jaksaa kasvattaa.

10

7312

  Vastaukset

  • Ei kai se oo mitään kauheen epänormaalia..
   Mun tomaatilla on kans ihan käpristyneet lehdet ja tosi monta raakiletta. Kastellut olen myös ihan riittävästi. Kai niiden lehtien vaan kuuluu mennä silleen.. Mulla se on kylla aika aurinkoisella paikalla ja oon miettiny että pitäis siirtää vähän varjoisempaan paikkaan varmaan..

   • Luin jostain joskus että se on tomaateilla sen merkki että voivat erinomaisen hyvin. Toinen hassu juttu tomaateilla on se että ne tykkäävät jos tiputat esim. ne varkaat mitä nypit, niiden juurelle. Tai jossain vaiheessa kun kannattaa alkaa karsia lehtiä alhaalta päin sitä mukaan kun tomaatit kypsyy niin tomaatti tykkää kun laitat ne sen omat perkeet sen juurelle.


   • ajlkäkläö kirjoitti:

    Luin jostain joskus että se on tomaateilla sen merkki että voivat erinomaisen hyvin. Toinen hassu juttu tomaateilla on se että ne tykkäävät jos tiputat esim. ne varkaat mitä nypit, niiden juurelle. Tai jossain vaiheessa kun kannattaa alkaa karsia lehtiä alhaalta päin sitä mukaan kun tomaatit kypsyy niin tomaatti tykkää kun laitat ne sen omat perkeet sen juurelle.

    että karsintajätteet pitää viedä mahdollisimman kauas (kompostiin)etteivät houkuttelisi tuholaisia ja tauteja.
    Mikähän tässäkin taas on totuus.


  • että kunhan lehdet ovat suht tummanvihreät, se voi hyvin.

   Viljelen tänä vuonna ekaa kertaa tomaatteja, ja intona kastelin alkuun ihan liikaa, siis joka päivä ;) Lehdet haalistui, kipristyi, eikä ne tollot kasvaneet. Jatkuva kastelu kylmettää kasvin juuret, vaikka käyttäisikin lämmitettyä vettä. Ja tomskut tykkää lämmöstä. Nyt kastelen kerran viikossa, joka toisen viikon lannoitteella. Ja kaikenlisäksi aamupäivällä, eikä iltaisin kuten muut kasvit, luin jostain että kasvupaikka pitää saada kuivua yöksi, muuten iske home. Ruohosilpusta ne näköjään myös tykkää.

  • on niin vanha asia. Jos vähänkin viitsisit katsoa
   aikaisempia tomaattia käsitteleviä aiheita, saisit vastauksen ongelmaasi. On se muuten ihme, miten yksinkertaista väkeä tälläkin palstalla vierailee. Eivät näköjään tiedä pitäisikö pensas istuttaa maahan latvapuoli vai juuret alaspäin.

   • Sinähän olit viisas vastaaja.Neuvosi varmaankin auttoi meitä jotka emme ole osaavia kasvattajia???


   • Missä se sinun vastauksessa edes oli .....ei vissiin missään ?? toisia tulla tänne haukkumaan .... se vasta on typerää...


   • OHHOH... kirjoitti:

    Missä se sinun vastauksessa edes oli .....ei vissiin missään ?? toisia tulla tänne haukkumaan .... se vasta on typerää...

    Kannusjärveltä kertoilee hauskasti muistakin huolista
    http://www.puutarha.com/Tuoteluettelo4.asp?PID=876&os=8
    TOMAATTIEN LATVAMÄTÄ

    Tomaattien latvamädästä on ollut mennä viikolla puhetta. Se on siis kyseessä silloin kun tomaatin päät tummuu syömäkelvottomiksi. Sen yleisin syyhän on käytännössä liian alhainen kalkitus. Joskus myös liiallinen kosteus tai epäsäännöllisen kastelu. Nyt niille ei oikein enää mahda mitään, mutta ensivuodeksi kun perustaa tomaattimaata, niin jo näin syksyllä kannattaa kalkita hyvin. Ja sitten vain kesällä tasainen kastelu ja muutoinkin mahdollisimman tasaiset olosuhteet ja hyvä tulee. Tuo latvamätähän on yleensä enempi ns. runkotomaattien vaiva ja kirsikka- ja luumutomaatit pärjää paremmin. Toki niitä kasvatetaankin useimmiten amppeleissa ja ruukuissa, jolloin uusi multa tekee kasvualustasta hyvän ja tasapainoisen
    TOMAATTIEN LATVAMÄTÄ

    Tomaattien latvamädästä on ollut mennä viikolla puhetta. Se on siis kyseessä silloin kun tomaatin päät tummuu syömäkelvottomiksi. Sen yleisin syyhän on käytännössä liian alhainen kalkitus. Joskus myös liiallinen kosteus tai epäsäännöllisen kastelu. Nyt niille ei oikein enää mahda mitään, mutta ensivuodeksi kun perustaa tomaattimaata, niin jo näin syksyllä kannattaa kalkita hyvin. Ja sitten vain kesällä tasainen kastelu ja muutoinkin mahdollisimman tasaiset olosuhteet ja hyvä tulee. Tuo latvamätähän on yleensä enempi ns. runkotomaattien vaiva ja kirsikka- ja luumutomaatit pärjää paremmin. Toki niitä kasvatetaankin useimmiten amppeleissa ja ruukuissa, jolloin uusi multa tekee kasvualustasta hyvän ja tasapainoisen.
    SYYSLANNOITUKSET ALKAA

    Nyt olen siirtynyt sitten lannoituksissa kokonaan syyslannoitteiden käyttöön. Toki kesäkukille, jotka ovat yksivuotisia, annan aina syksyyn asti tavallisen kastelulannoitteen antamista. Tämä syyslannoitus on kyllä niin tärkeä osa monivuotisten kasvien hyvinvointia ja eräänlainen talvehtimisen takuumies, että se kannattaa kyllä aina tehdä. Elokuussa useimmat kasvit kasvaa vielä hyvin ja näin ottaa ravinteet hyvin käyttöön.

    Kodin Kukat Oy
    Toikanmäentie 44
    49570 KANNUSJÄRVI
    http://www.puutarha.com

    Hyötykasvin litkut ja muuta http://www.hyotykasviyhdistys.fi/hoitoohjeita.shtml#litkut


   • OHHOH... kirjoitti:

    Missä se sinun vastauksessa edes oli .....ei vissiin missään ?? toisia tulla tänne haukkumaan .... se vasta on typerää...

    Nyt popcornit esiin..😂


  • Liikaa typpeä, kastele hetken aikaa pelkällä vedellä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1746