Eläkkeelle selästä?

vaivainen

Kuinka huono selän täytyy olla,että saisi eläkkeen?
Itselläni pari tuttua 15 vuoden takaa,jotka silloin saivat eläkkeen selkävaivojen johdosta,molemmilla välilevynpullistumat,jotka myös leikattiin.Tarkemmin en tiedä.

Itselläni myös kertaalleen leikattu,pysyviä hermovaurioita(Kiitos Peijas!),hermojuuri(a) puristuksissa,jatkuvaa oireilua ja muuta "asiaan" liittyvää.
Pari vuotta sitten yksi tohtori sanoi,että on lähes turha lähteä hakemaan eläkettä selän johdosta!
Onko tosiaan niin,pitääkö ihmistä kiduttaa loppuun saakka ja vielä ylikin(jossain vaiheessa tosiaan menee yli...)?

20

11288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tutuntuttu

      Tutun duunista yks mies pääs eläkkeelle muutama vuosi sitten vaikka ei edes ollu mitään vikaa.

      Se sai potkut ja meni sen jälkeen tutulle lekurille ja valehteli loukanneensa selkänsä vikana työpäivänä. Tuttu lekuri pisti paperit eteenpäin ja muutaman kuukauden kuluttua mies oli eläkkeellä...

      • Sydän sykkii..vielä.

        Sehän on jo todettu että miehet pääsevät eläkkeelle todella vähin vaivoin. Tähän asiaan on kyllä syytä puuttua, tasa-arvo ei siis toteudu siinäkään asiassa. Myöskin sydäntaudeissa naisten oireita ei oteta vakavasti mutta miehet saavat pienilläkin oireilla hoitoa.


      • DDD

        Niin varmasti...


    • no ei

      Joo kannattaahan se hakea vaikkei saisikaan. Henkilökohtaisesti olen tämänkin kierroksen läpikäynyt saamatta eläkettä. Olen entinen kirves/rakennusmies. Selkäni kipeytyi töissä 90-luvun alkuvuosina. Olin aina viikon tai kaksi sairaslomalla ja sama jatkui kunnes tuli täydellinen toppi. Selkääni tutkittiin ja löytyi rappeumia joka nikamasta lisäksi lordoosi tai joku semmonen oli oiennut ja selkä on vasemmalle kiero.
      Koko eläkeprosessi kesti kaikkiaan valituksineen noin kolme vuotta vakuutusoikeuus prosessi mukaan lukien.
      Eläke päätös oli lopulta kielteinen, mutta ennen vakuutusoikeuden päätöstä sain Lelliltä,nykyiseltä Eteralta kirjeen jossa todettiin, ettei perusteita eläkkeen myöntämiseen ole. Samassa kuoressa toisessa kirjeessä kuitenkin sanottiin jotekin näin, että "olemme tutkineet, että muutavan vuoden kuluttua ettette pysty toimimaan nykyisessä ammatissanne sairautenne vuoksi"... Olemme myöntäneet kuntoutustuen kahdeksivuodeksi opiskelua varten... No "hukkua" tarttuu viimeiseen oljenkorteen.
      Tosin selkä ei taida vieläkään kestää yhtäjaksoista istumista eikä seisomista tai nostelua... En tiedä mitä tekisin jatkossa kun ikääkin on jo yli 4-kymppiä. Kuka tarvii työntekijää, joka on valmiiksi sairas?

      • hoidettu

        Käy vaikka fysiatri Turusella, niin selästä saattaa tulla parempi...


    • roikkuu...

      Siihen vaikuttaa sairautesi lisäksi/ohi ymmärtääkseni moni asia:
      - ikäsi ensisijaisesti
      - ammattisi
      - työhistoriasi
      - keneltä sitä eläkettä haet, eli kuka se päätöksen antaja ja eläkkeen myöntäjä on? Jokin eläkesäätiö vaiko...
      - ja kuinka hyvin eläkehakemus on tehty, millään terveyskeskuslääkärillä sitä ei kannata ohimennen teettää - mitenkään heitä väheksymättä.

      Mutta selkävaivaisia on niin paljon, että varmaankin seula on tosi tiukka. Itse olen ihan muista syistä työkyvyttömyyseläkkeellä, josta luulin joutuvani tappelemaan. Mutta noin vaan se napsahti.

      • hieman uteliaana

        "Itse olen ihan muista syistä työkyvyttömyyseläkkeellä, josta luulin joutuvani tappelemaan. Mutta noin vaan se napsahti."

        Mistä sairaudesta saa nykyään työkyvytttömyyseläkkeen niin, että "napsahtaa".

        Todella uskomatonta! Tiedän monia,joitten kuuluisi olla pois työmarkkinoilta moninaisten sairauksiensa takia.


      • roikkuu
        hieman uteliaana kirjoitti:

        "Itse olen ihan muista syistä työkyvyttömyyseläkkeellä, josta luulin joutuvani tappelemaan. Mutta noin vaan se napsahti."

        Mistä sairaudesta saa nykyään työkyvytttömyyseläkkeen niin, että "napsahtaa".

        Todella uskomatonta! Tiedän monia,joitten kuuluisi olla pois työmarkkinoilta moninaisten sairauksiensa takia.

        Olet aivan oikeassaa, monien kuuluisi oikeuden ja kohtuuden nimissä saada eläkepaperit.
        Maailma ei ole oikeudenmukainen ja tasapuolinen :(

        Mikä sairaus, no... enpä sitä käy tässä "mainostamaan", mutta päätökseen vaikuttivat tietysti sairauden lisäksi nuo edellä luettelemani seikat.


    • odotellen.....

      Itsellä selässä paljon vikoja..esim.hermokipuja,myös jalassa,nyt sit todettu alkavaa nivelrikkoa ,ja fibromylykia
      >selkä kivut ollut n.5vuotta,tästä olen varmaankin ollut puolet ajasta s.-lomalla,välillä kokeiltu 4tunnin työpäivää,ollut kuntoutusrahalla,sit 2vuotta nyt osa-aika työkyvyttömyys-eläkkeellä,nyt helmikuusta lähtien täysin s-lomalla,ja nyt s-loma vuoden loppuun,eläkepaperit on tehty 2kuukautta sitten,saa sit nähdä kuinka käy,monen lääkärin lausunto on,ei työkykyinen ,eikä ole mielekästä kouluttaa ,tän ikäistä 54,kun ei kuitenkaan pysty tekeen ,ei istumatyötä,eikä raskasta työtä,nyt työ raskasta...taitaa olla arpapeliä,kuka pääsee ja kuka ei.....no toivossa on hyvä elää,vaikka mieluummin sitä tekis töitä,kun sairastaa....elämä on.

      • hoidettu

        Leikkauksestako se hermokipu tuli vai mikä sen syynä on?


      • RIITTÄÄKÖ?????

        Selkäkivut VAIN viisi vuotta? Minulla vuodesta 1985 ja edelleen töissä jossa pidän kiinni koko ajan n.20-kiloisia raivoavia lapsia,hoidan perheitä jotka eivät osaa asettaa lapsilleen rajoja,kävelen päivittäin työssäni n.10 kilometriä,pyöräilen n.14 km,kotona hoitelen perhettä, nukun helvetin huonosti,aamulla selkä jäykkä kuin tikku,illalla kotiin palatessa särkee joka paikkaa,väsyttää niin ettei jaksaisi edes puhua, selkärankareuma huutaa koko ajan kipujaan...! Olen 61-vuotias eikä toivoakaan sairaseläkkeelle jäämisestä...kohta en enää jaksa...elämä vaan kulkee kipujen ja jaksamisen rajoilla!!!!!!!


    • turhatopi

      Minullla on alanikamavälinrappeutuma,alimmaista välilevyä ei ole ollut kai koskaan,ja toinenkin madaltuu kokoajan).Lapsesta asti on ollut oikoryhti ja ikäni on ollut selkä kipeä ja pennusta ravannut lääkäreillä.31- vuotta tein raskaita metallitöitä,nyt pari vuotto työttömänä.Lisänä vielä 1-tyypin diabetes ja masennus.En pysty kauaa seisomaan enkä istumaan.Kipulääkkeitä on mennyt kottikärryllinen,ei pitempiaikaista apua.Elokuussa loppoo ansiosidonnainen,en tiedä miten sitten pysyn hengissä.Aika toivottomalta tilanne näyttää,eläke olisi lottovoitto tällästä vaatimatonta eloa elävälle immeiselle mutta taitaa olla turha toivo ..

      • turhatopi1

        niin ja ikää 51v


    • syöpis

      Minut tyrmättiin suoraan. Tosin selästä ei röntgenissä löytynyt muuta vikaa kuin alaselän kaksi madaltunutta välilevyä.

      Sain yksityistä valistusta. Valita päätäsi. Siitä ne eivät pysty todistamaan, etteikö olisi vikaa.
      Valita ja valita. Tutkivat ja lopulta laittavat ilmakallokuvaukseen joka on kokemuksena kammottava. Silläkään ei ole todistuvoimaa terveen nupin puolesta.
      Jatka valittamista! Kun seuraavan kerran uhkaavat ilmakallolla niin myötäile surkeana!
      Menee täydestä eivätkä laita kuvaukseen ja saat eläkepaperit.

      Tuntui hankalalta. Kävin unihäiriöden vuoksi mielenterveystoimistossa 5 kertaa. Sekin turhaan. Lopulta ei auttanut muu kuin piipertää putken päähän. 500 työttömyyspäivää ja niiden jälkeen putkeen 57-vuotisena.

      Vaimoni joutui sairaseläkkeelle 52v yhden sortin polysytemia veran vuoksi.
      Ensimmäinen vuosi oli yhtä helvettiä sytostaattipiikien kanssa mutta sen jälkeen kapselhoito on ollut oireetonta eikä normaalia elämää häiritse muut kuin labrakokeet 4 - 8:n viikon välein.
      Tuon ensimmäisen vuoden aikana KELAn ihmiset ehdottivat eläkehakemusta joka tuli hyväksyttynä parin kuukauden sisällä.
      Ikää on nyt 68v ja parhaaseen elinikäennusteeseen nähden olemme 4-vuotta jatkoajalla.

      Ilmeisesti sairauden laatu ratkaisi eläkepäätöksen eikä niinkään haitta-aste.

    • Vittuuntunu

      Selkänikamassa Kiilauma, viimeseen 2 vuoteen en ole saannu kiuruvedellä asiaa eteenpäin koska täällä ei ole oikeita lääkäreitä, pelkkiä kandeja. 5 minuuttia pystyn kerrallaan seisomaan, sen jälkeen rupeaa jalat puutumaan eikä koskaan uskalla laskea selkää rennoksi kun tuntuu kuin puukolla iskisi alaselkään. Magneettikuviin en ole saannut aikaa koska sanovat että on todella kallista eikä oireeni niin pahalta kuulosta,
      "Lääkärin" mielestä. Työkkärissä sanovat että töihin vaan tai tulee karenssi =)

    • painfull444

      Mulla on alaselkä melko huonossa kunnossa jo ennestään, mutta viimeisen puolen vuoden aikana on alkanut kaula- ja rintaranka oireilemaan melko ikävästi: lisääntyvää jomottovaa kipua. Pahinta on istuminen ja makaaminen. Haittaa nukkumista melko paljon. Ei uskalla juuri mitään tehdä, koska pahenee niin helposti. Juuri mikään ei tunnu auttavan esim. kipulääkkeet, relaksantit, jääpussit, hieronta, osteopatia, fysioterapia, jumpat tai venyttelyt. Tämän lisäksi vielä masennus ja ahdistus.

      Työterveyslääkäri suhtautuu kohtalisen ymmärtäväisesti noihin selkäkipuihin, mutta masennukseen ja mielialanlaskuun lähinnä olankohautuksella. Mutta periaatteessa tyyli on vähättelevä ja manipuloiva (yrittää lähes väksin saada jaksamaan vielä viimeiset 5 vuotta työelämässä). Kerran menin valittamaan lievästi nuhaisena masennusta ja selkäkipua, niin määräsi yli viikon sairaloman flunssan tähden!!! Eräällä toisella kerralla masennus kuitattiin 2 viikon saikulla selkäkivun tähden!!! Joistakin syytä tämä lääkäri ei halua lainkaan ottaa vakavasti masennukseen liittyviä asoita, vaikka itselläni on entuudestaan taustaa vaikeasta ja keskivaikeasta masennuksesta ja siihen liittyvät hoitodokumentit.

      Tämä lääkäri suhtautuu myös kielteisesti sairaseläkkeisiin, vaikka tosin on myöntänyt, että mulla olisi jo edellytyksi hakea eläkettä. Jos taas masennuksen kautta lähdettäisiin asiaa arvioimaan, niin eläkeasiat olisivat aika ajankohtaisia, vaikka omasta mielestäni siihen riittäisivät pelkät selkäkivutkin.

    • EläkkeelläVuodesta1998

      www.mtkl.fi sivuilta löytyy opas 'Sairauden aiheuttaman haitan kuvaaminen'. Se on tarkoitettu lähinnä psyykkisten vaivojen kuvaamiseen, mutta sitä soveltamalla saat apua eläkehakemuksen laatimiseen: miten kuvailet fyysiset kivut ja jokapäiväisen jaksamisen. Pidä huoli, että lääkärin kirjoittama lääkärintodistus ja oma kuvauksesi selkävaivoista ovat yhtenevät. Tarkista lääkärintodistus ennenkuin se lähetetään vakuutusyhtiölle/KELA:n. Muista, että 1. työkyvyttömyyshakemus tulee ainakin KELA:lta aina hylättynä takaisin. KELA haluaa varmistua, että olet tosissasi hakemassa työkyvyttömyyden vuoksi eläkettä tai muita etuja.

      • Anonyymi

        Selkäni on leikattu 3 kertaa 5 v. sisään. Leikkaukset epäonnistuneet . Hermokipua ristiselästä jaljateriin kovana, polttavana, sähköisenä yli 12 vuotta. MRI-kuvissa tilanne huononee vuosi vuodelta. Jalat menevät alta, lääkärit eivöt saa vas. puolen alaraajan heijasteita, refleksejä ollenkaan esiin. On välilevyn pullistumaa, repeytymää, liukumaa, yhteenluutumista, kuivumista, nikamaluun tulehdustilaa yms. Selkä on vasemmalle kiero. Nyt syksyn 2018 jälkeen pelkästään 3 lääkäriä kirjoittanut Kelalle B-lausunnot täydellisestä työkyvyttömyydestäni, työkyvyttömyyseläkettä puollettu. Minulla on myös sydämen läppävuoto, tulehduksellinen suolistosairaus, kivusta aiheutuva krooninen unettomuus, verenpainetauti ja muuta vaivaa. Kelalta tuli kielteinen päätös. Kelan mukaan olen työkykyinen. Valitetaan lääkäreitteni kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selkäni on leikattu 3 kertaa 5 v. sisään. Leikkaukset epäonnistuneet . Hermokipua ristiselästä jaljateriin kovana, polttavana, sähköisenä yli 12 vuotta. MRI-kuvissa tilanne huononee vuosi vuodelta. Jalat menevät alta, lääkärit eivöt saa vas. puolen alaraajan heijasteita, refleksejä ollenkaan esiin. On välilevyn pullistumaa, repeytymää, liukumaa, yhteenluutumista, kuivumista, nikamaluun tulehdustilaa yms. Selkä on vasemmalle kiero. Nyt syksyn 2018 jälkeen pelkästään 3 lääkäriä kirjoittanut Kelalle B-lausunnot täydellisestä työkyvyttömyydestäni, työkyvyttömyyseläkettä puollettu. Minulla on myös sydämen läppävuoto, tulehduksellinen suolistosairaus, kivusta aiheutuva krooninen unettomuus, verenpainetauti ja muuta vaivaa. Kelalta tuli kielteinen päätös. Kelan mukaan olen työkykyinen. Valitetaan lääkäreitteni kanssa.

        Sain kielteisen päätöksen edes sairaspäivärahaan , vaikka kelalla on 2 sairaslomatodistusta samalle ajalle. Jalat tunnottomat, pettää alta, enkä pääse edes kunnolliseen kuvaan. Unettomuusputki kolmatta vuotta, uniapnea, oikea olkapää ja käsi paskana.
        Mitä kamalammassa kunnossa, sitä varmemmin kela kieroilee.

        Kelalla on näköjään sama meno kaikille.

        Tehdäänkö joukkokanne ja EIT menemään? Valitetaan sinne muustakin.


    • Anonyymi

      lähes 4 vuotta taistelin selkä, polvi,lonkka, niskakulumien kanssa, nyt vihdoin pääsin,
      mutta edelleenkään ei ole kunnon lääkitystä löytynyt,joka yö useita herätyksiä kipujen takia. no onhan tuota ikääkin jo .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe