Vastatkaa!!

Tietämätön :)

voisiko joku kertoa että miten laitetaan heppa muotoon?! olen itse aika aloittelia mutta haluaisin tietää koska kukaan muu ei suostu kertomaa. haluaisin tarkan tiedon siitä että miten se laitetaan :) ja mitä tarkottaa perään anto? ja miten se tehään? kiitos kovasti niille jotka vastaavat :)

6

625

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Hevonen on aina jossakin muodossa. Sitä ei siis "laiteta muotoon". Peräänanto tarkoittaa, että hevonen käyttää selkäänsä, astuu takajalat hyvin alle ja kulkee rentoutuneena ja nöyränä. Kun hevonen on peräänannossa, se on "kaula kaarella" ja tuntuu kevyeltä ratsastaa. Eron kyllä huomaa normaaliin ratsastukseen. Tätä on vähän hankala näin selittää, pitäis näyttää.

      Aloittelijan ei tarvitse huolehtia peräänannosta, eikä hevosen muodosta. Tärkeintä on opetella hyvä istunta ja apujen kevyt käyttö. Mene ratsastuskouluun, siellä opit parhaiten. Jos ei ole mahdollista, niin pyydä joku kokenut ratsastaja opettamaan. Mutta tosiaan, peräänanto on toisarvoista tässä vaiheessa sinun kohdallasi.

    • agrologi

      Ensin selvennyksiä käsiteisiin:

      Muodossa oleva hevonen = Hevonen kulkee takajalat voimakkaasti vartalon alle koottuna selkä pyörenä selkälihaksia käyttäen ja kaula kaarelle taipuneena, siten että turva luotilinjassa maahan nähden. Liike tarmokasta ja eteenpäin pyrkivää. Hyvä muoto vaaditaan hevoselta vaativissa ja sitä vaikeammissa kouluratsastusluokissa.

      Perään annossa kulkeva hevonen = lievempi muoto äskeisestä. Hevonen kulkee takajalat vartalon alla käyttäen tehokkaasti selkälihaksiaan. Hevonen myötää niskastaan ja kaula on lyhentynyt. Hevosen pään ei tarvitse olla luotilinjassa, mutta turvan pitää kuitenkin osoittaa alaspäin.

      Hevosta ei voi ratsastaa muotoon tai peräänantoon millään yksittäisillä avuilla, vaan peräänanto on "tila" joka syntyy, kun hevonen luottaa ratsastajaansa ja haluaa miellyttää tätä ja toisaalta ratsastajan taidot ovat niin kehittyneet, että hän pystyy myötäämään hevosen liikeet ja antamaan avut tehokkaasti, mutta hevosta häiritsemättä.

      Kun hevoselta lähdetään hakemaan peräänantoa tarkistetaan ensin ratsastajan istunta: jalustinten tulee olla sopivan pituiset, ratstajan kantapään alhaalla (jotta alapohje vaikuttaisi oikein) ja pohkeen koko matkalta kehyesti hevosen kyljessä. Ratsastajan täytyy istua keskellä satulaa selkä suorassa ja paino jakautuneena tasaisesti molemmille istuinluille. Istunnan tulee olla syvä. Ratsastajan kädet on suorassa kulmassa ja ohjat kunnolla tuntumalla. ratsastaja myötää kädellään hevosen pään liikettä.

      Ratsastaessa tehdään paljon hevosta taiputtavia liikeeitä temmon vaihteluita, sillä ne notkistavat hevosta ja herkistävät sen kuuntelemaan ratastajan apuja, silloin hevonen alkaa hakeutua pikkuhiljaa peräänantoon.

      Kokeneneelle kouluratsulle peräänaannossa liikkuminen luonnollinen tapa kun ratsastaja on selässä, joten peräänanto säilyy vaikka ratsasta olisi vähän kokemattomampi. Toisaalta hevoselle joka ei ole koskaan liikkunut peräänannossa (esim. ex-ravurit ja nuoret koulutettavat hevoset) peräänantoon hakeutuminen vaatii ratsastajan täydellistä onnistumista ja siltikin peräänanto säilyy vain hetken ja sen jälkeen hevosen keskittyminen herpaantuu.

      Hevosen lihaksiston kehittymisen ja ratasastajan hevosen yhteistyön kehittymisen ja ahkeran harjoittelemisen myötä peräänanto alkaa syventyä muodossa menemiseksi, ensin lyhyempinä hetkinä myöhemmin pidemmäksikin aikaa kerrallaan.

      • gigi-san

        Tuopas kuulosti melkoiselta hevosten hyväksikäytöltä ja alistamiselta. Antakaa hevosen olla oma itsensä!


      • wilsu
        gigi-san kirjoitti:

        Tuopas kuulosti melkoiselta hevosten hyväksikäytöltä ja alistamiselta. Antakaa hevosen olla oma itsensä!

        Tuo ei ole hevosen hyväksikäyttöä. Kun hevonen saadaan liikkumaan puhtaassa peräänannossa, niin se käyttää jokaista lihastaan oikein ja kulkee rentona. Sen lihaksisto on silloin tarpeeksi vahva kantamaan ratsastajaa oikein. Hevonen, joka kulkee pää pystyssä, ei käytä selkäänsä yhtään tai ei taivu oikein, on herkästi kipeä lihaksistaan ja aina jumissa.


    • -Verbba-

      sitä paitsi hevonen kulkee muodossa ja peränannossa OIKEIN RATSASTAMISEN KAUTTA!!!!!!!

    • tarvitsetko apua?

      Poni saadaan kulkemaan oikein päin näin ensiksi pitää taivutella ponia kuten tehdä paljon ympyröitä/voltteja. Ulkokäsi pysyy koko ajan tiukkana sisä ohja taas myötää heti kun poni myötää sinulle. Sinulla kannattaa olla myös pitkä kouluraippa. Raipalla voit sitten huomauttaa koskemalla ponia että takajalatkin tulisi mukaan:)toivon että tämä riittää tiedoksi kysy lisää!!:););)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4519
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe