KOULUKYYDIT JA

LASTENISTUIN?

Eikö koulukyydeissäkin pitäisi olla lastenistuimet/korokkeet pienimmille lapsille, joiden tulisi lain mukaankin käyttää istuinta?

Vai onko takseissa eri säännöt?

10

1081

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuski45

      Koulukyytejä ei yleensä (tiedä vain Pääkaupunkiseudun tilanteen) tehdä taksilla, kyseesä on yleensä ns. pienoislinja-auto yritykset (eivät aja taksiluvilla=eri autot), joten ei liata taksi autojen mainetta ja missä ne taksi autoilijat pitäisivät niitä istuimia???

      • ykskuskivaan

        Jaa, vai ei pks seudulla ajeta lapsia kouluun taksilla ? Todellakin ajetaan, ja 1 8 hengelle rekisteröidyllä taksilla saa ottaa kyytiin muistaakseni 13 alakoululaista. Sen sijaan 1 9 tai 1 10 jne. rekisteröidyllä pienoislinja-autolla saa ottaa kyytiin vain kuljettajan lisäksi olevan rekisteröidyn matkustajamäärän lapsia. Aika paljon turvallisempaa että kaikilla on sentään oma istuin ja turvavyö.


      • Sepi
        ykskuskivaan kirjoitti:

        Jaa, vai ei pks seudulla ajeta lapsia kouluun taksilla ? Todellakin ajetaan, ja 1 8 hengelle rekisteröidyllä taksilla saa ottaa kyytiin muistaakseni 13 alakoululaista. Sen sijaan 1 9 tai 1 10 jne. rekisteröidyllä pienoislinja-autolla saa ottaa kyytiin vain kuljettajan lisäksi olevan rekisteröidyn matkustajamäärän lapsia. Aika paljon turvallisempaa että kaikilla on sentään oma istuin ja turvavyö.

        ajavalla taksilla on erikoispenkit ja kaikille lapsille on turvavyöt.

        Autoa ei voi rekisteröidä ilman että kaikille on vyöt. Penkit on ns. koululaisistuimet jotka ovat normaalia istuinta leveämmät ja niissä on kahdet turvavyöt.

        Pääkaupunkiseudulla vain aniharva taksi ajaa koulukyytejä, siksi toinen kirjoittaja kirjoitti ettei niitä ajeta.


      • öllölä

        näkee päivittäin ihan normaaleja henkilöautotakseja koulukyytikupu katolla ja kakaroita kyydissä? Missä ajossa nämä sitten ovat jos eivät koululaisia kuljeta? Näitä näkee usein varsinkin haja-asutusalueilla.


    • Sepi

      Laki määrää lastenistuimen tai korokkeen käytettäväksi silloin jos etupenkillä matkustaa alle 135cm lapsi. Takapenkillä ei korokkeita tarvitse käyttää. Lapset sijoitetaan ensisijaisesti takapenkille ja jos ei mahdu niin korokkeen kanssa eteen.
      Minä käytän koulukuljetuksissa aina koroketta jos eteen tulee alle 135 senttinen lapsi.

      Takseissa ei ole tässä asiassa eri sääntöjä.

      • laki...

        tuli n. vuosi sitten. Siinä sanotaan että kaikkien lasten alle jonkun tietyn mitan tulee aina käyttää koroketta tai istuinta


      • Sepi
        laki... kirjoitti:

        tuli n. vuosi sitten. Siinä sanotaan että kaikkien lasten alle jonkun tietyn mitan tulee aina käyttää koroketta tai istuinta

        Niin kuin mainitsin niin alle 135cm lapsen on etupenkillä matkustettaessa käytettävä vähintään koroketta. Heidätkin on kuitenkin aina ensisijaisesti pyrittävä sijoittamaan takapenkille mutta jos ei ole tilaa niin sitten eteen korokkeen kanssa.

        Alle kolme vuotiaat ei saa matkustaa autossa lainkaan ilman turvalaitetta mutta sen ikäiset ei vielä kulje koulukyydissä.


    • sanoo,,,,

      88 a §
      Lapsen kuljettaminen ajoneuvossa

      Kuljetettaessa henkilö-, paketti- tai kuorma-autossa lasta, jonka pituus on alle 135 cm, on käytettävä 88 §:ssä tarkoitettua lasten turvalaitetta, jos ajoneuvossa on turvavyöt tai lasten turvalaite on muuten ajoneuvoon asennettavissa. Jos ajoneuvoon ei voida asentaa lasten turvalaitetta, on vähintään 3-vuotiaita lapsia kuljetettava muulla kuin etuistuimella. Alle 3-vuotiasta lasta henkilö-, paketti- tai kuorma-autossa kuljetettaessa on 2 momentin 1 kohdassa tarkoitettua poikkeusta lukuun ottamatta aina käytettävä lasten turvalaitetta. Linja-autossa lapsen on omalla istuinpaikalla istuessaan käytettävä istuinpaikalle asennettua turvavyötä tai lasten turvalaitetta.

      Lasten turvalaitteen käyttövelvollisuudesta voidaan poiketa seuraavasti:

      1) taksissa lasta saadaan kuljettaa muulla kuin etuistuimella turvavyötä käyttäen;

      2) henkilö- tai pakettiauton muulla kuin etuistuimella saadaan yhdellä istuinpaikalla kuljettaa vähintään 3-vuotiasta lasta turvavyötä käyttäen, jos lasten turvalaitteen asentamiselle ei ole tilaa istuimen muille istuinpaikoille asennettujen kahden tai useamman lasten turvalaitteen vuoksi;

      3) henkilö- tai pakettiauton muulla kuin etuistuimella saadaan kuljettaa lyhyitä matkoja yhtä tai useampaa vähintään 3-vuotiasta lasta turvavöitä käyttäen, jos kuljetustarve on satunnainen eikä ajoneuvossa tästä johtuen ole heitä varten käytettävissä lainkaan tai riittävää määrää lasten turvalaitteita.

      Lasta ei saa kuljettaa etuturvatyynyllä suojatulla istuinpaikalla selkä menosuuntaan suunnatussa turvaistuimessa, ellei turvatyynyä ole tehty toimintakyvyttömäksi tai ellei se tule riittävän tehokkaalla tavalla automaattisesti toimintakyvyttömäksi.

    • Anonyymi

      Mikä yhtiö ajaa koulu kyyti

    • Anonyymi

      Mina tykka aja lapsi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2098
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1982
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      156
      1637
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1604
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1237
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1204
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1147
    Aihe