Närästys pois ruokavaliolla

Eka lääkekuuri syöty

Olen saanut närästysvaivani kuriin lääkekuurilla, mutta en haluaisi syödä lääkettä jatkuvasti. Osaatteko vastaavasta vaivasta kärsivät neuvoa, mitä ruokia välttää. Kahvin juonnin ja tupakoinnin olen jo joutunut lopettamaan.

21

3752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmg

      En kärsi närästyksestä. Kuitenkin halusin kysyä että miten on suolan käytön kanssa? Kysyn koska natriumin ja kloridin vaje on usein syynä närästykseen. Jos on näistä vajetta niin vatsan suolahapon (HCl) tuotanto on vajaata, ja näin ruoka (erit. proteiini) ei sula kunnolla. Närästys seurauksena. Sitten lääkärit yleensä väärin diagnosoi "liikahappoisuutta", ja siihen happosalpaajia, kuten Mg hydrokloridia, jotka entisestään heikentävät suolahapon tuotantoa. Oireen hoitamista, ei syyn poistamista.

      • Lääkkeet pois

        on ruokavalioni kun verenpaineen taki suolaa on pyydetty vähentämään. Täytynee valita närästys/korkea verenapaine?


      • hmg
        Lääkkeet pois kirjoitti:

        on ruokavalioni kun verenpaineen taki suolaa on pyydetty vähentämään. Täytynee valita närästys/korkea verenapaine?

        Kiitos. Närästys voi pian johtua juuri vähäsuolaisuudesta. Ruoansulatuksesi ei pysty tuottaa tarpeeksi paljon HCl/suolahappoa, jolloin proteiini ei sula kunnolla, närästys seuraa. HCl:n vähyys myös johtaa siihen että tietyt mineraalit eivät imeydy talteen. Mm. magnesium tarvii suolahappoa imeytymiseen.

        Ei välttämättä tarvi valita kumpaakaan (närästys, korkea verenp.). Teepä niin että jatkat tavallisen suolan minimoimista, mutta samalla rupeat käyttää puhdistamatonta ranskalaista atlantinmerisuolaa. Se on hieman kosteahko ja väriltään harmahtava eikä sisällä mitään lisäaineita. Se sisältää runsaasti magnesiumsuoloja (kosteus kielii tästä) jotka pystyvät hoitamaan verenpainetta kuntoon, olipa se liian korkea tai liian matala. Tämä kyseinen suola ei nosta verenpainetta, eikä aiheuta nestekeräymää, kuten tavallinen suola usein tekee. Samalla saat luonnollista natriumia ja kloridia ruoansulatuksen avuksi.


      • saa?
        hmg kirjoitti:

        Kiitos. Närästys voi pian johtua juuri vähäsuolaisuudesta. Ruoansulatuksesi ei pysty tuottaa tarpeeksi paljon HCl/suolahappoa, jolloin proteiini ei sula kunnolla, närästys seuraa. HCl:n vähyys myös johtaa siihen että tietyt mineraalit eivät imeydy talteen. Mm. magnesium tarvii suolahappoa imeytymiseen.

        Ei välttämättä tarvi valita kumpaakaan (närästys, korkea verenp.). Teepä niin että jatkat tavallisen suolan minimoimista, mutta samalla rupeat käyttää puhdistamatonta ranskalaista atlantinmerisuolaa. Se on hieman kosteahko ja väriltään harmahtava eikä sisällä mitään lisäaineita. Se sisältää runsaasti magnesiumsuoloja (kosteus kielii tästä) jotka pystyvät hoitamaan verenpainetta kuntoon, olipa se liian korkea tai liian matala. Tämä kyseinen suola ei nosta verenpainetta, eikä aiheuta nestekeräymää, kuten tavallinen suola usein tekee. Samalla saat luonnollista natriumia ja kloridia ruoansulatuksen avuksi.

        Mistähän kyseistä suolaa saa Helsingistä? Onko kovinkin kallista?


      • hmg
        saa? kirjoitti:

        Mistähän kyseistä suolaa saa Helsingistä? Onko kovinkin kallista?

        Hei. Uskoisin että useimmista luontaistuotekaupoista. Itse asun täällä pohjoisempana Suomea, enkä ole kyseistä suolaa löytänyt kuin paikallisesta luontaistuotekaupasta. Marketeista en ole löytänyt. Kilon pussi oli jotain 3 euroa kun ostin pari viikkoa sitten. Joten samaa luokkaa taitaa maksaa H:kissä.

        Voi olla että saa myös jonkun nettikaupan avulla.

        Tätä suolaa on hyvä lisätä juomaveteen, näin veden vaikutus elimistössä tehostuu, koska suolan elektrolyytit lisäävät veden läpitunkevuutta solutasolla. Kuten varmaan tiedät vesi on paras janojuoma. Juo vettä päivässä 1.2 - 2 litraa, riippuen paljonko syöt nestepitoisia ruokia kuten vihanneksia, marjoja. Jos syöt runsaasti niitä niin vedenjuonnin tarve on vähäisempi kuin jos syöt vähän. Tri. F Batmanghelidj suosittelee kirjoissaan 3 grammaa karkeaa merisuolaa kahta litraa kohden. Mikä tekee 1.5 grammaa litraa kohden. Eräs toinen lähde mainitsi sellaista määrää kuin neljäsosa teelusikallista merisuolaa per 3 desiä vettä. Joten näitä suuntaviivoja voit seurata kun lisäät suolaa juomaveteen.
        Lisää sitä myös ruokaasi, kokeile itse mikä määrä on sinulle mieluisin.

        Itse olen kokenut että tämä suola on miellyttävän makuinen verrattuna tavalliseen suolaan, joka on pistävä. Tämä suola ei vaikuta nestekeräymää eikä kohonnutta verenpainetta kuten tavallinen pöytäsuola tekee usein. Itse käytän tätä suolaa joka päivä yhteensä vähintään n. 5-6 grammaa, eikä ole merkkiäkään nestekeräymästä, ja verenpainetta mittaan n. pari kertaa viikossa huvin vuoksi, ja keskivertoisesti lukemat ovat siinämain 113/69 (ikää 33½ v.). Tavallista suolaa toisinaan pyrin minimoimaan, enkä saa sitä periaatteessa kuin kaupan hapanjuuriruisleivästä ja voista.


      • Epäilen merisuolan merkitystä
        hmg kirjoitti:

        Kiitos. Närästys voi pian johtua juuri vähäsuolaisuudesta. Ruoansulatuksesi ei pysty tuottaa tarpeeksi paljon HCl/suolahappoa, jolloin proteiini ei sula kunnolla, närästys seuraa. HCl:n vähyys myös johtaa siihen että tietyt mineraalit eivät imeydy talteen. Mm. magnesium tarvii suolahappoa imeytymiseen.

        Ei välttämättä tarvi valita kumpaakaan (närästys, korkea verenp.). Teepä niin että jatkat tavallisen suolan minimoimista, mutta samalla rupeat käyttää puhdistamatonta ranskalaista atlantinmerisuolaa. Se on hieman kosteahko ja väriltään harmahtava eikä sisällä mitään lisäaineita. Se sisältää runsaasti magnesiumsuoloja (kosteus kielii tästä) jotka pystyvät hoitamaan verenpainetta kuntoon, olipa se liian korkea tai liian matala. Tämä kyseinen suola ei nosta verenpainetta, eikä aiheuta nestekeräymää, kuten tavallinen suola usein tekee. Samalla saat luonnollista natriumia ja kloridia ruoansulatuksen avuksi.

        suolan jodipitoisuus?

        Keskusteluketjun aloittaneella ihmisellä voi olla paha refluksitauti myös, ja siihen ei mersiuola auta.


      • hmg
        Epäilen merisuolan merkitystä kirjoitti:

        suolan jodipitoisuus?

        Keskusteluketjun aloittaneella ihmisellä voi olla paha refluksitauti myös, ja siihen ei mersiuola auta.

        Jodipitoisuudesta sanoo Jacques de Langre, kirjassaan Seasalt's Hidden Powers, seuraavasti:
        "...about 2 milligrams of iodine are found in each kilo of natural ocean salt. But iodine is volatile and after a year of storage, only 0.4 milligrams, or less than one fifth of the original iodine quantity, remain in one kilogram of sun-dried sea salt."

        Eli vuoden varastoinnin jälkeen n. 400 mcg per kilo, eli n. 40 mcg per 100g. Tämä on vähäisempi määrä jodia kuin raffinoidussa suolassa, joka on jodioitu epäorgaanisella jodilla. Mutta atlantinmerisuolan vähäisempi mutta orgaaninen jodi on biologisesti parempaa kuin tavallisen suolan luonnoton lisäjodi. Atlantinmerisuolan luonnonjodi pitää huolta kilpirauhasen terveydestä. Se pysyy kehossa paljon pitempään kuin lisäjodi, joka pahimmassa tapauksessa poistuu kehosta 20 minuutin sisällä.


        Niin, ketjun aloittajalla on refluksiongelma. Ja kuten sanoin niin usein se johtuu alhaisesta suolahapon tuotannosta. Mainitunlaisen merisuolan käyttö voi tässä auttaa koska sisältää hyvin orgaanista natriumia ja kloridia joita tarvitaan hydrokloridin/suolahapon tuotantoon. Jos näistä on vajausta elimistö ei kykene tuottaa suolahappoa tarpeeksi, ja ruoansulatus (erit. proteiinin) kärsii. Orgaanista natriumia tarvitaan myös kompleksien hiilihydraattien sulattamiseksi, sikäli että Na aktivoi syljessä olevaa entsyymiä joka pilkkoo hiilareita.


        Otapa ja lue jostain kuinka tärkeitä sekä natrium ja kloridi ovat ruoansulatuksen kannalta, mukaanlukien mineraalien imeytymisen kannalta. Paras keino saada biologisesti korkealaatuista natriumia ja kloridia on käyttää aitoa puhdistamatonta merisuolaa. Raffinoitu eli tavallinen suola on paljolti turmeleva suola elimistölle.


        Kun on refluksitauti niin ei varmanakaan riitä vain se että hoitaa HCl tuotantoa kuntoon, mutta sen pitäisi auttaa jo aika paljon. Ruokavalioremontti, perusteellinen sellainen, on myös paikallaan. Tietyt yksittäiset tekijät jotka myös voivat auttaa ovat mm. betaiini HCl, joku ruoansulatusentsyymivalmiste missä mm. pepsiiniä, joku hyvälaatuinen maitohappobakteerivalmiste missä eläviä bakteereja eikä kuolleita (kuten joissakin voi olla).
        Kun on refluksitauti niin ei pitäisi ylikuormittaa haimaa syömällä nopeita hiilareita ja paistettua ruokaa ja muuten ylikypsennettyä ruokaa. Varsinkin tulisi välttää ylikypsennettyä eläinperäistä proteiinia.


      • Epäilen merisuolan merkitystä
        hmg kirjoitti:

        Jodipitoisuudesta sanoo Jacques de Langre, kirjassaan Seasalt's Hidden Powers, seuraavasti:
        "...about 2 milligrams of iodine are found in each kilo of natural ocean salt. But iodine is volatile and after a year of storage, only 0.4 milligrams, or less than one fifth of the original iodine quantity, remain in one kilogram of sun-dried sea salt."

        Eli vuoden varastoinnin jälkeen n. 400 mcg per kilo, eli n. 40 mcg per 100g. Tämä on vähäisempi määrä jodia kuin raffinoidussa suolassa, joka on jodioitu epäorgaanisella jodilla. Mutta atlantinmerisuolan vähäisempi mutta orgaaninen jodi on biologisesti parempaa kuin tavallisen suolan luonnoton lisäjodi. Atlantinmerisuolan luonnonjodi pitää huolta kilpirauhasen terveydestä. Se pysyy kehossa paljon pitempään kuin lisäjodi, joka pahimmassa tapauksessa poistuu kehosta 20 minuutin sisällä.


        Niin, ketjun aloittajalla on refluksiongelma. Ja kuten sanoin niin usein se johtuu alhaisesta suolahapon tuotannosta. Mainitunlaisen merisuolan käyttö voi tässä auttaa koska sisältää hyvin orgaanista natriumia ja kloridia joita tarvitaan hydrokloridin/suolahapon tuotantoon. Jos näistä on vajausta elimistö ei kykene tuottaa suolahappoa tarpeeksi, ja ruoansulatus (erit. proteiinin) kärsii. Orgaanista natriumia tarvitaan myös kompleksien hiilihydraattien sulattamiseksi, sikäli että Na aktivoi syljessä olevaa entsyymiä joka pilkkoo hiilareita.


        Otapa ja lue jostain kuinka tärkeitä sekä natrium ja kloridi ovat ruoansulatuksen kannalta, mukaanlukien mineraalien imeytymisen kannalta. Paras keino saada biologisesti korkealaatuista natriumia ja kloridia on käyttää aitoa puhdistamatonta merisuolaa. Raffinoitu eli tavallinen suola on paljolti turmeleva suola elimistölle.


        Kun on refluksitauti niin ei varmanakaan riitä vain se että hoitaa HCl tuotantoa kuntoon, mutta sen pitäisi auttaa jo aika paljon. Ruokavalioremontti, perusteellinen sellainen, on myös paikallaan. Tietyt yksittäiset tekijät jotka myös voivat auttaa ovat mm. betaiini HCl, joku ruoansulatusentsyymivalmiste missä mm. pepsiiniä, joku hyvälaatuinen maitohappobakteerivalmiste missä eläviä bakteereja eikä kuolleita (kuten joissakin voi olla).
        Kun on refluksitauti niin ei pitäisi ylikuormittaa haimaa syömällä nopeita hiilareita ja paistettua ruokaa ja muuten ylikypsennettyä ruokaa. Varsinkin tulisi välttää ylikypsennettyä eläinperäistä proteiinia.

        lääkäri suosittelisi merisuolaa, närästäviä ihmisiä on Suomen maassa paljon, samoin refluksista kärsiviä, ja kaikilla ei voi olla suolatasapaino epäkunnossa, siksi epäilen vähän tuota merisuolasta saatavaa apua, se voi ehkä auttaa muutamalla mutta ei läheskään kaikilla.

        Jos on esimerkiksi helikobakteeri, ruokatorven tulehdus, niin tuosta merisuolasta ei apua löydy vaikka ruokavalio olisikin kohdallaan. Tämä on mun näkemykseni asiaan. Esim. ruokatorven tulehdukseen ei toki auta aina lääkekään.

        Ja mikä ero on kaupasta ostetun merisuolan ja luontaistuotekaupasta "puhdistamattoman" merisuolan ero?


      • hmg
        Epäilen merisuolan merkitystä kirjoitti:

        lääkäri suosittelisi merisuolaa, närästäviä ihmisiä on Suomen maassa paljon, samoin refluksista kärsiviä, ja kaikilla ei voi olla suolatasapaino epäkunnossa, siksi epäilen vähän tuota merisuolasta saatavaa apua, se voi ehkä auttaa muutamalla mutta ei läheskään kaikilla.

        Jos on esimerkiksi helikobakteeri, ruokatorven tulehdus, niin tuosta merisuolasta ei apua löydy vaikka ruokavalio olisikin kohdallaan. Tämä on mun näkemykseni asiaan. Esim. ruokatorven tulehdukseen ei toki auta aina lääkekään.

        Ja mikä ero on kaupasta ostetun merisuolan ja luontaistuotekaupasta "puhdistamattoman" merisuolan ero?

        En minäkään ole kuullut lääkäristä Suomessa joka suosittelisi merisuolaa. Ihmettelen miksi eivät ymmärrä sitä suositella. Osittain johtuu varmaan siitä että suomalaiset lääkärit ovat niin monessa asiassa muiden maiden lääkäreitä jäljessä.
        Uskon että aidon puhdistamattoman merisuolan säännöllinen kohtuu käyttö voi monella helpottaa närästystä, joillakin jopa poistaa.

        Totta on että Suomessa paljon närästyksestä kärsiviä. En osaa sanoa onko kaikilla liian vähän natriumia ja kloridia. Mutta osalla ainakin on.
        Oli miten oli niin tosiasia on että jos on vajetta orgaanisesta natriumista ja kloridista niin vatsa ei kykene tuottaa tarpeeksi suolahappoa. Jolloin ruoansulatus kärsii, tulee mm. turvotusta, närästystä jne. Ja vielä ravintoainepuutoksia, joista seuraa sairauksia. Närästyslääkkeet eivät pysty korjaamaan tilannetta.

        Merisuolojen ero on siinä että kaupoista voi löytää merisuolan nimellä sitä ja tätä suolaa. Toiset verrannollisen kelpoja, toiset huonoja. Huonot sisältävät paakkuuntumisenestoainetta. Verrannollisen kelvolliset eivät sitä sisällä, eivätkä sisällä mitään muutakaan lisättyä ainetta. Mutta ne eivät sisällä yhtä paljon esim. Mg suoloja kuin luontaiskauppojen ranskalainen atlantinmerisuola, joka on aidosti peukaloimaton. Sen tunnistaa siitä että se on kosteaa. Kauppojen karkea merisuola voi olla lisäaineeton (hyvä asia) mutta se voi olla kuiva, eli vähemmän Mg suoloja kuin ranskalaisessa.


    • refluksiin

      Minä sain kroonikko-diagnoosin jälkeen sekä lääkkeen että luettelon vältettävistä asioista ja syömisistä:
      kahvin ja tupakan jo mainitsitkin, sitrushedelmät ja tuotteet,jossa on niitä, tomaatti, rasvaiset ja runsaasti maustetut ruuat, valkoviini,väkevät alkoholijuomat, suklaa ja liian suuret syömiset kerralla.
      Lisäksi pois vyötäröltä kiristävät vaatteet,sängyn pääpuolen korotus ja makuulle vasta 2-3 t.kuluttua syömisestä.
      Luonnollisesti on vältettävä myös sellaista,mistä itse tietää saavansa oireita.

      • Lääkkeet pois

        Lääkäri puhunu mistään muustaku tupakasta. No sen nyt jokainen tietää että se on epäterveellistä ... Hyvä kun mainitsit ton valkkarin. Se on mun lempijuoma, mutta nyt siis jätämme hellät jäähyväiset. Samoin tuliset ruuat on ihania, hyvästi siis nekin. Kiitos vielä kerran vastauksestasi.


      • lihapullia valmiina!
        Lääkkeet pois kirjoitti:

        Lääkäri puhunu mistään muustaku tupakasta. No sen nyt jokainen tietää että se on epäterveellistä ... Hyvä kun mainitsit ton valkkarin. Se on mun lempijuoma, mutta nyt siis jätämme hellät jäähyväiset. Samoin tuliset ruuat on ihania, hyvästi siis nekin. Kiitos vielä kerran vastauksestasi.

        http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/lihapull.htm


      • kaliumsorbaatti ei närästä !
        Lääkkeet pois kirjoitti:

        Lääkäri puhunu mistään muustaku tupakasta. No sen nyt jokainen tietää että se on epäterveellistä ... Hyvä kun mainitsit ton valkkarin. Se on mun lempijuoma, mutta nyt siis jätämme hellät jäähyväiset. Samoin tuliset ruuat on ihania, hyvästi siis nekin. Kiitos vielä kerran vastauksestasi.

        http://www.bothniaplain.com/uutisia.htm


      • luonnon C-vitamiini ei haittaa
        Lääkkeet pois kirjoitti:

        Lääkäri puhunu mistään muustaku tupakasta. No sen nyt jokainen tietää että se on epäterveellistä ... Hyvä kun mainitsit ton valkkarin. Se on mun lempijuoma, mutta nyt siis jätämme hellät jäähyväiset. Samoin tuliset ruuat on ihania, hyvästi siis nekin. Kiitos vielä kerran vastauksestasi.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/C-vitamiini


      • ruokavalioon

        Sipuli oli myös listalla.


    • aaaargggghhhh.närästää

      Syytä olisi selvittää johtuuko närästys löystynestä vatsanportista, sillä pitkäaikainen vatsahapon virtaus ruokatorven puolelle voi aiheuttaa tulehduksen lisäksi solumuutoksia ruokatorvessa, jolloin ruokatorven limakalvo alkaa muuttua samanlaiseksi kuin mahalaukun limakalvo. Vaarana on ruokatorven vajaatoiminta.
      Närästysvaiva voidaan korvata leikkauksella, jossa mahalaukun yläosasta tehdään mansetti ruokatorven alaosaan. Leikkaus tehdään ns. tähystysleikkauksena viiden pienen viillon kautta. Potilas pääsee kotiin seuraavana tai sitä seuraavana päivänä leikkauksesta ja sairasloma on 3 viikkoa.
      Käänny lääkärin puoleen ja tutkituta vaiva.

    • refluksi

      Minulla todettiin refluksitauti keväällä: ääni meni huonoksi, koska hapot ärsytti äänihuulia. Söin Somac-kuurin, ja se auttoi, mutta minäkään en halunnut syödä lääkkeitä lopun ikääni, joten otin selvää refluksitaudin ruokavaliosta. Nyt on neljä kuukautta kulunut, eikä ole kertaakaan närästänyt. Äänikin alkaa olla kunnossa.

      Huomaa, että lääkäri, joka määräsi Somacin, sanoi ettei ruokavalioon tarvitse tehdä mitään muutoksia. Se on totta, jos siis haluaa syödä lääkkeitä mieluummin kuin ottaa ohjat omiin käsiinsä. Ja tämä ruokavalio parantaa elämänlaatua monella tavalla.

      POIS: valkoinen vehnäjauho, valkoinen sokeri, kovetetut kasvirasvat, kahvi, musta tee, suklaa, alkoholi, punainen liha, kananmuna, hiilihapolliset juomat.

      SUOSITELTAVIA: kaikki hedelmät ja vihannekset (sitruksia, sipulia ja paprikaa kannattaa välttää alussa, mutta parin kuukauden kuluttua siedät niitäkin), marjat, täysjyväviljat, hapanmaitotuotteet, siemenet.

      Korvaa valkoinen sokeri intiaanisokerilla, hunajalla tai vaahterasiirapilla. Valkoisen vehnän sijasta käytät vain täysjyvää. Kaikki proteiini sulaa huonosti ja vaatii väkevien happojen tuotantoa mahassa, joten syö vähän proteiineja äläkä yhdistä niitä hiilihydraatteihin. Katso että käyttämäsi suola on korkealaatuista ja käsittelemätöntä. Pureskele ruoka erittäin huolellisesti. Älä juo aterialla, jotta ruoansulatusnesteet saisivat työskennellä laimentamattomina. Juo vähintään puoli tuntia aterian jälkeen huoneenlämpöistä vettä. Jos jokin ruoka-aine vielä alussa närästää, nauti 1tk ruokasoodaa (puhdas natriumkloridi) vesilasilliseen sekoitettuna.
      Lue Paula Heinosen kirja Vihdoinkin hyvä olo.

      Tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      146
      2444
    2. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      175
      1681
    3. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      92
      1578
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      69
      1533
    5. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      79
      914
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      6
      865
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      68
      851
    8. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      59
      815
    9. Milloin viimeksi

      Tunsit perhosia vatsassa? 🦋🦋
      Ikävä
      61
      798
    10. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      152
      745
    Aihe