Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Jouskarin raha-asiat

tuleva puoliso

Jousimiesmiehen rahankäyttö huolestuttaa. Kumpi perheessä teillä hoitaa raha-asiat?

Vastaako jouskarimies koko perheen taloudesta? Voiko vaimo olla kotirouvana ? Pitääkö molemmilla olla oma työpaikka eli erilliset tulot?

Kumpi maksaa laskut?

9

3181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lecrolyn

      itse ainakin perus jouskarina elän usein "kumppanin siivellä" koska olen tuhlannut rahani viikonloppu rientoihin tai muuhun täysin turhaan. en vain osaa pitää raha-asioista huolta.

      • klorion

        tuntuu että tarvitsen jonkun holhoamaan rahan käyttöäni kun tili tulee ni samalla tili menee pelkkiin turhuuksiin olen 25 vuotias pikku poika tuntuu etten ikinä aikuistu!


    • jouskarinainen

      Ainakin kalamies-jouskarinainen suhteessa hoidettiin molemmat raha-asioita, ja hoituihan ne aina jotenkin, vaikka tiukilla oltiin monesti. Lapsirakkaana halusin olla kotona kun lapset olivat pieniä ja olikin enemmän kuin luonnollinen ratkaisu jäädä kotiin. Sitä aikaa, kenties parasta aikaa... en ole koskaan katunut =)

      • Jousimies mies

        Hehee...ei voi kun nauraa. onko kaikki jousimiehet samanlaisia? mulla ainakin harvoin menee laskut maksuun ajoissa ja muutenkaan en ikin kato mitä mikin maksaa.

        Vaikka palkkataso on kolminkertaistunut muutamassa vuodessa silti tuntuu et kaikki menee. Nyt kyl tosin on ollut jo jonkin aikaa aika hyvä tilanne, edellisestä palkasta on viel tilillä jotain kun seuraava tulee...

        Kait se ainut oikee vaihtoehto jousimiehille on tienata vain riittävästi... en mä ainakaan osaa ikin huolehtii raha-asoista niinkuin normaalit ihmiset.


    • jousimiesnaisena

      pidän tiukasti rahapussini nyörit käsissäni. Maksan omat laskuni ja puolisoni (neitsyt)omansa.
      Yhteiset menot, ruoka, vastike jne. pyritään maksamaan puoliksi, tosin yleensä se menee niin, että mies maksaa vastikkeen ja minä ruokamenot. Lasten menot maksellaan yhdessä.

      Yleensä katsoen minä olen se pihimpi osapuoli, vertailen hintoja jne.
      Molemmilla on se tyyli, ettei osamaksulla osteta, eikä myöskään luotolle.

      • jouskaritytsy

        joka ymmärtää rahan päälle ja on saanut rahan poikimaan ihan kiitettävästi =) Nyt on lama ovella ja korot nousussa; kannattaa myydä muttei ostaa, poikkeuksena "vanha raha" joka rikastuu rikastumistaan aina laman aikana...mutta muiden.


      • eikä riitäkkään..
        jouskaritytsy kirjoitti:

        joka ymmärtää rahan päälle ja on saanut rahan poikimaan ihan kiitettävästi =) Nyt on lama ovella ja korot nousussa; kannattaa myydä muttei ostaa, poikkeuksena "vanha raha" joka rikastuu rikastumistaan aina laman aikana...mutta muiden.

        olen myös jouskarinainen, mutta en ole koskaan "oppinut" käsittelemään rahaa sillätavoin, että siitä jäisi jotakin säästöön. toisinaan rahaa on enempi - vähempi - ja joskus ei ollenkaan... elämä kantaa :)


      • --->jousimies
        eikä riitäkkään.. kirjoitti:

        olen myös jouskarinainen, mutta en ole koskaan "oppinut" käsittelemään rahaa sillätavoin, että siitä jäisi jotakin säästöön. toisinaan rahaa on enempi - vähempi - ja joskus ei ollenkaan... elämä kantaa :)

        Ei varmaan ole horoskooppi merkistä kiinni miten raha asiat hoitaa.
        Itse olen jousimies ja säästössä on, ei mene kaikki mikä tulee, vaikka kyllä niitä houkutuksia on.


    • hoidettavaksi raha-asioita!

      ehkä niitä poikkeuksiakin on, mutta ei hyvältä kuulosta. jousimies on kyllä ihana, ja varmaan yrittää kaikilla tavoin olla rehti ja hoitaa rahat, jos niin lupaa, mutta ihan itse jousimiehenä olen neuvonut kumppaneitani pitämään omat rahansa, ja välillä munkin rahoista huolta, enkä ala ikinä enää elättämään ketään: tein sen kerran ja kylläpä nopeasti suhde kariutui, että älä jää kotirouvaksi!!!

      sitäpaitsi jos jäät riippuvaiseksi, niin jäät, ja aivan sama mistä syystä, se on roikkumista. sitten se on "heippa" jousimiehelle, se kun ei riippumista yleensä hyvin kestä. että pidä vain huoli siitä, että sinulla on oma elämä, omat rahat, ja oma työ.
      sano jouskari mitä vaan: yleensä jousimies yrittää vilpittömästi olla hyvä ja rehellinen, ja onkin, muille, muttei itelleen. jos sen mielestä kuulostaa hienolta, että hän vois elättää puolisonsa ja "antaa sille kaiken", niin hän myös pyrkii tekemään, ja unohtaa, että muutaman vuoden päästä hän ajattelee puolisonsa olevan hyväksikäyttäjä ja pyrkyri, joka roikkuu ja riistää vapauden. tekee elämästä pelkkiä velvollisuuksia... ja se käy vahingossa ja huomaamatta. ei tahallaan.

      hyvä keino tollai ois se, että jos jousimies hankkii rahat, sun tarttee tehdä KAIKKI muu, eli maksa vaan hänen rahoillaan, mutta pidä sinä taloudesta huoli. älä vaan jauha kotitöistä raskaan työpäivän jälkeen, jos ite olet vapaalla, eli jos olet kotirouva, nin si oikein kans: mies tuo vaan rahat, sinä hoidat muun.

      sit se on vapautta ja helppoutta ja ittensä toteuttamista ja sen jouskari ymmärtää kyllä.
      :)
      tsemppiä vaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe