Veikkaus-kortti = viraallinen henkilöllisyystodistuskortti?

ei kai nyt sentään???

Veikkaus siirtää voiton maksut tapahtuvaksi veikkaus-kortin kautta syksyn aikana. Jos haluat rahat omalle taikka veikkauksen pelitilille, kortti on oltava. Ei tuossa mitään, mutta miksi kortin saadakseen on Veikkaukselle kerrottava kaikki itsestään? Henkilötunnusta myöden?

Veikkaus perustelee sotu-tunnuksen kysymistä, sillä että näin varmistetaan pelaajan olevan Suomen kansalainen ja 18 vuotta täyttänyt.

Käykö siis Veikkauskortti jatkossa virallisesta henkilöllisyystodistuksesta? Miksei veikkauselle kelpaa oikeat viralliset todistukset pelaajan pelikelpoisuuden todistamikseksi?

Mihin näitä henkilötietoja oikeasti käytetään?

11

3987

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Selitystä

   > Veikkaus perustelee sotu-tunnuksen kysymistä, sillä että näin varmistetaan pelaajan olevan Suomen kansalainen ja 18 vuotta täyttänyt.

   Ei, vaan näin varmistetaan että pelaaja on henkilö jolla on VAKINAINEN ASUINPAIKKA SUOMESSA. Siis myös muiden maiden kuin Suomen kansalaiset voivat totta kai saada tuollaisen kortin.

   Juuri tänä kesänä kolmisen viikkoa sitten törmäsin ikäväkseni ekaa kertaa tähän Veikkaus-korttiin, josta en ollut aiemmin kuullut. Olen asunut jo yli 10 vuotta ulkomailla, mutta edelleen tykkään pelata lottoa myös Suomessa. Joitakin vuosia sitten homma hoitui kätevästi netin kautta, kunnes alkoivat todella noudattaa sitä sääntöä että pitää asua Suomessa, ja pistivät pelitilini kiinni. Uuden tilin avaaminen ei onnistu, koska pitää antaa henkilötunnus, ja tarkistavat välittömästi tilanteen ja näkevät että en asu Suomessa.

   Olen siis lottoillut kesä- ja joululomilla, 10 viikon kestoloton kerrallaan, ja koska en ikinä muista mitään kuponkeja tarkistella, olen käyttänyt sitä erillistä pikku kuponkia jolla voi ilmoittaa tilinumeron. Vaan nytpä ei maaseutupaikan R-kioskilla enää niitä kuponkeja ollutkaan, ja myyjä antoi minulle Veikkaus-kortin hakukaavakkeen. Sitä korttia en tietystikään voi saada. Myyjä suostui ottamaan tilinumeroni suoraan minun kertomanani ja näppäilemään sen koneeseen, mutta tiedä sitten miten kauan tuokaan systeemi toimii.

   > Käykö siis Veikkauskortti jatkossa virallisesta henkilöllisyystodistuksesta?

   Ei, koska itse korttiin ei käsittääkseni tule asiakkaan henkilötunnusta näkyville.

   > Miksei veikkauselle kelpaa oikeat viralliset todistukset pelaajan pelikelpoisuuden todistamikseksi?

   Siksi että ihmisellä voi olla "oikea virallinen henkilöllisyystodistus" kuten passi, suomalainen ajokortti, tai suomalainen henkilökortti, vaikka ei olisi asunut Suomessa kymmeniin vuosiin. Pelkällä nimellä ei ihmisiä voi yksilöidä tarpeeksi, koska voi olla useita saman nimisiä. Siksi Veikkauksen on saatava myös henkilötunnus, jotta henkilön oikea kotipaikka voidaan väestörekisteristä tarkistaa.

   Kokonaan toinen asia on sitten se, miksi Veikkaukselle on niin tärkeä estää ulkomailla asuvan Suomen kansalaisen osallistuminen lottoon. Henkilökohtaisesti pidän heidän politiikkaansa aivan järjettömänä, mutta kai heilläkin joku mielestään hyvä syy on.

   • mitä haittaa???

    Miksei ulkomaalaiset saisi pelata?

    Jaettava pottihan siitä vaan kasvaisi. Pelätäänkö muka, että voitot valuisivat ulkomaille? Hah, lottovoitot ovat hyttysen p.. kaiken muun joukossa rahallisesti!


  • pelaamista!

   Ja sehän on kai tarkoituskin? Olen pelannut pieniä pitkä- ja tulosvetoja lastenlasteni tileille siten, että jos voitto tulee, niin kaikki saavat voiton tililleen. Jos pappa ei osannut, niin pappa kärsii tappiot. Nyt menee sekin peli-ilo.

  • sosiaalipummi

   Onkohan Veikkaus ja Kela/Sossu jotenkin yhteistyössä tässä hankkeessa?

   • rahankäytöstä

    Kun menet hakemaan sossusta rahaa lasten talvisaappaisiin, täti katsoo koneelta ja toteaa sinun veikannee viimekin viikolla vitosella ja samoin koko vuoden ajan. Ylimääräistä rahaa siis on! Ja tuolla veikkaukseen tuhlatulla summallahan ostaisi jo saappaiden lisäksi takin ja piponkin. Ja jos voittoja on tullut, ei rahapulaa voi olla.


  • olz

   Ne tahtoo vaan tutkia pelikäyttäytymistä. Esim sopupeliepäillyissä ne näkee kuka on panostanut minkäkin rahan. Estää kans rahanpesua varmaan jollain tavalla.

  • Anonyymi

   Onko lainmukakaista kieltää suomen kansalaiselta veikkauskortin saaminen jos hän saa eläkkeen suomesta joka menee suomen pankkitilile,omistaa kiinteistön suomessa mutta asuu ulkomailla ja viettää suurimman osasta kesästä suomessa?

  • Anonyymi

   Kylläpä on taas idiootin tekemä aloitus hölmö avaus.

  • Anonyymi

   Kävin Salon Citymarketissa viemässä vaimon lottoamaa lappua vaimon veikkauskortilla myyjä ilmoitti että ei toisen korttia saa käyttää , onko näin veikkauskortin kohdalla voitothan siiftyvät kortin omistavan henkilön tilille perheen sisällä olisi joustavampaa esim kun sairaan puolison puolesta käyn asioilla ?

   • Anonyymi

    "Etuasiakkuuden käyttämiseen oikeuttavaa Veikkaus-korttia ja mobiileja tunnistautumismenetelmiä tai -välineitä ei saa edes tilapäisesti luovuttaa toisen henkilön käyttöön."

    https://www.veikkaus.fi/fi/sopimusehdot

    2. VEIKKAUS-KORTTI JA MOBIILIT TUNNISTAUTUMISMENETELMÄT JA -VÄLINEET


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Etuasiakkuuden käyttämiseen oikeuttavaa Veikkaus-korttia ja mobiileja tunnistautumismenetelmiä tai -välineitä ei saa edes tilapäisesti luovuttaa toisen henkilön käyttöön."

    https://www.veikkaus.fi/fi/sopimusehdot

    2. VEIKKAUS-KORTTI JA MOBIILIT TUNNISTAUTUMISMENETELMÄT JA -VÄLINEET

    Jos olisin vienyt miesasiakkaana vaikka veljeni loton hänen kortillaan niin olisi mennyt läpi ei henkkareita kysellä, mutta tunnisti se myyjä sentään oikein sukupuoleni !


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   2607
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   197
   2379
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   56
   1169
  4. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   58
   873
  5. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   261
   818
  6. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   773
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   731
  8. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   726
  Aihe