Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hyvät kattilat induktioliedelle

Induktiivinen

MOI

Induktioliesi hankinnassa. Menee kaikki kattilat valurautaisia lukuunottamatta uusiksi, kun ovat sen verran vanhempaa suunnittelua/toteutusta, että ei ollut induktioliesiä vielä tuotannossa. (Paistinpannut toimivat induktion kanssa kyllä.)

No ei siinä mitään, mutta nyt ennen kattiloiden hankintaa olisi hyvä kuulla kommentteja teidän kattiloidenne sopivuudesta induktiolle. Äänettömyys nyt etupäässä!

Eri valmistajien induktioliesien ja kattiloiden välillä kun voi olla korvin kuultavat erot äänissä (vinkumisissa, napsumisissa jne).

Itseä kiinnostaa etenkin OPA'n Mari Steel -sarja, kun ne sopisivat suht pieneen kattilakappiin sopivasti päällekkäin, kun joka koon halkaisija on hieman eri.

En viitsisi ostaa 10 kappaleen (1.0-10.0 litran ruostumatonta ja pinnoittamatonta) kattilasarjaa todetakseni, että kyllä lämpiävät, mutta ääntä piisaa tai muuta ongelmaa. Induktiolieden osalta olen päätymässä ymmärtääksen suht äänettömään versioon, mutta myös kattilat vaikuttavat ääniin isolla prosentilla.

Eli kenen valmistamia kattiloita ja mitä sarjaa teillä on käytössä ja miten ne toimivat induktion kanssa? Ääni, lämpiämisen tasaisuus ja nopeus jne. Eikä itse induktiolieden/-tason valmistajan mallin mainintakaan pahitteeksi olisi, niin saisi vielä paremman kuvan tilanteesta.

Etukäteen kiitollisena kommentteja odotellen.

26

21023

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marta1

      ...Ostin Köksugnet?? tms ruotsalaisia kattiloita, jotka olivat huomattavasti edullisempia kuin kotimaiset Hackmanit tms.ja hyvin toimii...

      • Induktiivinen

      • Hackman limbo

        Varoitan erityisesti Hackmanin pannuista, teflon pinnoite täysin ala-arvoinen, kaikki tarttuu ja kymmenen vuoden takuu ei kanna vastuuta edes kuukauttakaan.


      • Rituliinih
        Hackman limbo kirjoitti:

        Varoitan erityisesti Hackmanin pannuista, teflon pinnoite täysin ala-arvoinen, kaikki tarttuu ja kymmenen vuoden takuu ei kanna vastuuta edes kuukauttakaan.

        Myös täältä varoituksen sana Hackmanista.
        Lähetin kasarin Sorsakoskelle, koska se eo toimi Bosch lieteni vapaalla alueella ja muualla huonosti.
        He lähettivät sen takaisin väittäen sen toimivan.
        Rinkuloilla toimii niin hitaasti että ei jaksa odottaa.
        Kaikki muut uudet induktioliettä varten ostamani kattilat toimivat mainiosti.
        On kai sitten Hackman myös kiikun kaakun kun eivät voi vastata tuotteistaan.
        Pysykää hyvät ihmiset niistä kaukana. Ostakaa saksalaisia kattiloita, jotka toimivat hyvin.
        Täydellisesti ala arvoista kaupan tekoa.


    • HUOMIOI

      on yksi mahdollisuus. Oletko katsellut myös niitä? Siemens ja AEG ainakin valmistää liesiä, joissa lieden kaksi etummaista rinkulaa on induktioita ja kaksi perimmäistä normaaleja. Itse ostin sellaisin, jotta on turvallisempi lasten kanssa ja jotta ei mene kaikki wokpannut yms. ja kattilat vaihtoon. Hackmannin kattilat olleet ok. Ostin tehtaanmyymälän tarjouskampanjasta. Heillä on aina niitä kampanjassa, joten odottele ja osta sitten niitä enemmän.

      • Induktiivinen

        Enpä tule koskaan hankkimaan tavallista keraamista tasoa tai yhdistelmäkeittotasoa. Joillekin tuo sopii, mutta suuri osa harmittelee, että miksi eivät hankkineent pelkkää induktioita.

        Pidän paljon enemmän tavallisesta valurautalevyistä kuin noista keraamisista, mutta ei induktiotaosista.

        Eli pelkkä induktio vain kelpaa, vaikka kattiloita pitääkin uusia. Uusitaanhan sitä verhojakin yms. Miksi ei myös kattiloita, vaikka vanhassakin vielä vesi ja potut pysyisivät. :-)


    • induktion omistaja

      Meillä on ollut AEG:n induktio käytössä kohtä kolme vuotta. Kattiloina Hakcmannia, Opaa ja muutama tosi vanha perintö emalikattila. Itse ostin kattiloita vähitellen ja kokeilin mikä tuntui hyvältä. Kaikissa ruoka valmistuu riittävän nopeasti, mutta vinkuminen ja napsuminen onkin mielenkiintoinen asia. Sama kattila voi vinkua tänään ja huomenna taas ei. Eli ei mitään takuuta siitä ettei kattilat joskus vinkuisi tai napsuisi. Ääni ei kuitenkaan ole niin iso, että se minua häiritsisi. Ai niin ne perintö emalikattilat ei napsu eikä vingu!

      • Induktiivinen

        AEG:n indutioita on eniten moitittu isoimmista äänistä, mutta ei sinullakaan sitten aina sitä tee.

        Äänet riippuvat levyn tehosta.
        Mitä isommalla sitä helpommin iso ääni.

        Lisäksi riippuu siitä, että onko sinulla yhtäaikaa päällä vasemman- ja oikean puoleinen levy. Ainakin käyttöohjeiden mukaan silloin tulee helpommin isompi ääni. Ilmeisesti vaikuttavat jotenkin toisiinsa nuo eri vaiheen sähköihin kiinnitetyt levyt. Koska juuri vasen-oikea yhdistelmä lisää ääntä, ei kaksi vasenta tai kaksi oikeata yhtä aikaa päällä ollesssan. En tiedä miksi, koska ei noissa 50 Hz:n vaihtovirtaa käytetä vaan paljon taajempaa.

        Pitää vielä miettiä kattiloita. Mari Steel -sarjan kattilat vain olisivat kohtuulisia ulkonäöltään, niitä olisi montaa eri kokoa ja lisäksi eri koot myös halkaisijaltaan hieman eri mittaisia, niin mahtuu sisäkkäin aikas kivasti.

        Ehkä on ensin ostettava 1-2 ja vasta sitten loput, jos miellyttää. Vaan lisää kommentteja odottelen.


    • vinkuintiasta

      ennen vanhaan Hackmanit tehtiin Suomessa ja olivat tosi laadukkaita. Nykyään tulevat kai jostakin vinkuintiasta ja laatu sekä takuupalvelu ovat sen mukaisia. Kannattaa todella kiertää kaukaa kaikki Hackmanit nykyään.

    • ihmeessä

      AMC-kattiloita. "hiukan" tavallisia kattiloita kalliimpia, mutta TÖRKEEN hyviä. Siitä kuka myy teidän paikkakunnalla ei tietoa. Googleta. Koti myynti tuote, kuten esim. Tupperware. Myyjä tulee kotiisi esittelemään ja tekee perheellenne / kaveriporukalle päivällisen omista raaka aineistaan ja omilla tuotteillaan.
      Oikeasti aika tyyriitä, mutta itse en tunne ketään joka olisi ostostaan katunut. (omat vanhemmat ja appivanhemmatkin ostivat meidän jälkeen) Meinaan nyt uuteen keittiöön ostaa vielä pari pannua sieltä...

      • köyhäkö?

        Eilen näin sitten tuollaisen amc-kattilasarjan esittelyn ja ruoka oli kyllä ihan ok. Mutta tuotteiden hinnat alkavat olla aika katossa.
        Halvin sarja olisi ollut 2000€, eikä siinä montaa osaa olisi ollut. Kaikella sähkö ja muoviosilla vain 2v takuu. Kuka vaan voi antaa ruostumattomalle teräkselle kotona 30v takuun...


      • jopa Suomessa
        köyhäkö? kirjoitti:

        Eilen näin sitten tuollaisen amc-kattilasarjan esittelyn ja ruoka oli kyllä ihan ok. Mutta tuotteiden hinnat alkavat olla aika katossa.
        Halvin sarja olisi ollut 2000€, eikä siinä montaa osaa olisi ollut. Kaikella sähkö ja muoviosilla vain 2v takuu. Kuka vaan voi antaa ruostumattomalle teräkselle kotona 30v takuun...

        Elkää nyt ihmeessä ostako Suomesta noita amc:n kattiloita tuhansilla euroilla. Nauratti kun Kroatian lidl:ssä myytiin samaa sarjaa (oli tosi monta osaa) eri nimellä ja hintaa reilusti alle kaksi sataa euroa. Suomessa ei tainnut saada yhtä kattilaa sillä rahalla kun kerran kuuntelin esittelyn.


      • shas
        jopa Suomessa kirjoitti:

        Elkää nyt ihmeessä ostako Suomesta noita amc:n kattiloita tuhansilla euroilla. Nauratti kun Kroatian lidl:ssä myytiin samaa sarjaa (oli tosi monta osaa) eri nimellä ja hintaa reilusti alle kaksi sataa euroa. Suomessa ei tainnut saada yhtä kattilaa sillä rahalla kun kerran kuuntelin esittelyn.

        Ne ei takuulla olleet AMC kattiloita. Niitä ei markkinoi Lidl. Erehdys on katsojan silmässä.
        Olen ko. kattiloiden käyttäjä jo 20 vuoden takaa. Ne ovat ainutlaatuisia, tutustukaa.


    • .

      Mun uudessa asunnossa tulee olemaan keraaminen liesi, mutta meninköhän ostamaan vääränlaisen kattilan?

      Ostin nimittäin opa muurikka Kero-kasarin, jonka pakkauspahvissa oli pari merkintää, joita en ymmärtänyt. Toinen oli sellainen kiekko, jonka keskellä oli tumma piste. Olettaisin, että tuo on joko sähkölieden tai keraamisen lieden tunnus. Toinen merkki oli semmonen ikäänkuin ammuntataulu eli monta ympyrää sisäkkäin. Tuon merkin päällä oli raksi eli kattila ei sovi tuollaiselle levylle. Onko tuo kyseinen merkki induktiolieden vai keraamisen lieden merkki?

      Kattilan pohja on alumiinia. Soveltuuko se keraamiselle liedelle vai tuleeko helposti naarmuja?

      • Kokemus-K

        Ainakin Kero-paistinpannulle (lienee samaa materiaalia) annetaan valmistajan sivuilla seuraavat tiedot:

        Thermopoint -sarjan pannut sopivat hyvin valurauta-, ja keraamisille keittotasoille sekä kaasuliesille.
        Vaikka pohjassa onkin alumiinipinta, se ei jätä jälkiä keraamisille tasoille jos vältetään pannun liu’uttamista tasolla.


    • magneettispositiivi

      Kotimaiset Ristiina paistinpannut ei oo kalliita ja toimii tosi hyvin. Kokojakin on useampia, ei ole niin painavia kuin kovanaamat ja matadorit. Tiskata voi joko koneessa tai käsin, ulkopinta ja kahva paljasta terästä jolloin mahdolliset tahrat voi poistaa roisisti . Itellä ollut yks jo kolme vuotta ja on kuin uusi, en enää muuta ostakaan .
      Kattiloista Kökskungen, erittäin edullisia muihin teräskattiloihin verrattuna ja induktiolla kiehuminen alkaa just eikä kohta. Kasareihin ei kaikkiin kokoihin ole kantta, vanhoista kattiloista löytyi pari sopivaa.

    • Pettyny10

      Mie kyll petyn noihin amc-kattiloihin (ihan itkettää)! Eivät kyllä vastanneet odotuksia. Ihan hienot kiiltävät ovat, kun jaksaa niitä kiilottaa. Mutta esitteliä antoi ymmärtää että toimii kaikella tavoin ylivertaisesti, mutta oikeastaan vain tietyt kasvikset on hyvä keittee vedettömästi kunhan muistaa valita oikean kokoisen kattilan ja painekannesta on apua tiettyjen ruokien kanssa. Paineella tehty
      karjalanpaisti ei ole yhtähyvä kun hitaasti kypsytetty. Jää aika neutraalin makuiseksi verrattuna perinteisiin tapoihin. Ja se terveyshyöty on aika pieni loppujen lopuksi, ehkä ne vedettömät kasvikset hyötyvät eniten. Totuudenmukaisempi markkinointi ja hinta lähemmäksi laatua. Oma vika tietenkin kun annoin myyjän tulla kotiin

      • Rahanlaki

        Pisnes on raakaa kotimyynnissä, siinä myyjät paineelee pienillä provikoilla kieli vyön alla. Yks tuttava teki sitä ja se on aika kertakäyttö meininkiä, ei mitään pitkän linjan työtä...ei sovi kun harvalle.

        Kotimyyntituotteet ovat monesti ihan hyviä mutta hinta on 3-4 kertainen plaatuun nähden kuitenkin.

        Tilaaminen ja ostaminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista aina


      • Hippa Pee
        Rahanlaki kirjoitti:

        Pisnes on raakaa kotimyynnissä, siinä myyjät paineelee pienillä provikoilla kieli vyön alla. Yks tuttava teki sitä ja se on aika kertakäyttö meininkiä, ei mitään pitkän linjan työtä...ei sovi kun harvalle.

        Kotimyyntituotteet ovat monesti ihan hyviä mutta hinta on 3-4 kertainen plaatuun nähden kuitenkin.

        Tilaaminen ja ostaminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista aina

        Oshtin gnoggamögöt, pihisee nannasti.


      • kotikokki

        Lopeta ny ihmeessä se (itkeminen) ja soita sille edustajallesi ja pyydä sitä uudestaan sua neuvomaan ja opastamaan.
        Itsellä ollu kohta 7 vuotta välineet käytössä ja apua ja neuvoja ja vinkkejä oon aina saanu ku olen niitä tarvinnu. Kaikki kasvikset ja juurekset toimii ja maistuu ihan loistavalta, liha ku liha paistuu mainiosti ja rasvattomasti, padat ja keitot paineessa ihan uskomattoman nopeesti ja mureeksi. Laita sitte ihmeessä lisää mausteita karjalanpaistiisi, ni ei jää maku neutraaliksi :-)
        Mut niinhän se yleensä menee, et täälä sitte itketään ja haukutaan, mut mitään konkreettista harvemmin tehdään sen asian korjaamiseksi.. sääli :-(


      • Pettyny10
        kotikokki kirjoitti:

        Lopeta ny ihmeessä se (itkeminen) ja soita sille edustajallesi ja pyydä sitä uudestaan sua neuvomaan ja opastamaan.
        Itsellä ollu kohta 7 vuotta välineet käytössä ja apua ja neuvoja ja vinkkejä oon aina saanu ku olen niitä tarvinnu. Kaikki kasvikset ja juurekset toimii ja maistuu ihan loistavalta, liha ku liha paistuu mainiosti ja rasvattomasti, padat ja keitot paineessa ihan uskomattoman nopeesti ja mureeksi. Laita sitte ihmeessä lisää mausteita karjalanpaistiisi, ni ei jää maku neutraaliksi :-)
        Mut niinhän se yleensä menee, et täälä sitte itketään ja haukutaan, mut mitään konkreettista harvemmin tehdään sen asian korjaamiseksi.. sääli :-(

        Ei se edustaja ollut ollenkaan valmis tulemaan uudestaan (soitin kahdesti!), sanoi että ei näillä korvauksilla niin vaan ajella joka ilta ilmatteeksi ihmisten luo. Oli autokin kuulemma menossa huoltoon kun oli aika loppu. Hän kertoi heidän myynnin ongelmia vähän tarkemmin ja rupesi aidosti säälittämään! Vähänkin ruuanlaitosta ymmärtävä tietää että esim lihapadat eivät ole pelkästään mausteista kiinni, vaan miten sen lihasyynkoostumus saadaan oikealla tavalla kypsennettyä.

        Tutkin näitä vähän tarkemmin, laitoin mieheni (joka on saksalainen) soittamaan AMCn pääkonttoriin:
        AMC (Schweiz) Alfa Metalcraft AG, CH-6343 Rotkreuz, Buonaserstrasse 30
        Tel. 41 41-7995 111
        Fax. 41 41-790 40 10
        E-Mail: [email protected]

        Sain tarkemmat käyttö-ohjeet sähköpostiin. Olivat asiallisia, kertoivat aika juurtajaksain asiat ja olivat jo aikaisemminkin todenneet Suomen sisäänostajan laiskuuden. Mutta totesivat itsekkin ettei AMCn teräs korvaa kunnon paksua valurautapataa ja paistinpannua. Myös modernit keraamiset pannut ja kattilat ovat vaikea päihittää teräksellä. Seuraavaksi jatkan tutkimuksia veljeni ravintolassa
        (Demo), hän ehti jo nauraa harha-ostokselleni, mutta täytyy sitä vähän yrittää puolustaa omaa hankintaa. Metoksen tuotteita on tietenkin kyllä vaikea päihittää kun ovat ammattikäyttöön tarkoitettu. Tutkimus jatkuu, mutta se on aika selvää että muidenkin valmistajien paksupohjaisilla teräskattiloilla päästään samaan lopputulokseen. Äitini on tehnyt riisipuuro vartissa jo seiskytluvun puolivälistä asti vanhalla kotimaisella painekattilallaan.

        Suomen edustajien raadollinen tapa luvata todellisuutta enemmän on se mikä tässä harmittaa ja se että on uusi tuotemallisto tulossa johon nyt ei ole sitten tietenkään enää varaa kun makselen pari vuotta tätä äskettäin hankittua :-|.Tällä palstalla kerron asioista siksi koska palstan tarkoitus on toimia kuluttajan palautekanavana, mistä kaikki voivat lukea ja muodostaa oma puolueettoman kuvansa. Hauskinta on kuitenkin todeta kuinka kattiloiden myyjät/maahantuoja puolustelee tuotteitaan näillä palautekanavilla :-) Yrittänyttä ei laiteta!


    • jymäytetty

      Veljeni lopetti viime kuussa kattilakaupustelun kannattamattoman touhuna

    • Näillämennään

      Muistakaa, kyseessä on vain tuote-esittely, eli silloin ostaminen on AINA vapaaehtoista. Kun sanoo selkeästi kiitos ei ja kiittää ruoasta niin asia on selvä.
      Edustajat maksavat itse ruuat ja bensat.

    • Päev öhtus

      Poliisi keissi

      Duunikaveri kerto juuri että kävi joskus syksyllä joku iso virolainen kattila-esittelijä. Ruoka oli jees ja
      tuli pelottava tunnelma kun ei ollut varaa tilata väärin hinnoteltua rosteria. Noin pari viikkoa
      myöhemmin oli taloon murtauduttu ja vietiin arvotavarat olkkarista ja keittiöstä "hit and run"-
      tekniikalla. Poliisi sanoi että konnat ovat jo Virossa tai Latviassa! Poliisi sanoi että olkaa
      varovaisia ketä päästätte sisään.

    • Anonyymi

      Testaa mikä pannut tai kattila sopii induktioliedelle. Jos sinulla on vaikka jääkaappimagneetti niin jos se tarttuu pohjaan niin se sopii liedelle. On paljon kattiloita ja pannuja joihin magneetti ei tartu. Liesi yksinkertaisesti reagoi tällaisiin keittovalineisiin. Kannattaa ottaa magneetti mukaan kauppaan ja testata keittiovalineita

      • Anonyymi

        Jokaisessa uudessa kattilassa ja pannussa on merkintä siitä, mille liesille ne sopivat. Magneetti oli tarpeen ehkä vielä 10 v sitten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe