Alustavissa suunnitelmissa olisi hakea ensi keväänä Helsingin yliopistolle opiskelemaan germaanista filologiaa.
Humanistisen tdk:n nettisivuilla sanotaan, että pohjavaatimuksena on lukion saksan oppimäärän hyvä hallinta, mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä, ts. kuinka hyvä pitää pohjakielitaidon olla, jotta voi odottaa menestyvänsä pääsykokeessa? Olen kirjoittanut kolme vuotta sitten pitkästä saksasta magnan. Vaatiiko hullua preppausta ja kaikkien kielioppisääntöjen suvereenia hallintaa, vai riittääkö että opettelee pääsykoekirjat kunnolla?
siis kokemuksia kaivataan laitoksella ja opiskelevilta tai sinne aikaisemmin hakenelita =)
HKI germaaninen filologia
7
1230
Vastaukset
- Hemps
Heippa, täällä olis yksi kyseisellä laitoksella opiskeleva. Kyllä sulla on varmaan ihan hyvä pohjakielitaito saksassa, jos oot kuitenkin sitä pitkänä aikaisemmin lukenut. Aikaisemmin pääsykoekirjoina on ollut kielioppikirja ja sitten suomenkielinen kirja Saksan kielestä ja kulttuurista. Yliopiston sivuilta löytyy myös aikaisempien vuosien koekysymyksiä, käypä kurkkaamassa.
- pi2
Kävin jo vähän kurkkimassa edellisten vuosien pääsykoekysymyksiä, mutta niiden pohjalta tietysti hiukan hankalaa arvioida omaa kielitaitoa...tottakai kysymykset näyttävät vaikeilta, kun ei ole vilkaissutkaan kirjoja, joihin ne pohjautuvat!
Mutta kiva kuulla, että mahiksia pitäisi olla =)
Osaatko sanoa itse pääsykoetilanteesta näin yleisesti, onko kuinka tiukkaa puristusta? Tottakai parhaani ja enemmäkin aion tehdä, mutta olisiko esim. pääsykokeen ajankäyttöä syytä suunnitella etukäteen, vai onko aikaa reilusti tehtäviin nähden?
Entäs itse laitos sitten, millaista siellä on opiskella, minkälaista porukkaa? - Hemps
pi2 kirjoitti:
Kävin jo vähän kurkkimassa edellisten vuosien pääsykoekysymyksiä, mutta niiden pohjalta tietysti hiukan hankalaa arvioida omaa kielitaitoa...tottakai kysymykset näyttävät vaikeilta, kun ei ole vilkaissutkaan kirjoja, joihin ne pohjautuvat!
Mutta kiva kuulla, että mahiksia pitäisi olla =)
Osaatko sanoa itse pääsykoetilanteesta näin yleisesti, onko kuinka tiukkaa puristusta? Tottakai parhaani ja enemmäkin aion tehdä, mutta olisiko esim. pääsykokeen ajankäyttöä syytä suunnitella etukäteen, vai onko aikaa reilusti tehtäviin nähden?
Entäs itse laitos sitten, millaista siellä on opiskella, minkälaista porukkaa?Muistaakseni kokeessa oli aikaa ihan riittävästi. Taisin itse tehdä tehtävät ihan järjestyksessä, ei siinä mitään kiirettä ollut. Pääsin ekalla kerralla sisään vuonna 2005. Sisäänpääsyprosentti taitaa keikkua siinä 40% tienoilla. Se on yksi hum. tiedekunnan korkeimmista. Kävin lisäksi vielä haastattelussa, sillä hain aineenopettajalinjalle. Sellaista linjaa ei nykyään taida enää olla, siis suoravalinnassa. Siihen voi hakea erikseen sitten, kun on saanut opiskelupaikan.
Opiskelu laitoksella on ihan mukavaa. Meitä saksan opiskelijoita on melko vähän. Kursseilla törmää usein samoihin opiskelijoihin ja silloin taas on helppo saada uusia kavereita. Opettajat on tosi mukavia. Osa on suomalaisia ja muut sitten ihan Saksan natiiveja. Opettajat ovat joustavia, jos jonkin kurssin kanssa on jotain ongelmia.
- Germ. fil. opiskelija
Sinulla on todella hyvät mahdollisuudet päästä sisään! Meidän laitoksella on opiskelijoita, jotka ovat lukeneet vain lukion lyhyen saksan, ja ovat silti päässeet ensi yrittämällä sisään. Pääsykoetta varten kannattaa lukea se pääsykoekirja todella hyvin, koska saattavat kysyä tosi yksityiskohtaisiakin asioita. Kaikkia kielioppiasioita ei todellakaan tarvitse hallita, opintoihinhan kuuluu kaksi kurssia kielioppia, joilla tietojaan voi syventää, mutta tietenkin vähintään perusasiat on oltava kunnossa, jotta pystyy kirjoittamaan ymmärrettävää tekstiä. Jos opettajan ammatti kiinnostaa, niin voit hakea samalla kertaa myös aineenopettajalinjalle, mutta siihen tulee myös myöhemmin mahdollisuus. Ei sitten muuta kuin opiskelun iloa sinulle!
- pi2
Entäs maillaista laitoksella opiskelu on? Onko paljon kursseja, joilla läsnäolopakko? Olen ymmärtänyt että aika paljon vaaditaan läsnäoloa, esim. oikeaoppista ääntämystähän on vaikea saada kirjatenteillä aikaiseksi....
Tällä hetkellä opiskelen amk:ssa, mutta ajatus yliopistosta on kuitenkin lukion jälkeen ollut koko ajan taustalla. Onko käytännössä edes mahdollista yrittää yhdistää kaksia eri opiskeluja samaan aikaan, vai kannattaisiko tuo amk hoitaa ensin alta pois? - Hemps
pi2 kirjoitti:
Entäs maillaista laitoksella opiskelu on? Onko paljon kursseja, joilla läsnäolopakko? Olen ymmärtänyt että aika paljon vaaditaan läsnäoloa, esim. oikeaoppista ääntämystähän on vaikea saada kirjatenteillä aikaiseksi....
Tällä hetkellä opiskelen amk:ssa, mutta ajatus yliopistosta on kuitenkin lukion jälkeen ollut koko ajan taustalla. Onko käytännössä edes mahdollista yrittää yhdistää kaksia eri opiskeluja samaan aikaan, vai kannattaisiko tuo amk hoitaa ensin alta pois?Yleinen sääntö on, että jokaiselta kurssilta saa olla kolme kertaa pois. Jos joutuu olemaan useammin pois, sen voi sitten yleensä korvata jollakin lisätehtävällä. Melkein kaikilla laitoksen kursseilla on tällainen läsnäolopakko. Kurssit toteutetaan pienryhminä, luentoja on todella vähän. Perus- ja aineopinnoissa taitaa ainoastaan kieliopissa olla luentoja, joissa kukaan ei tarkasta läsnäolijoita.
Tuota ääntämistä ei opi täydellisesti, vaikka kävisi kuinka monta saksan kurssia. Sen oppii parhaiten vain käyttämällä sitä. Yliopistolla opetus on muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta melko opettajalähtöistä. Hyvä tapa pitää kielitaitoaan yllä lukuvuoden aikana, on pitää koko ajan lukujärjestyksessään jokin saksankielinen kurssi.
Riippuu ihan sun sen amk:n kurssien aikataulusta, että pystytkö suorittamaan samaan aikaan kahta koulua. Jos pääset lukemaan saksaa, niin kyllä siitä päivät ihan hyvin täyttyy. Iltoihin saat vielä ehkä jotain mahtumaan. Syksyt on yleensä paljon täydempiä ja keväällä on tarjolla vähemmän kursseja. Kun pääsee perusopinnoista eroon, niin voi aika vapaasti ottaa sitten kursseja milloin tahtoo. Itse suoritin ekana syksynä perusopinnot ja sitten keväällä aloitin aineopinnot. Tokan syksyn kävin sivuaineen perusopinnot ja sit keväällä omat aineopinnot loppuun ja muuta sekalaista. Nyt kolmantena syksynä menee sitten syventäviä opintoja sekä kaikkia sekalaisia itseä kiinnostavia kursseja erilaisista aineista ja sitten tärkeimpänä juttuna väännän kasaan kandityötä.
Ajan saa riittämään kyllä vaikka mihin, jos niin haluaa. Minäkin painan duunia 2-3 päivää viikossa koulun ohella. Se on ihan itsestä kiinni.
- lähteä Saksaan;
Sieltä saisit parhaan kielitaidon ja maantuntemuksen, mitä et Suomessa saa.
Voit samanlaisesti ottaa opintukesi mukaan ja Saksassa ruoka sekä opiskelijaasuminen ovat halvempia kuin Suomessa.
Saksan yliopistojen asuntoloissa voi saada huoneen jopa 100 eurolla kuukaudessa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 833970
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t342983Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä992243Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?301930- 311770
Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian231762Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell571699Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja271537Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni91497- 281491