Onko nykyään suomessa myytävät pimeät pirtut
miten riskittömiä? Onko tietoa montako metanoli
yms. myrkytystä on suomessa ollut pirtujen kanssa?
Pirtun riskit?
17
15927
Vastaukset
- 96/69 forever
Itse olen nautiskellut kyseistä virvoketta
eräitäkin litroja vuosien varrella, eikä silmät
ole vielä päästä poistuneet. Tosin en ole ostanut
ainetta keneltä sattuu ja yleensä olen odottanut,
että joku toinen ehtii maistaa kyseistä erää
ennen minua.
Laimentaminen vedellä pitää muistaa (kossun
vahvuus hyvä), ennenkuin alkaa sekoittelemaan
paukkuihinsa blandiksia.
Mutt', mutt'...kaikessa on aina riskinsä...- Pirtsakka
Miksi laimentaa vedellä? Kyllähän sen osaa
suoraan mukiinkin annostella. Pirtun
vaarallisuudesta sen verran, että itse ainakin
teen ns "polttotestin" ennen uuden pullon
maistelua. Puhdas "pirtsakkahan" palaa sinisellä
liekillä. Olisko muita hyviä konsteja? ;o) - Pirre
Pirtsakka kirjoitti:
Miksi laimentaa vedellä? Kyllähän sen osaa
suoraan mukiinkin annostella. Pirtun
vaarallisuudesta sen verran, että itse ainakin
teen ns "polttotestin" ennen uuden pullon
maistelua. Puhdas "pirtsakkahan" palaa sinisellä
liekillä. Olisko muita hyviä konsteja? ;o)No saa vähän tasalaatuisempia paukkuja kun
lanttaa ensin vaikkapa kossun vahvuiseksi. Tuossa
on pikku turvallisuustekijäkin, ettei tule
kauheessa soosissa tehtyä sellaista paukkua josta
putoo heti.
Mutta se liekki. Pitäisikö sen palaa niin että
siinä ei näy yhtään mitään muuta väriä kuin
sinistä? Ei yhtään keltaista edes liekin päässä?
Vertasin Sinolin liekkiin, ja molemmat näyttivät
samanlaiselta. Sinolin denaturointiaineet tuskin
paljon liekin väriin vaikuttavat? Sinoli ei
minulla muuten sitten ole juomistarkoituksessa :-) - viina-seppo
Pirtsakka kirjoitti:
Miksi laimentaa vedellä? Kyllähän sen osaa
suoraan mukiinkin annostella. Pirtun
vaarallisuudesta sen verran, että itse ainakin
teen ns "polttotestin" ennen uuden pullon
maistelua. Puhdas "pirtsakkahan" palaa sinisellä
liekillä. Olisko muita hyviä konsteja? ;o)Eipä sitä nyt maun takia laimenneta vaan
turvallisuussyistä!
Pirtun oikea laimennussuhde on 1/3 - jossa 3osaa
on vettä... ja neljäpäivää on aika kun täytyy
seisottaa laimennusta.
Jos juo raakana, pirtu ei laimennu ; ELI
pirtussa sprite tms. plandrinki antaa vain makua,
ei laimenna viinaa, ja kun hörppää pirtupaukkua ,
jossain vaiheessa hörppyä RAAKA pirtu tulee
suuhun ja polttaa vatsahapot....
Vesi ei silti vie prosentteja pois... =)
Näin! - Pirtsakka
viina-seppo kirjoitti:
Eipä sitä nyt maun takia laimenneta vaan
turvallisuussyistä!
Pirtun oikea laimennussuhde on 1/3 - jossa 3osaa
on vettä... ja neljäpäivää on aika kun täytyy
seisottaa laimennusta.
Jos juo raakana, pirtu ei laimennu ; ELI
pirtussa sprite tms. plandrinki antaa vain makua,
ei laimenna viinaa, ja kun hörppää pirtupaukkua ,
jossain vaiheessa hörppyä RAAKA pirtu tulee
suuhun ja polttaa vatsahapot....
Vesi ei silti vie prosentteja pois... =)
Näin!Minä teen paukkuni aina suoraan avatusta pullosta.
Pirtua ensimmäisiä kertoja käyttäessäni olin
tosissani niiden puolet-puolet sekoitusten
käytöstä että sit vasta kantsis paukkua vääntää.
Nykyisin paukut on suoraan lasiin ja kun niitä
sekottelee niin ei tasan ole juoma siinä, että
ensin menee mehut ja lasin pohjalta raaka aine.
Kyllä sen huomaisi juodessa juoko esmes 40%
lasista vai raakaa.
...lyhennelmä: Se on paska puhetta, että pirtu ei
lasiin lantraudu!
T: Neljän vuoden kokemuksella - Pirtsakka
Joo, otsikosta sen jo näkee...annetaan vaan sen
veden valua lavuaariin ja jätetään pois kokonaan
pullosta. Jos pirtua välttämättä nyt halutaan
laimentaa etukäteen, niin miksi sitä ei samantien
kannattaisi laimentaa johonkin mikä jo antaa
makua. Esmes sprite on näppärä. Limppariin
laimentaessa kannattaa kuitenkin unohtaa täysin
kaikki fantat ja sellaiset jos antaa aineen seisoa
jonkun aikaa. Muuten pirtu hajottaa fantan
hiutaleiseksi, mutta sprite, kokis ja tällaset on
jees.
Myös sweppesin russian on kätsy. Se häivyttää
pirtun maun ja on oiva lantrinkina...ja jos et
tykkää pirtun omasta mausta (kuten minä) niin voit
silti tehdä myös vahvempia paukkuja maistamatta
itse pirtua. - Vissy rules
Pirtsakka kirjoitti:
Joo, otsikosta sen jo näkee...annetaan vaan sen
veden valua lavuaariin ja jätetään pois kokonaan
pullosta. Jos pirtua välttämättä nyt halutaan
laimentaa etukäteen, niin miksi sitä ei samantien
kannattaisi laimentaa johonkin mikä jo antaa
makua. Esmes sprite on näppärä. Limppariin
laimentaessa kannattaa kuitenkin unohtaa täysin
kaikki fantat ja sellaiset jos antaa aineen seisoa
jonkun aikaa. Muuten pirtu hajottaa fantan
hiutaleiseksi, mutta sprite, kokis ja tällaset on
jees.
Myös sweppesin russian on kätsy. Se häivyttää
pirtun maun ja on oiva lantrinkina...ja jos et
tykkää pirtun omasta mausta (kuten minä) niin voit
silti tehdä myös vahvempia paukkuja maistamatta
itse pirtua.Vissy on paras lanttinki mitä voi olla. Jos
haluaa vahvoja paukkuja, niin ei ehkä silloin
kaikkein paras, mutta kun juo mietoja vissyyn
lantattuja, niin krapula on kertaluokkaa pienempi
mitä makeisiin litkuihin lantatessa. - viina-seppo
Pirtsakka kirjoitti:
Minä teen paukkuni aina suoraan avatusta pullosta.
Pirtua ensimmäisiä kertoja käyttäessäni olin
tosissani niiden puolet-puolet sekoitusten
käytöstä että sit vasta kantsis paukkua vääntää.
Nykyisin paukut on suoraan lasiin ja kun niitä
sekottelee niin ei tasan ole juoma siinä, että
ensin menee mehut ja lasin pohjalta raaka aine.
Kyllä sen huomaisi juodessa juoko esmes 40%
lasista vai raakaa.
...lyhennelmä: Se on paska puhetta, että pirtu ei
lasiin lantraudu!
T: Neljän vuoden kokemuksellaNo sulla ei varmaan sitten kavereilta oo lähtenyt
tajua yhden paukun jälkeen? Tai ei oo viety
huuhteluun? Siis yhdestä 1/9 tehdystä paukusta?
Niimpä... olet saanut jo laimennettua pirtua, tai
sitten kohta sun maksa sanoo poks!!
- Pirtelön ystävä
Royal merkkiseen pirtuun voit luottaa aina ja
sitä suurinosa liikkeellä olevista pirtuista onki
(ainaki mun ympyröissä).- maissi vodu rules
eka pullo oli ihan jees, tokassa oli hirveä
bensan haju maku, kaadoin pettyneenä vessaan.
sainpahan desifioitua....
- Pirtsakka
Minä asun tässä itärajan lähellä ja neljän vuoden
ajalta voisi sanoa alkoholikokemusteni perustuvan
muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ainoastaan
olueeseen ja pirtuu. Olen ehkä liian luottavainen,
mutta suuren käytön myötä huomannut myös
turhauttavaksi poltella pirtua korkkauksen jälkeen
että näkisin esmes liekin värin..tai pyöritellä
pulloa ja yrittää kuplista tulkata voisiko siellä
olla muutakin..ja mitä näitä konsteja nyt olen
ikinä kuullutkin kenenkään käyttävän.
Mutta faktat. Olen valehtelematta kuluttanut jo
toista sataa pulloa kuluneiden vuosien aikana ja
kaveriporukassa on mennyt muillekin niitä. Mitään
ongelmia ei ole ollut, eli riskipullot ovat
todella harvassa. Tietenkin joku pullo varmasti on
vaarallinen, mistä kyseinen huhu muuten olisi
tullut liikkeelle. Mutta turvallisin mielin
vaan..ja jos jaksat, niin katso esmes palaako se
turvallisen näköisellä liekillä. Ainakin metanolin
erottaa näin.- Kemiaa...
Liekkikokeesta ei ole juurikaan hyötyä jollei
sekaan lisää muistaakseni ainetta nimeltä
booraksi. Metanoli palaa värittömällä liekillä,
myöskin etanolin seassa, joten erottaminen voi
olaa hankalaa... Ellen väärin muista booraksin
vaikutus näkyy siinä,että jos seassa on metanolia
liekki alkaa vihertää. Mitenkään 100% varma
asiasta en ole, joten jokainen uskokoot omalla
vastuulla jos haluaa. - aade77
mistäköhän saa sellasta pirtua ku amerikan corn,yx veto lyötiin tossa,kaverille pitäis olla sen merkkistä pirtua,se leikkaa rastat pois jos vapux saa sellasen pullon,oon joskus ite sellaista maistellu,mutta aikaa jo7v
- kokemusta on
Itse join luullakseni yksissä bileissä pirtua, enkä seuraavana päivänä muistanut mitään. Olin viikon kalpea, enkä jaksanut tehdä yhtään mitään. Väsytti, mutta en saanut unta. Liskojen yö jatkui viikkoja.
Bileitten jälkeen tuli hirveitä pelkotiloja, mitä on tapahtunut ja olen käynyt psykiatrillakin. Uskon, että pirtussa oli bentseeniä. Ainakin jostain luin, että pirtussa voi olla sitä. Oireeni viittasivat bentseenin aiheuttamaan myrkytykseen.- Pönttö-örvelö
Olen kuullut mm. seuraavat teoriat:
a. kun pannaan 2 osaa pirtua ja 3 osaa vettä, saadaan kossun vahvuista eli 38 %:sta ainetta, tämän kun sokerilla maustaa ja pari viikkoa silloin tällöin ravistelee, vesi ja pirtu kunnolla sekoittuvat
b. pirtu-vesi -sekoitus täytyy pakastaa, jotta molekyylirakenne mahdollistaa pirtun ja veden kunnollisen sekoittumisen.
Onko tieteellistä näyttöä? - Hyvä ja huono
Pönttö-örvelö kirjoitti:
Olen kuullut mm. seuraavat teoriat:
a. kun pannaan 2 osaa pirtua ja 3 osaa vettä, saadaan kossun vahvuista eli 38 %:sta ainetta, tämän kun sokerilla maustaa ja pari viikkoa silloin tällöin ravistelee, vesi ja pirtu kunnolla sekoittuvat
b. pirtu-vesi -sekoitus täytyy pakastaa, jotta molekyylirakenne mahdollistaa pirtun ja veden kunnollisen sekoittumisen.
Onko tieteellistä näyttöä?Ei tarvi pakastella, toki kannattaa hetken antaa seistä eikä sekoittelukaan pahaa tee. Alkoholijuomien säännöllinen käyttö pienentää jonkin verran aivojen kokoa jo varsin kohtuullisilla määrillä. Alkoholin säännöllinen käyttö saattaa johtaa muistin ja älyllisten toimintojen heikkenemiseen, empatiakyvyttömyyteen sekä käytöshäiriöihin. Osa muistivaurioista saattaa jäädä pysyväksi, vaikka etanolin käyttö lopetettaisiin.
Eli kohtuudella eikä liian usein riittävän laimeina paukkuina.
- pirtuboy99
Paskapuhetta royal american pirtu oli helvetin hyvää kun veti mehun kanssa lasiin lantrattuna pari senttiä pirtua loput mehuu hyvää oli känniin pääsi ja niin joten juokaa vaa
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12681Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1511258Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491135- 1271008
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206949Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä15899- 72855
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297855- 40851