Miten pontikkaa tedään ?

Ohjeita kiitoos !!!
Ilmoita


RESEPTI

Joka saattaa johtaa mäskin ääreltä tavatun
lailliseen edesvastuuseen.
Sitä on syytä harkita ennenkuin panee rahat ja
mäskin likoon.

Aineet:

50,0 litraa vettä
13,0 kiloa sokeria (hienoa)
1,2 kiloa hiivaa
20,0 gr ammoniumfosfaattia
(apteekista)
7,0 gr magnesiumsulfiittia
(apteekista)
3,0 gr kalsiumpyrosulfiittia
(apteekista)

Toimintaohjeet:

Vesi lämmitetään noin 40 asteiseksi ja
kaadetaan siihen astiaan, jossa
rankki aiotaan sekoittaa. Sokeri lisätään
vähän kerrallaan. On
valvottava, että sokeri sekoittuu ja sulaa
kunnolla veteen. Hiiva
murennetaan puhtaaseen sankoon ja sekaan
kaadetaan sen verran vettä,
että syntyy hiivaliuos. Kun
vesisokerisekoituksen lämpötila on
laskenut 20 asteeseen, hiivaliuos kaadetaan
sen sekaan. Sekoitetaan
voimakkaasti ja lisätään sitten
ammoniumfosfaatti, sen jälkeen
magne-siumsulfiitti. Jälleen sekoitetaan
voimakkaasti. Sekoittimena
käytetään puukauhaa, jonka on astioiden tavoin
oltava erittäin puhdas.
Lopuksi lisätään kalsiumpyrosulfiitti. se
estää ns. villikäymisen. Se
lisätään seokseen vasta kun on tarkistettu,
että hiiva on kunnolla
sekoittunut eikä ole esimerkiksi paakkuuntunut
astian pohjalle.
Villikäymisen vaara on aina olemassa. Se
tarkoittaa, että hiivasienten
rikkomat hiilidioksidi ja etanoli joutuvat
asiaan kuulumattomien
hiivasienten vaikutuspiiriin. Nämä ovat
voineet joutua seokseen
esimerkiksi epäpuhtauksien kautta, ts. ei ole
noudatettu niin suurta
puhtautta kuin olisi pitänyt. Mäski ei saa
joutua mihinkään tekemisiin
sellaisten metallien kuin raudan, kuparin,
sinkin tai alumiinin
kanssa.

KÄYMINEN

Kun mäski on asianmukaisesti sekoitettu, se
saa joko jäädä käymään tai
se kaadetaan varsinaisiin käymisastioihin,
joka on parempi vaihtoehto.
Käymisastiat vain kolmeen neljännekseen koko
vetoisuudestaan,
lopputila tarvitaan käymisprosessiin. Sekaan
voidaan lisätä hieman
puuhiiltä, joka auttaa poistamaan ns.
rankkihajun. Muuten seoksesta
saattaa nousta ennen pitkää löyhkä, joka
ainakin kerrostalossa saattaa
tarkkanenäisille kertoa mitä on tekeillä.
Hajun pysyminen poissa
voidaan varmistaa vielä vesilukolla. Jos
jotakuta kiinnostaa mistä tuo
paha haju syntyy, sen aiheuttaa hiilidioksidi,
joka sekottuu
eteerisiin öljyihin. Rankkiastiat siirretään
paikkaan, jossa lämpötila
on mahdollisimman vakaa. Jos mahdollista 18-20
celsiusta. Kovin paljon
yli 20 asteen lämpö ei saa nousta, koska
silloin hiivasienet kuolevat.
Jos lämpötila putoaa alle 18 asteen pitemmäksi
aikaa, käyminen lakkaa.
Kun monessa nykyaikaisessa kylpyhuoneessa on
termostaatilla varustettu
kuivauskaappi, se on varsin ihanteellinen
rankin käyttämis-paikka.
Tuuletuskin järjestyy kuin itsestään. Käyminen
kestää olosuhteista
riippuen 3-4 viikkoa. Kun se on ohi,
vesilukkoon kohoaa ilmakupla noin
kerran minuutissa. Jos näin ei tapahdu, mäski
saa seistä vielä jonkin
aikaa. (Muokkaajan lisäys: Jos käytät
superhiivaa, pääset käymisestä
huomattavasti nopeammin. Superhiivaa myyvät
kaikki hyvin varustetut
elintarvike kaupat hinta on noin 20mk/pakkaus)
Mäski erittää melko
lailla hiilidioksidia, joten ympärillä olisi
suotavaa olla runsaasti
ilmatilaa tai kunnon tuuletus.
Hiilidioksidihan on suuremmissa
määrissä ihmiselle myrkyllinen kaasu. Kun
käyminen on ohi, vuorossa on
tislaus. Jos rankkipanos ei näytä kirkkaalta
vaan tuntuu sameahkolta,
niin joukkoon voidaan heittää noin 15 grammaa
gelatiinia pieneen
vesimäärään sekoitettuna. Parissa päivässä
panos kirkastuu aivan
varmasti.
1 VASTAUS:
Mutta tislaamalla siitä saa kyllä pontikkaa.
50 litraan menee kyllä ainakin 19 kiloa sokeria
kun käyttää superhiivaa eikä mitään fosfaatteja
ja sulfiitteja tarvitse erikseen lisätä.
Supereissa on ravinteet mukana.

Ja tislausvehkeet tehdään rosterista tai
kuparista...
+Lisää kommentti
on ruokaohjeosastoilla sellanen kun Isojen
Poikien Keittokirja.Siinä!
Ilmoita
kotipoltto-oppi, siinä on homma selostettu
riittävästi.
Ilmoita
jumalauta markka-aikana tääki laitettu tänne
1 VASTAUS:
Ponuahan on tehty jopa paskasta eli paskaa, vettä, sokeria ja hiivaa - annetaan käydä ja tislataan pariin kertaan - siinähän se.

Paskallahan tehdään rahaa miksei siis myös viinaakin.
+Lisää kommentti
1. Annetaan sokeripitoisen nesteen käydä hiivaa apuna käyttäen, jolloin saadaan muutamassa vuorokaudessa alkoholipitoista nestettä.

2. Jakotislataan saatu neste. Tämä tapahtuu kuumentamalla se suljetussa astiassa yli etyylialkoholin eli etanolin kiehumispisteen (+78 °C ja rapiat), päästämättä sitä kuitenkaan veden kiehumispistettä (+100 °C) kuumemmaksi. Astiaan muodostuvat höyryt johdetaan tavalla tai toisella viilennettyyn lauhduttimeen, jossa ne tiivistyvät vahvasti alkoholipitoiseksi nesteeksi.

Oleellisinta on osata heittää ensimmäiset muodostuvat tilkat pois (koska ne sisältävät vahvasti myrkyllistä metyylialkoholia eli metanolia) ja lopettaa siinä vaiheessa kun tuutista alkaa tulla pahanmakuista sikunaa (ns. korkeampia alkoholeja, joiden kiehumispiste on etanolin kiehumispistettä korkeampi).

Olen kokeillut ja melko hyvin onnistunutkin. Siitä on kulunut aikaa jo kymmeniä vuosia, joten rikos on ehtinyt vanhentua jo aikoja sitten. Olen jo pitkään luottanut hyvämaineisten teollisten valmistajien tuotteisiin ja niiden tunnettuihin, hyvämaineisiin myyjiin; niinpä olen yhä elossa ja kohtuullisissa ruumiin voimissa. Hengenvoimieni (if any) arvioinnissa on parasta luottaa ulkopuolisiin tahoihin.
Ilmoita
Mestaritason oppia ja korkealaatuisia välineitä saa Venäjältä heti rajan takaa. Välineiden tuontiin tarvitaan lupa. Suomalaista lainsäädäntöäkin pitäisi rukata venäläisemmäksi, koska Venäjällä saa kotikäyttöön poltella aivan laillisesti.

http://yle.fi/uutiset/3-9282790

"– Minä en muuta juokkaan kuin omaa tuotantoa, venäläismies vakuuttaa."
Ilmoita
Paketti hiivaa sokeria kuutisen kiloa luritetaan litku pönttöön ja kustaan päälle
Ilmoita
7-kiloa hianoo sokerii Melkon pönttöön ja 30l lmerkkiin asti vettä. Sitten pussi Power pikahiivaa..
4-5pv jälkeen voi tislata.
Ensin, n. 70-asteen jälkeen tulee jo merkyt... Sitten vaan pannua 80-ast pari-tuntia.
Kun lämpö nousee lopussa 90-ast niin lämmön voi pistää poikki. Lopussa kannattaa seurata prosentteja.. alle 20% ei kannata enää tislata.
2 VASTAUSTA:
Mulla on muuten 29L pannu.. ja samanlainen kuin Huutokauppakeisari möi.. siis arviolta 12-15 litrainen (keittolevyllekin paksupohjainen sopiva) olisikin kaupan.. tosin 30L/2 joten Melkon astiasta tulee 2 keittoa tuollakin...
Minulla on rengaspoltin "Camping-kaasulle" .
Sitä 2-3% jämää mikä pannuun jää sen 20% jälkeen ei kannata enää keittää... paitsi mielenkiinnosta... kovempaa /paremman makuista saa helpommin kotiviinistä!

Sikunaa tulee lopussa... hiilen läpi vaan... muuten haisee / maistuu 2pv jälkeenkin...
Nyt toinen Joululahja/Uusivuosi-pannullisen keitto on liki lopussa neljälle hyvälle kaverilleni...
2* PANNULLISTA a*11€( AINEET+VESI..) /8L/42% +AIKAA... siis 4 kaveriani saa (16l/4) 4L PER NOKKA... JA AJANKIN TARJOAN... SIIS EN TIETENKÄÄN OTA LAHJOISTAKAAN MITÄÄN VASTINETTA.. VEROTTAJAA V_____AA 100-VARMASTI!
+Lisää kommentti
Poijjat, poltakkee kotiviina. See on tervellistaa ja virkistä paikoja. Bodarit kasva, kasva äly ja miks ei pippeli. Topra huja, sanoi joku, kun ponu joi. A vot…... valitseka hyvvöö resepti ja pannu tulille
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Miten pontikkaa tedään ?

Ohjeita kiitoos !!!

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta