Miten pontikkaa tedään ?

Viinaa

Ohjeita kiitoos !!!

33

47240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---

      RESEPTI

      Joka saattaa johtaa mäskin ääreltä tavatun
      lailliseen edesvastuuseen.
      Sitä on syytä harkita ennenkuin panee rahat ja
      mäskin likoon.

      Aineet:

      50,0 litraa vettä
      13,0 kiloa sokeria (hienoa)
      1,2 kiloa hiivaa
      20,0 gr ammoniumfosfaattia
      (apteekista)
      7,0 gr magnesiumsulfiittia
      (apteekista)
      3,0 gr kalsiumpyrosulfiittia
      (apteekista)

      Toimintaohjeet:

      Vesi lämmitetään noin 40 asteiseksi ja
      kaadetaan siihen astiaan, jossa
      rankki aiotaan sekoittaa. Sokeri lisätään
      vähän kerrallaan. On
      valvottava, että sokeri sekoittuu ja sulaa
      kunnolla veteen. Hiiva
      murennetaan puhtaaseen sankoon ja sekaan
      kaadetaan sen verran vettä,
      että syntyy hiivaliuos. Kun
      vesisokerisekoituksen lämpötila on
      laskenut 20 asteeseen, hiivaliuos kaadetaan
      sen sekaan. Sekoitetaan
      voimakkaasti ja lisätään sitten
      ammoniumfosfaatti, sen jälkeen
      magne-siumsulfiitti. Jälleen sekoitetaan
      voimakkaasti. Sekoittimena
      käytetään puukauhaa, jonka on astioiden tavoin
      oltava erittäin puhdas.
      Lopuksi lisätään kalsiumpyrosulfiitti. se
      estää ns. villikäymisen. Se
      lisätään seokseen vasta kun on tarkistettu,
      että hiiva on kunnolla
      sekoittunut eikä ole esimerkiksi paakkuuntunut
      astian pohjalle.
      Villikäymisen vaara on aina olemassa. Se
      tarkoittaa, että hiivasienten
      rikkomat hiilidioksidi ja etanoli joutuvat
      asiaan kuulumattomien
      hiivasienten vaikutuspiiriin. Nämä ovat
      voineet joutua seokseen
      esimerkiksi epäpuhtauksien kautta, ts. ei ole
      noudatettu niin suurta
      puhtautta kuin olisi pitänyt. Mäski ei saa
      joutua mihinkään tekemisiin
      sellaisten metallien kuin raudan, kuparin,
      sinkin tai alumiinin
      kanssa.

      KÄYMINEN

      Kun mäski on asianmukaisesti sekoitettu, se
      saa joko jäädä käymään tai
      se kaadetaan varsinaisiin käymisastioihin,
      joka on parempi vaihtoehto.
      Käymisastiat vain kolmeen neljännekseen koko
      vetoisuudestaan,
      lopputila tarvitaan käymisprosessiin. Sekaan
      voidaan lisätä hieman
      puuhiiltä, joka auttaa poistamaan ns.
      rankkihajun. Muuten seoksesta
      saattaa nousta ennen pitkää löyhkä, joka
      ainakin kerrostalossa saattaa
      tarkkanenäisille kertoa mitä on tekeillä.
      Hajun pysyminen poissa
      voidaan varmistaa vielä vesilukolla. Jos
      jotakuta kiinnostaa mistä tuo
      paha haju syntyy, sen aiheuttaa hiilidioksidi,
      joka sekottuu
      eteerisiin öljyihin. Rankkiastiat siirretään
      paikkaan, jossa lämpötila
      on mahdollisimman vakaa. Jos mahdollista 18-20
      celsiusta. Kovin paljon
      yli 20 asteen lämpö ei saa nousta, koska
      silloin hiivasienet kuolevat.
      Jos lämpötila putoaa alle 18 asteen pitemmäksi
      aikaa, käyminen lakkaa.
      Kun monessa nykyaikaisessa kylpyhuoneessa on
      termostaatilla varustettu
      kuivauskaappi, se on varsin ihanteellinen
      rankin käyttämis-paikka.
      Tuuletuskin järjestyy kuin itsestään. Käyminen
      kestää olosuhteista
      riippuen 3-4 viikkoa. Kun se on ohi,
      vesilukkoon kohoaa ilmakupla noin
      kerran minuutissa. Jos näin ei tapahdu, mäski
      saa seistä vielä jonkin
      aikaa. (Muokkaajan lisäys: Jos käytät
      superhiivaa, pääset käymisestä
      huomattavasti nopeammin. Superhiivaa myyvät
      kaikki hyvin varustetut
      elintarvike kaupat hinta on noin 20mk/pakkaus)
      Mäski erittää melko
      lailla hiilidioksidia, joten ympärillä olisi
      suotavaa olla runsaasti
      ilmatilaa tai kunnon tuuletus.
      Hiilidioksidihan on suuremmissa
      määrissä ihmiselle myrkyllinen kaasu. Kun
      käyminen on ohi, vuorossa on
      tislaus. Jos rankkipanos ei näytä kirkkaalta
      vaan tuntuu sameahkolta,
      niin joukkoon voidaan heittää noin 15 grammaa
      gelatiinia pieneen
      vesimäärään sekoitettuna. Parissa päivässä
      panos kirkastuu aivan
      varmasti.

      • Pekka

        Mutta tislaamalla siitä saa kyllä pontikkaa.
        50 litraan menee kyllä ainakin 19 kiloa sokeria
        kun käyttää superhiivaa eikä mitään fosfaatteja
        ja sulfiitteja tarvitse erikseen lisätä.
        Supereissa on ravinteet mukana.

        Ja tislausvehkeet tehdään rosterista tai
        kuparista...


      • Anonyymi

        Höpon löpön. Rankki tehdään käyttäen kolmea tärkeää ainesta. vesi, rokeri, ja superhiiva. Lämpötilat ovat ongelma, koska raju käyminen kuumentaa. Lukenette ohjeistuksen pakettien kupeista. Mikäli on aie tehdä pirtua, pitää unohtaa perinne.


    • otava

      on ruokaohjeosastoilla sellanen kun Isojen
      Poikien Keittokirja.Siinä!

    • hyvää tulee

      kotipoltto-oppi, siinä on homma selostettu
      riittävästi.

    • kgkghjdg

      jumalauta markka-aikana tääki laitettu tänne

      • ponuapersiisiin

        Ponuahan on tehty jopa paskasta eli paskaa, vettä, sokeria ja hiivaa - annetaan käydä ja tislataan pariin kertaan - siinähän se.

        Paskallahan tehdään rahaa miksei siis myös viinaakin.


      • Anonyymi

        reseptit ei vanhene koskaan


      • Anonyymi
        ponuapersiisiin kirjoitti:

        Ponuahan on tehty jopa paskasta eli paskaa, vettä, sokeria ja hiivaa - annetaan käydä ja tislataan pariin kertaan - siinähän se.

        Paskallahan tehdään rahaa miksei siis myös viinaakin.

        Miksi laittaa paskaa , kun pelkkä vesi , sokeri ja hiiva riittävät ?
        Voi olla , että joskus pula-aikoina sitä paskaa on käytetty hiivan ja/ tai sokerin korvikkeena ??


    • Helppoa_kuin_heinänteko

      1. Annetaan sokeripitoisen nesteen käydä hiivaa apuna käyttäen, jolloin saadaan muutamassa vuorokaudessa alkoholipitoista nestettä.

      2. Jakotislataan saatu neste. Tämä tapahtuu kuumentamalla se suljetussa astiassa yli etyylialkoholin eli etanolin kiehumispisteen ( 78 °C ja rapiat), päästämättä sitä kuitenkaan veden kiehumispistettä ( 100 °C) kuumemmaksi. Astiaan muodostuvat höyryt johdetaan tavalla tai toisella viilennettyyn lauhduttimeen, jossa ne tiivistyvät vahvasti alkoholipitoiseksi nesteeksi.

      Oleellisinta on osata heittää ensimmäiset muodostuvat tilkat pois (koska ne sisältävät vahvasti myrkyllistä metyylialkoholia eli metanolia) ja lopettaa siinä vaiheessa kun tuutista alkaa tulla pahanmakuista sikunaa (ns. korkeampia alkoholeja, joiden kiehumispiste on etanolin kiehumispistettä korkeampi).

      Olen kokeillut ja melko hyvin onnistunutkin. Siitä on kulunut aikaa jo kymmeniä vuosia, joten rikos on ehtinyt vanhentua jo aikoja sitten. Olen jo pitkään luottanut hyvämaineisten teollisten valmistajien tuotteisiin ja niiden tunnettuihin, hyvämaineisiin myyjiin; niinpä olen yhä elossa ja kohtuullisissa ruumiin voimissa. Hengenvoimieni (if any) arvioinnissa on parasta luottaa ulkopuolisiin tahoihin.

    • diy.drinksut

      Mestaritason oppia ja korkealaatuisia välineitä saa Venäjältä heti rajan takaa. Välineiden tuontiin tarvitaan lupa. Suomalaista lainsäädäntöäkin pitäisi rukata venäläisemmäksi, koska Venäjällä saa kotikäyttöön poltella aivan laillisesti.

      http://yle.fi/uutiset/3-9282790

      "– Minä en muuta juokkaan kuin omaa tuotantoa, venäläismies vakuuttaa."

    • seppotaalasmaa123

      Paketti hiivaa sokeria kuutisen kiloa luritetaan litku pönttöön ja kustaan päälle

    • TrueFin60

      7-kiloa hianoo sokerii Melkon pönttöön ja 30l lmerkkiin asti vettä. Sitten pussi Power pikahiivaa..
      4-5pv jälkeen voi tislata.
      Ensin, n. 70-asteen jälkeen tulee jo merkyt... Sitten vaan pannua 80-ast pari-tuntia.
      Kun lämpö nousee lopussa 90-ast niin lämmön voi pistää poikki. Lopussa kannattaa seurata prosentteja.. alle 20% ei kannata enää tislata.

      • TrueFin60

        Mulla on muuten 29L pannu.. ja samanlainen kuin Huutokauppakeisari möi.. siis arviolta 12-15 litrainen (keittolevyllekin paksupohjainen sopiva) olisikin kaupan.. tosin 30L/2 joten Melkon astiasta tulee 2 keittoa tuollakin...
        Minulla on rengaspoltin "Camping-kaasulle" .
        Sitä 2-3% jämää mikä pannuun jää sen 20% jälkeen ei kannata enää keittää... paitsi mielenkiinnosta... kovempaa /paremman makuista saa helpommin kotiviinistä!

        Sikunaa tulee lopussa... hiilen läpi vaan... muuten haisee / maistuu 2pv jälkeenkin...


      • TrueFin60

        Nyt toinen Joululahja/Uusivuosi-pannullisen keitto on liki lopussa neljälle hyvälle kaverilleni...
        2* PANNULLISTA a*11€( AINEET VESI..) /8L/42% AIKAA... siis 4 kaveriani saa (16l/4) 4L PER NOKKA... JA AJANKIN TARJOAN... SIIS EN TIETENKÄÄN OTA LAHJOISTAKAAN MITÄÄN VASTINETTA.. VEROTTAJAA V_____AA 100-VARMASTI!


    • einoponuman

      Poijjat, poltakkee kotiviina. See on tervellistaa ja virkistä paikoja. Bodarit kasva, kasva äly ja miks ei pippeli. Topra huja, sanoi joku, kun ponu joi. A vot…... valitseka hyvvöö resepti ja pannu tulille

    • Anonyymi

      Painekattila
      5m pehmeää 10mm kupariputkea
      10mm jatkoliitin
      Iso ämpäri
      Silikonia

      Jatkoliitin laitetaan painekattilan kanteen paineventtiilin paikalle.
      Ämpäriin porataan sopiva reikä.
      Kupariputki taivutetaan sopivalle spiraalille, toinen pää ämpärin reikään silikonilla ja toinen pää jatkoliittimeen.
      Mäskit kattilaan ja vettä ämpäriin.

      ENSIMMÄISET TISLEET AINA HEITETTÄVÄ POIS!!

      ÄLÄ NAUTI TUOTOKSIA KUIN VASTA LOPETETTUASI! (Mäskit palaa pohjaan kun sammahdat).

    • Anonyymi

      noilla ohjeilla rankki palaa pohjaan. siitä tulee se maku joka maistuu juojan suussa jopa pari päivää.
      kun pannu on vesihaude kattilassa niin kestää hieman pidempään ennen kuin lähtee tippumaan mutta ei pala pohjaan!
      rankin tekeminen ratkaisee näin lopputuotoksen laadun. sen maustamisesta voisi kirjoittaa kirjan. hyvin tehty ja oikein tiputettu aine joka oikein jälkikäsitellään on mielestäni vaaleaa rommia parempaa.

    • Anonyymi

      Kysy ukilta!

    • Anonyymi

      Hiiva ja sokruq ja sperma

    • Anonyymi

      ihan rohkeesti vaan hiivaa ja vettä ämpäriin sokeri jos haluaa maukasta

    • Anonyymi

      homo

    • Anonyymi

      Polta pohjaan heitä sekaan hiiri kusase mut mut ainoa mikä on tärkeää on että lasket tisleen hiiliputken läpi.Ainakin kahdesti.et tarvi puhtaaksi holiks muuta.USKO POIS..!!

    • Anonyymi

      Paljonko sitä metyyliä tulee esim. 10 litrasta rankkia mikä pitää kaataa pois?

      • Anonyymi

        1dl


    • Anonyymi

      Aluksi voi tulla metanolia, ei aina tule lainkaan, riippuu raaka-aineista, mutta sen voi testata: otat lusikkaan sitä pontikkaa ja sytytät tuleen: jos siinä liekissä näkyy yhtään keltaista seassa eli ei ole täysin sininen se liekki, niin ei pelkkää etanolia se palava.

      • Anonyymi

        Eli pitkääkö olla keltaista liekkiä vai sinistä liekkiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli pitkääkö olla keltaista liekkiä vai sinistä liekkiä?

        Sinistä pitää olla. Terv entinen trokari.


    • Anonyymi

      Aamupaska ämpäriin ja superia perään. Käyminen alkakoon.

      • Anonyymi

        Kummallinen fetissi.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      tekemällä

    • Anonyymi

      1. Tarvitset pontikkapannun eli tislauskolvin, joka on laitteen tärkein osa pontikan valmistuksessa.
      2. Pontikan valmistuksessa käytetään yleensä sokeria, vettä ja hiivaa. Voit lisätä myös esimerkiksi hedelmiä tai marjoja makua antamaan.
      3. Laita sokeri ja vesi pannuun ja sekoita hyvin, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen.
      4. Lisää hiiva ja sekoita taas hyvin. Hiiva käynnistää käymisprosessin, joka muuttaa sokerin alkoholiksi.
      5. Anna seoksen käydä rauhassa muutaman päivän ajan, kunnes käymisprosessi on valmis. Tässä vaiheessa saat kiljua, mutta sitä ei vielä kannata nauttia alkoholin haitallisten sivuvaikutusten vuoksi.
      6. Nyt on aika tislata pontikka. Laita pannu lämpimään vesihauteeseen ja anna höyrystyä. Höyrystyksessä alkoholi höyrystyy ensin ja tiivistyy sitten nestemäiseen muotoon tislausputken avulla.
      7. Kerää tislattu alkoholi talteen ja anna sen vielä levätä ja kypsyä hetken ennen kuin nautit siitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      17
      2214
    2. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      84
      2178
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      10
      1426
    4. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      101
      1407
    5. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      1277
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      147
      1206
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      253
      912
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      78
      889
    9. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      173
      884
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      874
    Aihe