Ohjeita kiitoos !!!
Miten pontikkaa tedään ?
33
47240
Vastaukset
- ---
RESEPTI
Joka saattaa johtaa mäskin ääreltä tavatun
lailliseen edesvastuuseen.
Sitä on syytä harkita ennenkuin panee rahat ja
mäskin likoon.
Aineet:
50,0 litraa vettä
13,0 kiloa sokeria (hienoa)
1,2 kiloa hiivaa
20,0 gr ammoniumfosfaattia
(apteekista)
7,0 gr magnesiumsulfiittia
(apteekista)
3,0 gr kalsiumpyrosulfiittia
(apteekista)
Toimintaohjeet:
Vesi lämmitetään noin 40 asteiseksi ja
kaadetaan siihen astiaan, jossa
rankki aiotaan sekoittaa. Sokeri lisätään
vähän kerrallaan. On
valvottava, että sokeri sekoittuu ja sulaa
kunnolla veteen. Hiiva
murennetaan puhtaaseen sankoon ja sekaan
kaadetaan sen verran vettä,
että syntyy hiivaliuos. Kun
vesisokerisekoituksen lämpötila on
laskenut 20 asteeseen, hiivaliuos kaadetaan
sen sekaan. Sekoitetaan
voimakkaasti ja lisätään sitten
ammoniumfosfaatti, sen jälkeen
magne-siumsulfiitti. Jälleen sekoitetaan
voimakkaasti. Sekoittimena
käytetään puukauhaa, jonka on astioiden tavoin
oltava erittäin puhdas.
Lopuksi lisätään kalsiumpyrosulfiitti. se
estää ns. villikäymisen. Se
lisätään seokseen vasta kun on tarkistettu,
että hiiva on kunnolla
sekoittunut eikä ole esimerkiksi paakkuuntunut
astian pohjalle.
Villikäymisen vaara on aina olemassa. Se
tarkoittaa, että hiivasienten
rikkomat hiilidioksidi ja etanoli joutuvat
asiaan kuulumattomien
hiivasienten vaikutuspiiriin. Nämä ovat
voineet joutua seokseen
esimerkiksi epäpuhtauksien kautta, ts. ei ole
noudatettu niin suurta
puhtautta kuin olisi pitänyt. Mäski ei saa
joutua mihinkään tekemisiin
sellaisten metallien kuin raudan, kuparin,
sinkin tai alumiinin
kanssa.
KÄYMINEN
Kun mäski on asianmukaisesti sekoitettu, se
saa joko jäädä käymään tai
se kaadetaan varsinaisiin käymisastioihin,
joka on parempi vaihtoehto.
Käymisastiat vain kolmeen neljännekseen koko
vetoisuudestaan,
lopputila tarvitaan käymisprosessiin. Sekaan
voidaan lisätä hieman
puuhiiltä, joka auttaa poistamaan ns.
rankkihajun. Muuten seoksesta
saattaa nousta ennen pitkää löyhkä, joka
ainakin kerrostalossa saattaa
tarkkanenäisille kertoa mitä on tekeillä.
Hajun pysyminen poissa
voidaan varmistaa vielä vesilukolla. Jos
jotakuta kiinnostaa mistä tuo
paha haju syntyy, sen aiheuttaa hiilidioksidi,
joka sekottuu
eteerisiin öljyihin. Rankkiastiat siirretään
paikkaan, jossa lämpötila
on mahdollisimman vakaa. Jos mahdollista 18-20
celsiusta. Kovin paljon
yli 20 asteen lämpö ei saa nousta, koska
silloin hiivasienet kuolevat.
Jos lämpötila putoaa alle 18 asteen pitemmäksi
aikaa, käyminen lakkaa.
Kun monessa nykyaikaisessa kylpyhuoneessa on
termostaatilla varustettu
kuivauskaappi, se on varsin ihanteellinen
rankin käyttämis-paikka.
Tuuletuskin järjestyy kuin itsestään. Käyminen
kestää olosuhteista
riippuen 3-4 viikkoa. Kun se on ohi,
vesilukkoon kohoaa ilmakupla noin
kerran minuutissa. Jos näin ei tapahdu, mäski
saa seistä vielä jonkin
aikaa. (Muokkaajan lisäys: Jos käytät
superhiivaa, pääset käymisestä
huomattavasti nopeammin. Superhiivaa myyvät
kaikki hyvin varustetut
elintarvike kaupat hinta on noin 20mk/pakkaus)
Mäski erittää melko
lailla hiilidioksidia, joten ympärillä olisi
suotavaa olla runsaasti
ilmatilaa tai kunnon tuuletus.
Hiilidioksidihan on suuremmissa
määrissä ihmiselle myrkyllinen kaasu. Kun
käyminen on ohi, vuorossa on
tislaus. Jos rankkipanos ei näytä kirkkaalta
vaan tuntuu sameahkolta,
niin joukkoon voidaan heittää noin 15 grammaa
gelatiinia pieneen
vesimäärään sekoitettuna. Parissa päivässä
panos kirkastuu aivan
varmasti.- Pekka
Mutta tislaamalla siitä saa kyllä pontikkaa.
50 litraan menee kyllä ainakin 19 kiloa sokeria
kun käyttää superhiivaa eikä mitään fosfaatteja
ja sulfiitteja tarvitse erikseen lisätä.
Supereissa on ravinteet mukana.
Ja tislausvehkeet tehdään rosterista tai
kuparista... - Anonyymi
Höpon löpön. Rankki tehdään käyttäen kolmea tärkeää ainesta. vesi, rokeri, ja superhiiva. Lämpötilat ovat ongelma, koska raju käyminen kuumentaa. Lukenette ohjeistuksen pakettien kupeista. Mikäli on aie tehdä pirtua, pitää unohtaa perinne.
- otava
on ruokaohjeosastoilla sellanen kun Isojen
Poikien Keittokirja.Siinä! - hyvää tulee
kotipoltto-oppi, siinä on homma selostettu
riittävästi. - kgkghjdg
jumalauta markka-aikana tääki laitettu tänne
- ponuapersiisiin
Ponuahan on tehty jopa paskasta eli paskaa, vettä, sokeria ja hiivaa - annetaan käydä ja tislataan pariin kertaan - siinähän se.
Paskallahan tehdään rahaa miksei siis myös viinaakin. - Anonyymi
reseptit ei vanhene koskaan
- Anonyymi
ponuapersiisiin kirjoitti:
Ponuahan on tehty jopa paskasta eli paskaa, vettä, sokeria ja hiivaa - annetaan käydä ja tislataan pariin kertaan - siinähän se.
Paskallahan tehdään rahaa miksei siis myös viinaakin.Miksi laittaa paskaa , kun pelkkä vesi , sokeri ja hiiva riittävät ?
Voi olla , että joskus pula-aikoina sitä paskaa on käytetty hiivan ja/ tai sokerin korvikkeena ??
- Helppoa_kuin_heinänteko
1. Annetaan sokeripitoisen nesteen käydä hiivaa apuna käyttäen, jolloin saadaan muutamassa vuorokaudessa alkoholipitoista nestettä.
2. Jakotislataan saatu neste. Tämä tapahtuu kuumentamalla se suljetussa astiassa yli etyylialkoholin eli etanolin kiehumispisteen ( 78 °C ja rapiat), päästämättä sitä kuitenkaan veden kiehumispistettä ( 100 °C) kuumemmaksi. Astiaan muodostuvat höyryt johdetaan tavalla tai toisella viilennettyyn lauhduttimeen, jossa ne tiivistyvät vahvasti alkoholipitoiseksi nesteeksi.
Oleellisinta on osata heittää ensimmäiset muodostuvat tilkat pois (koska ne sisältävät vahvasti myrkyllistä metyylialkoholia eli metanolia) ja lopettaa siinä vaiheessa kun tuutista alkaa tulla pahanmakuista sikunaa (ns. korkeampia alkoholeja, joiden kiehumispiste on etanolin kiehumispistettä korkeampi).
Olen kokeillut ja melko hyvin onnistunutkin. Siitä on kulunut aikaa jo kymmeniä vuosia, joten rikos on ehtinyt vanhentua jo aikoja sitten. Olen jo pitkään luottanut hyvämaineisten teollisten valmistajien tuotteisiin ja niiden tunnettuihin, hyvämaineisiin myyjiin; niinpä olen yhä elossa ja kohtuullisissa ruumiin voimissa. Hengenvoimieni (if any) arvioinnissa on parasta luottaa ulkopuolisiin tahoihin. - diy.drinksut
Mestaritason oppia ja korkealaatuisia välineitä saa Venäjältä heti rajan takaa. Välineiden tuontiin tarvitaan lupa. Suomalaista lainsäädäntöäkin pitäisi rukata venäläisemmäksi, koska Venäjällä saa kotikäyttöön poltella aivan laillisesti.
http://yle.fi/uutiset/3-9282790
"– Minä en muuta juokkaan kuin omaa tuotantoa, venäläismies vakuuttaa." - seppotaalasmaa123
Paketti hiivaa sokeria kuutisen kiloa luritetaan litku pönttöön ja kustaan päälle
- TrueFin60
7-kiloa hianoo sokerii Melkon pönttöön ja 30l lmerkkiin asti vettä. Sitten pussi Power pikahiivaa..
4-5pv jälkeen voi tislata.
Ensin, n. 70-asteen jälkeen tulee jo merkyt... Sitten vaan pannua 80-ast pari-tuntia.
Kun lämpö nousee lopussa 90-ast niin lämmön voi pistää poikki. Lopussa kannattaa seurata prosentteja.. alle 20% ei kannata enää tislata.- TrueFin60
Mulla on muuten 29L pannu.. ja samanlainen kuin Huutokauppakeisari möi.. siis arviolta 12-15 litrainen (keittolevyllekin paksupohjainen sopiva) olisikin kaupan.. tosin 30L/2 joten Melkon astiasta tulee 2 keittoa tuollakin...
Minulla on rengaspoltin "Camping-kaasulle" .
Sitä 2-3% jämää mikä pannuun jää sen 20% jälkeen ei kannata enää keittää... paitsi mielenkiinnosta... kovempaa /paremman makuista saa helpommin kotiviinistä!
Sikunaa tulee lopussa... hiilen läpi vaan... muuten haisee / maistuu 2pv jälkeenkin... - TrueFin60
Nyt toinen Joululahja/Uusivuosi-pannullisen keitto on liki lopussa neljälle hyvälle kaverilleni...
2* PANNULLISTA a*11€( AINEET VESI..) /8L/42% AIKAA... siis 4 kaveriani saa (16l/4) 4L PER NOKKA... JA AJANKIN TARJOAN... SIIS EN TIETENKÄÄN OTA LAHJOISTAKAAN MITÄÄN VASTINETTA.. VEROTTAJAA V_____AA 100-VARMASTI!
- einoponuman
Poijjat, poltakkee kotiviina. See on tervellistaa ja virkistä paikoja. Bodarit kasva, kasva äly ja miks ei pippeli. Topra huja, sanoi joku, kun ponu joi. A vot…... valitseka hyvvöö resepti ja pannu tulille
- Anonyymi
Painekattila
5m pehmeää 10mm kupariputkea
10mm jatkoliitin
Iso ämpäri
Silikonia
Jatkoliitin laitetaan painekattilan kanteen paineventtiilin paikalle.
Ämpäriin porataan sopiva reikä.
Kupariputki taivutetaan sopivalle spiraalille, toinen pää ämpärin reikään silikonilla ja toinen pää jatkoliittimeen.
Mäskit kattilaan ja vettä ämpäriin.
ENSIMMÄISET TISLEET AINA HEITETTÄVÄ POIS!!
ÄLÄ NAUTI TUOTOKSIA KUIN VASTA LOPETETTUASI! (Mäskit palaa pohjaan kun sammahdat). - Anonyymi
noilla ohjeilla rankki palaa pohjaan. siitä tulee se maku joka maistuu juojan suussa jopa pari päivää.
kun pannu on vesihaude kattilassa niin kestää hieman pidempään ennen kuin lähtee tippumaan mutta ei pala pohjaan!
rankin tekeminen ratkaisee näin lopputuotoksen laadun. sen maustamisesta voisi kirjoittaa kirjan. hyvin tehty ja oikein tiputettu aine joka oikein jälkikäsitellään on mielestäni vaaleaa rommia parempaa. - Anonyymi
Kysy ukilta!
- Anonyymi
Hiiva ja sokruq ja sperma
- Anonyymi
ihan rohkeesti vaan hiivaa ja vettä ämpäriin sokeri jos haluaa maukasta
- Anonyymi
homo
- Anonyymi
Polta pohjaan heitä sekaan hiiri kusase mut mut ainoa mikä on tärkeää on että lasket tisleen hiiliputken läpi.Ainakin kahdesti.et tarvi puhtaaksi holiks muuta.USKO POIS..!!
- Anonyymi
Paljonko sitä metyyliä tulee esim. 10 litrasta rankkia mikä pitää kaataa pois?
- Anonyymi
1dl
- Anonyymi
Aluksi voi tulla metanolia, ei aina tule lainkaan, riippuu raaka-aineista, mutta sen voi testata: otat lusikkaan sitä pontikkaa ja sytytät tuleen: jos siinä liekissä näkyy yhtään keltaista seassa eli ei ole täysin sininen se liekki, niin ei pelkkää etanolia se palava.
- Anonyymi
Eli pitkääkö olla keltaista liekkiä vai sinistä liekkiä?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eli pitkääkö olla keltaista liekkiä vai sinistä liekkiä?
Sinistä pitää olla. Terv entinen trokari.
- Anonyymi
Aamupaska ämpäriin ja superia perään. Käyminen alkakoon.
- Anonyymi
Kummallinen fetissi.
- Anonyymi
Netistä löytyy tietoa, veden tislauksesta tietenkin, ja myös valmiita tarvikkeita, jos taitaa englannin.
https://thefoodandboozelogs.com/2023/07/09/moonshine-stills/ - Anonyymi
tekemällä
- Anonyymi
1. Tarvitset pontikkapannun eli tislauskolvin, joka on laitteen tärkein osa pontikan valmistuksessa.
2. Pontikan valmistuksessa käytetään yleensä sokeria, vettä ja hiivaa. Voit lisätä myös esimerkiksi hedelmiä tai marjoja makua antamaan.
3. Laita sokeri ja vesi pannuun ja sekoita hyvin, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen.
4. Lisää hiiva ja sekoita taas hyvin. Hiiva käynnistää käymisprosessin, joka muuttaa sokerin alkoholiksi.
5. Anna seoksen käydä rauhassa muutaman päivän ajan, kunnes käymisprosessi on valmis. Tässä vaiheessa saat kiljua, mutta sitä ei vielä kannata nauttia alkoholin haitallisten sivuvaikutusten vuoksi.
6. Nyt on aika tislata pontikka. Laita pannu lämpimään vesihauteeseen ja anna höyrystyä. Höyrystyksessä alkoholi höyrystyy ensin ja tiivistyy sitten nestemäiseen muotoon tislausputken avulla.
7. Kerää tislattu alkoholi talteen ja anna sen vielä levätä ja kypsyä hetken ennen kuin nautit siitä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap172214Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi842178Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen101426- 1011407
Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663841277Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1471206Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.253912- 78889
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha173884- 63874