Joukkueita järjestykseen.

Katselin hieman joukkueiden kokoonpanoja ja pelaajien viime kauden tilastoja eri osa-alueittain. Käytin hieman mielivaltaista pisteytystä ja sain joukkueet järjestykseen. Järjestys on mielenkiintoinen ja mikä tahansa tilastollinen pisteytys on harhaanjohtava, sillä tilastot korostaa aina joitakin ominaisuuksia ylitse toisten. Samoin eri sarjoissa pelanneiden pelaajien tehopistevertailu on käytännössä mahdotonta.

Muistutan, että kommentit ovat vain yhden ihmisen näkemys, eikä niitä tule ottaa vakavasti. Toisenlaiset näkökulmat ovat odotettavissa ja jopa toivottujakin. Mutta joukkueisiin paremmuusjärjestyksessä.

1. HIFK
- HIFK on varsin vahva kaikilla osa-alueilla, joskin puolustus jättää toivomisen varaa. Joukkue on hyökkäyksen osalta saanut pidettyä tärkeimmät hyökkääjänsä kokoonpanossa, mutta tärkeitä puolustajia joukkue menetti.

2. Jokerit
- Omissa ennakkokaavailuissa Jokerit on mestarisuosikki N:o 1. Joukkue on pysynyt hyvin kuosissaan ja vahvistunut etenkin senttereiden osalta.

3. Kärpät
- Kärpät tarvitsee vielä yhden sentterin. Viuhkolan menetystä ei ole paikattu ja nuoresta karppisesta ei ole vielä liigapeleihin vastuuta kantamaan. Kärppien pelaajapolitiikka herättää hieman kummastusta, sillä laitureita hankittiin, vaikka niistä oli ylitarjontaa ennestään. Kärppien puolustus on liigan paras ja voi olla, että Kärpät pelaa vähämaalisia pelejä, jotka voittaa maalin marginaalilla.

4. Tappara
- Tapparan tilanne on kieltämättä häilyvä. Joukkue menetti kauden loputtua Stefan Öhmanin ja Lokuakuussa lähtee Quinn Hancock. Se ei lupaa hyvää Tapparalle. Tapparalla oli jo viime kaudella ongelmia maalinteon kanssa ja hanat voivat hyvinkin olla tiukassa tulevallakin kaudella. Puolustuspää sen sijaan näyttää erittäin hyvältä.

5. JYP
- JYP teki kesän aikana varsin onnistuneita hankintoja ja varsinkin joukkueen sentterit ovat liigan parhaimmistoa. Parempi sentterikalusto on vain Jokereilla. JYPin ongelmaksi koituneekin puolustus, se vaikuttaa heikolta ja epäilemättä paljon lasketaan Wallinheimon torjuntojen varaan. JYP voi hyvinkin kärsiä Lukon viime kauden ongelmista eli verkot voivat olla tötteröllä kentän molemmissa päissä ja JYP menettänee paljon pisteitä huolimatta tehoista hyökkäyspäässä.

6. Blues
- Bluesin kohdalla tulee mieleen kysymys, että kuka tekee maalit. Kariyan veljekset ovat ilmeisesti loppuneet, kun ei niitä enää näytä Espooseen eksyneen ja kun ei ole Kariyaa, niin kenen vastuulla on ampua ne puuttuvat 30 maalia. Kaikilta muilta osin Blues näyttää varsin hyvältä, mutta maalitykkiä joukkue kaipaa jos ei omista kukaan sellaiseksi ala.

7. Lukko
Lukko vaikuttaa kaikin puolin mielenkiintoiselta ryhmältä. Tärkein kysymys Lukon menestyksen kannalta onkin, että onko paluumuuttaja Petri Vehanen valmis ottamaan seuraavan askeleen kehityksessä liigavahtien eliittiin. Vehanen on hyvä, mutta ei toistaiseksi ole pystynyt torjumaan aivan huippuvahtien veroisesti. Tosin on huomioitava sekin seikka, että näin hyvässä Lukossa ei Vehanenkaan ole ennen torjunut, joten Lukko voi hyvinkin olla kauden positiivisin yllättäjä.

8. Ässät
- Minun on pakko sanoa, että sentterikvartetti; Häppölä-Hisey-Tähtinen-Kuparinen on hyvä, liigan parhaita ja epäilemättä Ässissä tullaan ainakin jossain määrin kokemaan hopeakauden mielikuvia Ässien pelatessa jälleen mitä todennäköisimmin liigan keskikastin sijoituksista. Suurin kysymysmerkki on maalivahtipeli.

9. Pelicans
- Pelicans jatkaa hidasta ja rauhallista kehittymistään Aravirran valmennuksessa. Joukkue ei loista, eikä petä millään osa-alueella.

10. HPK
- Tämä ikuinen mitaliryhmä sukeltaa ensi kaudella. Alatalo ei ole Jalonen, eikä Kerhossa ole tällä kaudella sellaista arsenaalia kehityskykyisiä lahjakkuuksia, joka veisi joukkueen mitaleille. Kun vahvistuksia hommataan SaiPasta, niin saadaan juuri sen llatuisia pelaajia.

11. SaiPa
- SaiPasta nyt on vaikea sanoa mitään. Joukkue pelaa pienillä resursseilla isompiaan kiusaten. Kohtalainen hyökkäys ja keskinkertainen puolustus. SaiPa varmaan taistelee urhokkaasti pudotuspelipaikasta, eikä pääse niihin tälläkään kaudella.

12. TPS
- Berg ja Kiprusoff voivat hyvinkin olla liigan paras pakkipari. Mitään muuta parasta ei tepsistä löydykään. Joukkueen ongelmana oli pitkään se, että joukkueen parhaat hyökkääjät olivat kaudesta toiseen jokseenkin samat nimet. (Nurminen, Alatalo ja Vahalahti). TPS on tilanteessa, jossa mitataan valmentajan taitoa tehdä nuorukaisista pelimiehiä. Ei asiaa pudotuspeleihin.

13. Ilves
- Onneksi ei ole enää Ilveksen juhlakausi, niin saavat käyttää kauden tulevaisuuden rakentamiseen. Hyökkäys vielä menettelee, mutta puolustus ja maalivahdit tuovat lähinnä kylmiä väreitä selkäpiihin.

14. KalPa
- KalPan maalivahdit ovat ihan liigatason torjujia, onneksi, sillä kumia tulee todennäköisesti tulemaan kohti varsin paljon. Puolustus ei yksinkertaisesti ole liigatasoa ja hyökkäyksessäkin vain muutama pelaaja täyttää liigapelaajan mitat.

11

1007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräs lätkää seuraava

      Mestariehdokkaat: Kärpät,Jokerit,Hifk ja Blues.Kaikilla näillä joukkueilla on paperilla sen verran kovat rosterit,että on ihme,jos mestaruus "lipsahtaa" tämän nelikon ulkopuolelle.

      Tukevasti keskikastissa: Hpk,Lukko,Jyp.Tämä kolmikko pystyy yksittäisissä otteluissa kiusaamaan "isompiaan",mutta pitkässä juoksussa materiaalin laki perii voiton.

      Alempaa keskikastia: Pelicans,Ilves,Tps,Ässät.Tämä nelikko taistelee viimeisistä Play-Offs paikoista.Kärkineliköltä nämä joukkueet nappaavat kotonaan jonkun pisteen ja pystyvät seuraavaa kolmikkoa haastamaan tiukemminkin.Näillä joukkueilla on kuitenkin sen verran kokeneita pelimanneja,että jumbosijat vältetään.

      Kiva pelata joukon jatkona:Tappara,SaiPa,KalPa.Nämä joukkueet napsivat pisteitä pääsääntöisesti toisiltaan ja voivat hyvänä päivänä napsia jonkun irtopisteen ylempänä oleviltaan.Näiden joukkueiden pelaajamateriaali on joko liian nuorta liigaan tai sitten riittämätöntä tälle tasolle.Tapparalla olisi ehkä teoriassa mahdollisuus nousta seuraavaan kategoriaan,mutta käytännössä joukkue on liian kevyt tosi karkeloihin.

    • jack_torrance

      1.Jokerit
      Sentteristö: 10
      laitahyökkääjistö: 10
      Puolustus: 9
      Maalivahti: 10
      Valmennus: 9

      2.Kärpät
      Sentteristö: 9
      laitahyökkääjistö: 10
      puolustus: 10
      Maalivahti: 9
      Valmennus: 10

      3.Blues
      Sentteristö: 8
      laitahyökkääjistö: 8
      puolustus: 10
      maalivahti: 10
      Valmennus: 7

      4.HPK
      sentteristö: 7
      laiturit: 8
      puolustus: 8
      maalivahti: 10
      valmennus: 8

      5.HIFK
      Sentteristö: 8
      laitahyökkääjistö: 9
      puolustus: 8
      maalivahti: 8
      valmennus: 7

      6.JYP
      sentteristö: 8
      laiturit: 8
      puolustus: 6
      maalivahti: 10
      valmennus: 8

      7.Lukko
      sentteristö: 8
      laiturit: 8
      puolustus: 7
      maalivahti: 9
      valmennus: 7

      8.Tappara
      sentteristö: 7
      laiturit: 7
      puolustus: 9
      maalivahti: 8
      valmennus: 8

      9.Ilves
      sentteristö: 7
      laiturit: 9
      puolustus: 7
      maalivahti: 8
      valmennus: 7

      10.Pelicans:
      sentteristö: 7
      laiturit: 7
      puolustus: 6
      maalivahti: 8
      valmennus: 10

      11.Ässät
      sentteristö: 7
      laiturit: 8
      puolustus: 7
      maalivahti: 7
      valmennus: 7

      12.SaiPa:
      sentteristö: 6
      laiturit: 7
      puolustus: 6
      maalivahti: 7
      valmennus: 9

      13.KalPa
      sentteristö: 6
      laiturit: 7
      puolustus: 6
      maalivahti: 8
      valmennus: 7

      14.TPS
      sentteristö: 5
      laiturit: 6
      puolustus: 7
      maalivahti: 6
      valmennus: 7

      • Saapasliinasinen

        1. jokerit
        2.kärpät
        3.hifk
        4.ilves
        5.Lukko
        6.ässät
        7.Blues
        8.jyp
        9.Tappara
        10.Hpk
        11.saipa
        12.pelicans
        13.Kalpa
        14.Tps


      • Itse jätin valmennuksen huomioimatta, vaikka se on kieltämättä ihan keskeinen tekijä joukkueen menestyksessä. Katsoisin kuitenkin, että Jokerit ja Kärpät ovat tässä suhteessa jokseenkin tasavahvoja. Lukko ja Pelicans ovat varmasti myös hyvässä valmennuksessa. Muiden joukkueiden suhteen olen jo epäileväisempi.

        HPK:n Alatalo menestyi joka kausi JYPissä entistä vaatimattomammin, vaikka sai pitkäjännitteisesti kehittää joukkuettaan. Osalla joukkueista on liigatasolla varsin kokematon vastuuvalmentaja, joten heidän ammattitaidostaan ei ole vielä täyttä käsitystä.


    • ässäfani94

      1.Kärpät paakkolanvaara,aaltonen nousevat uudelle tasolle ja joukkue vahvistuu varmasti kauden mittaan.

      2.hifk treenipelit,on treenipelejä ja baxterin kovaan puolustuspeliin perustva pelitapa toimii eikä hifk päästä montaa maalia omiin.

      3. jokerit liikaa jäähyilyä ja markkanenkin esiintyy vain kelvollisesti.


      4. ilves fyysisyys,taito,luistelu yhdistyvät ja ilves muistuttaa aivan venäläiskiekkoa. bishai on kova pelimies ja malmström myös.


      5.Lukko fyysisyys kantaa 5 sijalle runkosarjassa


      6.ässät ässät aloittaa kauden ailahdellen mutta kun nickersson palaa lokakuun alussa villiin länteen ässät aloitaa melkein heti välittömän nousun. saarela iskee yli 30 maalia ja kivenmäki vie pistepörssin ja kapanen on torjuntapörssissä 4 sijalla.

      7. Blues päästää vähiten mutta tekee 5 vähiten.


      8. jyp. tekee 3 eniten maaleja runkosarjassa mutta päästää 4 eniten.


      9.tappara tappara aloittaa vahvasti mutta nuori ryhmä joutuu kokemaan totuuden ja väsyy ennen joulutaukoa ja tippuu monta sijaa.


      10. Hpk .pallokerho selviää nipin,napin sääleihin.

      11.saipa. mälkiä tsemppaa nuoren saipan taas yli taitojensa.

      12. pelicans. päästää 6 eniten ja tekee 7 vähiten.


      13. kalpa stevenson on täysi susi ja ottaa turpiinsa sekä nickkersonilta että pihlmannilta.
      Kalpa päästää selvästi eniten maaleja ja tekee vähiten.


      14.Tps palloseura voittaa kotona monta kertaa mutta vieraissa tulee järkyttäviä murskalukemia ja turpiin ottoja.

      päästä toiseksi eniten ja tekee 2 vähiten.

      • juuup

        1.kärpät kärpillä on pelottavan vahva ryhmä tällä ryhmällä mennään vaikka mestaruuteen asti.

        2.jokerit jussi markkanen on hyvä maalivahti jonka taakseen ei paljoa maaleja päästetä taistelee finaali paikasta.

        3.tappara pelaa nuoruuden innolla ei luovuta ja taitoakin löytyy uskon että tappara on ainakin kolmas tai neljäs ja mestaruuteen asti tapparalla on mahdollisuudet.

        4.hifk pelas huonot harjotus ottelut mutta uskon että joukkue parantaa sm-liiga peleihin.

        5.blues joukkueella on clarke joka viime kaudella onnistu ja uskon että clarke onnistuu tälläkin kaudella ja joukkueella on kovia nimi miehia.

        6.hpk on sie kai nurminen joka pystyy kovaan suoritukseen saa juuri ja juuri suoran pudotuspeli paikan.

        7.ilves joukkueella on sami torkki ja mike bishai bishai ei ole näyttänyt vie mitään mutta torkki näytti ekassa harkka pelissä taitojaan veikkaan että ilves on vähintään seitsemäs ja taistelee hpk kanssa suorasta pudotus peli paikasta.

        8.tps ei kovin nimekäs joukkue ole on sie nopea laine mutta pystyykö tehoille kaheksas runkosarjassa.

        9.lukko kuka joukkueesta kantaa sankarin viittaa päällä onko joukkueessa maalintekijä taitoa yheksäs sija.

        10.pelicans joukkea saa viimeisen paly-off paikan sääleihin ja saa vastaansa ilveksen jossa se tippuu ilvekselle kymppiin riittää tää sija ei kummosia kavereita joukkueessa ole.

        11.jyp hyviä peli miehiä joukkueessa on muta rinto duffa on huono ja saa potkut on sie sentään jarkko immonen mutta saako se mitään aikaseksi veikkaan että tän kauden jälkeen jyp tekee miljoona tappiot.

        12.saipa ei joukkue pärjää mitenkään on aika huono kauden alkaessa ei ole nimi miehiä.

        13.ässät on sie saarela ja kivenmäki jotka tekee pisteitä ihan mukavasti mutta kapanen on epävarma maalissa ja kilpeläinen ei pysty korvaa kapasta ässät tippuu maalivahti pelin ansiosta.

        14.kalpa joukkue on tuolla viekin siellä ei ole mitään tähtiä eli viimenen.

        12.


    • Vaistonvarassa

      1. Jokerit
      2. Kärpät
      3. Blues
      4. Tappara
      5. HPK
      6. HIFK
      7. TPS
      8. Lukko
      9. Jyp
      10. Ilves
      11. Pelicans
      12. Ässät
      13. KalPa
      14. SaiPa

      Ainakin runkosarjassa..

      • fhghdghdgfhdfgh

        Mitä Tappara, HPK ja TPS tekevät noin korkealla???

        Perusteluja kaipaisin Jyp:n ja Ässien varsin alhaisiin sijoituksiin.


    • Laura1

      Mä pisteytyksistä tiedä,mutta mutulla mennään=)

      1.Kärpät ja 2.Jokerit.Tietysti voi mennä toisinkin päin,mutta ny mustakeltalasit pääs ehdottomasti. Markkanen on se piru,joka voi muuttaa järjestyksen.Ihan kulunut pari jo kaikissa veikkauksissakin,mut ihme tapahtuu,jos noi ei kärjes keiku.Turha mainita erikseen montakaan pelaajaa,kun molemmilla niin kovia nimiä,mutta sen sanon,että jos ei Paakkikselle anneta ny kunnollista mahista mennä ylöspäin ketjus,niin johan on helevettiä!Antanu ny peleis TODELLA lupaavat näytöt.

      3.Blues.Sen verran tasalaatuinen kalusto,että riittää tähän, etenkin kun maalilla huseeraa kivikova BB.Oskar Osalan läpimurto tapahtuu ny.

      4.Lukko. Jotenkin mä vaan sinnikkäästi uskon näihin Topoihin, Haatajiin ja Saarenheimoihin=)Vehanenkaan maalis ei paha!

      5.Tappara. Rosterilla mennään kyllä tänne asti. Moket kohtuutasoa ja sikäli hyvä parivaljakko,että kilpailu siitä,kumpi on parempi, säilyy varmaan ainakin koko runkkiksen ajan.Sen jälkeenhän pitääkin jo valinta tehdä.Toi Angell ois voinu olla kova sana liigas,mutta pikalainalle ei voi isoa painoa antaa.Luceniuksen uraa hiukan seurailen,kun näitä nuoria ja oikeesti lupaavia ei pilvin pimein liigas heilu.Samoin Piispasen kans.

      6.Hpk. Ritarit tais saada pahiten takkiin lähtöporukan kans.Jengi kasvattanu moniin seuroihin ja maailmalle huippuja jääden ite nuoleen näppejään.Kiitos kuitenkin Hpk:lle pelaajavirroista.Kaikesta huolimatta tää porukka ei kovin kaukana kärjestä ole nytkään vaatimattomammallakaan rosterilla.Chiodo yksi osatekijä. JJ ei ole kyllä enää taikomassa ihmeitään,joten skeptinen olen hiukan Alatalon suhteen. Teki kuitenkin kohtuullista jälkeä Jypin heikohkossa joukkueessa.Nyt ei kuitenkaan mitalisaumaa tälle kaudelle.

      7.Ilves. Kokemusta ja nuoruutta. Kylmä fakta on kuitenkin se,että RASKIA EI ENÄÄ OLE JOUKKUEESSA!Viime kaudellakin hän pelasti Ipan monesta pulasta. Leinosen Tommi on mulle mielenkiintoisin tarkkailtava.Mitä hänelle tapahtuu,kun tulee varmasti saamaan peliaikaa,mitä Kärpis ei saanu.Moni muukin pelaaja on saanut siivet toisessa joukkueessa,kun Kärpissä on niin vaikea päästä eteenpäin "liian kovan"joukkueen takia.Toni Koivisto on tupsukorvien kuuma nimi.

      8.Jyp. Jos tämä porukka olis panostanu puolustukseen yhtä kovaa kuin hyökkäykseen jengi keikkuis kolmen kärjes aivan varmasti. Mutta totuus on,että ns.VIP-ketju ei yksin kaikkea voi ratkaista, ei nekään mitään jumalia oo=)Sinuhesta myös hirvittävästi kiinni,just ton puolustuksen heikkouden takia.Jos hänellä paikat pettää,niin Jyp voi sukeltaa tästäkin ja syvälle!

      9. Pelicans. Rosteri ei paljoo kerro,mutta valmentaja takana takaa sen,että tämä joukkue ei varmasti jumbosijalle jää. Pelsujen pitäs saada satsattua enemmän pelaajiin,jotta Aran kuviot voisivat onnistua paremmin.Karo Koivusen edesottamukset kiinnostaa.Hänhän on vaikuttanut tulevalta "tähdeltä".

      10.Tps. Monet veikkaa heitä ihan hännänpitäjiksikin,mutta en usko. Moket ovat kyllä luokkaa WHO?mutta mutta..tuntemattomuus ja nuoruuden palo voivat tuoda yllätyksiäkin.Bergin pitkä saikku tökkii varmasti,mutta esim. Sweatt voi olla aika helmi. Hyökkääjäosastolla pistäkää mieleen Antti Erkinjuntti. EDELLEEN harmittelen sitä,ettei Kärpät tajunnu häntä keväällä varata!Mestiksessä hän oli omaa luokkaansa.Tuleva stara varmasti,jos ei ihan alkavalla kaudella,niin seuraavalla.Tietysti paljon on siitäkin kiinni,mimmoset ketjukaverit ja miten kemiat kohtaa.

      11.-14.Ässät, Hifk,Kalpa, Saipa.En laita ketään jumboksi.Voi olla kuka vaan.Ässistä sen verran,että voi mennä mustana heppana ylöspäinkin tästä.Jos vaikka Hisey saa porukat uuteen liekkiin,kuten täs toissakautena.Ei toi niiden rosteri niin kehno tosiaan ole. Hifk on eväänsä syöny. Uskon floppaavan totaalisesti!Puolustus ei toimi ja se on sentään ydinasioita,jos pitkälle mennään,vaikkei ny mitään kilpikonnia tarvi tehäkään! Lisäksi Lundell ei ole mielestäni ykkösmoken paikkaa ansaitseva,vaan yrittäisin heinä A.A:ta kehiin.Ois jotain mahkuja ees;)

    • valkoinen mies..

      kärpät
      jokerit




      blues
      hifk

      hpk


      lukko
      jyp
      tappara

      ässät
      pelicans

      ilves
      tps
      saipa
      kalpa

    • ttttttttttttttttttttttttttt...

      1.Kärpät
      2.ilves
      3.jokerit
      4.Blues
      5.Hifk
      6.ässät
      7.Tappara
      8.pelicans
      9.Hpk
      10.saipa
      11.Jyp
      12.Lukko
      13.kalpa
      14.Tps

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1868
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      240
      1749
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      92
      1562
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      110
      1368
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      168
      1131
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1093
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      932
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      926
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      866
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      97
      860
    Aihe