Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten pääsen alkuun?

MasaH

Olen 36v mies ja olen syönyt nyt 3v eri verenpainelääkkeitä (tällä hetkellä Cardace Comp, jossa on 2 lääkettä yhdessä) mutta verenpaine ei vain laske...terveyskeskuksen lääkäri vain sanoo että "nostetaan annostusta" ja luettelee nämä normaalit "vältä suolaa, liikaa rasvaa ja tupakointia" jutut.

Olisin kiitollinen jos kertoisitte omista kokemuksistanne, miten olette saaneet vähennettyä verenpainetta, olen aika fiksoitunut tiettyihin ruokavalioihin, mutta olen valmis ostamaan esim. ravintolisiä tarvittaessa.

Verenpaineeni pyörii aamuisin 145-165/95-105 tietämissä, eli aivan liian korkealla. Lepopulssi on yleensä 73-78.

terv Masa

3

1877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A ja O

      Vaikka käyttäisikin verenpainelääkkeitä, on tärkeää ottaa ruokavalio- ja muut elämäntapakeinot käyttöön. Tutkimusten perusteella tehokkain ruokavalio verenpaineen alentamiseen on Harvardin tutkijoiden kehittämä ns. DASH-ruokavalio, josta kerrotaan näillä sivuilla:
      http://tinyurl.com/272aaf

      Olennaista tässä verenpainetta alentavassa ruokavaliossa on se, että kasviksia, hedelmiä ja vähärasvaisia maitotuotteita tulee käyttää paljon. Niistä saa mm. verenpainetta alentavia mineraaleja: kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia.

      Tärkeää on myös suolan käytön vähentäminen. Tavallisen ruokasuolan korvaaminen tavallisen ruokakaupan mineraalisuolalla auttaa myös tutkitusti verenpaineen alentamisessa. Kenties parhaat verenpaineen alentamisessa auttavat keinot löytyvät Ravintoa sydämelle -kirjasta:
      http://www.booky.fi/book.php?book_id=9789510323885

      PS. Liikuntaa ja laihduttamista ei pidä unohtaa.

    • auttaa

      Mun verenpaine laski vasta, kun sain lääkityksen ja aloin käydä reippaalla kävelylenkillä päivittäin. En tiedä harrastatko liikuntaa, mutta jos et, niin alapa käydä 30-60 minuutin kävelylenkillä ainakin muutaman kerran viikossa.

      Mä luulen, että parempiakin lääkkeitä löytyy kuin tuo sulle määrätty. Atacand esimerkiksi on tehokas lääke, samoin Kinzal. Kysypä lääkäriltä ensi kerralla. Tietysti nuo jutut on yksilökohtaisia, mutta sen perusteella mitä olen kuullut, nuo mun mainitsemat lääkkeet sopivat useimmille ja tehoavat hyvin. Mulla itselläni on Kinzal mono, ja hyvin on toiminut, paine on nykyisin tasoa 125/75 (aikaisemmin alapaine oli jatkuvasti yli 90).

      Mun paineisiin ei tunnu juurikaan vaikuttavan se, mitä syön tai jätän syömättä, mutta se ei tarkoita sitä etteikö ruokavaliomuutoksesta voisi olla sulle apua. Yksilöllisiähän nämäkin asiat on. Liikaa suolaa, lakritsia/salmiakkia ja liiallista alkoholinkäyttöä olisi kai hyvä välttää. Kasviksia kannattaa syödä. Joillakin keskustelupalstoilla on suositeltu verenpaineongelmaisille erityisesti banaaneja, niissä kun on paljon kaliumia.

      Ravintolisistä ekana tulee mieleen kalaöljykapselit ja magnesium, niitä voi käyttää turvallisesti verenpainelääkityksen ohella. Jos käytät särkylääkkeitä, vaihda tulehduskipulääkkeet (esim. ibuprofeeni) parasetamoliin. Ja vielä yksi tärkeä asia: yritä rentoutua ja olla hermoilematta turhia, vaikka se usein vaikeata onkin. Mun paineet nousee varmimmin stressistä ja jännityksestä.

      Siinä jotain pientä. Hyvää vointia sulle!

    • MasaH

      ...teille molemmille, kävin juuri ostamassa "Möller Sydämelle" kapseleita, koska siinä on niitä vaikuttavia aineita joita suositeltiin m.m tässä http://www.terveysportti.fi/pls/kh/kh_julkaisu.NaytaArtikkeli?p_artikkeli=hoi04010

      Kävin myös Akateemisessa&Suomalaisessa kirjakaupassa kysellen "Ravintoa Sydämelle" kirjaa, mutta he eivät olleet vielä saaneet k.o kirjaa kustantajalta, hankin sen heti kun se on myytävänä.

      Liikunta on aina ollu ongelma, koska minulla on vino vasen jalkasyrjä, juokseminen ei onnistu - kävelläkin voin vain lyhyitä matkoja, pyöräily onnistuu vain lyhyitä aikoja, sen jälkeen jalka kipeytyy. Uiminen olisi yksi vaihtoehto, mutta lähin uimahalli on yli 70km päässä. Joku soutulaite kotiin voisi myös olla hyvä kuntoilulaite.

      Minulla on lääkärikäynti seuraavaksi ensi perjantaina, otan esille myös mainitsemanne lääkkeet y.m ohjeet, ei tämä voi näin jatkua vuodesta toiseen. Töissä on kyllä jonkin verran stressiä ja käyn muutenkin ylikierroksilla kun mittaan verenpainetta säännöllisesti eikä mitään edistystä tapahdu.

      Joka tapauksessa minulla on ainakin nyt tapahtunut iso asennemuutos, en vain odota passiivisena että yksinomaan lääkkeet alentavat verenpainetta. Minun olisi pitänyt jo aikoja sitten olla huomattavasti aktiivisempi&omatoimisempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe