kuinka oikeaoppinen cafe latte tehdään entä cafe au lait?
cafe latte
6
2796
Vastaukset
- mimmi
Latte valmistetaan espresso kahvista, jos kotona ei ole tällaista erikoiskahvikonetta, niin toki tavallinenkin kahvi käy, sen täytyy olla vain väkevää. Kuumenna maito ja kaada se kahvin kanssa kuppiin. Oikeat määrät: 4 cl kahvia ja kuppi täyteen kuumaa maitoa. Sama juttu on au laitissakin, mutta se valmistetaan nimenomaan oikeasta kahvista. Tähän juomaan kahvia ja kuumaa maitoa laitetaan kumpaakin sama määrä (n. kahvikupilliset).
- Mössääjä
> Sama juttu on au laitissakin, mutta se
> valmistetaan nimenomaan oikeasta kahvista.
Tarkoittanet "oikealla kahvilla" jotain tavanomaista suomalaista bulkkikahvia (Pauligin Juhla Mokkaa tai vastaavaa)? Eipä tule sellaisesta vaaleapaahtoisesta äljäkkeestä oikeanlaista ranskalaista maitokahvia, ei! Minä käyttäisin paljon, paljon tummempaa tavaraa eli lähinnä jotain espressoa (Pauligin tuotteista Cafe Parisien ja Espresso Originale kelpaavat hyvin).
Itse juon aamukahvinani (mustana) ruotsalaista Gevaliaa, koska se on edes hieman tummempipaahtoista kuin Juhla Mokka tai Presidentti ja lisäksi hinnaltaan edullista. Presidentistä on äskettäin tullut markkinoille keskipaahtoinen, ihan juotava versio, mutta sitä ei löydy vielä läheskään kaikkialta eikä varsinkaan edullisena tarjouskahvina.
Lounaan jälkeen täräytän sitten työpaikallani (yksin, itselleni) hieman normaalia isomman espressokupillisen (espressokeittimellä). Merkkinä useimmiten Pauligin Espresso Originale, joskus Lavazza.
Maitoa käytän kahvissani kokeeksi ehkä kerran vuodessa tai harvemmin. Maidon juonnin maitona olen lopettanut tyystin ja tykkänään jo yli 30 vuotta sitten. Maito on vasikoiden juomaa, ei täysikasvuisten ihmisten ruuansulatukselle tarkoitettua tavaraa! - jeh
Mössääjä kirjoitti:
> Sama juttu on au laitissakin, mutta se
> valmistetaan nimenomaan oikeasta kahvista.
Tarkoittanet "oikealla kahvilla" jotain tavanomaista suomalaista bulkkikahvia (Pauligin Juhla Mokkaa tai vastaavaa)? Eipä tule sellaisesta vaaleapaahtoisesta äljäkkeestä oikeanlaista ranskalaista maitokahvia, ei! Minä käyttäisin paljon, paljon tummempaa tavaraa eli lähinnä jotain espressoa (Pauligin tuotteista Cafe Parisien ja Espresso Originale kelpaavat hyvin).
Itse juon aamukahvinani (mustana) ruotsalaista Gevaliaa, koska se on edes hieman tummempipaahtoista kuin Juhla Mokka tai Presidentti ja lisäksi hinnaltaan edullista. Presidentistä on äskettäin tullut markkinoille keskipaahtoinen, ihan juotava versio, mutta sitä ei löydy vielä läheskään kaikkialta eikä varsinkaan edullisena tarjouskahvina.
Lounaan jälkeen täräytän sitten työpaikallani (yksin, itselleni) hieman normaalia isomman espressokupillisen (espressokeittimellä). Merkkinä useimmiten Pauligin Espresso Originale, joskus Lavazza.
Maitoa käytän kahvissani kokeeksi ehkä kerran vuodessa tai harvemmin. Maidon juonnin maitona olen lopettanut tyystin ja tykkänään jo yli 30 vuotta sitten. Maito on vasikoiden juomaa, ei täysikasvuisten ihmisten ruuansulatukselle tarkoitettua tavaraa!sitähän tarvii kans olla
- Ranskalaisbulkki.
Mössääjä kirjoitti:
> Sama juttu on au laitissakin, mutta se
> valmistetaan nimenomaan oikeasta kahvista.
Tarkoittanet "oikealla kahvilla" jotain tavanomaista suomalaista bulkkikahvia (Pauligin Juhla Mokkaa tai vastaavaa)? Eipä tule sellaisesta vaaleapaahtoisesta äljäkkeestä oikeanlaista ranskalaista maitokahvia, ei! Minä käyttäisin paljon, paljon tummempaa tavaraa eli lähinnä jotain espressoa (Pauligin tuotteista Cafe Parisien ja Espresso Originale kelpaavat hyvin).
Itse juon aamukahvinani (mustana) ruotsalaista Gevaliaa, koska se on edes hieman tummempipaahtoista kuin Juhla Mokka tai Presidentti ja lisäksi hinnaltaan edullista. Presidentistä on äskettäin tullut markkinoille keskipaahtoinen, ihan juotava versio, mutta sitä ei löydy vielä läheskään kaikkialta eikä varsinkaan edullisena tarjouskahvina.
Lounaan jälkeen täräytän sitten työpaikallani (yksin, itselleni) hieman normaalia isomman espressokupillisen (espressokeittimellä). Merkkinä useimmiten Pauligin Espresso Originale, joskus Lavazza.
Maitoa käytän kahvissani kokeeksi ehkä kerran vuodessa tai harvemmin. Maidon juonnin maitona olen lopettanut tyystin ja tykkänään jo yli 30 vuotta sitten. Maito on vasikoiden juomaa, ei täysikasvuisten ihmisten ruuansulatukselle tarkoitettua tavaraa!Sivistyneet ystäväni valistivat erästä suomalaista kahvittelun saloihin: "robusta ei ole kovin laadukasta, mutta jos saat arabicaa- siinä vasta laatutavara!" Kaveri tuli Suomeen ja aloimme etsiä arabicaa kaupoista. Kävi ilmi, että joka ikinen suomalainen mokka on juuri ja ainoastaan Arabicaa. Robustasta paahdettua ei edes tuoda kotimaahamme.
Että näin sivistymättömiä me bulkkikahvin juojat olemme. On ainoastaan makuasia minkälaista paahtoa haluaa, mutta se, joka nimittelee meikäläistä mokkaa bulkiksi ei yksikertaisesti tiedä mistä puhuu.
Tiesitkö, että Pariisin siltojen alla asuu puliväkeä, joka dokaa bosoleetä ja osaa 100% ranskaa - eikö ole mahtava maa!
- juho
ostin kaupasta Pauligin Cáfe Parisien (au lait)- kahvia ja tein siitä väkevän kahvin ja puolet kuumaa maitoa..sit maitovaahtoa päälle ja raastinpa vielä Maraboun tummaa suklaata päälle.. Nam...hyvää...
- Kiälimiäs
Typerys ja sitten jotkut sitten laittavat vielä ripauksen kaakaota! ! !
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692693
- 632634
- 681782
- 241607
- 201540
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91470- 151382
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81197- 251106