Virta hionut KalPan pelisysteemiä

VaasanMaila

HTT - Kuopio Sorsasalo

Kolmen pelin perusteella on mahdoton tehdä johtopäätöksiä kuopiolaisten loppukauden menestyksestä, tai kuukaudesta jolloin avausvoitto tulee. Jo nyt voi kuitenkin sanoa KalPan pelin menneen selvästi eteenpäin viimekauteen nähden.

Kolmen tappiollisen pelin jälkeen kuopiolaisten jalat ovat pysyneet tiukasti maan pinnalla. Realiteetit tiedostetaan niin joukkueen kuin sen kannattajienkin joukoissa. Voiton tuleminen on vain ajan kysymys, sillä KalPan materiaali on kiistatta uskomattomimpia liigan historiassa.

Pessimismiin Kuopiossa on kuitenkin turha vaipua, vaikka voiton odottaminen voi tuntua pitkältä, tärkeämpää onkin valmentajan joukkueeseen luoma hurmos ja pelaajien valtava näyttämisenhalu. Ja kaikkein tärkeintä on se, että nyt KalPan pelaamisessa on niitä elementtejä, joiden varaan joukkue voi pitkän kauden aikana laskea. Kilpipaitojen peli on vihdoinkin loksahtanut kohdilleen.

Valmentaja on kehittänyt savolaisjoukkueen pelisysteemiä sekä nostanut joukkueen tahtotilan aiempaa korkeammaksi. Muutos on ollut ennen kaikkea henkinen. Niiralanmontun tiistainen ottelu osoitti, etteivät kilpipaitojen päät enää painu tappiotilanteissa. Nähdyn kaltaista asennetta ja yritystä ja ennen kaikkea loppuun asti taistelua on ilo kriittisemmänkin katsojan katsella. Niiden kummankin jotka malttoivat tiistaina olla pelin loppuun asti. Lienevätkö nukahtaneet.

Kiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kertoi kolumnissaan Virran motivoivan joukkueettaan pelon ilmapiirin avulla. Tälläkin kertaa Sihvosen olettamus karahti kiville, sillä vaativan ja kovaäänisen Virran motivoimismetodit ovat tyystin erilaiset.

KalPan joukkueessa vallitsee tällä hetkellä rohkaisun ja äijähuumorin ilmapiiri. Neuvonpidot on minimoitu, ja joukkueen yhteisien hetkien aikana Virta pyrkii vapauttamaan ilmapiiriä niin sanotulla huumorillaan. KalPa-luotsi yrittää rohkaista joukkueettaan jatkuvasti, tavoitteenaan saada lisää rohkeutta, röyhkeyttä ja itseluottamusta. Mikä erinomaisesti tuli ilmi tiistain ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Hyvä esimerkki uudesta ilmapiiristä saatiin jo ennen TPS-ottelua. Mika Pieniniemen johdolla kuopiolaisjoukkueen iso teema viime kauden alla oli ”älä koskaan luovuta”. Virta kysyi ennen peliä joukkueelta miksi tällaista hoetaan, jos asia ei näy otteissa kaukalossa millään tavalla. Valmentaja rohkaisi pelaajia siirtämään ajatuksen teoiksi. Ja tulos näkyi kaukalossa.

Jututtamani KalPa-pelaajat ovat antaneet kiitosta Virran motivaatio- ja rohkaisutaidoille, eivätkä nämä taidot perustu pelotteluun. Varmaa on, että pitkällä aikavälillä vaativan ja tiukan valmentajan alaisuudessa toimiminen ei aina ole mukavaa. Mutta tarvitseeko ollakaan?

PS. Puheet hätäkokouksista ovat panettelua.
PPS. Tammisen puhelinnumero löytyy enirosta.

5

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laura1

      Kalpan ei ainakaan Kärppiä vastaan pelaamaansa tämän illan ottelua tarvinnu hävetä. Se hävettävä joukkue oli kyllä se toinen. Kalpalle kunnioitusta asenteesta.Vaikka kaikki on mennytkin sysimustasti,niin eivät herhiläiset luovuta. Siinä piilee menestymisen siemen,kunhan vaan saisivat perusrungon vahvemmaksi ja varmemmaksi.Ei olisi kauheesti ees harmittanu,vaik Kalpa ois voittanu Kärpät.Niin paljon ärsytti Kärppien tietynlainen henkinen velttoilu.

      • tosi on

        Kylläpä olet hauska kirjoittaja, Vaasan Maila !!!

        Kuopiossa tosiaan horistaan kaikenlaista joukkueen ilmeestä, taistelusta ja "eteenpäin menemisestä" ...

        Tämä on ammattitason tulosurheilua ja Kuopiossa tulokset ovat jo kolmatta vuotta todella syvältä !! Tätä faktaa on täällä vaikea sulattaa, ja sitten aletaan puhua pehmoisia, jotta yleisön huomio kiinnittyisi muuhun kuin karuihin faktoihin.

        Kun Kuopiossa valitellaan resurssien puutetta ja lähes kaikkea muutakin, voitaisiin ihan perusteellisesti - ja häpeämättä - miettiä onko liiga sittenkään oikea paikka KalPalle, vai olisiko parempi pelata mestistä, jossa vähempikin panostus (ja osaaminen) riittävät.


    • onkos börjellä

      oikeus tulla tänne mars mehuosastolle

      • onkos kalpalla

        oikeus olla liigassa?


    • Håkan vaikka

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6618
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2652
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2233
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1894
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe