Naiset

Annamaarit am

Onko naisen asema hindulaisuudessa sama kuin meillä täällä.?

5

2938

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Telegod

   Esim. ennen kun mies kuoli saatettiin vaimokin tappaa sen takia. Intialaisilla leskillä ei tunnetusti hyvin mene.

  • miniä..

   Naisen asema Intiassa vaihtelee todella paljon riippuen siitä, missä asuu ja millaiseen perheeseen kuuluu tai minkä kastin jäsen on.

   Intiassahan on ollut aikoja sitten nainen pääministerinä, nykyinen presidentti on nainen. Viimeisimmällä avaruuslennolla oli intialaissyntyinen nainen mukana. Intiassa toimii paljon naisia korkeissa viroissa ja liike-elämän johtopaikoilla.

   Ja sitten on osa naisia, joiden asema on olla miehensä perheen orjana. Näin on varsinkin maaseudulla ja köyhissä oloissa. Suurissa kaupungeissa voidaan viettää hyvinkin nykyaikaista elämää. Eri puolilla Intiaa on myös hyvin erilaista.

   Perinteisesti, ja vielä nykyäänkin, nainen siirtyy miehensä perheeseen ja sukuun avioliiton myötä. Mukanaan hän tuo myötäjäisiä. Naisen vanhemmat myös järjestävät häät, mikä ei olekaan mikään pikkujuttu Intiassa, ei edes köyhille. Homma kestää noin vuoden kaikkine juhlineen ja maksaa paljon.

   Intiassa perhe ja suku huolehtii siitä, mistä meillä pitää huolen yhteiskunta sosiaaliturvan muodossa. Poikalapsi jää suvun piiriin ja huolehtii vanhemmistaan ja tarvittaessa sisaruksistaan, sedistään, lapsistaan, vaimostaan jne. Tyttölapsi siirtyy avioitumisen myötä toiseen sukuun ja siirtyminen maksaa paljon. Siksi poikalapsia suositaan. Tyttösikiöitä abortoidaankin yleisesti, vaikka se onkin laissa kiellettyä. Vaimon asema perheessä kohentuu yleensä sitä mukaa, mitä enemmän hän onnistuu synnyttämään poikalapsia.

   Riippuu siis pitkälti miehen suvusta, millainen naisen asema on. Elämä voi olla, ja onkin usein hyvinkin onnellista. Miehet tietävät, että heidän tehtävänsä on huolehtia vaimoistaan ja perheen suojissa voi olla hyvinkin turvallista elää.

   Leskien polttaminen miehen kuoltua miehen mukana on Intiassa nykyään kiellettyä ja myös jo harvinaista. Aikaisemmin niin tehtiin, koska ilman miestään naisella ei ollut mitään. Nykyään on jo onneksi toisin.

   Intia on niin iso ja monitahoinen maa, ettei siellä ole missään asiassa mitään yleistä yhtenäistä tapaa, ei naistenkaan asemassa. Karkeasti yleistäen voi sanoa, että naisen asema on olla äiti, vaimo ja miniä - ei tytär. Nykyään naisten asema kohenee kovaa vauhtia sitä mukaa, mitä enemmän naiset Intiassakin siirtyvät työelämään. Omat rahat oma valta. Näihän se on meilläkin.

   • edelliseen

    Vielä vähän lisää edelliseen, kun huomasin, että kysyit juuri naisten asemasta hindulaisuudessa, etkä vain Intiassa.

    Hindu-uskontoon kuuluu paljon mahtavia, voimakkaita ja jaloja naisjumalia, kuten Laksmi, Parvati, Durga, Kali, Indra jne. Hindumytologia ei pidä naista mitenkään alisteisena tai avuttomana. Itse asiassa hindulaisuudessa mies- ja naisjumalat toimivat monesti hyvinkin tasavertaisina kumppaneina.

    Toki hindulaisuudessa puhutaan miehen asemasta perheen päänä ja naisesta hänen palvelijanaan. Brahmaanit, papit ovat miehiä, muttei se "Äiti-Ammoja" estä olemasta. Myös jälleensyntymisoppi ja kastilaitos pitävät ihmiset usein paikoillaan siinä asemassa, mihin he ovat syntyneet.

    Minusta hindulaisuus kuitenkin uskontoa on oikeastaan aika tasa-arvoinen - paljon enemmän kuin esim. islamin-uskonto.


  • bubastis

   ollessani että lehmä pillastui kävellessäni sen ohi. Paikalla olleet miehet alkoivat ilkeästi sättimään minua, vaikka en ollut mitään tehnyt, aamukävelyllä vaan...muutenkin huomasin että mesta oli homoja täynnä, siellä hieroivat ja kauloivat toisiaan. Hinduismi on mielestäni homokulttuuria ja niiden jumalattarien tarkoitus on antaa transvestiiteille mahdollisuus käyttää meikkiä ja sareja. Et sillee...

   • ole homoja

    Ei ne Intian miehet ole homoja, vaikka ne toisiaan kaulailevatkin. Siellä on vain tapana, että miehet kaulailee ja kävelee käsikädessä. Siellä vain on sopivaa toimia niin. Naisia miesten ei sen sijaan ole sopivaa koskea julkisilla paikoilla. Kyllä ne miehet siellä silti ihan naisista kiinnostuneita miehiä ovat, eivätkä homoja.

    Kai siellä homojakin on, mutta ei sitä julkisesti esiinny. Homoseksuaalisuus on sitä paitsi kiellettyäkin. Tosin siellä on sitten kaikkialla naiseksi pukeutuneita miehiä, jotka lienevät oikeasti homoja. Heitä kuitenkin suvaitaan siellä. He käyvät mm. juhlissa tanssimassa ja tuomassa onnea.

    Lehmiä Intiassa ei passaa hätyytellä. Se on suuri synti. Lehmä on pyhä eläin, äitimaan, ravinnontuojan symboli. Ne on luulleet, että sinä sait sen lehmän pillastumaan ja siksi sättivät sinua. Sättimistä saa osakseen jokainen - niin mies kuin nainenkin, intialainen kuin ulkomainen - jos lehmiä kohtelee huonosti.

    Ei sen kummempaa.


  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   456
   2394
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   131
   1308
  3. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   278
   1135
  4. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1096
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   137
   1034
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   962
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   46
   860
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   836
  Aihe