Kilpikonna aloittelijalle?

-.-

Mikä olisi hyvä kilpikonna aloittelijalle? Ja paljonko se tulisi maksamaan sen muut tarvikkeet? (Terraario...) Toivottavasti se on mahdollisimman huokea. :)

7

5747

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Punakorvakilpikonnan voit saada ilmaiseksikin, mutta maakilpikonnaa hankittaessa hinta ei todellakaan ole huokea. Ja toki punakorvaankin liittyy paljon tarvike hankintoja, joille voi tulla hintaa useita satoja euroja.

      Punakorva on suokilpikonna ja tarvitsee siis ison uimatilan, yhdelle konnalle minimi allaskoko on 300l, tällaisen saa käytettynä parilla sadalla eurolla. Konnia pidetään yleisesti pienemmissäkin, mutta se ei ole konnalle kovinkaan miellyttävää. Altaassa täytyy olla järeä veden suodatin, joka poistaa ulosteet yms. vettä pilaamasta. Lisäksi tarvitaan UV-lamppu, jolle sillekin tulee hintaa suunnilleen 50€. Lisäksi tarvitaan lämpölamppu, mutta se ei ole kovin kallis hankinta.

      Maakilpikonna (kreikankilpikonna tai nelivarvaskilpikonna) maksaa eläinkaupasta noin 300€, hyvänkokoisen terraarion saa itserakentamalla aikaiseksi noin 150€:lla ja konna tarvitsee UV-valon ja lämpölampun, kuten punakorvakin.

      Molempiin sitä rahaa uppoaa useita satoja euroja, vaikka konnan saisikin ostettua yksityiseltä, joka joutuu luopumaan omastaan. Jos olet valmis laittamaan rahaa eläimeen, tutustu ensin osoitteisiin
      www.maakilpikonna.com
      www.herppi.net
      www.konnamaa.com
      Lisäksi kannattaa hankkia omaksi tai ainakin lainata kirjastosta (harvoin löytyy sieltä..) Jarmo Perlän kirjoittamat Maakilpikonnat -kirja tai Punakorvakilpikonna -kirja.

      Jos tämän jälkeen vielä kiinnostaa, kannattaa alkaa seuraamaan konnamaa.com:n osto- ja myynti palstaa, samoin myös herppi.net:n vastaavaa.

    • oona et tiedoks!!!!!

      ok mut onko ne sitten niinku halpoja vai kalliita jasyökö esim:nelivarvaskilppari vaan kasviksia ???? vastatkaa ny jo

    • 69

      Kyllä 300 on paljon ainakin minulle.
      Maakonnat syövät vain salaatteja,kotimaista myrkytönta luonnoskasvia(esim voikukan lehdet),kaupan yrttejä,marjapensaiden ja mansikan lehtiä ynm ynm...
      Kannattaa oikeesti lueskella tuolta herppi.net sivuita konnan hoidosta ennen kuin ees harkitsee hommaamista...

    • Kilpikonna|||||:D

      Meille aika varmasti tulee kilppari. osaako joku sanoo joka olisi helppohoitonen ja halpa? Voisiko joku vinkata rotuja jotka olisi 10-20cm välillä. En löydä tietoja hyvin.... Herppi.net on antanu 89% kaikki tiedot mitä tiedän. Auttakaa tekin mua

    • kilpikonna|||||:D

      Saako kilpikonnia yhtään halvemmalla kuin 300e . Saako esim kreikan-punakorva-nelivarvaskilpikonnaa 30-100e välillä. Onko kenelläkään tietoa? :)

    • KonnaOmistaja

      mee tonne eläin.fi sivulle, se on ihan täynnä konna ilmotuksia. itekki meinasin ku viime vuonna olin hankkimassa, ostaa eläinkaupasta, mut ne oli törkeen kalliita (meilläpäin 300-400 €) ja koska netti on täynnä ilmotuksia missä ihmiset kyllästyy konniinsa tyyliin kuukauden päästä, päätin pelastaa konnan.
      Oma konnani on 15 v. ja maksoi 150 €. Olisin varmasti saanut konnan halvemmallakin, mutta kun asutaan sellasella alueella missä ei konnia paljoa ole myynnissä, piti konna löytää mahdollisimman läheltä, se rajoitti konnan ostoa eniten. Eli jos asut hensingin/Tampereen/Vantaan lähettyvillä, konna löytyy alta aikayksikön. Siellä päin niitä on eniten.
      Riippuu ihan myyjästä, minkä hintasia konnat on. Nyt vaan sinne eläin.fi sivulle ettimää mieluisa.
      Autan teitä mielellään, koska on itse tullu todettuu, kui vaikeeta se konnan hankkiminen on. Ite ku aloin ettimää, ei mulla ollu harmainta aavistustakaan miten sitä hoidetaan tai mistä ylipäätään niitä saa. Nyt melkein vuoden konna on ollut mulla, enkä ole kyllästynyt, vaikkei sitä voi hihnassa ulkoiluttaa tai sen kanssa ei voi leikkiä. Monella on just tää käsitys että kilpikonna ei voi olla kiinnostava tai hauska eläin eikä sen kanssa voi tehdä mitään. Olen kuitenkin eri mieltä.
      Jos haluutte lisää tietoa tai apua niin laittakaa rohkeesti sähköpostia, ois mukava olla avuksi =)

      [email protected]

    • Anonyymi

      Sörnäästen vanakilasta löytyy konnia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1694
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1219
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1015
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      843
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe