Murskaavat oksasilppurit

jno

Ostin Stiga Bio Quiet 2100W oksasilppurin (murskaava valssiterä). Esitteissä mainittiin murskattavien oksin maksimipaksuudeksi 45 mm. Tietenkin heti piti kokeilla, ensin hieman ohuemmailla oksilla kaikki toimi kuten pitikin, mutta kun lykkäsin koneesees n. 30 - 35 mm pihlajan oksan, niin siihen toppasi. Terä ei pyörinyt ei eteen eikä taakse. Pihlajan oksa oli katkaistu alkukesästä, mutta ollut maassa ja vaikutti vieläkin aikalailla tuoreelta. Mikäs neuvoksi, kun oksa jumissa eikä takaisinsyöttökään jaksanut pyörittää terää. No, säädin terän vastinosaa reilusti löysemmälle, niin takaisinsyöttökin jaksoi pyörittää terää ja sain oksan pois.

Onko muilla kokemuksia, mikä on käytännössä paksuin oksa jota silppurit jaksavat murskata ja onko tuore vai kunnolla kuiva parempi? Valmistajathan toki lupaavat "kuun taivaalta" kuten Stiga 45 mm.

20

24813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • polttakaa

      jos teillä on sen verran lääniä että kasvaa jopa 30 millin risuja niin voihan ne polttaa vaikka tynnyrissä,silloin ei ole avotuli kyseessä.
      Järkyttävää että tuhlataan muovisiin leikkisilppureihin jotka enimmän aikaa ovat tiellä.

    • jep jep

      jos sähköllä silputaan niin tehoa 2500 wattia ja max 40mm...

    • samanlaisen

      Ohjeessa taisi lukea että parhaimmillaan sen verran,mutta että oksan kuivuus vähentää maksimiläpimittaa. Itse saan eri tuloksia eri puulajeilla ja eri ikäisillä oksilla.

      Vältän noita jumeja koska mainitsemasi teränlöystämiset sun muut keskeyttävät työn ikävästi.

      Lisäksi annan silppurin ruoaksi vaan sen minkä jaksaan vesurilla irti hakata, loppu pätkitään padan alle lämmittämään.

      Tanakan tuntuinen peli tuo bio Quiet.

      • oksasilppuri

        terve ostin tänään stiga merkkisen oksasilppurin
        on kyllä tosi hyvä mutta tuoreita se ei oikein silppua täytyy oksien kuivua yksi kesä niin kyllä menee hienoksi kun on oksat kovettunu


    • Antero123

      Mekin kokeltiin eilen meidän uutta Stiga oksasilppuria. Kun me syötettiin noin 30 millinen tuore oksa, se meni niin pahasti jumiin, että terä ei pyöri enää kummminkaanpäin. Terän vastinosan löysennys ei auttanut. Ei löytynyt muuta ratkaisua kuin huomenna laite pitää palauttaa Multasormeen.

      • meitsin flaksia taas

        Ostin kun lupailtiin hyvää tehoa kohtuu hintaan, tehoa varmaan olisikin, mutta murskaava terä tai sen akseli on kiero. Vastetta säätämällä ei asia parane kun vain kaksi hammasta säätyvät kuten pitää. Terän kierous tekee sen että märistä oksista (jo alle 30mm) tulee ensin noin 15cm pätkä lovilla ja sitten pari normaalia pätkää jne... Kuivat taas jäävät heti jumiin, kun vasteen ja terän välys on mikä on. Siinä sitten tulee kuusiokololle taas töitä vastetta löystyttäessä. Vaihtoon menee laite ja todennäköisesti myös merkki sekä liike. Tulee aina yhdestä sudesta sellainen epäluottamus, ettei saman valmistajan tuotteet enään juuri nappaa.


      • jummic
        meitsin flaksia taas kirjoitti:

        Ostin kun lupailtiin hyvää tehoa kohtuu hintaan, tehoa varmaan olisikin, mutta murskaava terä tai sen akseli on kiero. Vastetta säätämällä ei asia parane kun vain kaksi hammasta säätyvät kuten pitää. Terän kierous tekee sen että märistä oksista (jo alle 30mm) tulee ensin noin 15cm pätkä lovilla ja sitten pari normaalia pätkää jne... Kuivat taas jäävät heti jumiin, kun vasteen ja terän välys on mikä on. Siinä sitten tulee kuusiokololle taas töitä vastetta löystyttäessä. Vaihtoon menee laite ja todennäköisesti myös merkki sekä liike. Tulee aina yhdestä sudesta sellainen epäluottamus, ettei saman valmistajan tuotteet enään juuri nappaa.

        tuntuis..


    • bse

      Ostin myös kyseisen silppurin, kun on stigan 80-luvun ruohonleikkuritsa ollut hyviä kokemuksia. Jalkoja laittaessani huomasin vehkeen olevan kiinalainen. Koontaohje oli aivan erinäköiselle laitteelle, mutta ohjeista huolimatta sain sen kasaan. Heti ekalla käytöllä jäi jumiin. Kun yritin kääntää suuntaa, meni moottorinsuoja aina päälle. Soitin myyjäliikkeeseen (kodin terra) ja he käskivät viedä huoltoon. Reklamoin stigan sivujen kautta ja seuraavana päivänä sieltä soitettiinkin. Neuvoivat ottamaan vastaterän edestä metallilevy irti ja sieltä pääsisi vastaterän irroittamaan. Kysyin pariin kertaan vaikutusta takuuseen, mutten selkeää vastausta saanut. Vastaterän ruuvista löysäämällä sain itse tukoksen pois. Sääsin terän takaisin paikalleen ja taas käyttöä. Tätä saikin toistaa melko usein kunnes terä jumittui oikein kunnolla ja valtava savupilvi tuli koneen alta. Kone kuitenkin kävi kokoajan, eli moottorinsuoja ei mennytkään päälle. Kone autoon ja myyjäliikkeeseen, josta käännyttivät huoltoliikkeeseen. Huoltoliikkeessä oli vastaavan kokenut Bio Quietin omistaja viemässä omaa silppuriaan samaan aikaan. Oli hänellä kuulemma kestänyt 5min käyttöä. Olisin saanut joko uuden vastaavan stigan, tai 60% ostohinnasta vaihdossa Viking merkkiseen. Kirvelevä tappio mielessä vaihdoin vikingiin. Vikingillä tein heti 2h aikana enemmän mursketta, kuin stigalla 3vko aikana.
      Älkää ostako halpoja kiinalaisia. Muistakaa tarkistaa alkuperämaa ostonne yhteydessä. Esim Stiga on nykyisin kiinalainen merkki

    • Kari L

      Itse ostin samaisen Stiga BioQuiet murskaimen vuoden 2009 syksyllä BauHausista, josta saa myös (lähes) kaikille puutarhakoneille 5 vuoden takuun. Jos ei laite toimi, niin takuun piikkiin vaan ja uusi/korvaava tilalle ;)

      Olen ymmärtänyt että vain kuivaa oksaa kannattaa silputa koneella, tuoreet eivät murskaudu ja jäävät ilkeästi jumiin turhan usein.

      Oma koneeni on toiminut varsin hyvin jo kymmeniä tunteja käyttöä.

    • stiga

      stiga on toiminut hyvin, joskin tuoreet menevät paremmin läpi kuin kuivat.. eli kun karsii niin suoraan koneeseen, mitä niitä pihalla kuivattamaan..

    • Tsiiga

      Tollanen muutaman vuoden ikänen Stiga Bio Quiet leikkuri oli ajettu niin täyteen oksaa et se oli menny täysin jumiin koko masiina. Irrotettiin terän suojakansi ja taltalla jyrsittiin tukokset pois. Yritettiin pyörittää terää mut se ei hievahtanu kumpaakaan suuntaan. Kansi takasin kiinni ja kokeilemaan sähköllä, mut mitään ei tapahtunu. Eikä auttanu palautusnapin paineleminen, eli laite on täysin mykkä. Eiks ton suoja systeemin pitäis toimia silleen, et jos kuormitus kasvaa liian suureksi niin suojakytkin laukee ja sitten kun sen palauttaa takasin niin myllyn pitäis taas pyöriä jos ei esteenä ole mitään tukoksia.

    • SantaCruz

      Heh...
      Just hain käytettynä kyseisen 2100W vempaimen ja huomasin myös pettymyksekseni tuon made in PRC.
      Anyway n. 3h sillä silppusin kaikkea nokkosesta halkoon ja vaan 6kertaa meni jumiin. Moottorisuoja ei lauennut kertaakaan...se on huolestuttavaa.
      Toisaalta kytkin ei jäänyt on-asentoon kun oli jumissa.
      Eli ei se vissiin ihan helposti palakkaa.
      Peruutusasento ei kyllä auttanut mitään, mutta säätöruuvin löysäämisellä sain kyllä joka kerta hyvin irti.
      Kasa pihassa on yli puoli kuutiometriä!
      Eli jos vielä kestä pari 3h murskaus-sessiota niin olen melko tyytyväinen.
      Olisi tuolla parempi silputa kuivia oksia, nyt on lehtiäkin seassa ihan riittävästi kun suoraa kaadosta aloin silppuamaan.

    • ÄlkääHaaskatkoRahojanne

      Stiga bio siementä 2500 on täysin paska. Vittu mikä romu saatana. Kokoajan jumissa. Ei taakse eikä eteen Vittu . Älkää ostako tälläistä. Ryypätkää nekin rahat niin ei vituta tapella tällaisen romun takia. Vittu mikä paska. Pikkusormea paksumpaa ei voi laittaa . Vittu että virittää saatana.

    • säännöt.käyttöön

      Silppuri ei silppua kuivunutta oksaa. Se pitäisi muistaa. Silppua saman tien, kun olet oksat karsinut.

      Taloyhtiömme hankki aikoinaan ison ja kalliin silppurin, jonka mukana oli tarkat ohjeet käyttäjille. Eipä se kauan kestänyt asukkaiden höykytystä, kun siihen työnnettiin jopa laudanpätkiä.
      Ohjeet ovat käyttäjän ja koneen parhaaksi laaditut. Kannattaa seurata.

      • tyytyväinenn

        Parempi ne kuivana olisi silputa niin ei mene torvi vihermassasta tukkoon. Toki kuiva risu on kovempaa eli silppuri jaksaa syödä pienempää oksaa kuin tuoreena. Sitten taas tuore on sitkeämpää ja joskus tulee lapamatoa eli terä ei katko oksia kunnolla.

        Hyvin on toiminut kiinalainen murskain kun oppi käyttämään sitä. Alun ongelmat johtui osaamisen puutteesta. Eli liikaa tavaraa kerrallaan lähinnä. Hajosi siitä kytkinkin mutta oli helppo korjata.
        Kun pyrkii silppuamaan keväällä tai syksyllä kun oksissa ei ole lehtiä ja syöttää maltilla niin hyvin toimii. Jos silppuaa kun on lehtivihreää pitää olla vielä maltillisempi ja tyhjentää laari usein.


      • ÄlkääHaaskatkoRahojanne

        Osta tollanen stiga paska niin huomaat ettei sinne voi laittaa kuivaa eikä tuoretta. Tuoreet jää pyöriin teränymoärille ja kuvat jää jumiin . Paska mikä paska. Joka väittää stiga hyväksi tai edes toimivaksi niin potku munille.


      • kjkjkjkjkjkm

        Siinä on sivussa semmonen ruuvi mistä säädetään vastaterää ellei mene poikki tai jää jumiin. Mutta ellei osaa niin paskahan se on joko kone tai yleensä käyttäjä.


    • Anonyymi

      meillä on ollut Stiga Bio Quiet 15v ja erittäin hyvin toiminut. Siksi ostimme toisen käytettynä mökille. Harmi kun uusia ei enää saa, olisin ostanut myös tyttärelle .
      Ongelmat johtuvat törpöistä käyttäjistä. Jos laite joskus menee jumiin, niin sen saa helposti auki edestä ja putsattua samalla. Ei tarvii koneasentajan taitoja.

    • Anonyymi

      sain sellaisen stiga guiet 2100w silppurin siinä on kuulemma sellainen vika kerran oli käyny ja oli sammunu ja toista kertaa ei ollu lähteny mutta en ole saanu tutkia kun ei ole sähkö johtoa mukana siinä mutta pitää hommata jostain sen kun sen virta piikit on leveämmällä siinä kun normaali johossa senkun saan niin saisi katella mikä on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe