IPU: NL:n hyökkäys Suomeen

ymmärrettävä.

IPU YMMÄRTÄÄ Stalinin sotaretken Suomeen! No onko tuo mikään ihme! Onhan IPU kopioinut yhteiskuntaideologiansa (= ankaran sosialismin ja taloudellisen tehottomuuden ja loisinnan) suoraan Stalinilta ja muilta kiihkokommareilta.

Suora lainaus IPUn sivuilta liittyen Neuvostoliiton hyökkäykseen Suomeen talvisodassa:

"
ymmärrettäväksi ... NL:n toiminta tulee, kun tiedetään esim. se, että natsi-Saksan strategisten sotasuunnitelmien laatija kenraali Halder vieraili Suomessa useita kertoja vv. 1936-1939. Neuvostoliitossa tämä tiedettiin, mutta Suomessa ei moni tiedä sitä vieläkään vuonna 2007.
"

http://www.vapaansuomenliitto.fi/default.asp?page=10

28

392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koko juttu

      IPU ei ole sosialistinen vaikka kuinka valehtelisit. Tässä koko em juttu:
      ------------------------------------
      Näyttää siltä, että Suomi on toistamassa 1930-luvun virheitään. Enemmän tai vähemmän avoin heristely Venäjän suuntaan näyttää olevan jonkinlainen edistyksellisyyden merkki ainakin kokoomuksessa.

      Suomen ja Venäjän pysyvä naapuruus tulee ongelmaksi Suomelle jos sen sellaiseksi teemme.Realismia on tunnustaa, että Suomesta käsin ei Venäjää voida muuttaa.

      On omissa käsissämme, rakennetaanko hyviä suhteita naapuriin vai kaivetaanko verta omasta nenästämme. Jälkimmäistä merkitsee hakeutuminen Naton jäseneksi.

      On vaarallinen harha luulla, että Suomen asema paranee liittoutumalla sotilaallisesti. Luuleeko joku tosissaan, että olemme paremmassa turvassa jos Suomen itärajalla ovat vastakkain Naton ja Venäjän ydinaseet?

      Silloin kuin kokoomus vielä oli kykypuolue, sillä oli antaa Suomelle presidentiksi Paasikivi, joka oli oppinut, että Neuvostoliiton / Venäjän intressi Suomen suhteen on aina ollut puolustuksellinen. Tämä kallisarvoinen oivallus oli pohjana puolueettomuuspolitiikalle, joka olisi Suomen paras turva nyt ja tulevaisuudessa.

      Viime sotien aikaa edeltäneestä politiikasta ei ole Suomessa keskusteltu avoimesti. Siksi on ymmärrettävää, että joillakin suomalaisilla on alitajuinen Venäjän pelko.

      On selvää, että Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen talvisodassa kansainvälisen oikeuden vastaisesti. Jonkin verran ymmärrettäväksi – vaikka ei hyväksyttäväksi - NL:n toiminta tulee, kun tiedetään esim. se, että natsi-Saksan strategisten sotasuunnitelmien laatija kenraali Halder vieraili Suomessa useita kertoja vv. 1936-1939. Neuvostoliitossa tämä tiedettiin, mutta Suomessa ei moni tiedä sitä vieläkään vuonna 2007.

      Vaikeneminen sodan ja sotien taustoista voi pahimmillaan johtaa siihen, että tehdyt virheet toistetaan sopivan huonoissa olosuhteissa.

      Ehkä Suomen Nato-haukat eivät todellakaan näe sitä, että heidän toimintansa uhkaa vakavasti Suomen turvallisuutta. Sen he kuitenkin näkevät, että vain pieni vähemmistö suomalaisista on Nato-jäsenyyden kannalla.

      Suomi on nykyhallituksen aikana menossa ”askel askeleelta kohti Natoa”, kuten myös EU-jäsenyyden taustahenkilönä vaikuttanut Max Jakobson äskettäin ennusti.

      Napoleonin kerrotaan sanoneen, että jos haluaa välttää kanuunan kuulia on vältettävä niitä edeltäviä neulanpistoja.

      • nimenomaan.noin

        "Luuleeko joku tosissaan, että olemme paremmassa turvassa jos Suomen itärajalla ovat vastakkain Naton ja Venäjän ydinaseet?"

        Kyllä, nimenomaan (vaikkeivat ne NATOn aseet tosin olisi itärajalla, siellä ovat vain Venäjän ydinaseet). Ydinasevallat eivät hyökkää toistensa kimppuun kuten myös Putler on todennut.


      • vennäjä.venäjä.venäjä

        Sotilaat vierailevat toisissa maissa ihan säännöllisesti, ei siinä itsessään ole mitään kummallista. Suomessa kävi myös neuvostoliittolaisia sotilaita. Näiden vierailujen takia varmaan Saksa ajatteli että Suomi ja Neuvostoliitto juonivat Saksan pään menoksi ja siksi päätti hyökätä Neuvostoliittoon. Jonkin verran ymmärrettäväksi – vaikka ei hyväksyttäväksi - tämä varmaan tekee Saksan hyökkäyksen IPUlaisten mielestä?

        Suomen turvallisuutta uhkaa vain yksi asia: Venäjä.


    • Vic Kivioja

      En tiedä mitä Ipu:lla lukee, mutta Neuvostoliiton hyökkäys on ymmärrettävä siitä syystä, että se tiesi Hitlerin Saksan olevan ensinnäkin hyökkäämässä Neuvostoliittoon käyttäen siinä todennäköisesti apuna mm. Suomen aluetta. Stalinilla oli huoli siitä, että antaako Suomi alueensa Hitlerin hyökkäysvoimien käyttöön. Neukut pyrkivät poliitiikan avulla varmistamaan Suomen puolueettomuuden ja oman turvallisuutensa. Kun tämä ei onnistunut, oli politiikkaa jatkettava toisin keinoin.

      Aina kun on mahdollista, että Suomen kautta ollaan hyökkäämässä Venäjää vastaan, hyökkäävät venäläisjoukot Suomeen päin. Ja aina kun itänaapuriimme kohdistunut hyökkäys tai sen uhka on torjuttu, ovat myös venäläisjoukot poistuneet Suomesta. Näin on aina ollut ja näin on aina oleva.

    • Saksan kanssa veljeilystä

      Sitä ei kukaan voi kieltää.Siten nuo ongelmat juuri luodaan.Sama ongelma ollaan taas tekemässä EU:n ja USAn kanssa veljeilyllä ja aseistuksella.Homma laukeaa sitten,kun talous alkaa romahtaa.Kenenkähän syliin Suomi joutuu tämän typeryyden vuoksi.Itsenäisenä ja puolueettomana olisimme vaaraton alue Venäjälle.Aseistus ja liittoutuminen vie vääjäämättä sotaan.

      • Sotatieteilijä

        "..vaaraton alue Venäjälle"

        Niin pieni, vaaraton ja helposti valloitettavissa ilman kenenkään tukea.


      • Euroskeptikko

        Kts. Kiviojan Vikin juttu.


      • on sodasta?
        Sotatieteilijä kirjoitti:

        "..vaaraton alue Venäjälle"

        Niin pieni, vaaraton ja helposti valloitettavissa ilman kenenkään tukea.

        Aseistaminen ja liittoutuminen johtaa aina aikanaan sotaan.Sanopa,millaista täällä on kun soditaan?


      • Sotatieteilijä
        on sodasta? kirjoitti:

        Aseistaminen ja liittoutuminen johtaa aina aikanaan sotaan.Sanopa,millaista täällä on kun soditaan?

        Pitäisikö odotella yksin ylivoimaista vastustajaa vastaan? Teoriasi mukaan, pitäisi siis maa riisua aseista ja olla ulkona kaikesta?


      • älä selitä
        Sotatieteilijä kirjoitti:

        Pitäisikö odotella yksin ylivoimaista vastustajaa vastaan? Teoriasi mukaan, pitäisi siis maa riisua aseista ja olla ulkona kaikesta?

        Äläkä kiertele tieteilijä.Sano,mitä sodassa tapahtuu nykymaailman aikaan?


      • Sotatieteilijä
        älä selitä kirjoitti:

        Äläkä kiertele tieteilijä.Sano,mitä sodassa tapahtuu nykymaailman aikaan?

        No tokkopa ihan mukavaa. Mutta pitäisikö sen estää puolustamasta itseämme?


      • mustamannerheim

        Tämä ääliö pulustaa Suomea nettipelein. Voiko tyhmempää kuulla.


    • totuutta.kerraten

      IPU on aina ollut ryssä, kommunismi ja Venäjäkiimainen huarakoira suomen kansan riesana.

      Eiköhän ole aika laittaa tuo historiankin uudelleen mieleisekseen ja putinmieleiseksi kirjoittava komusakki tyhjään rautatievaunuun ja venäjää kohti näin vapun 2016 kunniaksi?

      • omalinja

        Kuka on niin viitseliäs että nostelee vuosien takaisia juttuja tänne.

        Mistä muuten johtuu että jotkut pitävät IPUa porvaripuolueena ja toiset kommareina,
        emme ole kumpaakaan.


      • hatsia.tarjon

        tämä kolmannen lahkon möyhyvapa täällä yksi kirjoittelee.. poloinen


    • tikusta-uhkia

      Tuskin Suomi olisi voinut välttää sotaa mitenkään. Myöskin on muistettava , että Suomi taisteli USA:n vahvasti tukemaa Neuvostoliittoa vastaan ja Suomen oli turvauduttava Saksalaisiin aseisiin , joilla saatiin totaalinen miehitys torjuttua.

      Sotien jälkeen on ollut pitkä rauhan aika ja mitään merkittäviä ongelmia ei naapurin kanssa ole ollut. Hieman ihmetyttää tämä nykyinen uhkien luominen , joilla ei ole Suomen osalta mitään konkreettisia perusteita?

      • sota-vältettävä

        Tuosta voikin huomata,millaisia pölhöjä 30-luvun suomalaiset olivat. Heidän veljeilynsä Hitlerin kanssa ja sotavarustelunsa oli syy sotaamme,tiesiväthän Stalinin joukot kaiken tämän kun suomalaiset kommunistit kok ajan veivät tietoja sinne.
        Nyt sama typryys kun aseistetaan USAn aseilla ja luodaan typerää illuusiota puolustuskyvystämme. Suomi on taas hävinnyt sodan etukäteen kahjujen takia vaikka ei ole mitään syytä aseistua.Siis muuta syytä kuin ahneiden rikastuminen tällä pelottelulla. Ja Venäjällä ei ole edes kommunistit vallassa. Höperöt saavat edelleen kulkea vapaina ja valehdella kansalle soopaa.
        Tärkeät asiat jäävät sivuun kun hullut johtaa valtiota. Ruokahuolto on ajautunut umpikujaan .Sota ei sitä paremmaksi muuta. Kun öljypula iskee niin on myöhäistä katua. Sitten koko kansa huomaa että on uskottu räkänokkia.Rahaa on vain silloin kun on ylituotantoa.Energian loppuessa on vain nälkään kuolevia luurankoja.


      • kansa-ei-opi

        Ei ollut sodan syy veljeily Saksan kanssa. Kommunistinen venäjä olisi joka tapauksessa hyökännyt , koska pyrkimys oli levittää kommunismia mahdollisimman laajalle Eurooppaan. Ja taustalla kaikissa sodissa olivat tietenkin suuret kansaiväliset pankkiirit. Aiheesta löytyy videokin kaikki sodat ovat pankkiirien syytä. Kyse on maailmantalouden hallinnasta, ketkä sitä ohjaa ja hallitsee ja sodat ovat tämän väännön seurausta. Näin on ollut aina ja siitä on kyse seuraavassakin sodassa-kaikesta huolimatta.


    • Zuvac

      Minkä maan itsenäisyyttä IPU puolustaa? Ei ainakaan Suomen.

      • historiatulkintansakert

        Venäjän liittovaltioksi ja autonomian alle jota pesostroikka hallitiisisi.


      • putler_kuola
        historiatulkintansakert kirjoitti:

        Venäjän liittovaltioksi ja autonomian alle jota pesostroikka hallitiisisi.

        Samaa sylttyä on kuulemma tämä perimyskopla..


    • Vai-mitä

      Vaikeaa on keskustella itsenäisyydestä sellaisten kanssa , jotka antavat vahvan kuvan siitä,että eivät ymmärrä koko käsitettä? Jos kansa ei saa päättää omassa maassamme heitä itseä koskevia asioita ollaan vankasti näennäisdemokratiassa harvainvallassa. Jos venäjä säätää lakejamme , emme ole itsenäisiä . Jos EU säätää lakejamme emme ole itsenäisiä. Jos emme saa rajojamme tarvittaessa kiinni , niin emme myöskään ole itsenäisiä.

    • poloinen.jenkkik_kka

      Mene ongelle, sinusta keskustelemaan ole.

    • koho.pomppii

      pthyiii anna antti affvenia.

    • Euroskeptikko

      Kyllä sen voi ymmärtää kuka vain tietää ja hyväksyy tosiasiat, sodan syyt, vaikka ei sitä hyväksy. Luotettavien puolueettomuustakuiden sijasta haastettiin riitaa niin rankasti kuin natsit olisivat jo olleet Suomen tukena, näin neukut päättelivät. Neuvostoliiton hyökkäys oli kuin olikin ymmärrettävä - vaikka ei hyväksyttävä.

    • p.paarma

      II maailmansodassa kysymys oli fasismi vastaan muu maailma ja Suomen silloiset valtaporvarit asettuivat fasismin puolelle luullen saavansa perustaa Suur-Suomen Neuvostoliiton alueiden valloituksella. Lukekaa netistä "Svinhufvudin Testamentti". Se kertoo fasistisen porvaristomme tarkoitusperät sotien aikana ja jo ennen sitä.
      Ulkopolitiikka rakennettiin NL:n vastaisen sotapolitiikan varaan. Nyt sitä rakennetaan Venäjän vastaisuuden varaan vaikka kapitalistimme omistavat tuotantoa Venäjällä ja käyvät tavaranvaihtoa sen kanssa.
      Voisi sanoa, että valtapoliitikot Jussin Niinistöstä alkaen kulkevat huumehöyryt päässään ja ovat unohtaneet alkeellisimmankin realismin.

      ps. Suojeluskunnat aloittivat sotaretket Itä-Karjalaan jo kansalaissodan aikana 1918 ja jatkoivat niitä aina vuoteen 1922 saakka.
      Suomen ei ollut mikään pakko mennä sotaliittoon natsien kanssa. Se olisi voinut olla alun alkaen liittoutuneiden puolella mikäli ei olisi halunnut jäädä puolueettomaksi. Lapin sodassahan oltiin natseja vastaan liittoutuneiden hyväksi ja se oli kunniakas sota. Samaan aikaan kotinatsimme keräsivät aseita alkaakseen uudelleen sodan liittoutuneiden kukistamiseksi.

    • kummuissa_kolinaa

      IPU tuomitsee jyrkästi Venäläiskansanedustaja Vitali Milonovin puheet kerettiläisinä. Vitali kun on mennyt Venäläisessä mediassa väittämään, että talvisota oli Suomeen kohdistunut Stalin johtoisen Neuvostoliiton miehitysyritys! IPu toivookin suomen median vaikenevan kyseisen hörhöilijän avautumisista maassamme.

      IPU hartain toive on, ainoiden täydellisen tiedon välittäjien ja edesmenneiden historioitsijoidensa saavan levätä haudoissaan rauhassa, nyt tuota rauhaa on häiritty törkeästi.

      IPU lähettäneekin pikimmiten Moskovaan oman kirjelmänsä, jossa pahoittelee moisien virheellisten kantojen esilletuloa ja muistuttaakin, ettei Neuvostoliitto aloittanut talvisotaa, eikä yrittänyt miehittää suomea. Vaan pakkotilanteessa puolustautui Suomalaisten eliittiporvarien röyhkeää Neuvostokansaa murhaavaa hyökkäystä vastaan ja saikin torjuttua tuon katalan aikeen, kuitenkaan turhaan uhraamasta yhtäkään viatonta suomalaisen rahvaan edustajaa.

      • äitikarhun_keeli

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10596
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1878
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1636
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1438
    Aihe