USAn dollari

Dollarihymyä

Nyt kun dollarin arvo euroon nähden on matala, niin kannattaisiko ostaa tukku dollareita ja vaihtaa vuosien kuluttua euroiksi?
Onko tällainen edes laillista, eli mennä vaihtamaan esim.5000€ dollareiksi? Kuinka suuria summia ovat valmiita rahanvaihtofirmoissa vaihtamaan ja onnistuuko vaihto euroiksi yhtä helposti?
"Tiedoton dollarihymy"

12

5117

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • herra Inflaatio

      Ei kannata olla niin tyhmä, että menee nyt ostamaan euroilla valuuttaa, joka on tulevaisuudessa kokonaan romahtava ja jo nyt laskee arvossa koko ajan. Jos sijoitat eurosi dollareihin, tulet menettämään rahasi. Yhdellä eurolla saa nyt noin 1,41 dollaria. Dollarin arvo on koko ajan laskemassa johtuen siitä, että sitä painetaan yhä lisää ja lisää. Mitä enemmän dollareita painetaan, sitä vähemmän yhdellä on arvoa. Säästä siis eurosi, dollari ei ole hyvä sijoituskohde pitkällä tähtäimellä, ei kylläkään edes lyhyellä. Tiedätkö mitä, osta ennemmin kultaa tai hopeaa, jos tahdot sijoittaa hyvin eurosi.

    • semmoista

      ei ole järkevää vaihtaa käteistä rahaa dollareiksi. Paljon edullisempaa on vaihtaa tilivaluuttaa, mutta en näe siinäkään järkeä, sillä taalan odotetaan yhä heikentyvän.

      Tietysti jokainen saa vaihtaa rahansa vaikka zimbabven rahaksi tai vaikka randeiksi tai puliksi (pula) ei siinä mitään laitonta tietenkään ole.

      Vaihto onnistuu helposti nettipankin kautta. Minullakin on osakevälittäjälläni mm. USD määräinen tili. Vaihtokustannukset vain 0,075% suuntaansa summasta riippumatta. Ei tämäkään halvin ole, mutta palvelu on sentään suomeksi.

      Muuten, ei kultakaan pitkällä tähtäimellä ole hyvä sijoitus. Kulta ei käytännössä tuota mitään toisin kuin osakkeet. Kultaa ostetaan yleensä sen takia, että taloudellinen tilanne on epävarma.

    • heh

      Laita dollariin sidottoon korkorahastoon rahasi.

      Eli siinä on valuuttariski. Jos olet muuttamassa esim. USA:han ja haluat nyt että dollareiden arvo pystyy suunnitteleen suhteessa samana, niin dollariin sidottu korkorahasto on turvallinen tapa säilyttää rahanarvo. Korkorahastosta joudut maksamaan 30% veroa.

      Jos siirrät rahasi kokonaan USA:han, niin silloin et joudu maksamaan 30% veroa.

      • järjettömältä

        paitsi se loppuosa


    • ihan pihalla

      Anteeksi tietämättömyyteni, varoitan heti aluksi, etten tiedä maailman talousasioista yhtään mitään... Niin siis oon lähdössä Nykiin tammikuussa ja kaveri, jonka kanssa lähen totes vaan että "onneks dollari on alhaalla". En vain tajua, että miten koko systeemi siis menee... Kun okei, yhdellä eurolla saa siis nyt sen about 1,40 $, mutta eihän normaalistikaan 1 € vastaa hintatasossa yhtä dollaria (kai), niin en tajua mitä se hyödyttää... Mulla on nyt joku tosi oleellinen pointti, jota en tajua tässä asiassa :D ! Voisiko joku älykkäämpi selventää mulle, mitä se hyödyntää, jos kahvikuppi maksaa Suomessa vaikka kaksi euroa eli se ois sit jotain 2.83 dollaria ja that's it. VAI olisiko se sama kuppi siellä Nykissä sitten vaikkapa 2 dollaria, jolloin vaihto "kannattais"? Hölmö esimerkki, mutta ehkä joku tajuaa... Eli SIIS, mikä on hintataso siellä? Kun siihen tää nyt varmaan tää "etumme" siellä pohjautuis, mutta olisin kiitollinen jos joku aikuinen kertoisi vielä ihan kädestä pitäen :D Kukaan ei oo opettanu niin en voi tietää. :(

      • ***

        aiot ostaa jotain sieltä jenkeista, niin silloin sinulle on hyötyä siitä, että dollari on euroa heikompi.


    • homma käy helposti

      asiassa ei ole laittomuuksia.

      esim. nyt muutat 100 000e taaloiksi valuuttatilille niin dollareita on tililläsi 145 000$.

      Jos kurssi nousee vielä tämän jälkeen tästä esim. tasoon 1,60 ja silloin muutat dollarisi takaisin euroiksi niin tililläsi on enää 90 625€ eli takkiin tulee, jos alamäkeä ei tule.

      Jos taas uskot, että kurssi painuu jossakin vaiheessa jopa alle 1,00 (mitä se oli 2000 luvun alussa) esim. 0,90 niin sitten kun muutat taalasi euroksi niin sinulla on 161 111e!!!

      Eli homma on täysin riskipeliä tulevaisuutta ajatellen. Olen itse miettinyt samaa. Toisaalta summa tulisi olla reilu, jotta sillä olisi merkitystä ja rahan tulisi olla "ylimääräistä".

      Ekonomistit ovat veikkailleet dollarin kurssin pyörivän seuraavina vuosina n. 1,25 -1,60 välillä.

    • Dew<u

      Hei!!Älkää Missään Nimessä Muuttako Euroja Dollareiks!Jos Haluutte Dollareita ILMASEKSI menkää--->

      • Euro romahtaa

        Vaihdoin 20000 euroa dollareiksi kurssin olleessa n.1,50 . No nyt saan hieman " korkoa " rahoilleni.
        Totuushan on se, että dollari elää jatkuvasti ja nyt talousihmiset povaavat, että vuoden lopussa kurssit ovat lähes yksi yhteen.


      • 19+20
        Euro romahtaa kirjoitti:

        Vaihdoin 20000 euroa dollareiksi kurssin olleessa n.1,50 . No nyt saan hieman " korkoa " rahoilleni.
        Totuushan on se, että dollari elää jatkuvasti ja nyt talousihmiset povaavat, että vuoden lopussa kurssit ovat lähes yksi yhteen.

        Saat aika kauan odotella, että tosiaan hyödyt, mutta pienikin tulo on positiiviista. Voitosta (tulot-kulut) menee 28% vero, joten ennenkuin kaiken tuhlaat, muista pistää sivuun.


    • Ursula34

      Paljonko euroina on US$ 1047, Lähössä ulkomaille joten olisi hyvä tietää??:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2252
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1729
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe