Miten se vauva voi mahtua sieltä??

en tajua 12345

Hei kaikki.
Odotan tässä 1. lastani aika alkuvaiheessa ja sen
verran olen tuota synnytystä mietiskellyt, että ihmetyttää eräs asia. Eli se, että kuinka se vauveli voi kerta kaikkiaan mahtua ulos sieltä emättimestä?? Itselläni on varmaankin ihan normaalit lantion sisämitat, mutta kun olen kädellä tunnustellut omaa alapäätäni, niin tuntuu että ne luut on siellä jotenkin niin kovin ahtaalla. Ei kyllä edes nyrkki mahtuisi läpi, puhumattakaan että vauvan pää...
Eli kyllähän ne lihat varmaan sitten synnytyksessä venyy, mutta ei kai ne luut voi ihan tolkuttomasti levitä? Kun luin jostain kirjasta, että häpyliitos voi aueta synnytyksessä jopa 1 cm, niin ei kyllä paljoa lohduta. Kyllä minun kohdallani sen häppärin pitäisi levitä ainakin kymmenen senttiä, että jonkinlaista apua olisi!!
Ja sitten kun joissakin synnytyskuvissa se vauvan pää työntyy ulos jo siitä klitoriksen kohdalta, niin itselläni se aukko on klitorista paljon alempana...Outoa...
Eli kertokaahan te kokeneemmat, että oletteko raskauden loppuun mennessä todellakin huomanneet että se lantio jotenkin levähtäisi, ja tarkoitan nyt nimenomaan sieltä sisäpuolelta?

16

6911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkuper.

      Vielä kysyisin, että voiko se vauvan pää olla sitten tavallaan niin elastinen siinä synnytyksessä, että se voi esim. painua kasaan, että mahtuu ulos?

      • äippä21v

        kyllä mulla ainakin lantio levisi raskaus aikana. ja vauvan pää tosiaankin on ihan epämuodostuneen näköinen heti vauvan synnyttyä. meillä ainakin takaraivo oli pitkä ja suippo.


      • vauvan pää
        äippä21v kirjoitti:

        kyllä mulla ainakin lantio levisi raskaus aikana. ja vauvan pää tosiaankin on ihan epämuodostuneen näköinen heti vauvan synnyttyä. meillä ainakin takaraivo oli pitkä ja suippo.

        ei ole luutunut kiinni vaan juuri tästä syystä vauvalla on aukileet (jotka luutuvat myöhemmin) jotta pää mahtuu muotoutumaan synnytyskanavassa tarpeen mukaan.


    • mahtuu tulemaan

      Kyllä se vaan sieltä mahtuu tulemaan. Supistukset takaavat sen, että kohdunsuu aukeaa useita senttejä, onkohan se sellasen 8-10 senttiä ainakin, niin se pää mahtuu. Lantioluu on sellanen rengas (siis se alaosa) ja siitä mahtuu vauvan pää. Lihakset joustaa. Itsellä oli kans lapsen pää aluksi jotenkin suippo, kun joutuu puristuksiin, muutta se kyllä korjaantuu aikanaan.

    • kysymys tämä

      on? ?Mitä ihmettä höpiset että vauvan pää työntyy jo klitoriksen kohdalta ulos, mistä sen sitten pitäisi tulla, persereiästäkö? Kai sen aukonkin nyt pitää venyä joka suuntaan että se lapsi mahtuu ulos. Voi huhhuh.

      • maami

        Ei pöljä kysymys vaan pöljä vastaus sulla haukkujalla. Sä aloittaja, tulet kyllä matkan varrella huomaamaan kuinka paikat löystyvät, venyvät ja paukkuvat jotta vauva sitten sopii tulemaan. On tietysti sitten niitä joilla on tosiaan kapea lantio
        eikä sovi alakautta.


      • eipäs pelotella
        maami kirjoitti:

        Ei pöljä kysymys vaan pöljä vastaus sulla haukkujalla. Sä aloittaja, tulet kyllä matkan varrella huomaamaan kuinka paikat löystyvät, venyvät ja paukkuvat jotta vauva sitten sopii tulemaan. On tietysti sitten niitä joilla on tosiaan kapea lantio
        eikä sovi alakautta.

        Jos olet raskausaikana osaavissa käsissä, niin kyllä ne ammattilaiset sen lantion leveydenkin tutkivat ja kertovat siitä hyvissä ajoin. Silloin ei synnytetä alakautta vaan tehdään sektio sovittuna ajankohtana. Jos olet epävarma, niin kysy toki lääkäriltäsi tutkimuksen yhteydessä.


    • Kokemuksia...

      ensimmäisessä raskaudessa meni normaalit farkut vielä 3 viikkoa ennen synnytystä, mutta sitten synnytyksen jälkeen kesti reilun viikon ennen kuin sain ne taas päälle. Sairaalasta tullessa jäi vähintään 10 senttiä, ettei nappi mennyt kiinni. Tuskin olin siinä komessa viikossa lihonut, mutta lantio oli levinnyt synnytyksessä ja palautui noin kahdessa viikossa.

      Itse yhä mietin, miten sieltä pienestä reiästä voi mahtua kukaan ulos, vaikka kolme olen jo pusannut sieltä.

    • alkuper 12345678

      Ihmettelit mitä tarkoitan, että kun joissakin synnytyskuvissa se aukko näyttäisi alkavan jo siitä klitoriksen kohdalta. Esim. itselläni klitoriksen kohdalla on siis vielä luuta, eli se luiden muodostama aukko on siis paljon alempana...Ehkä klitorikseni on sitten omituisen ylhäällä, en tiedä...Mutta ei kai se lapsi luiden läpi voi puskea, tajusitko nyt mitä tarkoitan?

      • ja raskauden aikana

        valmistautuvat synnytykseen. Jos et tiennyt, niin nuppineulanpään kokoinen kohdunsuu aukeaa synnytyksessä 10 senttiä ;) ainoo ongelma on ahdas lantio, mutta en usko että sitä sinulla on.

        Ei se vauva sieltä alapäästä suoraan tulekkaan, vaan se joutuu jo synnytyksen aikana itsekin kääntyilemään jotta mahtuu tulemaan ulos.

        Ja kyllä sinulla se klitta on ihan siellä missä muillakin, ja ihan muillakin se laps on mahtunut syntyyn ;)


      • jo,,,

        sinulle vastannutkin, niin raskauden aikana ja ennens ynnytystä lantion luut "leviävät" ja pehmenevät, jotta lapsi mahtuu syntymään. Samoin emätin laajenee juuri ennen synnytystä ja jo raskauden loppuvaiheessa. Ja lapsen pää on pehmeää luuta, joten sekin "muokkautuu" synnytyksen edetessä. Joten huoli pois. Kyllä luonto osaa asiansa...


    • mapee

      ensinnäkin vauvan kallon luuthan antavat periksi jonkin verran ja itse pää on alle 10cm halkaisijaltaan muutenkin. Esim yhdessä synnytyksessä kohtu oli auki 9cm joten sen kun olisi vain valunut esiin..

      Luut ovat osittain auki eli siellä on luita jotka ei ole kiinni toisissaan ja siksi ne antavat lisää tilavuutta lantioon. Synntyksen jälkeen ne taa sovat kohdakkain ja kuin yhtä luuta tavallaan..

      Etsi jostain käsiisi luurakno tai sen kuva niin on siinä aika ammottava aukko mistä vauvan pitää maailmaan tulla..

      Vaikka onhan sekin totta ettei kaikki sieltä mahdu..

    • -Mirabella-

      supistukset aukasee alapään lihat ja lantio on suurimmalla osalla naisista ihan hyvä synnytykseen. ongelmia tekee yleensä vain iso vauva. lääkäri arvioi loppuraskaudessa vauvan kokoa ja lantion mallia, että mahtuuko vauva syntymään. emätin venyy vauvan pään voimasta niin isoksi, että klitoris näyttää olevan ylhäällä.
      normaali tilassa kenellä mahtuisi nyrkki emättimeen?
      supistusten idea on avata reitti vauvalle. loppuraskaudessa kudikset myös antaa periksi ja alkaa joustaa.

    • kyllä hyvin sieltä

      tulemaan, se on luonnollista, ponnistusvaiheessa kohtu supistelee voimakkaasti ikään kuin työntäen vauvaa ulos samalla kuin itse ponnistat. Itse mietin esikoista odottaessa samaa, ja se tutkitaan lääkärillä n. viikolla 36, jos silloin lääkäri epäilee ettei vauva mahdu tulemaan, tehdään lisätutkimukset (kuvat) ja silloin tehdään sektio.

    • Karomilla

      Vauvan pää on synnytyksen jälkeen 8siis heti) suippo, ja voi näyttää oudolta Pää "korjautuu" seuraavien vuorokausien aikana Ei hätää

    • Karomilla

      Vauvan pää on synnytyksen jälkeen 8siis heti) suippo, ja voi näyttää oudolta Pää "korjautuu" seuraavien vuorokausien aikana Ei hätää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2525
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1605
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      108
      1376
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe