kiljun metanolimäärät

tiettämättönnä

Rupesin tänään kiljua valmistamaan reseptillä

Hieman alta 1,5L appelsiinitäysmehua (toisessa mukana heselmälihaa (säilöntäaineeton), toinen perus säilöntäaineeton halpa täysmehu)
150g sokeria
1-2 teelusikallista mega-turbo hiivaa

Tungin nämä siis 1,5L limupulloon ja jätin korkin sen verran auki että kun puristaa pulloa tulee ilmaa ulos mutta ei päästä sisään ainakaan niin että sen huomaisi heti.
Tutkin vielä näitä kiljujuttuja netissä ja sellasta on puhuttu notta pikahiivakiljuun voi kertyä huomattava määrä metanolia. Voikohan tuota tulevaa kauheaa paskaa juoda ollenkana? Ja miten käy metanolille, jos käymisen loputtua lisään pektolaasin?
Ehkä (todellakin) on syytä kaataa tuo paska vessanpyttyyn ja tehdä uusiksi käyttäen viinin käymisainepakkauksen aineita?

6

3170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juoda jos

      on makuaisti tallella, maistuu pas..lle ja on kaikenlisäksi terveydelle vaarallista. Maha menee sekaisin ja metanoli ja bakteerit aiheuttaa mm tanssitautia, siitä erottaa kuka on kiljua enemmän juonnut - ei tahdo jalat mennä siinne minne mies niiden haluaisi mennä, eivätkä oikein tahdo pysyä paikoillaan.

      Eli älä juo kiljua, tee kotiviiniä oikeista aineista.

    • rotissööri

      metanolimyrkytyksen vastalääke on etyylialkoholi ja sitähän on myös kiljussa. Mikäli kiljun juomisen jälkeen olo on voimaton, on juoja saanut myös metanolia. Metanolia syntyy herkemmin juuri hedelmäpohjaisiin käymisjuomiin. Sen voi yrittää poistaa aktiivihiilisuodattamalla. Varminta on kuitenkin juoda vain tehdasvalmisteisia juomia, koska alkoholitehtailla on tiukat turvamääräykset ja laboratoriovälineet jäämien testaamiseksi. Parasta kiljua syntyy leipä- ja viljapohjaisesta mäskistä.

      Kippis ja kulaus

      • syntyy

        eniten kijuissa ym romuissa, ja tämä kun tislataan lähtee metyylialkoholi ensin liikkeelle ja sen jälkeen etyylialkoholi. Eli tisleestä on heitettävä ensimmäiset desit pellolle.
        Aktiivihiili ei poista metyylia juuri lainkaan, sen varaan ei kannata laskea yhtään mitään. Sikunan saat joten kuten aktiivihiilellä pois, mutta et metyyliä.

        Metyylimyrkytys ei ole aivan pikkujuttu, metyyli voi tuhota mm näköhermot, vaikka henki säilyisi.


      • samakuennen
        syntyy kirjoitti:

        eniten kijuissa ym romuissa, ja tämä kun tislataan lähtee metyylialkoholi ensin liikkeelle ja sen jälkeen etyylialkoholi. Eli tisleestä on heitettävä ensimmäiset desit pellolle.
        Aktiivihiili ei poista metyylia juuri lainkaan, sen varaan ei kannata laskea yhtään mitään. Sikunan saat joten kuten aktiivihiilellä pois, mutta et metyyliä.

        Metyylimyrkytys ei ole aivan pikkujuttu, metyyli voi tuhota mm näköhermot, vaikka henki säilyisi.

        Lisäsin tuohon uuteen satsiin pektolaasin ja vähensin vähän sokeria ja sen tavallisen sokerinkin korvasin panimosokerilla.
        Eli estääkö pektolaasi nyt sitten metanolikäymisen?


      • määvaan
        samakuennen kirjoitti:

        Lisäsin tuohon uuteen satsiin pektolaasin ja vähensin vähän sokeria ja sen tavallisen sokerinkin korvasin panimosokerilla.
        Eli estääkö pektolaasi nyt sitten metanolikäymisen?

        Tämä on lontooksi, muuta lyhyesti jätä pektiini rauhaan jos pelkäät metanolia

        http://homedistiller.org/methanol.htm :

        The methanol comes from the pectin, which mainly composed of methyl esters of galactose. When pectin breaks down, by enzymes introduced by microorganisms, or deliberately introduced, the methyl esters combine with water to produce methanol, so the aim should be to leave the pectin well alone if you can.

        I think Jack would agree that what he means is that fermenting at a high temperature, or adding pectin enzyme, or trying for an abv higher than 12% all increase the risk of methanol being produced, so his advice about low temperature fermentation, adding no exra enzymes, and a target lower than 12%abv is all good stuff.


      • lisätä pektiinistä
        määvaan kirjoitti:

        Tämä on lontooksi, muuta lyhyesti jätä pektiini rauhaan jos pelkäät metanolia

        http://homedistiller.org/methanol.htm :

        The methanol comes from the pectin, which mainly composed of methyl esters of galactose. When pectin breaks down, by enzymes introduced by microorganisms, or deliberately introduced, the methyl esters combine with water to produce methanol, so the aim should be to leave the pectin well alone if you can.

        I think Jack would agree that what he means is that fermenting at a high temperature, or adding pectin enzyme, or trying for an abv higher than 12% all increase the risk of methanol being produced, so his advice about low temperature fermentation, adding no exra enzymes, and a target lower than 12%abv is all good stuff.

        Niin syy miksi tuota pektolaasia lisätään
        viinin valmistuksessa on se että pektiini
        aiheuttaa viiniin sameutta. Jos sameus ei
        haittaa niin sitä on turha lisäillä

        Katso vaikka http://www.melkko.fi/mihin.htm:
        ENTSYYMIT
        Pektolaasi-entsyymi hajottaa nesteessä ja marja-aineksessa olevia, hyytymistä aiheuttavia pektiineitä. Näin viini kirkastuu paremmin ja nopeammin.
        On huomattava, että joissakin raaka-aineissa on runsaammin pektiinejä, jolloin myös näistä raaka-aineista tehty viini kirkastuu hitaammin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      107
      5718
    2. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      145
      3743
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      50
      3255
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      457
      2629
    5. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      266
      1662
    6. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      87
      1386
    7. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1333
    8. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      15
      1326
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      77
      1258
    10. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      152
      1220
    Aihe