Rupesin tänään kiljua valmistamaan reseptillä
Hieman alta 1,5L appelsiinitäysmehua (toisessa mukana heselmälihaa (säilöntäaineeton), toinen perus säilöntäaineeton halpa täysmehu)
150g sokeria
1-2 teelusikallista mega-turbo hiivaa
Tungin nämä siis 1,5L limupulloon ja jätin korkin sen verran auki että kun puristaa pulloa tulee ilmaa ulos mutta ei päästä sisään ainakaan niin että sen huomaisi heti.
Tutkin vielä näitä kiljujuttuja netissä ja sellasta on puhuttu notta pikahiivakiljuun voi kertyä huomattava määrä metanolia. Voikohan tuota tulevaa kauheaa paskaa juoda ollenkana? Ja miten käy metanolille, jos käymisen loputtua lisään pektolaasin?
Ehkä (todellakin) on syytä kaataa tuo paska vessanpyttyyn ja tehdä uusiksi käyttäen viinin käymisainepakkauksen aineita?
kiljun metanolimäärät
6
3340
Vastaukset
- juoda jos
on makuaisti tallella, maistuu pas..lle ja on kaikenlisäksi terveydelle vaarallista. Maha menee sekaisin ja metanoli ja bakteerit aiheuttaa mm tanssitautia, siitä erottaa kuka on kiljua enemmän juonnut - ei tahdo jalat mennä siinne minne mies niiden haluaisi mennä, eivätkä oikein tahdo pysyä paikoillaan.
Eli älä juo kiljua, tee kotiviiniä oikeista aineista. - rotissööri
metanolimyrkytyksen vastalääke on etyylialkoholi ja sitähän on myös kiljussa. Mikäli kiljun juomisen jälkeen olo on voimaton, on juoja saanut myös metanolia. Metanolia syntyy herkemmin juuri hedelmäpohjaisiin käymisjuomiin. Sen voi yrittää poistaa aktiivihiilisuodattamalla. Varminta on kuitenkin juoda vain tehdasvalmisteisia juomia, koska alkoholitehtailla on tiukat turvamääräykset ja laboratoriovälineet jäämien testaamiseksi. Parasta kiljua syntyy leipä- ja viljapohjaisesta mäskistä.
Kippis ja kulaus- syntyy
eniten kijuissa ym romuissa, ja tämä kun tislataan lähtee metyylialkoholi ensin liikkeelle ja sen jälkeen etyylialkoholi. Eli tisleestä on heitettävä ensimmäiset desit pellolle.
Aktiivihiili ei poista metyylia juuri lainkaan, sen varaan ei kannata laskea yhtään mitään. Sikunan saat joten kuten aktiivihiilellä pois, mutta et metyyliä.
Metyylimyrkytys ei ole aivan pikkujuttu, metyyli voi tuhota mm näköhermot, vaikka henki säilyisi. - samakuennen
syntyy kirjoitti:
eniten kijuissa ym romuissa, ja tämä kun tislataan lähtee metyylialkoholi ensin liikkeelle ja sen jälkeen etyylialkoholi. Eli tisleestä on heitettävä ensimmäiset desit pellolle.
Aktiivihiili ei poista metyylia juuri lainkaan, sen varaan ei kannata laskea yhtään mitään. Sikunan saat joten kuten aktiivihiilellä pois, mutta et metyyliä.
Metyylimyrkytys ei ole aivan pikkujuttu, metyyli voi tuhota mm näköhermot, vaikka henki säilyisi.Lisäsin tuohon uuteen satsiin pektolaasin ja vähensin vähän sokeria ja sen tavallisen sokerinkin korvasin panimosokerilla.
Eli estääkö pektolaasi nyt sitten metanolikäymisen? - määvaan
samakuennen kirjoitti:
Lisäsin tuohon uuteen satsiin pektolaasin ja vähensin vähän sokeria ja sen tavallisen sokerinkin korvasin panimosokerilla.
Eli estääkö pektolaasi nyt sitten metanolikäymisen?Tämä on lontooksi, muuta lyhyesti jätä pektiini rauhaan jos pelkäät metanolia
http://homedistiller.org/methanol.htm :
The methanol comes from the pectin, which mainly composed of methyl esters of galactose. When pectin breaks down, by enzymes introduced by microorganisms, or deliberately introduced, the methyl esters combine with water to produce methanol, so the aim should be to leave the pectin well alone if you can.
I think Jack would agree that what he means is that fermenting at a high temperature, or adding pectin enzyme, or trying for an abv higher than 12% all increase the risk of methanol being produced, so his advice about low temperature fermentation, adding no exra enzymes, and a target lower than 12%abv is all good stuff. - lisätä pektiinistä
määvaan kirjoitti:
Tämä on lontooksi, muuta lyhyesti jätä pektiini rauhaan jos pelkäät metanolia
http://homedistiller.org/methanol.htm :
The methanol comes from the pectin, which mainly composed of methyl esters of galactose. When pectin breaks down, by enzymes introduced by microorganisms, or deliberately introduced, the methyl esters combine with water to produce methanol, so the aim should be to leave the pectin well alone if you can.
I think Jack would agree that what he means is that fermenting at a high temperature, or adding pectin enzyme, or trying for an abv higher than 12% all increase the risk of methanol being produced, so his advice about low temperature fermentation, adding no exra enzymes, and a target lower than 12%abv is all good stuff.Niin syy miksi tuota pektolaasia lisätään
viinin valmistuksessa on se että pektiini
aiheuttaa viiniin sameutta. Jos sameus ei
haittaa niin sitä on turha lisäillä
Katso vaikka http://www.melkko.fi/mihin.htm:
ENTSYYMIT
Pektolaasi-entsyymi hajottaa nesteessä ja marja-aineksessa olevia, hyytymistä aiheuttavia pektiineitä. Näin viini kirkastuu paremmin ja nopeammin.
On huomattava, että joissakin raaka-aineissa on runsaammin pektiinejä, jolloin myös näistä raaka-aineista tehty viini kirkastuu hitaammin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksi persuilla ei ole firmoja?
Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?847142Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015
Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit277089Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan
Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k1176225Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä
Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?455424Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?
Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik845328Demarikultin uhri kertoo
Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa635235Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?
Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus415120Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi
Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset274615Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä
"Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv193565Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto
vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html3003410