Inkontinenssia minullako?

2-kymppinen tyttö

Minulla on nyt ollut jo vuosia niin, että jos joudun ponnistamaan (esim oksennan tms) niin lirahtaa housuun. Olen vasta viimeaikoina alkanut käyttää Tenan suojia.

Aloin kuitenkin tässä miettiä omaa historiaani, ja siellä näkyy erilaisia oireita mahdollisen inkontinenssin takia jo ihan lapsuudesta asti!

- jo lapsena kaikki valkoiset/vaaleat pikkuhousut muuttuivat jo päivän käytöllä hieman kellertäviksi haarovälistä, vaikka en ainakaan huomannut pissanneeni. Vanhempani huomasivat asian myös
- ..alushousut eivät myöskään haisseet/haise mitenkään miellyttäviltä
- olen aina joutunut käymään vessassa tosi usein, vessahätä iskee yhtäkkiä ja kovaa. Pari kertaa on lirahtanut vähän housuun hädänhetkellä. Käyn vessassa pahimmillaan pari kertaa tunnissa, mutta yleensä kerran parissa tunnissa.
- jos en käytä mitään suojaa, pikkuhousut muuttuvat haarovälistä kosteiksi ja märiksi, vaikka en huomaa pissanneeni, eikä se kai valkovuotoakaan ole
- ..tavalliset pikkuhousunsuojat eivät auta vaivaan, vaan kostuvat läpikotaisin ja menevät rullalle/liimapinta katoaa
- olen seksikumppaneiltani kuullut kommenttia, että - kröhöm - alapääni haisee/maistuu pahalta = virtsan maku?

Kuulostaako inkontinenssilta, ja jos niin niin miltä muodolta? Mitä tälle asialle voisi tehdä?

2

1167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minäkin kärsin ko. ongelmasta

      kyllähän sulla sitten on inkontinenssi. sitä voi koettaa parantaa lantionpohjan lihasten harjoituksella. nykyisin on kyllä olemassa hyviä suojia, jotka pitää kyllä alushousut puhtaana.

      itse reilu parikymppisenä miehenä kärsin vastaavasta ongelmasta ja siitä on vaikeata puhua kenellekään. en ole kertonut ongelmastani koskaan, se hävettää:( PK-seudulla on kyllä hyvät mahdollisuudet ostaa parempia suojia.

      toivottavasti jaksat ongelmasi kanssa!

    • inkontinenssi

      Kannattaisi käydä lääkärissä tuon asian kanssa. Jos sille pystyisi tässä vaiheessa tekemään jotain, ettei pääsisi ainakaan pahenemaan.

      Lihaskunto on yksi jolla voisit kokeilla karkailun vähentämistä. Sekä lantionpohjan että vatsa- ja selkälihasten kunto olisi melko tärkeä tässä tilanteessa.

      Minulla on lapsesta asti ollut vähän sama tilanne kuin sinullakin: ikävä haju housuissa ja varsinkin stressi/jännitystilanteissa pissatuksen tunne on ihan kamala, vaikka juuri olisi käynyt vessassa. En kuitenkaan koskaan oikein edes huomannut, milloin pissaa housuihin pääsi. Sen karkaaminen ei tuntunut lainkaan, vaan yhtäkkiä sitä vain oli ilmestynyt -ja yleensä saman tien kuivannut housuihin.

      Aikaisemmin tuo karkailu (itse puhun lirahduksen sijaan tihkutuksesta) oli ajoittaista, mutta parin viime vuoden aikana se on muuttunut jatkuvaksi, ja nyt tihkutuksen jo huomaakin -ikävä kyllä :(. Niin, olen 30-vuotias, enkä ole synnyttänyt, joten synnytys ei ainakaan ole "syyllinen" tähän vaivan pahenemiseen.

      Olen juuri lähtenyt asian kanssa tutkimuksiin ja katsotaan nyt, mitä tuleman pitää. Pääsen kohtapuolin virtsarakon tähystykseen, jolloin selviää, onko siellä vikaa, kun tuntuu aina, ettei rakko tyhjene kunnolla pissatessa. Samalla selvitellään onko lantionpohjan lihakset missä kunnossa. Olen yrittänyt niiden treenailua jo aloitella, mutta ei vielä ainakaan ole yhtään parannusta havaittavissa.

      Suuseksistä olen vain haaveillut tämän vaivan takia, ja jos joskus joku on sitä ehdottanut, olen vain todennut inhoavani sitä -siis vaikka todellisuudessa olen vain inhonnut ajatusta siitä, että tihkuttelen tai lirautan pissaa kumppanin suuhun. Seksi ylipäänsä on loppunut kokonaan nyt, kun vaiva on pahentunut. Minulla ei ole tällä hetkellä poikaystävää, ja vaivasta kertominen uudelle kumppanille tuntuu ihan liian vaikealta ja nololta asialta. Seksin aikana tai ennen-jälkeen pissiminen sänkyyn on jotain sellaista mikä todella pelottaa niin paljon, ettei uskalla edes koko asiaa ajatella. Joten yksin tässä sitten taaperellaan :( .

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      66
      822
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe