ähky

ninnaud

mitä pitää tehdä jos hevoselle tulee ähky (kertokaa lyhyesti)

7

1546

  Vastaukset

  • Todellakin on ähkystä kyse,se on tappavin sairaus hevoselle.Eläinlääkärille soittamaan joka neuvookin taluttamaan ja estämään piehtaroinnin.

  • Moi !
   Elikkäs jos epäilet että hevosellasi on ähky mene taluttamaan sitä mielellään ylä- ja alamäkiä,soita eläinlääkärille mahd. pian,estä hevosesi piehtarointi,älä anna sen syödä mitään ja anna sille paljon vettä. Omalla ponillani oli ennen erittäin usein ähky mutta sitten eläinlääkäri neuvoi antamaan pronutrinia se on aika kallista (80euroa pieni purkki) halvempi vaihtoehto tuolle on pellavarouhe mutta se pitää turvottaa hyvin lämpimässä ja runsaassa vedessä (yksi säkki=10kg maksaa n. 14 euroa)

   • ...hevoselaani ei ole ähkyä eikä ole tulemassa ähkyä. Halusin vain huulla teidan apunne JOS hevoselleni tulee ähky:):)


  • Hevosen ähkyjä on erilaisia kuten ihmisenkin suolisto-ongelmia. Joskus pieraiseminen voi auttaa tai oksentaminen, mutta hevonen ei pysty oksentamaan joten se tukos mikä sen suolistossa on, täytyy saada ulos miel. luontaisin keinoin kuin leikkaamalla. Jos haluaa välttää kalliit Elääkärikäynnit ym. niin parhain apu on se että päivittäin tarkkailee hevosta ja pitää sille seuraa, se ei ole lemmikkieläin, sinä olet vastuussa siitä.

   Tutki ja tarkkaile. Olen kuullut että on juotettu matalahiilihappoista nestettä (vichyä) hevoselle että sen sais poistamaan paremmin kaasut suolistosta. Mut kokeilkaa sit omalla vastuulla tai etsikää enemmän tietoa ennenkuin kokeilette.

   Aina pitää olla pullo parafiiniöljyä kaapissa. Kun hevosella ähky on pahimmillaan esim. vkonloppuna niin mistäs haet apua? Parafiiniöljy on paras ensiapu, sitä täytyy olla jokaisen hevosen omistajan kaapissa.

   Toivon että hevosten pitäjät ymmärtäisivät sen että kuinka tärkeää on sairauksien sekä tämänkaltaisten ongelmien ennaltaehkäiseminen.

   Itse laitan päivittäin pari rkl pellavasiemenöljyä sekä valkosipulirouhetta kauran ja kivennäisen sekaan, se pitää suoliston liukkaana ja toimivana sekä hengitystiet ja yleisen olemuksen virkeänä eikä maksa paljon jos vrt. Elääkärikuluihin.

   Ja täytyy sanoa et öljy (käytetty jo/vasta 2kk) on tehny tehtävänsä, en ole millään hevosella nähny niin kiiltävää ja tervettä karvaa kun tällä omallani.

   • saa menemään hevoselle, vai saako ilman ell:n letkutusta?


   • päivittäin Hippolaxia (n.2,5 dl), siinä on pellavarouhetta ja mm. valkosipulia mutta sitä saavat vielä rouheena tipan lisääkin. Maistuu hevosille (täytyy turvottaa) ja pitää vatsat kunnossa!


  • Ota ruoka pois ja huolehdi veden saannista.Liikuta kevyesti ja estä piehtarointi.Ensimmäiseksi kuitenkin soitat eläinlääkärin.😊

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   146
   4430
  2. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   1158
  3. 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404
   Maailman menoa
   203
   643