Pikku tietoa Osakasta/Japanista

Sleepless

Päätimme tuossa äkkiseltään varata liput Osakaan Japaniin. Kuitenkin tarvitsisi joitakin hieman selventäviä tietoja varsinkin kun kulttuuri tyyli on hieman erillainen kuin meillä täällä...Pärjää ihan jos voisi heittää vaikka jotain sivuja mistä asiasta on enenmän tietoa tai sitten voi kirjoittaa ihan....

1.Esimerkiksi miten pärjää ihan turisti englannilla tai hiukan paremmalla esimerkiksi ravintolassa ja hotellia tilattaessa?

2.Jotain mahdollisia nähtävyyksiä tai paikkoja joihin kannattaisi tutustu ja miten niihin pääsisi?

3.Miten ja mitä vaadittaisiin jotta pääsisi kulkemaan paikasta toiseen...esimerkiksi jos nyt haluaisi Osakasta Tokyoon ja näin päin pois?

4.Entäs mikä on euron suhde yeniin?

5.Jotain säästä esimerkiksi millaista se olisi juuri tuohon helmi-marraskuun aikaan?

6. Ja jotain pikku perus juttuja joita ehkä pitäisi tietää tai niihin tulisi tutustua ennen lähtöä?

Minä kiitän syvästi jos joihinkin noihin saisi vastauksi...

4

801

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Käyppä kirjakaupassa ja osta kirja nimeltä Tokio Passi, kirjoittanut Tapani Jussila.
   Tästä saat vastaukset kysymyksiisi ja vähän enemmän.

  • kun kauniisti pyydät

   Wikitravelissa on pitkä ja hyvä suomenkielinen artikkeli Japanista.

   1. Turistienglannilla pärjää ok isommissa liikkeissä, ravintoloissa, hotelleissa, lentokentällä. Pikku ryokaneissa, takseissa, pienissä kaupoissa, vanhempien henkilöiden kanssa asioidessa vähäinenkin japanin taito auttaa suuresti. Monet japanilaiset tosin ääntävät englantiakin todella kummallisesti. Kynä ja paperia matkaan mukaan.

   2. Osaka on liikekaupunki, siellä ei ole kovin paljon ns. vanhaa kulttuuria (tietysti löytyy jos osaa etsiä...). Shoppailumahdollisuudet hyvät. Himejin linna on lähellä, sitä en missaisi, erittäin hieno kohde.

   3. Juna (Shinkansen) on ainoa järkevä vaihtoehto tuossa.

   4. Tällä hetkellä 1 euro = n. 165 jeniä, eli pitkällä aikavälillä kurssi on nyt todella edullinen.

   6. Opettele hiukan japania, auttaa todella paljon. Edes kiitos, anteeksi, en ymmärrä tms. ilmaisut. Ja hommaa se Jussilan kirja, mitä jo suositeltiin.

  • hyvä opus

   Ennemmin ostaisin tuon lonely planetin englanninkielisen kirjan jos on muualle menossa kuin tokioon. Ko. kirja löytyy kirjakaupoista noin 40eur hintaan, voi löytyä jopa kirjastoista tutustumista varten?
   Japani meinaa ainakin minulle paljoa kävelyä! Toiset pitää ryyppäämisestä, toiset shoppaamisesta ja meikäläinen pitää taas komeista temppeleistä ja kun niitä on jossakin kiotossakin yli 2000 ja monet vuoristossa niin kannattaa varata hyvät kävelykengät reissulle!

   Osakasta pääsee nopeasti (n.40min junamatka Osakan Umedan asemalta) vierailulle Kiotoon sekä Naraan. Etenkin Naran "puistoalue" temppeleineen ja peuroineen on hieno alue.

   Kannattaa huomioida että asemat ostoskeskuksineen isoissa kaupungeissa on todella suuria, monesti voi eksyä jo ennen junaan pääsyä... mutta kyllä se siitä.

   • vakuutus!

    Muistakaa ottaa matkavakuutus kaiken varalle! Meinaa jos sattuu tapahtumaan jotakin ikävää ja on sairaalareissu tms. edessä niin ilman vakuutusta voi jenit loppua aika nopeasti kesken. Sairaanhoito on todella tyyristä Japanissa!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 95
   2428
  2. Vihdoin Sofian peffa ikuistettu ilman filttereitä

   Jenner pökät ei taida puristaa peffaa kasaan samalla tavalla kun kalsarit joita yleensä pitää😂 https://aijaa.com/re6HIq
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   2071
  3. Miksi et enää halunnut kohdata mua?

   Miksi välttelet mua?
   Ikävä
   145
   1914
  4. Oho! Tanssii Tähtien kanssa saa oman "realityn" - Tätä tiedossa!

   Tanssii Tähtien Kanssa uusi kausi alkaa elokuussa. Ja ohhoh, luvassa on myös ajan henkeen sopivasti uusi reality-henkinen pläjäys kulissien takaa. Ki
   Viihde ja kulttuuri
   22
   1311
  5. Missä ravintolassa Martina hakkasi Sofian?

   Ollaan lasten kanssa katseltu youtubesta sitä videota missä Martina pidätetään ja heitetään pihalle sen jälkeen kun hän on hakannut Sofian. Mikä tuo r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   1207
  6. Tiedän ettei tilanne

   Ollut optimaalinen kun tavattiin. Oikeastaan se oli aika sekava tilanne. Silti teit tosi ison vaikutuksen tunteisiini nainen. Olen pahoillani siitä e
   Ikävä
   39
   901
  7. Viimeinen viesti

   Mitä lukee viimeisimmässä viestissä jonka HÄN on sinulle laittanut? Ap aloittaa: viimeisessä viestissä häneltä on kolme numeroa.
   Ikävä
   50
   855
  8. Taisin menettää kaikki mahdollisuuteni suhun?

   Tämmöisiä ajatuksia ollut tässä viimepäivinä.
   Ihastuminen
   23
   821
  9. Stefan eli vankeudessa, kurituslaitoksessa, 9 v ajan

   Mutta vapautui siitä vuosi sitten keväällä ja elää nyt vapaana kuin taivaan lintu ihanan Sofiansa kanssa, nyt saa taas elää! Kaikkea mukavaa heille tu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   783
  Aihe