Aihe

mitä tarkoittaa ylläpitoon

tyhmätäälä

Mitä tarkoittaa, että ottaa hevosen/ponin ylläpitoon?

17

3260

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • polle1

   Ylläpitoon ottaminen on sitä, että hoitaa hevosen omilla kustannuksillaan (ruoka, talli, hoidot ym.), mutta ei omista pollea. Eikä siis maksa vuokraa hevosesta (koska jos maksaa, se on vuokraamista).

  • Nimetön

   Moikka!
   Tässä tulee luultavasti sekava selitys:
   Elikkä, hepan omistaja Emma antaa hevosen jollekkin muulle esim. Pekalle ns. ''omaksi'' tietyksi ajaksi (esim. kuukausi). Sen kuukauden ajaksi Pekka pistää heposen haluamalleen tallilleen (esim sille, mikä on pekkaa lähimpänä) ja hän hoitaa kaikki kulut, hoidon ja ratsastuksen.
   Se on tarkoittaa hevosen ottamista ylläpitoon!

   • siis.

    että ottaa jonku hevosen/ponin tavallaan hoitoon itselleen/vuokratallille.Hoitaa,ratsastaa ym.. hevosesta ei tarvi maksaa mitään kun sen ottaa mutta kulut pitää kuten esim.tallivuokra,(ruuat,kuivikkeet)


  • pe-

   hevonen on perjaatteessa kuin oma. maksat sen kaikki kulut ja kohtelet sitä kuin omaa, vaikka kuukauden ja sitten se palautetaan omistajalleen

  • -eli

   Ylläpitoon ottaessa sovitaan ensin kuinka pitkäksi aikaa hevonen jää ottajalle, joskus se jää loppuelämäksi. Ottaessaan hevosen ylläpitoon huolehtii hevosen kustannuksista kumminkaan omistamatta hevosta. Paitsi joskus hevonen saatetaan antaa kokonaan myös toisen omistukseen, asiasta sovitaan. Useimmiten hevonen on joitakin kuukausia ylläpidossa.
   Kun sanotaan että "annetaan ylläpitoon" tiedät ettei muuta maksua pitäisi tulla kuin hevosen ylläpitokulut.

  • Sekava

   elikkäs, kun otetaan hevonen ylläpitoon, jos sattuu jokin vahinko, hevonen sairastuu tai loukkaantuu, kuka maksaa? omistaja vai ylläpitäjä?

  • Kasiro

   Yleensä ylläpitäjä maksaa jos vahinko on sattunut ylläpitoaikana.
   Lyhyesti ylläpito tarkoittaa että saat pitää hevosta kuin omaasi mutta et ole oikeutettu myymään tai muuten hävittämään sitä.
   Ylläpitäjä maksaa kaikki hevosen kulut, myös sairaskulut siltä ajalta kun hevonen hänen hallussaan on.
   Ellei toisin sovita jo heti alussa.

  • Kysymysmerkki?

   Jos hevosen ottaa ylläpitoon,niin voiko sen ottaa kotitallille,jos on esim karsina,laidun yms...Itse etsin hevosta ainakin kolmeksi viikoksi!:)HUOM.ENS KESÄNÄ 2015!

   • Kasiro

    Voi, jos niin sovitaan omistajan kanssa.


  • gfv

   mikä on ylläpito

  • Kasiro

   Eikös se tullut jo ylläolevista teksteistä selväksi? Ylläpito tarkoittaa että joku ottaa hevosen hoitoonsa ja käyttää ja huolehtii siitä kuin omastaan koko sen ajan kun ylläpitoa kestää. Hevosen omistaja ei vastaa mistään hevosen kuluista sillä aikaa vaan ylläpitäjä vastaa kaikesta kuin omastaan.

  • Hepohullu2017

   Moikka! Olen saamassa Ehkä puoli ylläpito hevosta, Mutta me ei tiedetä että joudutaanko me maksamaan esim Eläinlääkärin? Kyllä tiedän että Pitää maksaa Esim Kengitys, Mut pitääkö meidän sitten Maksaa Puolet eläinlääkärin kuluista vai sitten se omistaja? // Olen Onnellinen jos vastaatte.

  • Kasiro

   Kuinka on sovittu omistajan kanssa. Koska täysylläpito tarkoittaa kaikkien kulujen ( myös eläinlääkärin ) maksamista niin puoliylläpitoa tarkoittaisi puolia eläinlääkärin maksuista. Mutta maksatko kengityksen kokonaan vai puoliksi? Jos maksat kokonaan niin kysy omistajalta miten lääkärikulut hoidetaan sillähän se selviää.

  • Kasiro

   Sorry, en vastannut ajatuksella. Vastahan olet EHKÄ saamassa ylläpitohevosen.
   Silti: Ylläoleva pätee edelleen mutta kuitenkin: Sovi omistajan kanssa kaikesta maksamisesta ja käytöstä ja tee sopimus paperille jolloin siitä näkyy kaikki sovittu. Huomioi siinä myös varusteiden mahdollinen rikkoutuminen, paljonko saat ratsastaa viikossa, saatko kilpailla yms.

  • Anonyymi

   terve!
   en oo ite iha varma, mietin samaa ite ja kysyin neuvoa ratsastajakavereilta mutta aattelin että semmonen ois kiva hommata ja pääästä sillä ratsastaan vaikka oon hieman vielä alottelija. mutta en voi maksaa kun tallipaikan ja ruuat. 200€ voin maksaa puoleksi jos joku maksaa puolet. vastaa pliis jos sinulla olisi antaa yks heppa mulle ylläpitoon. lupaan huolehtia

   • Anonyymi

    Jo pelkkä tallipaikka maksaa helposti yli 400e, ok seudulla lähemmäs tonnin ja yli. Tohon hintaan yleensä kuuluu ainakin heinä ja perus kaura. Tämän päälle tulee tietysti kengitys ja eläinlääkäri kuluja, esim rokotus ja raskaus on huolehdittava tasaisin välein. Suosittelen että kokeilisit vaikka hevosen vuokrausta. Siinä ei ole samanlaista vastuuta, mutta pääset viettämään aikaa saman hevosen kanssa useamman kerran viikossa tai minkälaisen sopimuksen sitten tekeekään.


   • Anonyymi

    Pk-seudulla. Ja raspaus, ei raskaus xD


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   255
   19703
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   379
   7352
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   2473