Mitähän tässä pitäisi tehdä???

suolisto parkani

Eli pitkä juttu, mutta lyhyesti tässä..
Jo reilun vuoden jatkunut ripuli, viime kesäkuussa todettiin keliakia-arvot koholla, tähystyksessä ei kuitenkaan mitään. Nyt syksyllä todettiin paksusuolen tähystyksessa otetuista koepaloista kollageeni koliitti, eli paksusuolen tulehdus.(aiheuttaa ripulia ja siihen ei ole täsmälääkettä)
Maha on etenkin aamuisin ripulilla, ruoka ei sula ja hirveät jalkapohjakivut vaivaavat jo kolmatta vuotta!!! Välillä maha on parempi, välillä ihan vesiripulia. Nyt otettiin uudestaan keliakian vasta-aineet ja edelleen koholla ja tutkittiin myös , että minulta löytyy myös-olikohan se- geeni, jolla yleistä sairastua keliakiaan.

Nyt en oikein tiedä , mitä tässä pitäisi tehdä? Odottaa vuosia, että se siellä tähystyksessä näkyy vai aloittaa omin päin gluteeniton ruokavalio.???
Olo on tosi kurja, masentunutkin, paino nousee, vaikka syön terveellisesti(mikä sinänsä ihme tällä ripuloinnilla), maha on kuin viimeisillään raskaana ja hirveät ilmavaivat vaivaavat..
Olen käynyt yksityisellä, sisätautilääkärillä. Ja ehdotti että KAHDEN VUODEN päästä voitaisiin tähystää uudelleen, JOS POTILAS ITSE HALUAA!!!
Voi perse tätä elämää..

3

1335

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • rupulikko

   Hei,

   vielä hiven kärsivällisyyttä. Onko sinulle tehty laktoosirasituskoetta? Kannattaisi tehdä se myös, sillä laktoosin huono imeytyminen voi pahentaa oireilua. Ensi hätään voisi laktoositon ruokavalio auttaa, jos on imeytymishäriöitä.

   Mulla on tutkimukset kesken, mutta vatsaoireulua niveloireiden ja väsymyksen lisäksi myös, kunnes alkoi vaikea ripuli syyskuun alussa. Sitä ennen oli tehty keliakiatestit verestä (tulos normaali, ei keliakiaa vasta-aineissa), laktoosirasitus (jotain imeytymishäriötä tt-lääkärin mukaan) sekä reumalääkärillä pahenevien niveloireiden vuoksi. Reumaa ei kuitenkaan ole. Sain fibromyalgiadiagnoosin maaliskuussa reumalääkäriltä kipupisteiden painelun perusteella.

   Pari viikkoa sitten oli paksunsuolen tähystys ja koepalat, ei tulehdusta. Samalla gastro kuitenkin diagnosoi laktoosi-intoleranssin samasta tuloksesta, mihin yleilääkäri oli sanonut että jotain imeytymishäriötä - veren glukoosipitoisuus nousi rasituksen aikan 1,0 mg, olisi pitänyt nousta väh. 1,5 mg. Seuraavaksi menen gastroskopiaan, jolla poissuljetaan - tai sitten todetaan - keliakia. Vielä on sitten edessä sappihappotutkimus, jos ei gastroskopiasta löydy vastausta.

   Mars uudelleen lääkäriin, ja sano, että et pärjää, lisää tutkimuksia.

   Alla on Gastrolabin sivuilta kollageenikoliitista, kyllä siihen voi lääkehoitoakin kokeilla.

   Tsemppiä!

   "Kollageenikoliitti "Uusi" krooninen tulehduksellinen paksusuolitauti, jota ruotsalainen patologi C.G. Lindstrlm on kuvannut vuonna 1976. Taudin tyypillinen piirre on paksunsuolen limakalvon kollageenikerros, joka vaikeuttaa veden imeytymistä ja seurauksena on runsas vetinen ripuli. Kollageenikoliitti voi esiintyä kaikenikäisillä mutta on tavallisin naisilla 50 ja 70 ikävuoden välillä. Diagnoosia saadaan helposti ottamalla biopsiat paksunsuolen tähystyksen yhteydessä. Hoitona käytetään loperamidi (Imodium) 5-ASA-valmisteet, kortisoni ja metronidatsoli vaihtelevalla menestyksellä. Taudin kulku on hyvänlaatuinen, ja tauti saattaa parantua itsestään. Vakavat komplikaation ovat erittäin harvinaisia. Kollageenikoliitti kuuluu mikroskooppisten koliittien ryhmään, toinen tähän ryhmään kuuluva tauti on lymfosyyttiikoliitti"

  • jalkapohjakipuja

   Minulla oli jalkapohjakipuja eikä niiden syy selvinnyt. Keliakia vasta-aineet koholla gastroskopiassa ei kuitenkaan todettu mitään suolinukka vaurioita. Ilmavaivoja ja turvotusta varsin paljon myös. Siirryin oma-aloitteisesti gluteenittomaan dieettiin. Parin kolmen viikon sisään jalkapohjakivut hävisivät. En aio voida montaa vuotta huonosti saadakseni keliakia diagnoosin, kun nyt voin noin kymmenen kertaa paremmin kuin ennen gluteenitonta ruoka-valiota.

  • sinuhe

   elikkäs saman asian kanssa kamppailen.. minulla nuo arvot S -AGAbA

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   3129
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1529
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   966
  4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   917
  5. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   412
   891
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   889
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   758
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   726
  9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

   konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
   Perussuomalaiset
   62
   688
  Aihe