Mitähän tässä pitäisi tehdä???

suolisto parkani

Eli pitkä juttu, mutta lyhyesti tässä..
Jo reilun vuoden jatkunut ripuli, viime kesäkuussa todettiin keliakia-arvot koholla, tähystyksessä ei kuitenkaan mitään. Nyt syksyllä todettiin paksusuolen tähystyksessa otetuista koepaloista kollageeni koliitti, eli paksusuolen tulehdus.(aiheuttaa ripulia ja siihen ei ole täsmälääkettä)
Maha on etenkin aamuisin ripulilla, ruoka ei sula ja hirveät jalkapohjakivut vaivaavat jo kolmatta vuotta!!! Välillä maha on parempi, välillä ihan vesiripulia. Nyt otettiin uudestaan keliakian vasta-aineet ja edelleen koholla ja tutkittiin myös , että minulta löytyy myös-olikohan se- geeni, jolla yleistä sairastua keliakiaan.

Nyt en oikein tiedä , mitä tässä pitäisi tehdä? Odottaa vuosia, että se siellä tähystyksessä näkyy vai aloittaa omin päin gluteeniton ruokavalio.???
Olo on tosi kurja, masentunutkin, paino nousee, vaikka syön terveellisesti(mikä sinänsä ihme tällä ripuloinnilla), maha on kuin viimeisillään raskaana ja hirveät ilmavaivat vaivaavat..
Olen käynyt yksityisellä, sisätautilääkärillä. Ja ehdotti että KAHDEN VUODEN päästä voitaisiin tähystää uudelleen, JOS POTILAS ITSE HALUAA!!!
Voi perse tätä elämää..

3

1322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rupulikko

      Hei,

      vielä hiven kärsivällisyyttä. Onko sinulle tehty laktoosirasituskoetta? Kannattaisi tehdä se myös, sillä laktoosin huono imeytyminen voi pahentaa oireilua. Ensi hätään voisi laktoositon ruokavalio auttaa, jos on imeytymishäriöitä.

      Mulla on tutkimukset kesken, mutta vatsaoireulua niveloireiden ja väsymyksen lisäksi myös, kunnes alkoi vaikea ripuli syyskuun alussa. Sitä ennen oli tehty keliakiatestit verestä (tulos normaali, ei keliakiaa vasta-aineissa), laktoosirasitus (jotain imeytymishäriötä tt-lääkärin mukaan) sekä reumalääkärillä pahenevien niveloireiden vuoksi. Reumaa ei kuitenkaan ole. Sain fibromyalgiadiagnoosin maaliskuussa reumalääkäriltä kipupisteiden painelun perusteella.

      Pari viikkoa sitten oli paksunsuolen tähystys ja koepalat, ei tulehdusta. Samalla gastro kuitenkin diagnosoi laktoosi-intoleranssin samasta tuloksesta, mihin yleilääkäri oli sanonut että jotain imeytymishäriötä - veren glukoosipitoisuus nousi rasituksen aikan 1,0 mg, olisi pitänyt nousta väh. 1,5 mg. Seuraavaksi menen gastroskopiaan, jolla poissuljetaan - tai sitten todetaan - keliakia. Vielä on sitten edessä sappihappotutkimus, jos ei gastroskopiasta löydy vastausta.

      Mars uudelleen lääkäriin, ja sano, että et pärjää, lisää tutkimuksia.

      Alla on Gastrolabin sivuilta kollageenikoliitista, kyllä siihen voi lääkehoitoakin kokeilla.

      Tsemppiä!

      "Kollageenikoliitti "Uusi" krooninen tulehduksellinen paksusuolitauti, jota ruotsalainen patologi C.G. Lindstrlm on kuvannut vuonna 1976. Taudin tyypillinen piirre on paksunsuolen limakalvon kollageenikerros, joka vaikeuttaa veden imeytymistä ja seurauksena on runsas vetinen ripuli. Kollageenikoliitti voi esiintyä kaikenikäisillä mutta on tavallisin naisilla 50 ja 70 ikävuoden välillä. Diagnoosia saadaan helposti ottamalla biopsiat paksunsuolen tähystyksen yhteydessä. Hoitona käytetään loperamidi (Imodium) 5-ASA-valmisteet, kortisoni ja metronidatsoli vaihtelevalla menestyksellä. Taudin kulku on hyvänlaatuinen, ja tauti saattaa parantua itsestään. Vakavat komplikaation ovat erittäin harvinaisia. Kollageenikoliitti kuuluu mikroskooppisten koliittien ryhmään, toinen tähän ryhmään kuuluva tauti on lymfosyyttiikoliitti"

    • jalkapohjakipuja

      Minulla oli jalkapohjakipuja eikä niiden syy selvinnyt. Keliakia vasta-aineet koholla gastroskopiassa ei kuitenkaan todettu mitään suolinukka vaurioita. Ilmavaivoja ja turvotusta varsin paljon myös. Siirryin oma-aloitteisesti gluteenittomaan dieettiin. Parin kolmen viikon sisään jalkapohjakivut hävisivät. En aio voida montaa vuotta huonosti saadakseni keliakia diagnoosin, kun nyt voin noin kymmenen kertaa paremmin kuin ennen gluteenitonta ruoka-valiota.

    • sinuhe

      elikkäs saman asian kanssa kamppailen.. minulla nuo arvot S -AGAbA

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe