kurkkuoireita

???

Onko kellään ilmenny kurkkuoireita tai nielemisvaivoja paniikkihäiriössä? Mulla on ollu jo puolitoista kuukautta kurkussa outo tunne vähän niinkuin palan/paineen tunne. Välillä se ei tunnu ollenkaan ja välillä tuntuu enemmän. Nyt siihen on alkanu liittymään syömisen kanssa ongelmia. Tuntuu ettei uskalla syödä kun pelkää että ruoka juttuu kurkkuu ja mitä enemmän sitä ajattelee niin sitä vaikeammalta nieleminen tuntuu. Kurkkua on kyllä tutkittu eikä sieltä ole mitään löydetty.

10

4108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...............

      Oletko käynyt vain terv.keskuksessa vai erikoistuneila hoitajilla? Jokin sen tunteen saa aikaan kuitenkin..

      Kuinka on, tupakoitko? Juotko? Syötkö jotain mikä voisi ärsyttää ruokatorvea?

      Erittyykö sylkeä? Oksenteletko? Onko joskus ruoka oikeasti jäänyt kiinni?

      Elä ainakaan huolestu vaan erittele ongelmasi jakerro tarkasti. Siitä lähdetään.

      Psykologiselta mieleltä kysymys voisi olla, onko elämässäsi nyt jotain sellaista, mitä et missään nimessä haluaisi niellä?

      • alkup.

        Olen käynyt korva-,nenä-,kurkkutautien erikoislääkärillä. Hänelle selitin oireet ja tutki kurkun eikä mitään löytynyt. Ja hän sanoi ettei näiden oireiden perusteella ole hänen mielestään tarpeen alkaa ruokatorvea tähystämään.
        En tupakoi, en juo. Eikä mikään ruoka erityisesti ärsytä ruokatorvea. Kokeiltiin kuitenkin varmuuden vuoksi kuukauden happosalpaaja kuuri että jos oiskin refluksitaudista mutta sekään ei auttanut.
        Sylkeä erittyy normaalisti. En oksentele eikä ole muutenkaa pahoinvointia. Kun näitä oireita oli ollut jo yli kuukauden ja olen sen takia alkanu jo syömistä jännittää, niin sillon leivänpala juuttui hetkeksi kurkkuun mutta melkein samantien lähti pois. Minulla on kyllä tapana hotkia ruokaa että se voi olla siitäkin.
        Olen kyllä synnyttänyt pari kuukautta sitten, että sen jälkeen on ollut mielialan laskua ja paniikkihäiriötä... Ja mitä tympeämpi mieli niin sitä enemmän se tunne kurkussa on.
        Kilpirauhasarvot myös otettu ja hirveä määrä verikokeita, joissa ei ollut mitään.


    • fgdjfjjfjf

      Onko kilpirauhanen tutkittu. Kilpparin kasvaimet voi kasvaa nk. sisäänpäin jolloin tekee ruokatorvesta ahtaamman.

    • Herbiina

      noita nielemisvaikeuksia ja liittyy todellakin paniikkihäiriööni. Nyt myöh. on alkanut ilmetä myös palan tunne kurkussa. Oon tätä paskaa tautia jo liki 15 vuotta "kärsinyt" ja oon pannut merkille miten nuo oireet vaihtelee kun ikää tulee lisää. Joku jää pois ja jotain tulee tilalle. Mutta tosiaan, kuuluu oireistoon.

    • mimmuli13

      Mulla kans ollu tota kurkku tunnetta. joskus on viikkotolkulla ja sit ei taas oo vähäänaikaan ja sit taas on jonku tunnin ja taas poistuu, mut johtuu mulla varmaanki paniikista, mut voi olla myös ruokatorvivaivaa, kärsin närästyksestä aika paljo ja happovioista. Olin eka kauhuissani et mulla on syöpä tai jotain, mut sit lääkärillä käytyäni olo helpotti.:) nää oireet tuli mulla sillon ku just muutettiin uuteen asuntoon ja eri kuntaan, uskon et mua jotenki jännitti muutto ja asettuminen uuteen kuntaan. Nyt on jo paljon helpompi olla, mut silti ajattelin varmistaa viel lääkäriltä et onko mulla ruokatorvessa oikeesti jotain vaivaa...:)

    • Saman kokenut

      Mulla aikoinaan oli paniikkihäiriöiden ja ahdistuksen yhteydessä palan tunnetta kurkussa. Se siis tuntui ihan konkreettisesti siellä, varsinkin niellessä. Kannattaa jutella lääkärin/terapeutin kanssa.

    • uskon...

      ...että kyse on paniikkihäiriön oireesta. Minä olen kärsinyt samasta, ja äitinikin on. Äidilläni tuo tunne oli kestänyt yli vuoden, itselläni joitakin kuukausia. Se on vieläpä melko tyypillinen paniikkihäiriön oire.

      Minulla kurkkuoireet ilmenivät palana kurkussa, sekä kaulalihasten "kiristymisenä". Siltä se siis tuntui, että kaulan lihakset pingottuivat äärimmilleen, ja tuo tunne sai pelkäämään, että tukehdun. Se oli aivan hirveää!

      Yritä keskittyä muuhun ja unohtaa koko asia. Sitä nopeammin se menee ohi, mitä enemmän pystyt jättämään itsesi tarkkailua taka-alalle. Tsemppiä!

    • Tavira

      Ennekuin paniikkihäiriöni todettiin, kävin useasti tutkimuksissa asian tiimoilta. Palan tunne kurkussa oli sietämätön ja välillä oli jopa niin hankalaa, että veden juominen aiheutti pelkotiloja. Mitä enemmän asiaa pohti sitä kamalampi olo kurkussa oli, laitoin jopa sormeni kurkkuun ja oksensin, että helpottaisi. Olin siihen aikaan "murkkuikäinen" eikä paniikkihäiriöstä/ahdistuneisuudesta puhuttu eikä kai tiedettykään juuri mitään. Nyt nelivitosena kun sairaus 10 vuotta sitten sai nimenkin (Yleinen ahdistuneisuushäiriö) tiedän mistä palan tunne kurkussa tulee...Nykyisin ei enää niin usein, mutta näitä muita paniikkihäiriölle ominaisia juttuja riittää kyllä lähes joka päivälle, onneksi on lääkkeet keksitty ja uskon että sinuakin rupeaa helpottamaan..tsemppiä

      • alkup.

        kaikille vastanneille! Helpottaa tietää etten ole ainut joka tällaista kokenu ja kyse ei ehkä sittenkää ole mistään fyysisestä sairaudesta, niinkuin kokoajan olen pelännyt. Jospa se alkais pikkuhiljaa helpottaa. Perjantaina lääkäriaika ja aiotaan miettiä jotain helpostusta tähän paniikkihäiriöön.


      • Anonyymi
        alkup. kirjoitti:

        kaikille vastanneille! Helpottaa tietää etten ole ainut joka tällaista kokenu ja kyse ei ehkä sittenkää ole mistään fyysisestä sairaudesta, niinkuin kokoajan olen pelännyt. Jospa se alkais pikkuhiljaa helpottaa. Perjantaina lääkäriaika ja aiotaan miettiä jotain helpostusta tähän paniikkihäiriöön.

        Tsemppiä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe