Aihe

kurkkuoireita

???

Onko kellään ilmenny kurkkuoireita tai nielemisvaivoja paniikkihäiriössä? Mulla on ollu jo puolitoista kuukautta kurkussa outo tunne vähän niinkuin palan/paineen tunne. Välillä se ei tunnu ollenkaan ja välillä tuntuu enemmän. Nyt siihen on alkanu liittymään syömisen kanssa ongelmia. Tuntuu ettei uskalla syödä kun pelkää että ruoka juttuu kurkkuu ja mitä enemmän sitä ajattelee niin sitä vaikeammalta nieleminen tuntuu. Kurkkua on kyllä tutkittu eikä sieltä ole mitään löydetty.

10

1622

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ...............

   Oletko käynyt vain terv.keskuksessa vai erikoistuneila hoitajilla? Jokin sen tunteen saa aikaan kuitenkin..

   Kuinka on, tupakoitko? Juotko? Syötkö jotain mikä voisi ärsyttää ruokatorvea?

   Erittyykö sylkeä? Oksenteletko? Onko joskus ruoka oikeasti jäänyt kiinni?

   Elä ainakaan huolestu vaan erittele ongelmasi jakerro tarkasti. Siitä lähdetään.

   Psykologiselta mieleltä kysymys voisi olla, onko elämässäsi nyt jotain sellaista, mitä et missään nimessä haluaisi niellä?

   • alkup.

    Olen käynyt korva-,nenä-,kurkkutautien erikoislääkärillä. Hänelle selitin oireet ja tutki kurkun eikä mitään löytynyt. Ja hän sanoi ettei näiden oireiden perusteella ole hänen mielestään tarpeen alkaa ruokatorvea tähystämään.
    En tupakoi, en juo. Eikä mikään ruoka erityisesti ärsytä ruokatorvea. Kokeiltiin kuitenkin varmuuden vuoksi kuukauden happosalpaaja kuuri että jos oiskin refluksitaudista mutta sekään ei auttanut.
    Sylkeä erittyy normaalisti. En oksentele eikä ole muutenkaa pahoinvointia. Kun näitä oireita oli ollut jo yli kuukauden ja olen sen takia alkanu jo syömistä jännittää, niin sillon leivänpala juuttui hetkeksi kurkkuun mutta melkein samantien lähti pois. Minulla on kyllä tapana hotkia ruokaa että se voi olla siitäkin.
    Olen kyllä synnyttänyt pari kuukautta sitten, että sen jälkeen on ollut mielialan laskua ja paniikkihäiriötä... Ja mitä tympeämpi mieli niin sitä enemmän se tunne kurkussa on.
    Kilpirauhasarvot myös otettu ja hirveä määrä verikokeita, joissa ei ollut mitään.


  • fgdjfjjfjf

   Onko kilpirauhanen tutkittu. Kilpparin kasvaimet voi kasvaa nk. sisäänpäin jolloin tekee ruokatorvesta ahtaamman.

  • Herbiina

   noita nielemisvaikeuksia ja liittyy todellakin paniikkihäiriööni. Nyt myöh. on alkanut ilmetä myös palan tunne kurkussa. Oon tätä paskaa tautia jo liki 15 vuotta "kärsinyt" ja oon pannut merkille miten nuo oireet vaihtelee kun ikää tulee lisää. Joku jää pois ja jotain tulee tilalle. Mutta tosiaan, kuuluu oireistoon.

  • mimmuli13

   Mulla kans ollu tota kurkku tunnetta. joskus on viikkotolkulla ja sit ei taas oo vähäänaikaan ja sit taas on jonku tunnin ja taas poistuu, mut johtuu mulla varmaanki paniikista, mut voi olla myös ruokatorvivaivaa, kärsin närästyksestä aika paljo ja happovioista. Olin eka kauhuissani et mulla on syöpä tai jotain, mut sit lääkärillä käytyäni olo helpotti.:) nää oireet tuli mulla sillon ku just muutettiin uuteen asuntoon ja eri kuntaan, uskon et mua jotenki jännitti muutto ja asettuminen uuteen kuntaan. Nyt on jo paljon helpompi olla, mut silti ajattelin varmistaa viel lääkäriltä et onko mulla ruokatorvessa oikeesti jotain vaivaa...:)

  • Saman kokenut

   Mulla aikoinaan oli paniikkihäiriöiden ja ahdistuksen yhteydessä palan tunnetta kurkussa. Se siis tuntui ihan konkreettisesti siellä, varsinkin niellessä. Kannattaa jutella lääkärin/terapeutin kanssa.

  • uskon...

   ...että kyse on paniikkihäiriön oireesta. Minä olen kärsinyt samasta, ja äitinikin on. Äidilläni tuo tunne oli kestänyt yli vuoden, itselläni joitakin kuukausia. Se on vieläpä melko tyypillinen paniikkihäiriön oire.

   Minulla kurkkuoireet ilmenivät palana kurkussa, sekä kaulalihasten "kiristymisenä". Siltä se siis tuntui, että kaulan lihakset pingottuivat äärimmilleen, ja tuo tunne sai pelkäämään, että tukehdun. Se oli aivan hirveää!

   Yritä keskittyä muuhun ja unohtaa koko asia. Sitä nopeammin se menee ohi, mitä enemmän pystyt jättämään itsesi tarkkailua taka-alalle. Tsemppiä!

  • Tavira

   Ennekuin paniikkihäiriöni todettiin, kävin useasti tutkimuksissa asian tiimoilta. Palan tunne kurkussa oli sietämätön ja välillä oli jopa niin hankalaa, että veden juominen aiheutti pelkotiloja. Mitä enemmän asiaa pohti sitä kamalampi olo kurkussa oli, laitoin jopa sormeni kurkkuun ja oksensin, että helpottaisi. Olin siihen aikaan "murkkuikäinen" eikä paniikkihäiriöstä/ahdistuneisuudesta puhuttu eikä kai tiedettykään juuri mitään. Nyt nelivitosena kun sairaus 10 vuotta sitten sai nimenkin (Yleinen ahdistuneisuushäiriö) tiedän mistä palan tunne kurkussa tulee...Nykyisin ei enää niin usein, mutta näitä muita paniikkihäiriölle ominaisia juttuja riittää kyllä lähes joka päivälle, onneksi on lääkkeet keksitty ja uskon että sinuakin rupeaa helpottamaan..tsemppiä

   • alkup.

    kaikille vastanneille! Helpottaa tietää etten ole ainut joka tällaista kokenu ja kyse ei ehkä sittenkää ole mistään fyysisestä sairaudesta, niinkuin kokoajan olen pelännyt. Jospa se alkais pikkuhiljaa helpottaa. Perjantaina lääkäriaika ja aiotaan miettiä jotain helpostusta tähän paniikkihäiriöön.


   • Anonyymi
    alkup. kirjoitti:

    kaikille vastanneille! Helpottaa tietää etten ole ainut joka tällaista kokenu ja kyse ei ehkä sittenkää ole mistään fyysisestä sairaudesta, niinkuin kokoajan olen pelännyt. Jospa se alkais pikkuhiljaa helpottaa. Perjantaina lääkäriaika ja aiotaan miettiä jotain helpostusta tähän paniikkihäiriöön.

    Tsemppiä!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   250
   19356
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   376
   7137
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   2259