Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

ULKOMAILLE LÄÄKIKSEEN

kaheli tidetään

Misää maassa euroopassa on sellainen käytäntä, että korkeakouluihin otetaan kaikki alalle haluavat ILMAN pääsykoetta? Karsitaan opiskelu menestyksen perusteella pois huonot. Tietoo kellään?
Satuin kuuleemaan tv:stä eduskunnan kyselytunnilta... että jotku haluisi suomeenkin tällaisen käytännön. Olisiko järkeä lähtä ulkomaille lääkikseen?

10

2534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pasternak

      pääsee kaikki EU:n ylioppilaat valtion yliopistoihin. Ei sinne ole kuitenkaan mitään aisaa, jos ei osa ranskaa, ja opiskelu on muutenkin huomattavasti vaikeampaa kuin suomessa. Karsintoja on nimittäin kolme ja aina pitää kuulua parhaimmistoon. On aika vittumaista lentää pihalle kolmen opiskeluvuoden jälkeen.

      Sama systeemi johtaisi Suomessa siihen, että lääkäri- ja näyttelijäkursseilla istuisi kymmenentuhatta ihmistä ja afrologiassa yksi opiskelija.

      • antaa mennä

        Ranskan malli on todella hyvä niille, joilla on papan perintö odottamassa eikä mikään kiire uraa tekemään. Suomessa olisi edessä katastrofi, kun uutuuden viehätys ja oikotien löytyminen pitäisivät viime vuosien rannalle jääneet pari vuotta yliopiston penkkejä kuluttamassa, ja sitten potkujen tultua pitäisikin löytyä "koulutusta vastaava" työpaikka jokaiselle, jolla on "taustallaan yliopisto-opintoja". Ranskiksilla saattaa olla kyvyistään realistisempi käsitys, eivätkä ihan pärjäämättömät lähde yliopistoon rahaa tuhlaamaan.

        Tuon systeemin vuoksi kuulijoiden reaktio on lähinnä leveä hymy, kun joku ilmoittaa opiskelleensa vuoden Sorbonnessa.


      • Tasa-arvo on pahuutta

        Voin kuvitella, miltä tuntuu opettaa valtaville määrille sellaisia ihmisiä, joilla on joko surkea motivaatio eikä ollenkaan kiinnostusta koko alaan tai joilla ei ole kykyjäkään.

        Miksi tuhlata aikaa ja resursseja sellaiseen?

        Nykyinen suomalainen pääsykoesysteemi pitää huolen, että opiskelijoilla on kyky pärjätä edes jotenkin ja sen verran kiinnostusta alaan, että ovat jaksaneet päntätä pääsykokeisiin.


      • aloittaja

        halleLUUJa osaan RANSKAA! olen opiskellut 5 vuotta keskiarvolla 9 :D


      • Pasternak
        aloittaja kirjoitti:

        halleLUUJa osaan RANSKAA! olen opiskellut 5 vuotta keskiarvolla 9 :D

        http://english.upmc.fr/UK/info/Medicine/010203

        tai vaikkapa tänne,

        http://www-ulp.u-strasbg.fr/article.php/0/13/1-080-233-019/faculte-de-medecine

        Puolassa on myös joku englanninkielinen koulu, missä opiskelee paljon brittejä. Se on tosin maksullinen.

        Ranskan lääkis-yliopistot ovat korkeammin rankattuja kuin Suomen, joten varmasti tulet hyväksi lääkäriksi jos läpäiset koko prosessin. Suurin kompastuskivi voi olla kulttuurierot. Itse en ole opiskelut ranskassa, mutta olen ymmärtänyt, että kaikista asioista pitää ottaa itse selvää ja meno voi olla aika tyly. Kilpailu on kovempi ja henki luultavasti huonompi. Enkä tiedä miten ranskalaiset suhtautuvat ulkomaalasiin opiskelijoihin. Tuskin kovin suopeasti.


        Tässä lisää infoa;

        http://home.cimo.fi/oppaat/perustieto/ranska.pdf


    • Frazn

      viisaimmat käyvät kouluttautumassa lääkäreiksi Afrikassa ja Aasiassa. pääset helpolla, tutustut uusiin kulttuureihin, näet köyhyyttä, saat uusia näkökulmia. sillä kokemuksella on hyvä palata Suomeen.

      • mielenkiintoista :)

        todellakin menisin mielelläni :) mutta noko opetuksen taso yhtä hyvä kuin suomessa? hyväksyttäisiinkö minut tänne suomeen lääkäriksi?
        ja jos menisin itään, kielen kanssa tulisi ongelmia. mutta afrkassahan puhutaan englantia ja ranskaa jotka osaan niin hmm... sinnekkö...?
        olisihan se sitten mahtavaa palata suomeen.

        haluan tätä niin kamalan paljon, että en haluaisi pääsykokeen takia pompata. mutta on sekin ikävää jos siellä ulkomailla ei pärjäisikään :S vaikka siinä vaiheessa motivaatiosta ei olisi kyllä pulaa.

        olisin töissä vaan ja keräisin rahaa ja... muuttaisin sitte vaikka sinne ranskaan ja olelisin vaikka vuoden... olisin työssä. kielei kertautuisi vähän. onkohan ranskassa opetusta enkuksiollenkaan? entä onko englannissa sellainen käytäntö kuin ranskassa?


    • tätä niin paljon

      ettei mikään muu kelpaa, niin ei se pelkkä haluaminen riitä opiskeluun. Pitää olla kyllin hyvä. Jos et vain haihattele haluavasi vaan olet tosissasi, niin sitten lukemaan pääsykokeeseen kunnolla.

      Ei elämässä pärjää vain sillä että 'haluu hirvittävästi', koska ei ole olemassa oikoteitä. Työnteko ja tarvittava lahjakkuus, se vie perille.

      Muuten menee vain pelkäksi haluamiseksi.

    • Tarkas

      Innostus on hyvä juttu, mutta muista, että urheilijoiden rakastama fraasi "me haluttiin voittaa enemmän kuin nuo" on todellakin pelkkä fraasi. Jolleivät kyvyt ole kunnossa ja tallella, on ihan turha haluta kamalasti.

      Valjasta innostuksesi ja ryhdy heti opiskelemaan niitä asioita, joita tarvitset pääsykokeissa - se ajattelu, että kunhan pääset keplottelemalla sisälle, alat kyllä tehdä tosissasi töitä, ei toimi. Ulkomaille lähteminen sen pelossa, ettei pääse meikäläisten pääsykokeista läpi, on tosi huono juttu ja poikii vielä lisää huonoja juttuja sekä rahan, kykyjen että tulosten piirissä.

      Tosielämää on se, että jos et pääse opiskelemaan, et ole tarpeeksi hyvä juuri siihen hommaan, ja jos pääset, sinusta tulee melko varmasti lääkäri. :)

    • piia121212

      Ranskassä lääkiksen ekalle vuodelle pääsevät kaikki halukkaat, mutta vuoden lopussa on pääsykoe. Pääsykokeen saa tehdä kahdesti ja suurin osa opiskelijoista "tuplaa" ekan vuoden. Jos pääsykokeesta ei toisen yrittämän jälkeen pääse läpi, menettää oikeutensa opiskella lääkiksessä Ranskassa lopullisesti, ja yliopistosta riippumatta. Toisen hylsyn jälkeen ranskikset lPahtevätkin usein Romaniaan opiskelemaan, kun kieli on latinapohjainen.

      Ranskan lääkis on 7-vuotinen juuri tämän ekan vuoden takia. Ekana vuonna jatketaan lukiossa opittuja tieteitä ja biologiaa. Matemaattinen taso on Suomea paljon kovempi.Ranskan lääkiksen toinen vuosi vastaa Suomen ensimmäistä vuotta lääkiksessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      66
      1234
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe